2019年高考英语一轮巩固达标练题Unit3Computers含解析新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 巩固 达标 Unit3Computers 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Computers李仕才*阅读理解。Taylore is a kid who passes by to ride sometimes and help us with chores. Barely 15, shes never short of advice, and one of her favorite pastimes is teasing me about being afraid to go too fast on a horse.Last summer four of us rode down the trail behind our woods: my wife K
2、aren, Taylore, Taylores friend Kendall and me. I was riding my 13-year-old, Tawny.We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.Taylore brushed past my left leg and, sec
3、onds later, Kendall went by on my right. I realized Tawny was covering ground faster than Id ever seen her. She strained every muscle in her body to catch up with the girls. It was like a truck winding over a mountain road without brakes (闸). Part of me felt perfectly in control, while another part
4、screamed that I wasnt.In half a mile I knew wed be crossing the highway, so I prayed that the girls would be fine. I gave up calculating how long it might take before my horse would be tried enough to want to slow down.I was just about out of answers when I saw the girls slowing in front of me. Thei
5、r horses were relaxed and comfortable, not even breathing hard. Taylores face glowed. She gave me a high five. Wow, you did well, she said. I knew youd go fast when you were ready.No one in the group had even broken a sweat, except me. I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, b
6、ut not from exercise. Karen claims I was showing off for the girls that day, and maybe shes right. But I think I had something to prove. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart. And, like a horse on a warm summer day, Im always ready to kick up my heels.
7、1. How did the race between the girls and the author begin?A. His horses gallop made the other horses want to catch up.B. He wanted to show off his riding skills for the girls.C. They wanted to know whose horse could run fastest.D. They teased him about being afraid to go too fast on a horse.2. Duri
8、ng the race, _.A. the authors horse outran the girls horses the whole timeB. the author was confident that Tawny was in controlC. the girls were so anxious to win that they sweated a lotD. the authors good performance took Taylore by surprise3. When the race ended, the authors heart pounded because
9、_.A. he was feeling thrilled and youngB. it was really tough exercise for himC. he was worried that the girls might be in dangerD. he felt quite embarrassed that he had lost the race4. The phrase kick up my heels at the end can be replaced by _.A. devote myselfB. enjoy myselfC. accept my challengeD.
10、 take part in running competition【文章大意】文章描述作者和两个女孩骑马比赛,这让作者感到兴奋,也感到虽然自己上了年纪,但是有一颗年轻的心。1. A【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.可知,作者的马飞驰起来使得
11、其它马想要赶上。故选A。3. A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart.可知,比赛结束的时候,作者的心狂跳因为他感觉兴奋而且年轻。故选A。4. B【解析】词义猜测题。根据文章最后一段的句子like a horse on a warm summer day
12、,可知,作者感觉自己像温暖夏日的马,总是准备好享受一番。故选B。*语法填空。All of us have read thrilling stories. In many of _1_(they) the hero had only a _2_(limit) and specified time to live. Sometimes it was as long as a year; sometimes as short as twentyfour hours, _3_we were always interested in _4_(discover) just how the dying ma
13、n chose to spend his last days or his last hours.Such stories set up thinking, wondering _5_we should do under similar circumstances. What _6_(happy) should we find in reviewing the past, and what regrets? Sometimes, I have thought it would be an excellent rule to live each day _7_if we should die t
14、omorrow. Such an attitude would stress _8_(sharp) the values of life.I have often thought it would be a blessing if each human being _9_(be) stricken blind and deaf for a few days at some time during his early adult life. Darkness would make him _10_(much) appreciative of sight; silence would teach
15、him the joys of sound.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇议论文,主要描述了作者对生活的感悟,即努力过好每一天,珍惜眼下的生活。1them考查代词。介词of后接人称代词的宾格形式。they的宾格为them。2limited考查词性转换。此处limited和specified是并列关系,一起修饰time,所以填limit的形容词形式limited。3but考查连词。句意:有时长达一年,有时短到24小时,但是我们总是对发现垂死的人选择如何度过最后的时光或最后的几个小时感兴趣。根据语境可知,此处应用but表示转折。
16、4discovering考查非谓语动词。固定搭配be interested in后接名词或动名词作宾语。故填discovering。5what考查宾语从句的连接词。动词wonder后的宾语从句中缺少动词do的宾语,所以用连接词what引导。6happiness考查词性转换。感叹句中,what修饰名词,happy的名词形式为happiness。7as考查固定搭配。句意:有时我想,把每天都当作生命的最后一天来度过也不失为一个很好的生命法则。as if是固定搭配,意为“似乎,好像”,符合语境。8sharply考查词性转换。此处应用副词修饰动词stress。故填sharply,意为“大幅度地”。9we
17、re考查虚拟语气。句意:我常常想,如果每个人在他成年的早期有一段时间处于眼盲、耳聋的状态,那会是一种幸事。根据句意可知,本句为虚拟语气。根据主句中的谓语动词“would be”可知,if从句中的谓语动词应用一般过去时,be动词一律用were。10more考查形容词的比较级。appreciative是多音节形容词,本句表示“黑暗让他更加感激光明”,应用形容词的比较级形式,故填more。*完形填空。Ten years ago,a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429540.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
