2018版高考英语二轮复习 热点题型全突破 专题限时集训(六)推理判断之推测隐含信息、文章出处(Ⅰ)练习(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高考英语二轮复习 热点题型全突破 专题限时集训六推理判断之推测隐含信息、文章出处练习含解析 2018 高考 英语 二轮 复习 热点 题型 突破 专题 限时 集训 推理 判断 推测
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(六)推理判断之推测隐含信息、文章出处或读者对象()(对应学生用书第101页)A (2017石家庄市教学质量检测二)Teens for Planet EarthThis is a social networking site for teenagers who want to get involved in protecting our planet.They can connect with other greenminded teens,choose a project or create their own.Teens for Planet Earth encourages
2、young folks to get busy in their own communities.They offer guidance on local projects with categories such as habitats,animals,water and education.Awards are given to active members.MeezAt Meez,teens can create their own avatars(头像),rooms and virtual pets.It is a social community of creative people
3、 that combines avatars,virtual worlds and games.Meez offers contests and chat as well as homework help,a fashion centre and a writers corner.A chat area for younger teens is available.Other areas are music,geek (极客) centre,art and sports.CyberteensCyberteens is another cool site that celebrates the
4、teen years.Here teenagers can find communities,games,and news.There is a link called“creativity”where teens can share their poems,stories,photos and artwork.The“cool links”section offers a huge variety of options to the curious teens.This site also has surveys and helps with jobs and schoolwork.SS i
5、s a resource site for teens and high school students.Its social network has over 900,000 members. Members earn points to win prizes just by browsing and they offer several multiplayer games.Points are used to buy items at auction(拍卖会)S is filled with useful information and articles.【语篇解读】本文主要介绍了四个与青
6、少年相关的网站,包括网站的目的、活动内容等信息。1What is Teens for Planet Earth aimed at?ASetting up a project.BGiving awards to teens.CGetting young folks busy.DGiving advice on local projects.D考查目的意图。 根据第一段的第四句“They offer guidance on local projects with categories such as habitats,animals,water and education.”可知,Teens fo
7、r Planet Earth为当地的项目提供指导;据此可知,该网站旨在为当地项目提供建议,故D项正确。2Which website offers assistance in jobs?ATeens for Planet Earth.BMeez.CCyberteens.DS.C考查细节理解。根据第三段的最后一句“This site also has surveys and helps with jobs and schoolwork.”可知,Cyberteens为青少年提供工作上的帮助,故C项正确。3What makes S special among these websites?AIt ha
8、s the most members.BTeens can read articles on it.CIt offers help on schoolwork.DTeens can make purchases on it.D 考查细节理解。 根据第四段的倒数第二句“Points are used to buy items at auction(拍卖会)”可知,在S网站上,点数可以用来购买拍卖的商品,而其他三个网站都没有这一功能,故D项正确。4What can we infer about the websites mentioned in the text?AThey provide gam
9、e platforms.BThey benefit teens in their social life.CThey award outstanding teens.DThey offer various study guidance.B考查推理判断。根据第一段的第一句“This is a social networking site for teenagers who want to get involved in protecting our planet.”以及第二段的第二句、第三段的前两句、第四段的前两句可推知,这四个网站的共同特点是都能使青少年参与社交活动并从中受益,故B项正确。干扰
10、项分析通读四个网站的介绍可知,第一个网站没有为青少年提供游戏平台,故A项错误;根据第一段的最后一句“Awards are given to active members.”可知,C项错误;根据第三段最后一句可知D项错误。B (2017湖南省六校联盟联考)Taktak tabulaba?You probably dont know how to answer that questionunless you happen to be one of the about 430 people in the world who speak a language called Matukar Panau.
11、Then you would know it means“What are we doing?”Matukar Panau is one of the worlds rarest languages.It is spoken in just two small coastal villages in Papua New Guinea.Several years ago,David Harrison,a language expert,didnt know much about Matukar Panau either.No one had ever recorded or even studi
12、ed its words and rules.With so few speakers,the language risked disappearing soon.It was endangered.Harrison didnt want that to happen to Matukar Panau.So in 2009,he set out for Papua New Guinea.His goal:use modern technology to help the remaining speakers preserve their native tongue.But Matukar Pa
13、nau is far from the only language facing loss.Studies suggest that by the end of this century,nearly half of the 7,000 languages now spoken worldwide could disappear. Theyre in danger partly because the only people left speaking them are elderly adults.When those individuals die,their language will
14、die with them.In addition,children may discard a native language and instead use more common global languages, such as Chinese,English or Spanish.In the United States alone,134 native American languages are endangered.“Language hotspots”exist all over the world. These are places with endangered lang
15、uages that havent been recorded.They include the state of Oklahoma,pockets of central and eastern Siberia,parts of northern Australia and communities in South America.【语篇解读】本文是一篇说明文。Matukar Panau语是一种稀有的语种,由于讲这种语言的人很少,这种语言面临消亡的危险;与此类似,到本世纪末世界上将有近一半的语言面临消亡,仅美国就有134种本地语言濒临消亡。5What did Harrison go to Pa
16、pua New Guinea for?ALearning their native language.BHelping preserve their endangered tongue.CLearning their modern technology.DTeaching the natives a new language.B考查细节理解。根据第三段的“Harrison didnt want that to happen to Matukar Panau.So in 2009,he set out for Papua New Guinea.”和“help the remaining spea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-431153.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
关于2019在小学毕业典礼上的讲话.pdf
