分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2019-2020学年北师大版高中英语选修七课时规范训练:UNIT 20 NEW FRONTIERS PERIOD 2 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:435821
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:217KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年北师大版高中英语选修七课时规范训练:UNIT 20 NEW FRONTIERS PERIOD WORD版含答案 2019 2020 学年 北师大 高中英语 选修 课时 规范 训练
    资源描述:

    1、Unit 20Period Two.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Mr Brown was going away for a week.Before he left, he said to 1._(he) son, “If anyone asks to see me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back 2._ a week.Then be sure 3._(ask) him t

    2、o sit down for a cup of tea.” “OK, Dad,” said his son.But he was afraid his son couldnt remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave 4._ to him.His son put it into his small pocket, 5._(take) it out and looked at it every now and then.Four days passed, but no one came to see

    3、 his father.The boy thought that there was no man to come and 6._ the piece of paper was of no use to him, so he burnt it that evening.7_ next afternoon, someone knocked at the door.The boy opened it.A man was standing at the door and said, “Where is your father?” The boy put his hand into his pocke

    4、t at once and looked for the piece of paper.He 8._ not find it.He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, “No more.” The man was very 9._(surprise)He asked, “No more? I met your father last week.When did it happen?” “10._(burn) yesterday evening.”【解题导语】本文是一篇记叙文。一个健忘的孩子,由于他烧掉了父亲给他的字条,结果客人

    5、来访时闹出了笑话。1his此处表示他对儿子说。表示关系时,常用形容词性物主代词。2in“in一段时间”通常表示“一段时间之后”,谓语动词常用将来时。3to askbe sure to do“务必要,一定要”。4it此处it指代“a piece of paper”。5took由上下文的“put” “looked”可知此处应用并列谓语took。6thatthat引导宾语从句时,除第一个宾语从句中的that可省略外,其余宾语从句的连接词that均不可省。7The此处特指男孩烧掉纸条后的第二天下午,故用The。8could由于整篇文章的主体时态是一般过去时,所以此处用could。此处表示他找不到那张纸

    6、了。9surprisedsurprised“惊讶的,感觉意外的”,用于说明人处于某种状态。10Burnt此处burnt为“It was burnt”的省略。.阅读理解(共12小题;每小题2分,满分24分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf you and I met at a party, you would probably ask me what I do for a living, what town I live in the kind of questions that would help you to build a picture of w

    7、ho I am.I might ask the same of you, but I probably wouldnt be listening.Its more likely Id be looking at the label on your jeans, glancing at your shoes, and eyeing up your mobile phone.These are the things that really tell me who you are.In fact, I sincerely hope you would notice the same things a

    8、bout me.Well, thats the way it was a year ago.I began to behave like this at a very early age.I remember the first day of junior school, standing alone in the playground, desperately wanting to make friends.I headed straight for what seemed to be the most promising group of boys.They were talking to

    9、 girls, trading football cards, eating green sweets all the things I wanted to do.As I attempted to talk with them, one boy asked me, “Do you support Manchester United Football Club?” Another asked, “Are you into Michael Jackson?” I answered yes to them all, even though the truthful answer was no.Th

    10、ings seemed to be going well until one of the boys caught sight of my trainers.Id never thought too much about them before.They were just plain blue sports shoes that Mum had bought, for playing in the back garden.At once, the group laughed very loudly, “Where did you get those from? A charitable or

    11、ganization?”Looking at the boys in bewilderment (疑惑), I noticed for the first time that they all had similar shapes on the sides of their trainers, like the ones on footballers boots on television.It wasnt just their shoes: crocodiles, eagles and tigers sat on the breasts of their Tshirts, and every

    12、 single boy seemed to have the same school bag, a blue plastic bag with a leaping puma in silver on the side.I walked away quietly, depressed.From that day on, I was determined to be like them, if not more so.()1.What was the author like one year ago?AHe was very interested in figure paintings.BHe w

    13、as crazy about holding different parties.CHe used to judge others by their appearances.DHe had some difficulty communicating with others.()2.How did the author react when asked about his favorite football team?AHe told a lie.BHe kept silent.CHe replied proudly.DHe refused to answer.()3.Why did the g

    14、roup suddenly burst out laughing?ABecause they played a joke on the author.BBecause they were attracted by the author.CBecause they welcomed the author warmly.DBecause they looked down upon the author.()4.After the first day of junior school, the author began to_.Abe addicted to televisionBconcern h

    15、imself with animalsCfollow famous football playersDspend more money on branded goods【解题导语】本文是记叙文。作者介绍了他是如何开始追求品牌货的。1C推理判断题。由第一段的“Id be looking at the label on your really tell me who you are.”可知,一年前的作者喜欢以貌取人。2A细节理解题。由第二段的“I answered yes to them all, even though the truthful answer was no.”可知,当作者被问到喜

    16、欢的球队和明星时,他撒了谎。3D推理判断题。由第三、四段可知,作者穿的是一双普通的蓝色球鞋,而那些穿着名牌球鞋的男孩取笑他的鞋是从慈善机构得到的,由此推测这些男孩是因看不起他而大笑起来。4D推理判断题。由最后一段作者看到其他男孩所穿戴的服饰后感到十分沮丧,再结合第一段作者与他人交流时所关注的事物可知,从那时起,作者开始花大量的钱买品牌货。BThe eventual extinction of the large prehistoric animals has always attracted researchers. However, it is impossible to recreate

    17、most of them, either because the fossilized (变成化石的) DNA is too old (dinosaur) or just not available.But the one exception may be the woolly mammoth, which lived about 8,000 years ago.Thanks to their relatively recent disappearance and the icecold weather they lived in, plenty of wellpreserved specim

    18、ens (标本) have been discovered.In the last few years, scientists have been able to piece together the mammals genetic code (遗传密码) using some frozen hair and also recreate its blood, with the help of DNA that was found preserved in the bone.Now, a group of Japanese scientists want to take it one step

    19、further and bring the mammoth back to life.The team of scientists plan to start with a journey to Siberia this summer, to seek out the DNA from a flashfrozen specimen of the mammal.In case they are unable to find one, they will use the tissue of a preserved mammoth that currently sits in a Russian l

    20、aboratory.The scientists will join the mammoths DNA with an empty egg of the mammoths closest presentday relative the elephant.Then, by using an electric current, they will trick the egg into growing and dividing.After a few days, the researchers will put it inside a female elephant, which will act

    21、as a surrogate mother (代孕母亲)Then begins the waiting game for it takes about 600 days, for an elephant or in this case a woolly mammoth baby, to fully develop that is, if everything goes well and the surrogate mother doesnt reject the egg.If luckily we do get a baby mammoth, scientists are not sure i

    22、f they would produce more, but they are hoping they will be able to study it and answer the ageold question of how they became extinct were they hunted down by humans or did they die because of climate change?Will the woolly mammoth come back to life? We have to wait and see.()5.The remains of the w

    23、oolly mammoth are kept well partly due to_.Atheir long hairBtheir big sizeCthe coldnessDhuman activity()6.Why do the Japanese scientists plan to go to Siberia?ATo find suitable DNABTo preserve the specimen.CTo recreate the mammoths blood.DTo seek help from the Russian scientists.()7.The fourth parag

    24、raph mainly deals with _.Athe future of the cloned mammothBthe process of cloning the mammothCthe difficulty the scientists are faced withDthe relation between the mammoth and the elephant()8.If the scientists efforts pay off, we are most likely to _.Aclone a lot of mammothsBbring dinosaurs back to

    25、lifeCknow the effects of climate changeDfind out why the mammoth died out【解题导语】本文是说明文。日本的科学家正在尝试克隆猛犸象,企图复活这一史前庞然大物。5C细节理解题。由第二段中的“the icecold weather they lived in, plenty of wellpreserved specimens have been discovered”可知,猛犸象生活的地域气候寒冷,这使得它们的遗骸保存得比较完好。6A细节理解题。由第三段中的“to seek out the DNA from a flashf

    26、rozen specimen of the mammal”可知,科学家去西伯利亚是要找到合适的猛犸象DNA。7B主旨大意题。由第四段中的“join the mammoths DNA with an empty egg Then, by using an electric current After a few days ”可知,本段介绍了科学家克隆猛犸象将会实施的步骤。8D细节理解题。由倒数第二段中的“but they are hoping they will be able to study it and answer the ageold question of how they beca

    27、me extinct”可知,如果克隆成功,科学家可以通过研究猛犸象宝宝来探究猛犸象灭绝背后的原因。CRegularly spending time in a sauna (桑拿房) may help keep the heart healthy and extend (延长) life, say Finnish scientists in the journal JAMA Internal Medicine.Researchers from the University of Eastern Finland (UEF) studied 2,300 middleaged men for an a

    28、verage of 20 years.They divided the men into three groups according to how often they used a sauna each week.Over the course of the study, 49% of men who went to a sauna once a week died, compared with 38% of those who went two to three times a week and just 31% of those who went four to seven times

    29、 a week.Frequent visits to a sauna were also linked with lower death rates from heart disease.The results dont surprise Dr.Thomas HLee, founding editor of the Harvard Heart Letter.“The beneficial effects of a sauna have been well documented in the past.It lowers blood pressure, and there is every re

    30、ason to believe that its effects are good for your heart,” says Dr.Lee.Sauna use is deeply rooted in Finnish culture.A nation of 5.5 million people, Finland has as many saunas as television sets around 3.3 million.Most of the saunas are in peoples homes, although theyre also in offices and factories

    31、.The very nature of the Finnish sauna is designed to reduce stress, the researchers say.The sauna has been a gathering place for family and friends for centuries.And a basic sauna rule, which discourages people from discussing controversial topics while bathing, is taught to the Finns during childho

    32、od.The Finnish researchers suggest that saunas may provide similar benefits to exercise because the high temperatures can drive heart rates to levels often achieved by moderateintensity (中等强度的) physical activities.So can sitting in a sauna take the place of exercising? “I dont know that I would take

    33、 a sauna for exercise,” Dr.Lee says.“But exercising and then taking a sauna seems like a very healthy lifestyle.”()9.What do the numbers in Paragraph 2 show?AIt can be harmful to use a sauna too often.BRegular sauna users are likely to live longer.CDifferent people have different sauna habits.DSauna

    34、s may lower death rates from heart disease.()10.What does Dr.Lee think of UEF researchers findings?AThey are amazing.BThey are interesting.CThey match his expectations.DThey go against past documents.()11.What do we know about the Finnish sauna?AIt is easily accessible to the Finns.BIt encourages pe

    35、ople to debate.CIt is a completely new lifestyle.DIt attracts more children than adults.()12.Which may be the best for your health according to Dr.Lee?AHaving as many saunas as possible.BUsing a sauna after doing physical activities.CDoing physical exercise in high temperatures.DTaking moderateinten

    36、sity physical exercise.【解题导语】本文是说明文,介绍了芬兰科学家的研究发现常洗桑拿浴的人容易长寿。9B推理判断题。由第一段的“Regularly spending time in a sauna may help keep the heart healthy and extend(延长) life ”可知,第二段的这些数据说明经常洗桑拿的人更容易长寿。10C细节理解题。由第三段的“The results dont surprise Dr.Thomas HLee”可知,Lee博士认为该研究结果是意料之中的。11A推理判断题。由第四段的“Sauna use is deeply rooted in Finnish culture Most of the saunas are in peoples homes ”可知,芬兰桑拿浴对于芬兰人来说随处可见。12B细节理解题。由最后一段Lee博士说的“But exercising and then taking a sauna seems like a very healthy lifestyle.”可知,他认为运动之后洗桑拿对健康很有益。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年北师大版高中英语选修七课时规范训练:UNIT 20 NEW FRONTIERS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435821.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1