2019-2020学年同步人教版(新课改适用)高中英语选修六培优练习:UNIT 5 THE POWER OF NATURE 单元加餐练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步人教版新课改适用高中英语选修六培优练习:UNIT THE POWER OF NATURE 单元加餐练 WORD版含解析 2019 2020 学年 同步 人教版 新课 适用
- 资源描述:
-
1、Unit 5 单元加餐练.阅读理解Krubera Cave in the western Caucasus Mountains is the deepest known cave in the world. An international team prepared to descend into Krubera. The team members hoped to be the first cavers to reach a depth of 2,000 meters, brought five tons of equipment and other necessities with th
2、em, and established camps at key locations along the route. They worked for up to 20 hours each day.In the third week, progress was blocked at 1,775 meters by a sump a cave passage filled with water that gives cavers few options. There are basically three techniques available: dive through it, empty
3、 it, or go around it. Gennadiy Samokhin dove to the bottom but was disappointed. “No chance to get through,” he said. Searching for a way around the sump, Garcia Dils risked entering a waterfall of near freezing water and discovered that his dry suit had holes in it. “The water was so cold I lost th
4、e feeling in my fingers,” he said later. He, too, was unsuccessful.Finally, two teammates found a way around the sump through a tight passage they called the Way to the Dream. The team was exhilarated. The passage led to yet another sump at 1,840 meters. After a short test dive, Samokhin emerged, sm
5、iling. There was a promising passage, he reported. But it would have to wait. After nearly four weeks, with supplies running low, the team had run out of time and would have to return to the surface.Four weeks later, a team of nine Ukrainian cavers led by Yuri Kasjan went back to Krubera. Following
6、the path opened by the previous team, they reached the sump at 1,840 meters relatively quickly. After much searching, a pit (坑), later named the Millennium Pit, was discovered that allowed them to pass the 2,000meter depth. More pits and passages led them to 2,080 meters, a spot they named Game Over
7、. But the caving game is never over. Deeper caves will probably continue to be discovered and call out to be explored.语篇解读:本文是记叙文。文章讲述了探洞穴者对世界上最深的洞穴库鲁伯亚拉洞穴进行探索的过程。1Why did the team return to the surface after nearly four weeks?AThey were lacking in supplies.BThey had achieved their goal.CThey couldn
8、t go through the sump.DThey gave their task to Yuri Kasjans team.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“After nearly four weeks, with supplies running low, the team had run out of time and would have to return to the surface”可知,因为物资逐渐短缺,探洞穴者才被迫返回地面。2What does the underlined word “exhilarated” probably mean in Para.3?AC
9、heerful.BPowerful.CConfused. DExhausted.解析:选A词义猜测题。根据画线词前的“two teammates found a way around the sump through a tight passage they called the Way to the Dream”可知,两名队员找到了通过水坑的通道,所以他们很高兴,故选A项。3Which of the following is TRUE according to the text?AGame Over was discovered at 2,000 meters.BThe Way to the
10、 Dream begins at 1,840 meters.CThe Millennium Pit passed the 2,080meter depth.DSamokhin found a way around a sump at 1,775 meters.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“progress was blocked at 1,775 meters by a sump”以及第三段中的“two teammates found a way around the sump through a tight passage”可知,Samokhin在1 775米处找到了绕过水坑的通道。
11、4What is the text mainly about?AThe features of Krubera Cave.BFamous caves around the world.CA journey of exploring Krubera Cave.DThe importance of exploring Krubera Cave.解析:选C主旨大意题。本文讲述了探洞穴者对世界上最深的洞穴库鲁伯亚拉洞穴进行探索的过程,故选C项。.阅读七选五We often find many people are complaining about their work around us. Its
12、clear that we can not deal with the pressure caused by work at all. So how can we have a happy working day? _1_Make yourself energetic every morning. It means you should not stay up too late. You should take a comfortable shower and go to bed before 22:00 every night. _2_Keep smiling once you open y
13、our eyes. When getting up from your bed, you should always keep a smile on your face. _3_ And you can listen to some soft music you like with your headset on the way to your company._4_ Before you get down to work, you can make a list of the work that you are going to finish today. You will find out
14、 what are the most important things to do and what are the less important ones.Improve your relationships in the office. Make a habit of saying hello actively to your colleagues, as a gesture of friendship. You will be happier if you can get along well with your colleagues and your life will go more
15、 smoothly._5_ The key is whether you have a positive attitude. The above are my suggestions. Hope they can help you to have a great day!AIn fact, its not so difficult if we can do as follows.BSay hello to your family members and friends on the road.CIn short, we create real happiness for ourselves.D
16、Have the right attitude towards work and the people around us.EList out what you are going to do in the office today.FPlenty of sleep is healthy and it can offer you a whole days energy.GTherefore, we should stop complaining about our work.语篇解读:本文主要介绍了使我们拥有快乐一天工作的建议。1选A根据空前句子“So how can we have a ha
17、ppy working day?”可知,下面接着要说的是如何做,A项中“.if we can do as follows.”与之相对应,故选A。2选F此段的中心是使自己每天上午精力充沛。那么空格前讲的是使自己精力充沛的方法就是“You should take a comfortable shower and go to bed before 22:00 every night.”F项中plenty of sleep和it can offer you a whole days energy与之相呼应,故选F。3选B根据空格后“And you can listen to some soft mus
18、ic”和“on the way to your company”可知,空格处应该讲的也是上班路上你能做的事,B项中“say hello to .friends”和“on the road”与之相呼应,故选B项。4选E根据下文中的“You can make a list of the work that you are going to finish today.”可知E项符合语境,该段讲的是在你开始工作前列出今天在办公室你要做的事情。故选E项。5选C根据下文中的“The key is whether you have a positive attitude. The above are my
19、suggestions.”可知,此段是对全文的总结,全文讲的都是拥有快乐一天工作的建议,C项符合语境,故选C。.完形填空I lost my flat by accident, and then I discovered my car needed a new engine. That meant I would have to spend 1,000 to get the car back on the _1_. I suddenly found that I needed, first, somewhere to _2_ and second, something to travel aro
20、und _3_.I was trying to decide what to do when I _4_ the advertisement on a board: Converted (改装过的) ambulance _5_, 1,600. So I rang the number in the ad and _6_ to go and see it. It was love at first sight! I made a _7_ straight away. Two days later I was the _8_ owner of a converted camper van (野营车
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436641.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
