2019-2020学年人教版高中英语选修七培优练习:UNIT 2 ROBOTS 单元加餐练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年人教版高中英语选修七培优练习:UNIT ROBOTS 单元加餐练 WORD版含解析 2019 2020 学年 人教版 高中英语 选修 七培优 练习 UNIT 单元 加餐 WORD
- 资源描述:
-
1、Unit 2单元加餐练.阅读理解Scientists in England are using two selfdirected water vehicles to explore the animal and plant life of the Celtic Sea.The Celtic Sea is a body of water off the southern coast of Ireland. The area is known for its unusual sea life. Scientists want to know why sea creatures are so att
2、racted to this part of the Atlantic Ocean.One of the research vehicles is powered by batteries (电池). It collects information for the National Oceanography Center in Southampton, England, and the World Wildlife Fund. The vehicles low energy requirements permit it to stay floating on water for up to 3
3、0 days. Reports of what it finds in the Celtic Sea are sent by satellite.Stephen Woodward is an engineer who helped design the vehicle. He says the vehicle has equipment that can discover small organisms called zooplankton (浮游动物) and fish. He adds that other sensing equipment measures water currents
4、 and other features of sea life. The vehicle also creates a map of the sea.Another vehicle is powered by the sun and the wind. It can stay floating on water for months. The robotic vehicle sends information about the socalled biodiversity hotspots. A biodiversity hotspot is an area of an ocean that
5、has a lot of plant and animal life activity.Lavinia Suberg is one of the scientists studying the Celtic Sea. She says productive ocean areas, like the Celtic Sea, attract zooplankton. The zooplankton then attracts fish. She adds that areas with a large increase of fish often attract sea mammals and
6、birds.Using these robotic ocean vehicles greatly reduces the cost of exploring the sea with manned laboratories. Scientists can spend more time analyzing the collected information. They say the research will give them a better understanding of the needs of the Celtic Sea for future management and pr
7、otection.语篇解读:本文为说明文。英国科学家利用水中机器人探索凯尔特海,旨在弄清为什么有如此之多的动植物生活在该海域。1Why do the British scientists explore the Celtic Sea?ATo study the geography of the sea.BTo learn why the sea is rich in sea life.CTo test their selfdirected water vehiclesDTo learn about the sea creatures in the sea.解析:选B推理判断题。由第二段“Sci
8、entists want to know why sea creatures are so attracted to this part of the Atlantic Ocean”可知,研究旨在弄清为什么凯尔特海富含海洋生物。2According to the text, the water vehicles _.Aare controlled directly by humansBwork depending on the map of the seaCcan send the information back directlyDcan keep floating on water for
9、 a long time解析:选D细节理解题。由第三段“The vehicles low energy requirements permit it to stay floating on water for up to 30 days”和第五段“It can stay floating on water for months”可知,它们都能在海中漂浮很久。3According to Lavinia Suberg, the sea mammals and birds _.Aare afraid of living aloneBmainly feed on zooplanktonClike to
10、 live in warm ocean areasDare especially interested in fish解析:选D细节理解题。由倒数第二段“She adds that areas with a large increase of fish often attract sea mammals and birds”可知,它们对鱼很感兴趣。4What is the last paragraph mainly about?AThe aim of sea exploration.BThe cost of exploring the sea.CThe importance of the wa
11、ter vehicles.DWays to deal with the collected information.解析:选C段落大意题。由最后一段“greatly reduces”, “spend more time”和“a better understanding”可知,本段旨在介绍这两个水中机器人在海底探索中的重要性。.阅读七选五How to concentrate on studiesHow to get your mind to concentrate on studies when there are all possible distractions (分心的事)? This i
12、s the biggest question that students face when its exam time. Well, here are some tips that can help you with concentration.Plan your timetable._1_ However, be realistic with your timetable and do not expect too much out of yourself._2_If you study for 5 hours without rest, you maybe get bored. So i
13、t is advised that you keep on changing your subjects so that you do not get bored. However, make sure you study at least 2 hours at each subject at a stretch (一段时间)Take interest.Unless you like what you are doing, it is not possible to focus on that task._3_ You can start with your favorite subject
14、and move on to difficult ones, once you begin to study. You can also take the difficult subject when your mind is most refreshed.Set up a study area.It is better to have a study room where you can concentrate properly without any distractions. If that is not possible, you can set up a study table in
15、 a separate corner in your home._4_5_Your mind will be at its sharpest only if you let it rest for enough time. Sleep for at least 68 hours depending upon your individual requirements. Eat healthy meals and reward yourself some free time after studies.AGet enough rest.BIntroduce variety.CGet rid of
16、distractions.DYou may even ask a friend to study with you.EIt is always best to have a plan before studying.FSo you have to take interest in what you are studying.GMake sure you study at this place so that you can help your mind focus.答案:15EBFGA.完形填空One day, my father drove his employer to another c
17、ity for a business meeting. On the outskirts (郊区) of town, they _1_ for a sandwich lunch. While they ate, several boys playing in the street passed by their _2_. One of the boys limped (跛行). Looking more closely, my fathers boss _3_ that the boy had a clubfoot (畸形足). He stepped out of the car and _4
18、_ the boy, saying that he was able to help get that foot fixed. The young boy was _5_. The businessman wrote down the boys name before the boy joined his friends down the street.The man _6_ and said to my father,“Woody, the boys name is Jimmy. Find out where he _7_ and do your best to get his parent
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435253.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
