分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020版新教材高中英语 课时素养评价六 Unit 2 Making a difference Developing ideas 外研版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:440059
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:2.33MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版新教材高中英语 课时素养评价六 Unit Making difference Developing ideas 外研版必修3 2020 新教材 高中英语 课时 素养 评价 外研版 必修
    资源描述:

    1、课时素养评价六 Unit 2 Making a difference Developing ideas. 单句语法填空1. After a weeks treatment (treat), the football player recovered from his injury. 2. The majority (major) of children want to have a dog for companionship. 3. Without hesitation (hesitate), she leaped into the water and saved the child who

    2、fell in water. 4. Im going to treat them with more consideration. 5. You should assist your mother with the housework. She is too tired. 6. We just stay here temporarily (temporary). Tomorrow we will move to a new house. 7. They had a real sense of achievement (achieve) when the work was finished. 8

    3、. Marriage without registration (register) is not recognized by law. . 完成句子1. Suddenly, he came up with a good idea. 突然, 他想到了一个好主意。2. This material is suitable for making work clothes. 这种材料适合做工作服。3. When the expert arrived, all the students rose to their feet. 当专家到达时, 所有的学生站起身来。4. I am very confiden

    4、t about his success. 我对他的成功很有信心。5. My grandmother passed away in the hospital last week. 我的祖母上个礼拜在医院里过世了。. 阅读理解A(2019醴陵高一检测)One evening I was going back from a supermarket. As I was approaching my car, I noticed that some person came and stood beside me. He was the one that could be considered as a

    5、bum. It seemed that he had no car, no home and no job. I thought that he would ask me for money, but he did not do that, he only said: “Your car is very nice”. After several moments of silence, I replied: “Thanks”, and then the inner voice told me, “Ask him if he needs help”. After a short hesitatio

    6、n I asked him if he needed any help. His response was astonishing. I will never forget those simple three words that I heard from him “Dont we all? ”It was a true discovery to me. I needed help. Although I had money and a place to sleep, I recognized that I needed help too. Then I opened my wallet a

    7、nd gave him enough money to get a meal and some shelter for a day. Suddenly I understood that no matter how much money we have, we all need help. On the other hand, no matter how poor you are and how many material problems you have, you still might offer your help to others and you still might be gi

    8、ving. Even its just a nice word, you can give that and it can be priceless to other persons. Maybe that man was just a homeless stranger, but to me he was more than that. Maybe he was sent by the Highest Loving Power personally to me to open my eyes and to show me that there is one thing, among all

    9、other values, which is very important and irreplaceable for each and every person. Actually, it is a true gift and it is called Giving. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了某一个晚上作者从超市出来要回到车上时, 遇到了一个流浪汉。作者询问他是否需要帮助, 而流浪汉的三个字“Dont we all? ”让作者突然领悟到了我们所有人: 无论是高低贵贱, 都需要得到帮助同时也需要给予帮助。1. The underlined word “bum” in Paragr

    10、aph 1 can be a person _. A. who needs moneyB. who is a homeless manC. who is willing to help othersD. who is sent by the Highest Loving Power【解析】选B。词义猜测题。根据第一段中It seemed that he had no car, no home and no job 可知, 他似乎没有车, 没有家, 也没有工作, 所以他可能是个无家可归的人。因此 bum 意为“一个无家可归的人”。2. Why did the writer give enough

    11、 money to the man? A. The writer had enough money to help. B. He needed money to eat and have a rest. C. His words gave the writer deep thoughts. D. The writer is kind and always helps others. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中I will never forget those simple three words that I heard from him “Dont we all? ”以及第三段中

    12、Although I had money and a place to sleep, I recognized that I needed help too 可知, 不是只有流浪汉需要帮助, 就算“我”有钱花, 有地方睡觉, “我”也会需要帮助。他的话让“我”感触很深, 于是“我”给了流浪汉足够多的钱。3. What can we learn from the last two paragraphs? A. Not everyone needs help. B. Giving is as important as receiving. C. The rich should help the p

    13、oor. D. A helping and touching word can help others. 【解析】选D。 推理判断题。根据第四段中Even its just a nice word, you can give that and it can be priceless to other persons 可知, 哪怕是一句话, 对其他人来说也是无价的。D项意为“一个帮助和感动的词语可以帮助别人”, 符合题意。故D项正确。A项, “不是每个人都需要帮助”。与文意相反。故A项错误。B项, “给予和接受一样重要”。本文主要谈论给予, 并没有提及给予与接受同样重要。故B项错误。C项, “富

    14、人应该帮助穷人”。本文未提及。故C项错误。综上, 故选D项。4. What did the writer probably get from the man? A. True meaning of giving. B. True meaning of being rich. C. True meaning of values. D. True meaning of gifts. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段最后一句 Actually, it is a true gift and it is called Giving 可知, 流浪汉的一句话使作者明白了“给予”的真正含义。B(2019

    15、淮北高一检测)Scientists have found that human eyes are more likely to be damaged by UV rays(紫外线)while skiing in the snow-covered areas than sitting on the beach, according to a report by the UK newspaper The Telegraph. The researchers at Kanazawa Medical University, Japan and American company Johnson cond

    16、ucted the study together. They looked at the effects of light reflection on newly fallen snow on a ski trail (a rough path) in Ishikawa District, northern Japan. They compared the results with the levels of UV rays on a sand beach in southern Japans Okinawa District. They found that on the beach, ey

    17、es are exposed to a daily 260 kilojoules(千焦耳)of UV a square meter compared to 658 kilojoules in snow-covered areas. The findings are supported by the Japan Meteorological Agency. According to the agency, the reflection rate of UV light on beaches is often between 10 and 25 percent, compared to 80 pe

    18、rcent in the new snow areas. The amount of light increased 4 percent with a 300-meter rise in height. Most of us know that UV rays can harm the skin. Thats why we wear sunscreen on our skin before we get out in the sun. But many of us may not realize that UV rays are also harmful to the eyes. If you

    19、r eyes are exposed to large amounts of UV radiation over a short period of time. You may experience a kind of sunburn of the eyes, which is harmful. Your eyes will become red and feel a strange feeling. They may be sensitive to light. Fortunately, this is usually temporary and seldom causes permanen

    20、t damage to the eyes. Long-term exposure to UV radiation, however, can be more serious. Scientific studies and researches have shown that exposure to small amounts of UV radiation over a period of many years increases chance of eye damage, which could lead to total blindness. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了人们在户外

    21、滑雪时受到的紫外线辐射比人们在沙滩上坐着受到的紫外线辐射更强, 对人眼睛的伤害更大。5. You would most likely find the article in _. A. a medical magazineB. a travel journalC. a doctors diaryD. a physics textbook【解析】选A。推理判断题。根据第一段可知, 本文主要介绍了科学表明人们在户外滑雪时受到的紫外线辐射比人们在沙滩上坐着受到的紫外线辐射更强, 对人眼睛的伤害更大。所以这篇文章最可能出现在医学杂志上, 故选A项。6. Which of the following s

    22、tatements is TRUE according to the passage? A. Eye exposure to small amounts of UV rays may cause total blindness. B. Short-time exposure of the eyes to UV rays doesnt harm them at all. C. Most people know that UV rays harm the eyes as well as the skin. D. The study was conducted only by researchers

    23、 from Japan. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中“Scientific studies and researches have shown that exposure to small amounts of UV radiation over a period of many years increases chance of eye damage, which could lead to total blindness. ”可知, 眼睛如果长达数年暴露在少量的紫外线中, 就可能会造成完全失明, 故选A项。7. If a place is 1, 500 meters high

    24、er, the amount of light increases _. A. 4 percentB. 12 percentC. 20 percentD. 50 percent【解析】选C。细节理解题。根据第二段中“The amount of light increased 4 percent with a 300-meter rise in height. ”可知, 高度每增加300米, 光的数量就会增加四个百分点, 所以1500米是300米的5倍, 45=20, 故选C项。8. What will the passage most probably talk about next? A.

    25、Never ski on newly fallen snow in Japan. B. Measures to protect your eyes while skiing in new snow areas. C. Wearing a hat can provide protection while skiing in new snow areas. D. Go to hospital to have your eyes examined. 【解析】选B。推理判断题。文章最后一段介绍了暴露在紫外线中, 眼睛所受到的伤害程度, 因此接下来一个自然段会讲到在一个新下雪的地方滑雪时需要采取的一些保

    26、护措施, 故选B项。. 阅读填句世纪金榜导学号Although problems are a part of our lives, it certainly doesnt mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, youll have to stand up and sayproblem, I dont want you in my life. 1 Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and childrenthe list g

    27、oes on. Apart from these, the inner conflicts within ourselves work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings. But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems. Talk, it really helps. What mo

    28、st of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. 2 Talking helps you move on and let go. Write your problems. 3 When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which

    29、you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life. Dont lose faith and hope. No matter what you lose in life, dont lose faith and hope. Even if you lose all your money, family. . . you should still have faith. 4Your problems arent the worst. No matter

    30、 what problem you get in life, there are another one million people whose problems are huger than yours. 5 Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed. Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out. A. Tell your

    31、self: when they can deal with them, why cant I? B. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose. C. Of course, weve been fighting problems ever since we were born. D. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack. E. Having a personal diary can als

    32、o be of huge help if you dont want a real person to talk with. F. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it? G. But the truth is that when you talk about it, youre setting free the negative energies that have been gathering within you.

    33、 【文章大意】本文介绍了如何处理生活中遇到的问题。比如, 要取得别人的帮助, 要有信心, 碰到问题不要灰心、泄气等。1. 【解析】选C。根据第一段中“youll have to stand up and sayproblem, I dont want you in my life. ”和第二段中“Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and childrenthe list goes on. ”可知, 问题伴随一个人的一生, C项“当然, 自从我们出生的那一刻起, 我们就在和问题作斗争”起到了衔接上下文的作用, 故选C。2

    34、. 【解析】选G。根据本段中What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. (大多数人都会认为, 自己的问题只有自己能够解决, 说出来也没有用。)而G项内容是强调把问题说出来能够释放内心积压的消极情绪, 表示一种转折, 故选G。3. 【解析】选E。根据“Write your problems. . . When you write down your problems, you are setting free all the

    35、 tension from your system. ”可知, 本段的建议是人们可以通过写下问题来排解内心的紧张, 而E选项Having a personal diary can also be of huge help if you dont want a real person to talk with. 内容符合语境, 而且diary是信息词, 故选E。4. 【解析】选B。根据“Dont lose faith and hope. . . you should still have faith. ”可知, 本段强调的是无论何时都不要失去信念和希望, 而B选项With faith and hope, you can rebuild everything that you lose. 也是告诫人们只要有信念和希望, 就能重建生活, 内容可以承接上文, 故选B。5. 【解析】选A。根据“No matter what problem you get in life, there are another one million people whose problems are huger than yours. ”可知本段讲的是自己遇到的问题不会比他人的严重。而A项“告诉自己: 他们都能把问题解决掉, 自己为什么不能? ”符合语境, 故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版新教材高中英语 课时素养评价六 Unit 2 Making a difference Developing ideas 外研版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440059.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1