2019年高考英语阅读理解一轮练5含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 阅读 理解 一轮 解析
- 资源描述:
-
1、2019年高考英语阅读理解一轮练(5)李仕才ANowadays, especially in China, everything seems to favor social intercourse, such as gatherings of friends, KTV, group travel, dining tighter, playing cards and Mahjong, plus the Chinese-style “street-crossing group.” Back home, discussions can still be boisterously carried on
2、 within the “circle of friends” of WeChat.However, these scenes cannot always ease a sense of loneliness. Zhu Ziqing, a well-known professor of Tsinghua University, signed with emotion: “My loneliness increases as scene becomes much busier.” One popular song today is also called “A lonely man in cro
3、wds.” Actually, engaging in social intercourse requires ability, while being alone involves the whole character.These days, it is not easy to calm down totally and return to ones true self. Willpower, intellect and discipline are required. Einstein said: “It is not your working time but your spare t
4、ime that determines the possibility of whether you will be successful or not.” The “spare time” he referred to could be taken as “spending time by yourself.”Lonely life could be either dull, boring and tasteless or abundant, interesting and colorful, depending on ones quality, ambition and inspirati
5、on.Just as the body constantly requires energy, the mind and soul also demand unceasing inputs. However, information, to processed and integrated(融入)into knowledge, thoughts and feelings, instead of bustle(忙碌)seems to be the right condition. Successful careers in all walks of life worldwide have pro
6、ved that “the soul grows in peace and talent is nurtured in loneliness”. In a sense, it may be reasonable to say that “Happiness tends to be shallow while loneliness involves profundity”.Man, in fact, needs loneliness more than happy time, and only abundant loneliness can produce quality happiness.1
7、.Which of the following can replace the underlined the word “boisterously” in paragraph 1?A. surprisinglyB. sadlyC. busilyD. peacefully2.What can we infer from the second paragraph?A. Being alone marks people depressed.B. Social intercourse improves our happiness.C. One may feel lonely even when sur
8、rounded by peopleD. We should attend social intercourse to decrease our loneliness.3.What can we know from Einsteins words?A. You should be successful if you spend all your time by yourself.B. You should exercise more if you want to keep your minds healthy.C. You will not become successful if you jo
9、in in more social intercourse.D. You will be more successful if you can make your lonely time meaningful.4.Which may be the best title for this passage?A. Live On Your OwnB. Happiness and LonelinessC. The secret of successD. Practice Your Social Ability【文章大意】这是一篇议论文,讲述了幸福和孤独之间的关系。作者认为幸福是肤浅的,孤独是深刻的。人
10、比快乐更需要孤独,只有丰富的孤独才能产生幸福。2.C 【解析】推理判断题。根据后面的“One popular song today is also called “A lonely man in crowds.” Actually, engaging in social intercourse requires ability, while being alone involves the whole character.”可知,即便是周围有人,之间忙碌于各种场合并不能总能缓解孤独感。故选C。3.D 【解析】推理判断题。爱伊斯坦的话说“不是你的工作时间,而是你的业余时间决定了你是否会成功”,所
11、以可知,只有把业余时间或者说独自度过时光过得更加充实和有意义才会成功。故选D。4.B 【解析】主旨大意题。这是一篇议论文,讲述了幸福和孤独之间的关系。故选B。B(2015云南昆明三中高三诊断)Its a safe bet that a robot made your car and your computer.Pretty soon,they could be making your bed and breakfast too.Increasingly,engineers are saying that robots are going to move out of research depa
12、rtments and into your home.Companies including Sony and General Electric are working on designs for small robots.Products like the Roomba,a robot that can clean floors,are flying off the shelves.Whats behind this new robot revolution? Its partly a matter of technology.Devices that can recognize and
13、respond to a human voice have been developed so people can find robots with such function in the market.There are now a few different ways for robots to move around.They can walk,crawl(爬行) or ride on wheels.Robots are being made smaller and smaller.They are also becoming more and more energyefficien
14、t.A bigger part of the story is on the demand side.From the day the television remote control was invented,people around the world have searched for new ways to be lazy.Take into consideration that more and more people can afford robots,and the time seems ripe to introduce robots to the average fami
15、ly. To be sure,robots that walk on two legs and talk like people are still a long way off.However,robots that do basic housework such as cleaning or gardening are sure to come out soon.One thing is certainwhen these robots do come into our homes,it will change things forever.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了机器人的
16、最新发展动态。1What is already on sale according to the passage?AA robot that can make your bed.BA robot that can do gardening.CA robot that can walk on two legs and talk like people.DA robot that can recognize and respond to a human voice.解析:选D。细节理解题。根据第一段第二句可排除A项;根据最后一段第一、二句可排除B、C两项;根据第三段中的“Devices that
17、can recognize and respond to a human voice have been developed.in the market.”可知D项正确。2What does the 4th paragraph mainly talk about?AThe public will be particular about robots.BIt is too early for robots to be sold to ordinary families.CRight now robots are too expensive for ordinary families.DThe d
18、emand also contributes to the new robot revolution.解析:选D。段落大意题。根据文章第四段的内容可知,该段主要介绍的是消费者的购买力和需求对机器人发展的推动作用。故选D。3Which of the following best shows the structure of the passage?解析:选B。文章结构题。第一段引入话题;第二段介绍了机器人的发展趋势;第三、四段分别从科技的角度和消费者的需求和购买力的角度分析了机器人变革的幕后因素;最后一段则侧重于作者的预测。CUp to 45 rare species of Australian
19、 animals are in danger of becoming extinct within 20 years, scientists warned in a report. But hope is not lost! According to the report, the species can be saved if immediate action is taken to control their natural predators (天敌) and other threats.The threatened animals can be found in the faraway
20、 Kimberley region of northwestern Australia. The region is similar in square miles to California. Thirty percent of the endangered species are unique to the region, while others have already disappeared in other parts of Australia.Dr. Tara Martin, a research scientist said in the report, “A large ex
21、tinction event is happening in Australia. The north has really been the last stronghold (主要栖息地) for many species of birds and mammals and reptiles. The Kimberley is really their last chance on earth.”Many of the species are under threat because they are hunted by wild cats. These cats kill around 50
22、0 000 native animals in the Kimberley region every day. The species face another threat, too. Their native habitat is also being destroyed by wildfires and by wild donkeys and goats that compete for food and water. Humans introduced cats, donkeys and goats to Australia to be farm animals or pets. Ho
23、wever, their populations have exploded in the region because they have few natural predators.The report calls for $ 95 million to immediately start protection programs. The report also suggests reducing wild donkey and goat populations in the region, building fences, fighting wildfires and educating
24、 the community about how to help the endangered species. Richard Hobbs, an ecologist at the University of Western Australia, says the costs are worthwhile because the measures will not be too difficult to carry out.文章大意:本文是一篇调查报告。在澳大利亚有多达45种稀有动物在接下来的二十年里将会灭绝。报告主要讲述了这些物种所面临的危险并提出了保护它们应该采取的一些措施。1Which
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-6北京的春节|人教新课标 (共27张PPT).ppt
