2020年全国普通高等学校体育单招真题英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020年全国普通高等学校体育单招真题英语试题 WORD版含解析 2020 全国 普通高等学校 体育 单招真题 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家2020年全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业单独统一招生考试 英语1. 单项选择(共20小题:每小题2分,满分40分)1. Jack, I cant play ping-pong at all. I wonder if you could teach me._. Just name the day.A. With pleasureB. Go aheadC. Never mindD. As you like答案:A解析:考查情景交际。句意:杰克,我一点也不会打乒乓球。我想知道你是否可以教我。我很乐意。随便定个日子吧。根据后文的Just name the d
2、ay, 可知答案为A. With pleasure 我很乐意。2.How _is it from the airport to the downtown area?A. oftenB. farC. soonD. near答案:B解析:句意:从机场到市中心有多远?根据from the airport to the downtown area可知,询问的是距离,故答案为B. how far 多远3.The playground is _to children between six and twelve years of age.A. newB. openC. clearD. general答案:
3、B解析:考查形容词辨析。句意:这个操场只对6-12岁的孩子开发。根据固定搭配:be open to对开放,可知答案为B4. My neighbors were having a loud party. So I had a terrible time getting myself _last night.A. sleptB. sleepingC. sleepD. to sleep答案:D解析:考查非谓语动词。句意:我的邻居正在开派对。所以我昨晚很难使自己入睡。根据固定搭配:get sb. to do sth. 可知,答案为D5. Its _my belief to borrow money f
4、rom other people.A. towardsB. beyondC. underD. against答案:D解析:考查介词。句意:从别人那里借钱违背了我的信仰。against ones belief 违背某人的信仰,故答案为D6.You look well after the summer holiday. You have _some weight.A. put upB. put onC. put downD. put out答案:B解析:考查动词短语辨析。句意:暑假过后你看起来很健康。你的体重也增加了。根据句意可知,答案为B, put on weight增加体重7. I have
5、never been to Australia before, _I know a lot about Sydney Opera House.A. andB. forC. soD. but答案:D解析:考查并列连词。句意:我之前从来没有去过澳大利亚,但是关于悉尼歌剧院我了解很多。根据句意可知前后表示转折关系,故答案为D8. Eric didnt even have _common sense to send for _doctor.A. the, aB. a, /C. /, /D. a, the答案:A解析:考查冠词。句意:Eric甚至都没有派人去请医生的常识。根据句意可知common sen
6、se表特指,指的是后面的 to send for _doctor, doctor泛指医生,所以用不定冠词a, 故答案为A9. By the time I got to the office, the engineer and his assistant _A. will leaveB. have leftC. leftD. had left答案:D解析:考查时态。句意:当我到达办公室的时候,那个工程师和他的助手已经离开了。因为leave发生在got之前,所以表示过去的过去,应用过去完成时,故答案为D10. It was in 1969_ Armstrong succeeded in landi
7、ng on the moon.A. whichB. whenC. thatD. what答案:C解析:考查强调句型。句意:正是在1969年阿姆斯特朗成功地登录了月球。强调句型结构:it is/was +被强调部分+ that+剩余部分。故答案为C11.There was a big hole in the road which _the traffic.A. broke upB. kept upC. held upD. took up答案:C解析:考查动词短语。句意:在公路上有一个阻碍交通的坑。所以正确答案为C. held up 阻碍,阻挡12. Make a mark on the repo
8、rt _you have a question.A. whichB. thatC. whereD. what答案:C解析:考查状语从句。句意:在这个报告中,在你有问题的地方做上标记。根据句意可知答案为C13. Jason noticed a woman in a black dress _across from him.A. sitingB. sitC. to sitD. having sat答案:A解析:考查非谓语动词。因为非谓语与逻辑主语a woman为主动关系,且与谓语动词notice同时发生,故应使用sitting,所以答案为A14.Tom was so sleepy that he
9、could _open his eyes in the afternoon class.A. reallyB. slightlyC. hardlyD. nearly答案:C解析:考查副词辨析。句意:汤姆如此地困以至于他在下午的课中几乎睁不开眼。根据句意可知,答案为C. hardly 几乎不15. No one _this experiment before.A. has attemptedB. attemptedC. attempts D. is attempting答案:A解析:考查时态。句意:之前从来没有人尝试过这个试验。Before位于句末时,是完成时的标志,故正确答案为A16.The
10、teacher insisted that everyone_ to the party.A. coming B. comesC. cameD. come答案:D解析:考查虚拟语气。这个老师坚持要求每个同学来参加派对。根据固定句型:insist that +(should)do可知,答案为D17.You _be tired after all your hard work.A. canB. mustC. needD. would答案:B解析:考查情态动词。句意:在努力工作之后你一定累了。根据句意可知答案为B. must 一定,表推测,且语气比较坚定18. _surprised me most
11、was that she didnt care about it at all.A. WhatB. ThatC. WhichD. It答案:A解析:考查主语从句。句意:最令我惊讶的是她根本就不在乎这件事。因为从句中缺主语,排除BD,又因为没有选择范围,故答案为A19. Not _to smoke inside the building, the smokers have to go out.A. allowB. to allowC. allowingD. allowed答案:D解析:考查非谓语。句意:由于不让走大楼里抽烟,这些烟民不得不出去抽烟。因为非谓语与逻辑主语the smokers之前表
12、示被动关系,排除ABC, 故答案为D20. Many of the exhibits were damaged in the fire, and _were totally destroyed.A. allB. nothingC. anyD. some答案:D解析:考查不定代词。句意:很多展览品之大火中被损坏了,并且一些已经彻底损坏了。根据句意可知答案为D。II.完型填空(共10题;每小题2分,满分20分)Henry saw an advertisement (广告)for salesmen in the newspaper. He went into the building and spo
13、ke to the 21 . “Im the best salesman in the world” he said, “and I want the job”. The manager said, “You must 22 you are the best”. Then, he took a box of candy 23 his desk and said, “last week I bought a thousand boxes of this candy, 24 you can sell them all before the end of the week, you can have
14、 the job.”Henry thought it was 25 , so he took a box of candy and left the office.Every day and all day he went from shop to shop trying to 26 the boxes of candy. He couldnt sell one. The candy was so 27 that he couldnt even give away.At the end of the week he went back to the manager. “Im 28 , sir,
15、” he said, “I was wrong about myself, Im not the best salesman in the world, 29 I know who is”“Oh”, said the manger, “ 30 ?”“The person who sold you a thousand boxes of this candy”, Henry said.21. A. officerB. salesmenC. managerD. person22. A. proveB. sayC. thinkD. understand23. A. instead ofB. all
16、overC. full ofD. out of24.A. IfB. WhileC. As D. After25. A. funB. dangerousC. crazyD. easy26. A. findB. eatC. sellD. show27. A. cheapB. sweetC. badD. heavy28. A. fineB. sorryC. lateD. glad29. A. soB. becauseC. untilD. but30. A. WhoB. WhenC. WhereD. What答案:BADAD CCBDA解析:21. B;句意:亨利在报纸上看到一则招聘销售员的广告。他走
17、进大楼,去找经理谈话。根据句意以及后文可知,答案为C. manager经理21. A;句意:经理说,你必须证明你是最好的销售员。根据句意可知答案为A. prove证明23. D;句意:然后,他从他的桌子里面拿出一盒糖。根据句意可知答案为D. take .out of .从中拿出24. A;句意:如果你可以在本周末之前卖完它们,你就可以得到这份工作。根据句意可知答案为A25. D;句意:亨利认为这很简单,所以他就拿了一盒糖然后就离开了办公室。根据句意可知答案为D. easy简单的26. C;句意:每天一整天他都一家店一家店地尽力去卖这些糖。根据句意可知答案为C. sell 卖27. C;句意:这
18、些糖如此地难吃以至于他都无法赠予别人。根据句意可知答案为C28. B;因为他没有完成人物,所以他很抱歉,故答案为B 29. D;句意:我不是世界上最好的销售员,但是我知道谁是最好的销售员。30. A;根据上句可知,答案为AIII. 阅读理解AIt has been two years since I last went to school. Now Im ready to apply (申请)for a school and start again. I was totally different in junior high school. I used to be a good stude
19、nt. I was in the top class and had quite high scores in the exam. But all of that changed after I graduated from grade 9. I got into a bad group of friends and started drinking and taking drugs. I was soon kicked out of school.For the following six months I was in and out of drug rehab(戒毒所)before I
20、decided I was ready to start again at a new school. But I didnt stay there long. I found it hard to concentrate(集中精力)on anything. I kept thinking about things that really had nothing to do with school. At first, I missed classes once or twice a week. Then it was nearly every day. Finally, they asked
21、 me to leave and not to come back. I havent been studying for the past two years, but I started up an Internet business and I now earn enough money to support my family. However, I have forgotten about life as a normal student at school. I am worried that I wont be able to sit down and study in a cl
22、ass like any other normal student of my age.Really it is not exactly a normal school that I am going to apply for now. It allows people to organize himself to go to class and study once a week, either in the evenings or at the weekends. I think I could manage that!From now on, I am going to take my
23、education seriously. Ill work towards a degree. Some people might say that they dont care about a piece of paper. But I know it is important to get a degree. I believe that education is the most important thing in life and that it will lead to success.31.What did the author use to be like before gra
24、de 9?A. He studied well in school.B. He often drank with friends.C. He became interested in drugs.D. He helped friends pass exams答案:A解析:根据文章第一段部分:I was totally different in junior high school. I used to be a good student. I was in the top class and had quite high scores in the exam. 可知答案为A. 他在学校学习非常
25、好。32.Thinking about going back to school, the author worried about how to _A. support his familyB. study in a classroomC. start up an Internet businessD. get used to normal student life答案:D解析:根据文章第三段后半部分:However, I have forgotten about life as a normal student at school. I am worried that I wont be
26、able to sit down and study in a class like any other normal student of my age.可知答案为D. 作者担心如何习惯正常的学生生活。33.Whats so special about the school that the author is applying for?A. He can study at home.B. He can work in the school.C. He can choose his own class time.D. He can write papers instead of taking
27、 exam.答案:C解析:根据文章第四段:Really it is not exactly a normal school that I am going to apply for now. It allows people to organize himself to go to class and study once a week, either in the evenings or at the weekends. I think I could manage that!可知答案为C. 他可以选择他自己的上课时间。34. How does the author feel about g
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高中语文新同步苏教版必修5课件:第2单元 长亭送别 .ppt
