云南省宣威五中2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省宣威五中2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 云南省 宣威 2017 2018 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宣威五中2018年秋季学期期末检测试卷高二英语命题教师:孔丽梅第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分。听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man want to see?A. A ring. B. A watch. C. A diamond.2. What is the woman going to do this evening?A. Visit her siste
2、r. B. Go to the airport. C. Have dinner with the man.3. Whats the weather like now?A. Sunny. B. Rainy. C. Snowy.4. How did the woman know about the earthquake?A. From the newspaper. B. From the radio. C. From the TV.5. How does the man probably feel?A. Sorry. B. Upset. C. Relaxed.第二节共15小题,每小1.5分,满分2
3、2.5分。听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want?A. Bread. B. Ham. C. Eggs.7. What will the man drink first?A. Milk. B. Coffee. C. Orange juice.听第7段材料,回答第8至10题。8. Whats the relationship between the speakers?A
4、. Friends. B. Brother and sister.C. Customer and shop assistant.9. What will the man buy?A. T-shirts. B. Cups. C. Toys.10.Whats the final price for the item?A. 15 each. B. 12 each. C. 10 each.听第8段材料,回答第11至13题。11. How many students are there in the gym class?A. Five. B. Six. C. Eleven.12.Which team i
5、s Sandra on?A. The Tigers. B. The Eagles. C. The Bears.13.What did Sandra do with the ball?A. She held it.B. She threw it in the basket.C. She made it touch the ground.听第9段材料,回答第14 至16题。14.How does the boy learn new words?A. He uses study cards.B. He practises them with his friends.C. He writes them
6、 over and over again.15.What accent is the boy used to?A. A British accent.B. An American accent.C. An Australian accent.16.What relation is the woman to the boy?A. His mother. B. His teacher. C. His new friend.听第10段材料,回答第17 至20题。17.Whats the speakers purpose of this talk?A. To explain how to write
7、the paper.B. To tell how the course is organized.C. To talk about some political thinkers.18.How long will the course last?A. Eight weeks. B. Twelve weeks. C. Eighteen weeks.19.What will the students do on Wednesday?A. Hand in a paper.B. Rewrite a paper.C. Give a presentation.20.When will the speake
8、r come to discuss papers?A. On Monday.B. Over the weekend.C. On Thursday and Friday afternoon.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)AVolunteers give their time and money to help those in need. Those who cannot give time are encouraged to give donations to volunteer organizations. Nonprofit organ
9、izations around the world seek volunteers to feed the homeless, build houses and encourage people who suffer. Here are some of the well-known,Habitat for HumanityFounded in 1942, Habitat for Humanity has built over 400,000 homes and served more than 2 million people around the world. It helps create
10、 affordable homes for those affected by natural disasters and homelessness. Its goal is to achieve a world without poor or homeless people.Peace CorpsOver 200,000 Peace Corps volunteers have worked in 139 host countries around the world. This volunteer organization began in 1960, working on AIDS rel
11、ief, business development and information technology around the world. In 2011, 37% of its volunteers were serving in Africa, 24% in Latin America and 21% in Eastern Europe and Central Asia. It aims to promote world peace and friendship.Make-A-Wish FoundationThe Make-A-Wish Foundation is a globally
12、known volunteer organization seeking to help children with life-threatening (威胁生命的) medical conditions. The organization was founded in 1980 and has reached more than 193,000 children around the globe. Children with life-threatening medical conditions are selected to have a personal wish come true.
13、This organization creates an unforgettable experience for a child in need.Volunteers of AmericaVolunteers of America is a nonprofit organization that has helped over 2 million people in the US. Its famous in the US for its human services programs for at-risk youths, the elderly and homeless people.
14、Approximately 70,000 volunteers help this organization reach its aim. For over 115 years, its brought meals, medicine and warmth to people in need in the US.1. Whats the authors purpose in writing the text?A. To appeal for volunteers and donations.B. To explain how volunteer organizations work.C. To
15、 give more information about voluntary work.D. To introduce some famous volunteer organizations.2. What is the aim of Habitat for Humanity?A. To remove poverty and homelessness.B. To promote world peace and friendship.C. To help sick children realize their dreams.D. To provide free medicine for peop
16、le in need.3. What makes Volunteers of America different from the other three?A. The depth of its influence. B. The range of its service.C. The number of its volunteers. D. The variety of its work.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】本文是一篇说明文。文章介绍一些著名的志愿者组织。【1题详解】目的意图题。根据第一段最后一句Here are some of the well-known,可知,作
17、者的目的是为了介绍一些著名的志愿者组织。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Habitat for Humanity中Its goal is to achieve a world without poor or homeless people.可知,人类栖息地的目的是为了消除贫困和无家可归。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Volunteers of America中Its famous in the US for its human services programs for at-risk youths, the elderly and homeless people.可知,服务的范围让
18、美国的志愿者与其他三种不同。故选B。BThere are 8.8 million blind people in India. In fact, there are 36 million blind people worldwide and a quarter of them are in India; however, many cases of blindness in India are curable. The poor in India have limited access to primary eye healthcare and often do not eat foods r
19、ich in micronutrients, like vitamins and minerals, which play an important role in maintaining good eye health.Many people worldwide are not even aware that they may have a vision (视力) problem simply because they do not get their eyes tested every year with a doctor, who tests for the functioning of
20、 the eye muscles (肌肉), as well as common diseases like night blindness. This exam is strongly recommended by experts because some changes in vision, which the patient may take longer to notice, can be found easily in this way.Certain simple changes in diet and lifestyle can ensure better eye health
21、for you. These include drinking plenty-of water, not smoking, and eating brightly colored and leafy fruit and vegetables. Wearing sunglasses protects your eyes from the sun, which damages otherwise healthy eyes. Learn about your familys eye disease history, and be on the lookout for any problem abou
22、t your vision. Make sure that you see a doctor immediately for early intervention(干预) if you see any of these signs of worsening eye health.If you or a loved one needs to cure blindness or other eye diseases, turn to a crowdfunding (众筹) platform. A group of eye health caregivers have fundraised with
23、 crowdfunding platform Impact Guru to raise money to perform operations on the eyes of blind women in south Asia. Running an online fundraiser enables both doctors and patients to find a way out of the dark. If you want eye care to develop, start a fundraiser today.4. Why are there so many blind peo
24、ple in India?A. There is a lack of eye hospitals in India.B. People pay no attention to their eyes at all.C. Poor Indians lack food good for eye health.D. The environment damages their eyes.5. What does the author suggest in Paragraph 2?A. Examining your eyes annually.B. Strengthening muscles every
25、day.C. Raising the awareness of physical health.D. Attaching importance to self-examination.6. Which of the following may do harm to your eyes?A. Smoking a lot. B. Wearing sunglasses.C. Drinking much water. D. Watching brightly-colored pictures.7. What does the author want to show in the last paragr
26、aph?A. How to start a fundraiser online.B. The importance of raising money.C. The role of crowdfunding in eye care.D. What should be done to raise money.【答案】4. C 5. A 6. A 7. C【解析】本文是一篇说明文。文章讲述的是如何确保你的眼睛健康。【4题详解】细节理解题。根据第一段中The poor in India have limited access to primary eye healthcare and often do
27、 not eat foods rich in micronutrients, like vitamins and minerals, which play an important role in maintaining good eye health.可知,印度有这么多盲人是因为贫穷的印度人缺乏对眼睛健康有益的食物。故选C。【5题详解】推理判断题。根据Many people worldwide are not even aware that they may have a vision (视力) problem simply because they do not get their eye
28、s tested every year with a doctor, who tests for the functioning of the eye muscles (肌肉), as well as common diseases like night blindness.可知,作者在第二段中每年检查你的眼睛。故选A。【6题详解】细节理解题。根据Certain simple changes in diet and lifestyle can ensure better eye health for you. These include drinking plenty-of water, no
29、t smoking, and eating brightly colored and leafy fruit and vegetables.可知,吸烟太多可能对你的眼睛有害。故选A。【7题详解】段落大意题。根据最后一段第一句If you or a loved one needs to cure blindness or other eye diseases, turn to a crowdfunding (众筹) platform.可知,最后一段讲述的是众筹在眼科保健中的作用。故选C。CThe Metro-Boston public bike share system, Hubway, is
30、now available at a significant discount to low-income people. SNAP Card to Ride was started by the cities of Boston, Cambridge, Somerville and the Town Of Brookline.“SNAP Card to Ride”provides $5 monthly memberships and $50 annual memberships to people over the age of 16 with their household EBT (电子
31、福利转账) card. The membership includes unlimited 60-minute trips, rather than the present 30-minute trips, without additional fees.The program is part of an ongoing commitment to improving bike share access among traditionally underserved populations. Those who dont receive SNAP benefits but participat
32、e in other public assistance programs will be able to gain access to the discounted membership program in the near future.Convenient, easy online registration (注册) is available for EBT card holders at After completing registration, members will have access to over 1,800 bikes at 194stations across t
33、he four municipalities (自治市). Members with smartphone access can also use the Hubway mobile app to locate and unlock bikes.“The city of Boston is pleased to be part of the SNAP Card to Ride partnership, and we look forward to increasing the number of stations and bikes in Boston over the next 18 mon
34、ths,”said Boston Mayor Martin J. Walsh.“Hubway shows that bike share is fulfilling its promise as a vital part of the Boston areas transportation network - increasing access to the areas existing transportation network as well as areas underserved by public transportation,”said Jay H. Walder, CEO of
35、 Hubway.“Were eager to continue to help grow a system that has truly served as an inspiration for a whole generation of bike share programs across the nation.”Winter riding is available in all four municipalities for the first time this year, following several years of winter operations in the city
36、of Cambridge. Boston, Brookline, Cambridge and Somerville announced major expansion of the publicly-owned system. In all theyll add over 100 new stations in 2018 and 2019, providing over 300 stations and approximately 3,000 bicycles for public use.8. Who can enjoy the SNAP Card to Ride program now?A
37、. Anyone with a low income.B. Anyone benefiting from SNAP.C. Anyone over sixteen with an EBT card.D. Anyone joining public assistance programs.9. Why did Hubway start the new program?A. To market their membership.B. To help poor people out of poverty.C. To let more people benefit from bike share.D.
38、To make public transportation more complete.10. What has to be done in order to enjoy SNAP Card to Ride?A. paying for their mobile app. B. . Completing registration online.C. Filling in an application form. D. Sending an email to Hubway.11. What can we infer about the bike share system in the four m
39、unicipalities?A. It will enjoy a bright future. B. It is far from satisfactory.C. It doesnt offer winter riding. D. It has been expanded greatly.【答案】8. C 9. C 10. B 11. A【解析】“地铁-波士顿公共自行车共享系统”,即“Hubway”,现在可以向低收入人群提供很大的折扣。“快速卡”是由波士顿、剑桥、萨默维尔和布鲁克镇的城市发起的。本文介绍了如何使用SNAP Card to Ride。【8题详解】细节理解题。根据第一段第一句“SN
40、AP Card to Ride”provides $5 monthly memberships and $50 annual memberships to people over the age of 16 with their household EBT (电子福利转账) card.可知,任何超过16岁有一张EBT卡片的人能享受现在的SNAP Card to Ride节目。故选C。【9题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Were eager to continue to help grow a system that has truly served as an inspiration f
41、or a whole generation of bike share programs across the nation.”可知,Hubway启动了这个新项目让更多的人从自行车分享中受益。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段第一句Convenient, easy online registration (注册) is available for EBT card holders at Card to Ride,我们要完成网上注册。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句In all theyll add over 100 new stations in 2018 an
42、d 2019, providing over 300 stations and approximately 3,000 bicycles for public use.可知,四个城市的自行车共享系统将迎来光明的未来。故选A。D“Sorry seems to be the hardest word” that is one of Elton Johns most popular songs. But not every public figure seems to find it so tough to say that powerful five-letter word.In recent d
43、ays public figures, from politicians to stars, have all publicly expressed remorse. But with so much remorse, how can we tell a forced apology from a heartfelt expression of remorse?Specifically, saying sorry should be a realization that something you have said or done has hurt someone and you want
44、to make amends (弥补). People want the response to be personal to them. They want to feel that theyre being listened to and taken seriously, says Martin Stone.Firstly, it is important to show that you understand. It is vital that any group or a person making an apology understands the focus is it sorr
45、y for the way its acted or is it sorry that the complainant feels the way they do? Watch out for the speed of response. The quicker the apology comes, the better it indicates that the person making it has felt an immediate sense of guilt.If sincere, the person making the apology will be looking for
46、clues (线索) to see if he or she is being understood, such as eye contact and facial expressions. Performed apologies always have a sense of being acted out, and are often accompanied by too many unnatural gestures.For a sincere apology, it is also important to avoid promises that cant be kept. Dont s
47、ay that youll make sure that this will not happen again if youre not confident that it wont. It could come back to bite you. And do remember that the use of but can hugely change the tone (语气) of an apology. As Stone points out, Im sorry but. sounds like you are making excuses and arent actually tak
48、ing any form of responsibility.12. What is the purpose of the text?A. To explain what a good apology is.B. To discuss how to give a formal apology.C. To show why we should apologize in life.D. To teach us how to tell if an apology is sincere:13. What does the underlined word remorse probably mean?A.
49、 Pain. B. Worry.C. Regret. D. Doubt.14. Which of the following indicates its a performed apology?A. Swearing it will not happen again.B. Avoiding eye contact with the listener.C. Showing you understand his/her feelings.D. Paying attention to the listeners reaction.15. What is stressed in the last pa
50、ragraph?A. The attitude. B. The tone of voice.C. The body language. D. The choice of language.【答案】12. D 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章教我们如何判断一个道歉是否真诚。【12题详解】主旨大意题。根据第一段“Sorry seems to be the hardest word” that is one of Elton Johns most popular songs. But not every public figure seems to find
51、it so tough to say that powerful five-letter word.可知,本文教我们如何判断一个道歉是否真诚。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据第二段In recent days public figures, from politicians to stars, have all publicly expressed remorse. But with so much remorse, how can we tell a forced apology from a heartfelt expression of remorse? 目前,从政客到明星的公众人
52、物都公开表示忏悔。但是,有那么多的悔恨,我们怎么能从一种发自内心的悔恨中区分一个被迫的道歉呢?由此推出划线词的意思是“后悔”,故选C。【14题详解】推理判断题。根据第五段最后一句Performed apologies always have a sense of being acted out, and are often accompanied by too many unnatural gestures.可知,“避免与听众的目光接触”表示这是一个“表演”的道歉。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中And do remember that the use of but can h
53、ugely change the tone (语气) of an apology. As Stone points out, Im sorry but. sounds like you are making excuses and arent actually taking any form of responsibility.可知,最后一段强调“语言的选择”。故选D。【点睛】利用上下文提供的情景和线索,进行合乎逻辑的综合分析进而推测词义,最常见的就是利用上下文语境、常识和语法关系推断词义。特别要抓住所需推断词汇前后的含义来确定正确答案。切记:千万不要脱离开语境。本题第2小题,根据第二段In
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-432583.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
