四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语12月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都 外国语学校 2019 2020 学年 英语 12 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都外国语学校2019-2020学年高一英语12月月考试题(含解析)注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。2. 本堂考试120分钟,满分150分。3. 答题前,考生务必先将自己的姓名、考号准确无误地填写在答题卡规定的位置上,并使用2B铅笔填涂。4. 考试结束后,将答题卡交回,答题卡不得折叠。第I卷(选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。APart-time jobs for 15 and 16
2、years oldsWaiter / WaitressA job as a waiter or waitress is a good choice for 16-year-olds. Not only can one earn $9-$12 an hour, but they can also get the tips (小费). Most people that visit a restaurant dont just have good food. They come here to relax and have a good time. Besides serving food quic
3、kly, a young waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant.Work in a libraryIf one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually
4、sit down and finish their homework. So on returning home, they would have time to hang around with friends or just relax. So working in a library is an excellent part-time job for teens, especially for school students.Internet jobsThere are many ways of making money through online jobs like clicking
5、 on advertisements, visiting sites and signing up with them. However, such online jobs dont pay well. A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products
6、designed for teenagers.1. A student who is busy with his research paper will probably choose to work _.A. in a restaurantB. in a libraryC. on the InternetD. in an IT company2. The writer wrote this text to _.A. tell us the importance of doing part-time jobsB. advise teenagers how to choose a part-ti
7、me jobC. teach young people how to make lots of moneyD. introduce his/her experience of doing part-time jobs3. Why do some companies ask the teens to do surveys?A. The teens have more free time.B. They can pay less to the teens.C. They need advice to make products for teens.D. The teens usually expr
8、ess their true opinions.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】本文是说明文。这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,包括服务员,图书馆的工作,和网络的工作。介绍了适合这些工作的人和如何做好这些工作。【1题详解】细节理解题。根据文章Work in a library部分中的If one is fond of books, working in a library is another suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can
9、 actually sit down and finish their homework.(如果一个人喜欢读书,在图书馆工作是另一个合适的选择。除了工资高,它还提供了很多自由时间,学生们可以坐下来完成作业)可知,忙于论文的学生可能会选择在图书馆上班。故选B。【2题详解】推理判断题。根据文章的内容和标题Part-time jobs for 15 and 16 years olds(15岁和16岁的兼职工作)可知,作者写这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章Internet jobs部分中的A better Internet job for tee
10、ns is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.(对青少年来说,更好的网络工作是完成在线调查。这些是非常简单的调查,通常询问一个人的意见和想法。许多公司利用这些想法来为青少年设计产品)可知,公司让年轻人做调查是他们需要给年轻人做产品的建议。故选C 。BA youn
11、g boy recently received an unexpected message in the mail from his father Joseph, who died two years ago.Rowans dad was a hard-working man who wanted to give his son the best life he could. It was why Rowans mother, Julie Van Stone, said Joseph joined the Navy and went to MIT to get two Masters degr
12、ees.While at school in Boston, he would often write to Rowan. Even when he left school and was driving back to Colorado, he would send postcards from each state he stopped in. Those postcards were sent in 2007. “I remember him saying he had sent 5 or 6, but Rowan had only got 3 or 4 in the mail. But
13、 I never thought anything of it,” Van Stone said.Those postcards and pictures are priceless memories for Van Stone and her son, especially after Joseph passed away from a rare brain disease. Rowan never had a chance to say goodbye. But, on Saturday, just days before the two-year anniversary of Josep
14、hs death, a postcard arrived in the mail. It arrived on March 11, 2015. The message read: “Hello from Pennsylvania. I love you, and I miss you so much. See you soon. Love, Daddy.”Neither he nor his mother knows how it happened, and they may never know. But they have their own ideas. “I feel like tha
15、t was the final goodbye that he didnt get to say,” Van Stone said. Van Stone says Josephs last words to her before he died were: “Everything is a circle. We will see each other again. All that matters is love.”4. What did Rowans dad do to make his son live well?A. He got many Masters Degrees.B. He b
16、ecame a soldier in Navy.C. He kept writing to his son.D. He said goodbye to his son.5. When Rowan only received 3 or 4 of postcards, Van Stone _.A. paid little attention to thatB. let Joseph stop sending postcardsC. drove back to ColoradoD. wrote to Rowan every year6. How long did it take for the la
17、st postcard to reach Rowan?A. 2 years.B. 5 years.C. 6 years.D. 8 years.7. Where did Rowans dad send the last postcard?A In Boston.B. In Colorado.C. In Pennsylvania.D. In New York.【答案】4. B 5. A 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要向我们记叙了Rowan受到了他的父亲去世前两年寄出的明信片,感受到父亲的爱。【4题详解】细节理解题。根据第二段Rowans dad was a hard-worki
18、ng man who wanted to give his son the best life he could. It was why Rowans mother, Julie Van Stone, said Joseph joined the Navy and went to MIT to get two Masters degrees.(Rowan的父亲是一个努力工作的人,他想给他的儿子最好的生活。这就是为什么Rowan的母亲Julie Van Stone说,Joseph加入了海军,并到麻省理工学院获得了两个硕士学位。)可知,Rowan的爸爸Joseph想尽他所能给儿子最好的生活,所以他
19、去加入了海军。故选B。5题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“I remember him saying he had sent 5 or 6,but Rowan had only got 3or 4in the mailBut I never thought anything of it,Van Stone said.(“我记得他说他寄了五六张,但罗文只收到三四张。但我从来没想过这件事,” Van Stone说)可知,Rowan的妈妈听到Rowan说自己只收到三四张明信片时,她并没有在意这件事。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段第三句Those postcards were sen
20、t in 2007.(这些明信片是在2007年寄出的)和第四段倒数第二句It arrived on March 11,2015.可知那些贺卡2007年寄出,在Joseph去世两周年前几天也就是2015年3月11日他们收到了当年Joseph在宾夕法尼亚寄出的贺卡。即Rowan花了八年的时间才收到最后一张明信片。故选D。【7题详解】细节理解题。根据第四段最后一句The message read: “Hello from Pennsylvania. I love you, and I miss you so much. See you soon. Love, Daddy.”(信息上写着:“来自宾夕法
21、尼亚州的你好。我爱你,我很想你。再见。爱,爸爸。”)可知当年Joseph最后一张贺卡是在宾夕法尼亚寄出的。故选C。CFriends play a very important part in everyones life. Friendship usually develops during childhood. New friends are made when you progress through school. Those friends that you make as a student can usually last long. Friends influence your
22、development, maturity( 成熟) and sense of responsibility (责任). A familiar opinion is “You can tell a lot about a person by knowing who his friends are.” Friendship is based on common interests. If you like sports, most of your friends are likely to be active. If you enjoy reading and shopping, most of
23、 your friends do the same.Some people call you their friends for the wrong reasons. These people are not really friends. They are superficial (表面的) only “ friends” on the outside, not the inside where it counts. Superficial friends only want to be your friends if it is to their advantage. True frien
24、ds are there whether you are rich or poor. It is easy to have many so-called “friends” if you are rich. By this time you should be able to recognize your friends as the real or the “phoney”.True friends are most special. Sometimes they might not easy to find, so you can consider yourself very lucky
25、if you have one true friend. This friend is eager to help you whenever necessary. He or she knows you would do the same for them. A true friend is someone you can talk to about any subject or problem. You and your true friend have good understanding of each other. True friends support you, take your
26、 side, and build up your confidence.8. Whats the main idea of the first paragraph?A. How to make true friends.B. What is friendship based on.C We should make friends in our childhood.D. Friends play a very important role in our life.9. Which of the following is TRUE according to the passage?A. It is
27、 easy to have many true friends if you are rich.B. If you have no music in you, none of your friends will be a music lover.C. The friendship developing during your school days will be with you for a long time.D. What you value above anything is the friendship developing during childhood.10. What doe
28、s the underlined phrase “so -called friends”in paragraph 2 probably mean?A. Friends in need.B. Fair- weather friends.C. Those who can help you.D. Those who often gives you money.11. Whats the authors attitude towards “true friends” according to paragraph 3?A. True friends are too difficult to find.B
29、. You can only share sadness with a true friend.C. You can only share happiness with a true friend.D. True friends will stand by you whatever happens.【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】本文是议论文。文章论述了友谊在我们的生活中起着重要的作用,什么样的朋友才是真正的朋友。8题详解】主旨大意题。根据第一段的句子Friends play a very important part in everyones life.(朋友在每个
30、人的生活中都扮演着非常重要的角色)可知,这段讲的是友谊在我们的生活中起着重要的作用。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第一段的句子Those friends that you make as a student can usually last long.(你在学生时代结交的朋友通常能维持很久)可知,在学校培养的友谊更持久。故选C。【10题详解】词义猜测题。根据第二段的句子They are superficial (表面的) only “ friends” on the outside, not the inside where it counts. Superficial friends
31、only want to be your friends if it is to their advantage.(他们只是表面上的“朋友”,而不是真正重要的“朋友”。肤浅的朋友只想成为你的朋友,如果这对他们有利的话)及It is easy to have many so-called “friends” if you are rich.(如果你有钱,你很容易就会有很多所谓的“朋友”)可推知,所谓的朋友指的是“表面上的朋友”。 fair-weather friends“酒肉朋友”符合题意。故选B。【11题详解】推理判断题。根据最后一段True friends support you, take
32、 your side, and build up your confidence.(真正的朋友支持你,站在你这边,建立你的信心)可推知,无论发生什么事,真正的朋友都会支持你。故选D。DThe interview is an important event in the job-hunting process, because the 20 or 30 minutes you spend with the interviewer may decide whether or not you get the particular job you want. Therefore, it is impo
33、rtant to remerber that your purpose during the interview may differ from that of the potential employer. You want to make yourself stand out as a whole person who has personal strengths and should be considered the right person for the job. It is encouraging to know that the interviewers task is not
34、 to embarrass you, but to hire the right person for the job.Remember, job hunting is very competitive. Anything you can do to improve your interview techniques will be to your advantage. The following suggestions may help you land the most important job.Your goal in this interview is to make sure yo
35、ur good points get across. The interviewer wont know them unless you point them out, so try to do this in a factual and sincere manner.Dont say anything bad about your former employers. If you have been fired from a job and the interviewer asks about it, be honest.Show the interviewer that you are i
36、nterested in the company by asking questions. Ask about responsibilities, working conditions, promotions opportunities and benefits of the job you are interviewing for.If at some point you decide the interview is not going well, do not let your discouragement show. You have nothing to lose by contin
37、uing a show of confidence, and you may have much to gain. It may be real, or it may be a test to see how you react to adverse conditions.Some interviesers may bring up salary early in the interview. At this time, you may indicate that you are more interested in a job where you can prove yourself tha
38、t a specific salary. This politely passes the question back to the interviewer. If possble, you should negotiate for salary after you have been offered a job and have completed the paperwork.12. To get the job you want, during the interview you should _ .A. avoid the interviewers questions that are
39、designed to embarrass youB. remember that you are the bestC. make yourself stand out as the right person for the jobD. tell yourself that you want to get the job13. If you did not get along with your former employer, you _ .A. should tell a lie to the interviewerB. should not speak ill of himC. shou
40、ld refer to him in a factual mannerD. should never mintion it14. The underlined word “adverse” in the sixth paragraph can be replaced by _ .A. difficultB. friendlyC. oppositeD. different15. The passage is mainly about _ .A. how to make your strengths understoodB. how to show your interest in the job
41、C. how to be frand and sincereD. how to deal with an interview【答案】12. C 13. B 14. C 15. D【解析】本文是说明文。找工作的过程中,面试是一个重要的过程,因为它可能决定你是否可以得到你想要的工作。文章介绍几个重要的面试技巧。【12题详解】细节理解题。根据第一段的句子You want to make yourself stand out as a whole person who has personal strengths and should be considered the right person fo
42、r the job.(你想要让自己作为一个有个人优点的整体凸出,应该被认为是这份工作的合适人选)可知,在面试中,如果你想得到想要的工作,应该让自己作为工作的合适人员凸显出来。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的Dont say anything bad about your former employers.(不要说前老板的坏话)可知,如果和前老板相处的不好,不要说他的坏话。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据划线词所在句前的If at some point you decide the interview is not going well, do not let your d
43、iscouragement show. You have nothing to lose by continuing a show of confidence, and you may have much to gain.(如果在某些时候,你感觉面试进展的不太顺利,不要让沮丧表现出来。显示自信不会失去什么,可能会得到更多)可知,划线词所在句意为“或许这是真的,也可能是一个测试,想看你对不利条件的反应。”结合选项:A. difficult困难的;B. friendly友好的;C. opposite对立的,反面的;D. different不同的。故选C。【15题详解】主旨大意题。通读全文可看出,文
44、章介绍了几个重要的面试技巧,如:Your goal in this interview is to make sure your good points get across. ;Dont say anything bad about your former employers.;Show the interviewer that your are interested in the company by asking questions.等。故选D。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For many
45、people, working from home part time or full time can be an attractive option. _16_. Youll have to plan out your strategy, work out all the little details, and then put in the work to make it happen.Evaluate your talents.Keep in mind that there is a huge difference between talents and things you enjo
46、y. _17_. Think about your skills that you do better than anyone else.Assess your financing needs.While starting a business from home can be more affordable than starting a traditional business, you will still need money to get started. _18_. If you dont have a lot in savings, you can get a business
47、loan to get started, but this would mean afterwards being responsible for a loan.Know your competition.If you plan on working from home locally, look around town for other businesses offering the same services or products. Youll have to find a way to stand out from the competition. Be sure to check
48、around and analyze your competitors pricing. _19_._20_.If no business ideas are coming to mind, think about some of the tried home business types. Some common ideas include tutoring, tax preparation, accounting, web designing, dance instructing. These home based business ideas just require your pers
49、onal skills.A. Understand the needs of your market.B. Consider some of the more common ideas.C. Most of these business ideas can also be done online.D. Think about how much money you need to cover all the initial costs.E. Just because you enjoy something does not mean you can turn it into a business
50、.F. However, like starting any other business, it requires planning and personal devotion.G. If you can offer the same product for less, you may be able to draw some of their customers away.【答案】16. F 17. E 18. D 19. G 20. B【解析】这是一篇说明文。文章主要就“在家工作”这一想法给出了五点建议。【16题详解】根据下文Youll have to plan out your str
51、ategy, work out all the little details, and then put in the work to make it happen.(你必须计划好你的策略,找出所有的小细节,然后投入工作去实现它)可知,此处指像其他工作一样,在家工作也需要计划和投入。故F选项“然而,就像创业一样,这需要计划和个人的投入。”符合上下文语境。故选F。【17题详解】根据上文Keep in mind that there is a huge difference between talents and things you enjoy.(记住,天赋和你喜欢的东西之间有着巨大的差异)可知
52、,你喜欢的东西并不意味着你就有这方面的天赋。故E选项“仅仅因为你喜欢某样东西并不意味着你可以把它变成生意。”符合上下文语境。故选E。18题详解】根据上文While starting a business from home can be more affordable than starting a traditional business, you will still need money to get started.(虽然在家创业比传统创业更经济实惠,但你仍然需要钱来开始创业)可知,你需要资金来开始创业,故本句应谈到创业所需的金钱。故D选项“想想你需要多少钱来支付所有的初始成本。”符合
53、上下文语境。故选D。【19题详解】本句起到总结性作用,结合上文Be sure to check around and analyze your competitors pricing.(一定要检查和分析你的竞争对手的定价)可知,本句承接上文说明这样做的原因是,你要考虑同一种产品如何用价格来吸引客户。故G选项“如果你能以更低的价格提供同样的产品,你可能会吸引一些客户。”符合上下文语境。故选G。【20题详解】根据下文If no business ideas are coming to mind, think about some of the tried home business types.
54、Some common ideas include tutoring, tax preparation, accounting, web designing, dance instructing.(如果你想不出任何商业点子,那就想想那些尝试过的本土商业模式吧。一些常见的想法包括辅导,税务准备,会计,网页设计,舞蹈指导)可知,本段是在建议多考虑一些如辅导,税务准备,会计,网页设计,舞蹈指导等常见的想法。故B选项“考虑一些更常见的想法。”符合上下文语境。故选B。第二部分 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空
55、白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。One rainy afternoon I was sitting at home feeling so bored._21_ feeling sorry for myself,I wanted to meet people and have new _22_ so I decided to start volunteering.I found a website where I could volunteer on a farm in France.Volunteering _23_ so many opportunities to have fun
56、and share _24_ stories.It was the first time for me to work on a farm.It was almost a(n) _25_ holiday as food and accommodation were provided.It was not one _26_ holiday,however,as I had to _27_ fifteen horses and sheep!I soon discovered that I was a(n) _28_ farmer but it did not matter because I ma
57、de some great friends and also improved my _29_However,you do not _30_ go abroad to volunteer.I have had plenty of adventures at home as volunteering can become a _31_For example,I love _32_ so I had a good laugh waving my arms in order to _33_ my local choir(合唱团)At university,I organized a concert
58、for charity with my friends.It was really _34_ to find bands and raise money for a cause.It is true that you feel good volunteering but there are also other _35_I once volunteered as a steward (干事) at a charity sports event where the organizers _36_ gave me cupcakes from an expensive London bakery t
59、o thank me for my _37_I also volunteered in a charity shop so I found loads of nice cheap clothes to _38_ my wardrobe.While this is all fun,my favourite aspect of volunteering is _39_ and sharing stories.My terrible _40_ at farming has given me funny stories to tell!21. A. Apart fromB. Due toC. Inst
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
第5讲 连词-2022年中考英语精华知识榜中榜之语法专项突破课件.ppt
