2018(江苏)高考英语一轮复习教案:5-3(B)经典句型 含答案 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018江苏高考英语一轮复习教案:5-3B经典句型 含答案 2 2018 江苏 高考 英语 一轮 复习 教案 经典 句型 答案
- 资源描述:
-
1、2018(江苏)高考英语一轮复习教案:5.3(b)经典句型江苏高考英语一轮复习教案:5.3(b)经典句型模块五 Unit 3一、高考能力提升练习【一】阅读理解阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)Students are increasingly using laptops for notetaking becaus
2、e of speed and legibility(清晰度)But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught.Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes“mindlessly”by taking down word for word wh
3、at the professors said.In the first experiment,students were given either a laptop or pen and paper.They listened to the same lectures and were told to use their usual notetaking skills.Thirty minutes after the talk,they were examined on their ability to remember facts and on how well they understoo
4、d concepts.The researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand.However,the typists performed worse at remembering and applying the concepts.Both groups scored similarly when it came to memorizing facts.The researchers report said,“While more notes are benefici
5、al,if the notes are taken mindlessly,as is more likely the case on a laptop,the benefit disappears.”In another experiment aimed at testing longterm memory,students took notes as before but were tested a week after the lecture.This time,the students who wrote notes by hand performed significantly bet
6、ter on the exam.These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding,but that they also lead to superior revision in the future.1More and more students favor laptops for notetaking because they can_.Awrite more notes Bdigest concepts bette
7、rCget higher scores Dunderstand lectures better2While taking notes,laptop users tend to be_.Askillful Bmindless Cthoughtful Dtireless3The author of the passage aims to_.Aexamine the importance of longterm memoryBstress the benefit of taking notes by handCexplain the process of taking notesDpromote t
8、he use of laptops4The passage is likely to appear in_.Aa newspaper advertisementBa computer textbookCa science magazineDa finance report答案:【语篇解读】本文是一篇说明文。本文揭示实验研究的结果,用笔记本电脑记笔记的人记忆和应用概念的能力较差,而用手记笔记的人在考试中的表现更好。1A解析:细节理解题。根据第二段第一句“Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed
9、and legibility(清晰度)”可知,学生越来越多地使用笔记本电脑记笔记是因为它的速度和清晰度,这说明用笔记本电脑记笔记速度快、记得多。故选A。2B解析:推理判断题。根据第二段第二句“But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught”可知,研究已经发现笔记本电脑的使用者没能记住和应用教给他们的概念。由此可推知,笔记本电脑的使用者在记笔记时是不动脑子的。故选B。3B解析:推理判断题。本文通过实验发现了用笔记本电脑记笔记
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
