2020版新一线高考英语(人教版)一轮复习课时提能练5 NELSON MANDELA—A MODERN HERO WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语人教版一轮复习课时提能练5 NELSON MANDELAA MODERN HERO WORD版含解析 2020 一线
- 资源描述:
-
1、课时提能练(五).阅读理解A(2019绵阳诊断)Road tripMotorhome delivery offers great family holidays.For just $1 a day,you can hire a fullyequipped motorhome,which delivers you to a specific destination within some days and kilometers.You then hire another one to get home or take a bus or train.Your only other expense
2、will be fuel and about $20 a day for parking fees.To learn more,visit .Plan aheadFor a comfortable break,flexibility with times,dates and places helps lower the cost.Find a few hotels you like,ask about their vacant rooms,then wait a few weeks and call again.If they still have rooms,youre at an adva
3、ntage to ask for a better price.Lots of lastminute deals are online.Watif(.au)has deals on hotels that have dropped their prices so low.You dont know where youre staying until its booked,but anywhere with four or five stars has to be fairly good.Back to natureWild camping appeals to nature lovers an
4、d costs nothing.This is forbidden on beaches and parks in most urban areas,but you can turn up in more distant areas as long as nobody owns the land.Youll need to take everything with you and may need to shop on eBay(.au)If youre a camping beginner,be aware of safety measures and get your questions
5、answered on the Internet.Swap meetHow about a home swap?For a $250 yearly joining cost,you can stay in someones home in an international place of your choice while they or someone else stays in yours.Find out more at .au.【语篇解读】本文主要介绍了几种便利且实惠的出游住宿方式。1Where can you get the information about motorhomes
6、?A.B.au.C.au.D.au.A细节理解题。根据第一段最后一句“To learn more,visit ”可知,在这个网站可以了解到更多关于motorhomes的信息,故选A。2What helps to pay less for rooms in a hotel?AChoosing hotels with four or five stars.BBargaining prices through the Internet.CWaiting for some time before booking.DDeciding on rooms as early as possible.C细节理解
7、题。根据第二段第二句和第三句“Find a few hotels you like.youre at an advantage to ask for a better price”可知,在预订前等一段时间有可能会使你支付更少的房间费用,故选C。3Whats the advice for camping beginners?AKeep in touch with eBay.BWatch out for possible dangers.CStay away from nomansland.DTake only what you need.B细节理解题。根据第三段最后一句“If youre a c
8、amping beginner,be aware of safety measures and get your questions answered on the Internet”可知,对于野外露营的新手,要特别关注安全问题,故选B。4Whats the purpose of the text?ATo teach the importance of running away from work.BTo introduce new destinations for nature lovers.CTo show the advantages of online services.DTo hel
9、p people have fun at less expense.D写作意图题。根据文章的整体内容可知,本文主要介绍了几种便利且实惠的出游住宿方式,故选D。B(2019成都测试)The world record holder for the number of university degrees is a 70yearold Italian.Mr.Luciano Baietti lives in the town of Velletri near Rome and spends his days walking around his small house and garden.But e
10、very morning as early as 3 oclock,he pulls out his textbooks and starts studying.He now holds 15 bachelors or masters degrees from universities across Italy,and is already attempting his 16th.“Thanks to books,I feel free,”he tells the BBC journalists.“After all,the words share the same root,”he says
11、,referring to the Italian words libro(book)and libero(free)The certificates proving his talent hang on the walls of his study,showing people that he was writing new pages in the Guinness Book of Records.In 2002 he got his eighth degree in motor skills.And before that he already had degrees in sociol
12、ogy,literature,law,political science and philosophy,most from Romes famous La Sapienza University,one of the oldest in the world.Since then,he has added seven other degrees to his list,including one in criminology(犯罪学),one in military strategies and the latest one in tourism in February 2017.All of
13、these three were from online universities.“Each time I set myself a new challenge to see how far my body and my brain can go,”says Mr.Baietti.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。来自意大利的70岁的Luciano Baietti先生是已获得大学学位总数最多的世界纪录保持者。5What can we know about Mr.Baietti from the passage?AHe has a wide range of learning.BHe is th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439817.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
鲁教版九年级英语复习课件:语法专题突破 (共284张PPT).ppt
