云南省大理市下关第一中学2019-2020学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省大理市下关第一中学2019-2020学年高一上学期期中英语试题 WORD版含解析 云南省 大理市 下关 第一 中学 2019 2020 学年 高一上 学期 期中 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、下关一中2019-2020学年高一年级上学期期中考英语试卷注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、学号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man probably do
2、?A. Attend a meeting. B. Give Craig a call. C. Wait in the office.2. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers. B. Co-workers. C. Schoolmates.3. What is David doing this year?A. Traveling around the world. B. Teaching Chinese at school. C. Learning a foreign language.4. How
3、 does the man want to travel?A. By car. B. By train. C. By plane.5. What is the woman going to do tomorrow evening?A. Visit Bob at his home. B. Go shopping with Bob. C. Expect a call from Bob.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读
4、各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. Where does the conversation take place?A. On the train. B. At the ticket office. C. At the information desk.7. What time is the train going to arrive in Sydney?A. At 2:00. B. At 9:28. C. At 11:34.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. Where are the speakers?A. In
5、 Manchester. B. In Milan. C. In Florence.9. What is Martha doing?A. Having a holiday. B. Entertaining a friend. C. Traveling on business.10. What does Roger do?A. Hes a train driver. B. Hes a shop manager. C. Hes a hotel receptionist.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. Who are the speakers?A. A doctor and a pati
6、ent. B. A teacher and a student. C. A salesman and a customer.12. What is probably the cause of the mans problems?A. He often overeats. B. He works too hard. C. He smokes heavily.13. What does the woman ask the man to do?A. Stop working and go on a vacation.B. Give up smoking as soon as possible.C.
7、Change his diet and get some exercise.听下面一段对话,回答第14至第16题。14. Why does Kevin say life on Frenchboro is different?A. Its very simple. B. Its quite exciting. C. Its rather hopeless.15. What is the school on Frenchboro like?A. It has no teachers. B. It has small classes. C. It has fifty students.16. Wha
8、t will the people on Frenchboro do when they need medical care?A. They go to the mainland. B. They visit the local hospital. C. They ask the visitors for help.听下面一段独白,回答第17至第20题。17. To whom is the speaker talking?A. New employees. B. Foreign tourists. C. International students.18. What are girls adv
9、ised to do in a caf?A. Take care of their bags. B. Dont talk to strangers. C. Leave the place quickly.19. What is the best place to park a car?A. Beside a house. B. On a quiet road. C. In a public car park.20. What should one do when walking home alone at night?A. Stop a police car for help. B. Walk
10、 in well-lighted areas. C. Take a knife for self-defense.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning: February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Trea
11、sure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer.(Included in tickets price)Departing from the Cannery: Tell time upon request.Duration(时长):2 hoursPrice: $90Back to the Fifties TourRunning: August 16th through Augu
12、st 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery 5:00 pm and 7:00 pmDuration:2 hoursPrice:$90Spooky Halloween TourRunning: October 1
13、0th through October 31stJoin us for a ride through the historical Presidio district .Authentic fire gear (服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San FranciscoDeparting from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pmDuration :1 hour and 30 minutesPrice
14、: Available upon requestHoliday Lights TourRunning: December 6th through December 23ndThis tractive four takes you to some of San Franciss most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery 7:00 pm and 9:00 pmDu
15、ration: 1 hour and 30 minutesAdvance reservations required.1. Which of the tours is available in March?A. Back to the Fifties Tour.B. San Francisco Winery Tour.C. Spooky Hallowen Tour.D. Holiday Lights Tour.2. What can tourists do on Back to the Fifties Tours?A. Go to Treasure IslandB. Enjoy the hol
16、iday scenes.C. Have free ice cream.D. Visit the Presidio district.3. What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?A. Take some drinks.B. Make reservations in advance.C. Set off early in the morning.D. Wear warm clothes.【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了旧金山的四个旅游活动及路线。【1题详解】细节理解题。
17、根据San Francisco Winery Tour部分中的“Running: February 1st through April 30th”可知,旧金山酒厂之旅的时间是2月1日到4月30日,可以在3月份参加,故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据Back to the Fifties Tour部分中的“Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.”可知,参加重返五零年代之旅可以免费品尝冰淇淋,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据Holiday Lights
18、Tour部分中的“Advance reservations required.”可知,参加节日灯之旅需要提前预定,故C项正确。【点睛】广告类应用文的设题多为细节理解题,解答这类题型一般采用寻读法,先看试题,再看文章,对有关信息进行快速定位,再分析、对比相关信息,排除干扰项,选出正确答案,解答此类题型一定要注意不要遗漏相关信息,例如本篇的三道题都可以根据题干定位到相关的部分,从而得出答案。BCities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle i
19、n these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a l
20、ong period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.Dawson did not have any of the natural conven
21、iences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 peo
22、ple. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food a
23、nd wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people
24、 still come and go to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City its present population is 762.4. What attracted the early settlers to New York City?A. Its business culture.B. Its small population.C. Its geographical position.D. Its favourable climate
25、.5. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?A. Two-thirds of them stayed there.B. One out of five people got rich.C. Almost everyone gave up.D. Half of them died.6. What was the main reason for many people to leave Dawson?A. They found the city too crowded.B. They wanted to try
26、their luck elsewhere.C. They were unable to stand the winter.D. They were short of food.7. What is the text mainly about?A. The rise and fall of a city.B. The gold rush in Canada.C. Journeys into the wilderness.D. Tourism in Dawson.【答案】4. C 5. B 6. B 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了Dawson这座城市的发展原因、过程与现状。【4题详
27、解】细节理解题。根据文章第一段中Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson Rive
28、r.可知,人们选择在河边或港口设城是因为交通方便,便于做生意。而纽约就是在哈德森河口附近的一个大港口,故纽约吸引早期移民的原因是它的地理位置,故C正确。【5题详解】细节理解题。根据文章第二段最后一句Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黄金的两万人中有4000人变富有,所以是五分之一的人变富了,故B正确。【6题详解】细节理解题。根据文章最后一段中and when they
29、heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人们离开Dawson的主要原因是听说在Alaska发现了黄金,也就是他们要去别的地方寻找发财的机会。故B正确。【7题详解】主旨大意题。第一段简要介绍城市发展的原因,引出Dawson这一城市的兴起,第二段介绍了该城市兴起的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,所以全文围绕Dawson这个城市的发展起伏。故A正确。【点睛】主旨大意题解题技巧:一篇文章都是围绕着一个中心思想或一个话题
30、展开的,因此,有的文章中最明显的特点之一是有一个反复出现的中心词,即高频词,也叫做主题词。抓住了它,便容易抓住文章的中心。通读全文可知,文章主要围绕Dawson的发展展开,Dawson反复出现,再根据每一段的段首句可以总结出,文章第一段通过城市发展的原因引出Dawson,第二段介绍Dawson发展的原因,第三段介绍人们选择离开该城市的原因及现在的状况,从而总结出文章的主旨大意。CTeens and younger children are reading a lot less for fun, according to a Common Sense Media report published
31、 Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers, some data in the report shows that reading remains a big part of many childrens lives, and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings, “the proportion (比例) who say they hardly
32、 ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children, ages 28, remain largely the same. But the amount of time spent in reading each se
33、ssion has declined, from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading, the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading. It does point out that many parents still limit electr
34、onic reading, mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading. Data shows that kids and teens who do read frequently, compared to infrequent
35、readers, have more books in the home, more books purchased for them, parents who read more often, and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches, and school vacation reading lists loom(逼近) ahead, parents might take this chance to step in and make their own summer rea
36、ding list and plan a family trip to the library or bookstore.8. What is the Common Sense Media report probably about?A. Childrens reading habits.B. Quality of childrens books.C. Childrens after-class activities.D. Parent-child relationships.9. Where can you find the data that best supports “children
37、 are reading a lot less for fun”?A. In paragraph 2.B. In paragraph 3.C. In paragraph 4.D. In paragraph 5.10. Why do many parents limit electronic reading?A. E-books are of poor quality.B. It could be a waste of time.C. It may harm childrens health.D. E-readers are expensive.11. How should parents en
38、courage their children to read more?A. Act as role models for them.B. Ask then to write book reports.C. Set up reading groups for them.D. Talk with their reading class teachers.【答案】8. A 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。据本周一公布的a Common Sense Media report报告显示,青少年和年幼的孩子们读书的乐趣大大减少。文中从阅读的乐趣,阅读的时间,阅读方式和父母对
39、孩子阅读的影响等角度展示了该报告的内容。【8题详解】推理判断题。题干问的是这篇报道可能是关于什么内容。根据整篇文章,我们可以看出这篇报道讲述了孩子们阅读的乐趣,孩子们阅读的时间,孩子们阅读方式和父母对孩子阅读的影响。A项意为:孩子们的阅读习惯;B项意为:孩子们所读书籍的质量;C项意为:孩子们的课后活动;D项意为:父母与孩子的关系。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第三段中的the proportion (比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent
40、 of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.可知,很少为乐趣而阅读的人的比例已经分别从1984年的13岁的8%和17岁的9%上升到现在的22%和27%。也就是说,为乐趣而读书的人越来越少了。故选B。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段最后一句many parents still limit electronic reading, mainly due to concerns about increased screen time可知,许多家长仍然限制电子阅读,主要是由于担心看一些电子屏幕的
41、时间越来越多,也即是担心会伤害孩子们的健康。故选C。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.可知,有明显的证据表明,父母为孩子们做榜样并为孩子们作重要指导能培养孩子的阅读习惯。也即是说,父母可以通过给孩子们作榜样来鼓励孩子们阅读的。故选A。【点睛】作此类型的题时,一定要读懂第一段。第一段
42、读懂了,整篇文章大意也就迎刃而解了。明白了大意,第28题我们也不难看出答案,本文讲的肯定不是质量,不是活动也不是关系。而是习惯,即孩子们的阅读习惯。DHealth officials in Canada are very busy these days. They are placing chickens at fixed points all along their border with the United States of America. Thats a great distance of 2,500km. Its not a practical joke, nor have th
43、e Canadians gone mad. They are using these chickens to see if the deadly West Nile virus is hiding around. The virus infects birds, so they think that the chickens have a good chance of catching the virus, or the virus will catch the chickens. The Canadians are worried because the West Nile virus is
44、 transmitted to humans by mosquitoes. It killed seven people in New York last year.Countries around the world are realizing something important that it may just be possible to stop certain kinds of people from entering their land, but it is very difficult to stop viruses travelling from one end of t
45、he earth to the other. When they travel to new places, they sometimes adjust very easily to those climates and start destroying the local plant and animal life. These biological polluters are called smart polluters, which can be carried across borders of countries unknowingly. Just as we humans are
46、travelling across the globe more often than earlier, these biological polluters have also started journeying much more. They travel in the ballast(压舱物)of tankers. They sneak into aircraft through their wheels. They bore their way into objects that air travelers may be carrying from one country to an
47、other.The customs officials in many foreign countries prevent you from bringing in a small plant or a decorative item made of wood that is in its natural form. They tell you its in the rules. They have these rules because they know that these varieties of plants that are special to specific places h
48、ave the power to spread new diseases among native plants and animals. They always create problems in places where they do not belong. Viruses causing these new diseases could come with special varieties of plants, bugs or even animals.12. Which of the following best explains “transmitted” underlined
49、 in Paragraph 1?A. Passed.B. Supplied.C. Promised.D. Addressed13. Why is it very difficult to stop viruses travelling?A. They can hide from anyone.B. They can never be killed in any case.C. They can be spread by many approaches.D. They can evolve to suit any environment.14. What can we infer about c
50、ustoms rules from the last paragraph?A. Native plants and animals mustnt be exported.B. Animals can be brought into any country freely.C. No plants can be brought across country borders.D. Special living things are forbidden to be imported.15. Which of the following is the best title of the text?A.
51、Wipe Out All the VirusesB. The Smart PollutersC. The Basic Customs RulesD. A Practical Joke of Canada【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】本文是一篇说明文。本文讲述了世界各国都意识到生物入侵的问题,然而,阻止病毒从地球的一端到另一端的旅行非常困难。当他们旅行到新的地方,他们很容易习惯新的环境,有时就会破坏当地的植物和动物这些生物污染者被称为聪明的污染者。他们可能是植物的特殊品种,昆虫甚至动物。这些聪明的污染者可以跨越国界。【12题详解】词义猜测题根据The virus
52、infects birds, so they think that the chickens have a good chance of catching the virus, or the virus will catch the chickens. The Canadians are worried because the West Nile virus is transmitted to humans by mosquitoes.可知加拿大官员他们利用这些鸡进行病毒检测,看看西尼罗河病毒是否仍然存在可知加拿大人很担心西尼罗河病毒会通过蚊子传播到人身上。 transmit是传播的意思,故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432501.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
