分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(2).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:433560
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:48.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵2 云南省 昆明市 2013 高考 英语 阅读 理解 冲刺 练兵
    资源描述:

    1、2013昆明市高考英语(阅读理解)冲刺练兵(2)及答案解析 (第*篇)A volcanic eruption in Iceland has sent ash across northern Europe. Airlines have stopped or changed the flights across the Atlantic Ocean, leaving hundreds of passengers stuck in airports.Grimsvotn is one of the largest and most active volcanoes in Europe. What ma

    2、kes Grimsvotn different is that it lies under a huge glacier(冰川) of ice up to 12 meters thick. The hot volcano heats up the ice above it, which then forms a layer (层) of water between the glacier and the volcano. This layer of water puts pressure on the volcano, keeping it stable. As the water flows

    3、 ont from under the glacier, the pressure lifts. The lava(岩浆) from the volcano then comes up to the surface.This is exactly what happened today.Now, airlines have to make changes to their flights so as not to fly through the clouds of volcanic ash.According to KLM, one of Europe s biggest airlines,

    4、airplanes cannot go under the cloud or over it. Going through the cloud can result in ash getting stuck in the airplane s engines, causing damage to the plane.The eruption has also caused problems for animals in Iceland. The volcano left ash and sharp, glasslike rocks all over the countryside.Farmer

    5、s are keeping their animals inside to stop them from eating ashcovered grass or the sharp objects?语篇解读本文向我们介绍了一座叫做Crimsvotn的火山。这座火山与其他火山最大的不同在于:它位于厚达12米的冰川下面。1What makes Grimsvotn different from other volcanoes?A. It is below ice.B. It lies under the sea.C. It is the largest volcano.D. Its lava affe

    6、cts the airlines.解析由第二段第二句话可知。答案A2What keeps Grimsvotn still?A. The slow flow of water.B. The low water temperature.C. The thick glacier.D. The water pressure.解析根据第二段第四句话可知。答案D3Which of the following is the result of the volcanic eruption?A. People stop traveling in Europe.B. Airlines suffer from th

    7、e loss of planes.C. It becomes dangerous for animals to eat outside.D. Farmers have lost many of their animals.解析根据最后一段内容可得出答案。答案C4This text is most probably taken from_.A. a research paper B. a newspaper reportC. a class presentation D. a geography textbook解析根据文章内容可知,这应该是一篇新闻报道。答案B*结束1People believ

    8、e that climbing can do good to health. Where can you learn the skill of climbing then? If you think that you have to go to the mountains to learn how to climb,youre wrong. Many Americans are learning to climb in city gyms(体育馆). Here,people are learning on special climbing wallsThe climbing wall goes

    9、 straight up and has small holding places for hands and feetHow do people climb the wall? To climb,you need special shoes and a harness(保护带)around your chest to hold youThere are ropes(绳索)tied to your harnessThe ropes hold you in place so that you dont fallA beginners wall is usually about 15 feet h

    10、igh,and you climb straight upThere are small pieces of metal that stick out for you to stand on and hold on toSometimes its easy to see the new piece of metalSometimes, its notThe most difficult part is to control your fear. Its normal for humans to be afraid of falling, so its difficult not to feel

    11、fear. But when you move away from the wall,the harness and the ropes hold you,and you begin to feel safeYou move slowly until you reach the topClimbing attracts people because its good exercise for almost everyone. You use your whole body,especially your arms and legs. This sport gives your body a c

    12、omplete workout. When you climb,both your mind and your body can become stronger64What can we infer from the passage?APeople are fairly interested in climbing nowadays BIt is impossible to build up ones body by climbingCPeople can only learn the skill of climbing outdoorsDIt is always easy to see ho

    13、lding places in climbing65The most difficult thing to do in wall climbing is Ato tie ropes to your harness Bto control your fearCto move away from the wall Dto climb straight up66The word“workout”underlined in the last paragraph most probably means Asettlement Bexercise Cexcitement Dtiredness67Why d

    14、oes the author write this passage?ATo tell people where to find gyms BTo prove the basic need for climbingCTo encourage people to climb mountains DTo introduce the sport of wall climbing答案 64.A 65.B 66.B 67.D*结束 (第*篇)Tens of thousands of theatre tickets will be given away to young people next year a

    15、s part of a government campaign to inspire a lifelong love for theatre.The plan to offer free seats to people aged between 18 to 26 funded with 2.5 million of taxpayers money was announced yesterday by Andy Burnham, the Culture Secretary.It received a cautious welcome from some in the arts world,who

    16、 expressed concern that the tickets may not reach the most underprivileged.The plan comes as West End theatres are enjoying record audiences, thanks largely to musicals teaming up with television talent shows. Attendances reached 13.6 million in 2007,up 10 percent on 2006, itself a record year. Tota

    17、l sales were up 18 percent on 2006 to almost 470 million.One theatre source criticised the Government s priorities(优先考虑的事) in funding free tickets when pensioners were struggling to buy food and fuel, saying: “I don t know why the Government s wasting money on this. The Young Vic, as The Times repor

    18、ted today,offers excellent performances at cheap prices.”There was praise for the Government s plan from Dominic Cooke of the Royal Court Theatre, who said: “I support any move to get young people into theatre, and especially one that aims to do it all over England, not just in London.”Ninetyfive pu

    19、blicly funded theatres could apply for funding under the twoyear plan. In return, they will offer free tickets on at least one day each week to 18 to 26yearolds,firstcome, firstserved. It is likely to be on Mondays, traditionally a quiet night for the theatre.Mr. Burnham said: “A young person attend

    20、ing the theatre can find it an exciting experience, and be inspired to explore a new world. But sometimes people miss out on it because they fear it snot for them. It s time to change this perception.”Jeremy Hunt, the Shadow Culture Secretary, said: “The real issue is not getting enthusiastic childr

    21、en into the theatre,but improving arts education so that more young people want to go in the first place. For too many children theatres are a nogo area.”语篇解读为了激发年轻一代对戏剧的喜爱,政府开展了一项运动:将于明年送出成千上万张戏票。这一计划在社会各界引起了不同的反应。5Critics of the plan argued that_.A. the theatres would be overcrowdedB. it would be

    22、a waste of moneyC. pensioners wouldn t get free ticketsD. the government wouldn t be able to afford it解析细节理解题。由文中第四段开头的criticised和“I dont know why the Governments wasting money on this.”一句可知,批评者认为这一计划是在浪费金钱,故选B。答案B6According to the supporters, the plan should_.A. benefit the television industryB. fo

    23、cus on producing better playsC. help increase the sales of ticketsD. involve all the young people in England解析细节理解题。由文中第五段最后一句话可知,支持该计划的人支持让年轻人到剧院去的任何运动、措施或手段,尤其是那种能够让全英国人而不是仅伦敦人能参与的措施。故选D。答案D7Which of the following is TRUE about the plan?A. Ninetyfive theatres have received funding.B. Everyone will

    24、 get at least one free ticket.C. It may not benefit all the young people.D. Free tickets are offered once every day.解析细节判断题。A项错,95%的剧院只是可以申请该基金,而非获得;B项错在everyone,过于绝对;D项错是因为免费票只是每周发放一次,而非每天都有。答案C8We can infer from the passage that in England_.A. many plays are not for young peopleB. many young peopl

    25、e don t like theatreC. people know little about the planD. children used to receive good arts education解析推理判断题。由文章最后一段可知真正的问题不是让孩子们进入到剧院里,而是要提高他们的艺术教育水平,让更多的年轻人愿意进入剧院,由此可见许多年轻人是不喜欢戏剧的。答案B9According to the passage, the issue to offer free tickets to young people seems _.A. controversial B. inspiringC. exciting D. unreasonable解析推理判断题。由第二、四、五三段可知该计划得到了艺术界一些人士的谨慎的欢迎,另一些人则持批评态度,还有一些人则赞扬该计划。由此可见这项计划是有争议的(controversial)。答案A。 *结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(2).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433560.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1