四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(34)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 80 连载 34 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川省成都市2016高考英语阅读理解二轮基础训练80集连载(34)及(解析)答案【2016高考训练】阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you had a hundred dollars less.Also imagine what it would be like spending the rest of your life with your eyes closed.Imagine having to read this
2、 page,not with your eyes but with your fingertips.With existing medical knowledge and skills,twothirds of the worlds 42 million blind should not have to suffer.Unfortunately,rich countries possess most of this knowledge,while developing countries do not.ORBIS is an international nonprofit organizati
3、on which operates the worlds only flying teaching eye hospital.ORBIS intends to help fight blindness worldwide.Inside a DC8 aircraft,there is a fullyequipped teaching hospital with television studio and classroom.Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people here.Project
4、ORBIS also aims at promoting peaceful cooperation(合作) among countries.ORBIS tries to help developing countries by providing training during threeweek medical programs.ORBIS has taught sightsaving techniques to over 35,000 doctors and nurses,who continue to cure tens of thousands of blind people ever
5、y year.ORBIS has conducted 17 plane programs in China so far.For the seven to ten million blind in China,ORBIS is planning to do more for them.At the moment an ORBIS team is working on a longterm plan to develop a training center and to provide eye care services to Shanxi Province.ORBIS needs your h
6、elp to continue their work and free people from blindness.For just US $38,you can help one person see;for $380 you can bring sight to 10 people;$1,300 helps teach a doctor new skills;and for $13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see
7、again.Your money can open their eyes to the world.Please help ORBIS improve the quality of life for so many people less fortunate than ourselves.1The first paragraph is intended to _.Aintroduce a new way of readingBadvise the public to lead a simple lifeCdirect the publics attention to the blindDenc
8、ourage the public to use imagination2What do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?AThey are adequate.BThey have not been updated.CThey are not equally distributed.DThey have benefited most of the blind.3ORBIS aims to help the blind by _.Ateaching medical studentsBtrainin
9、g doctors and nursesCrunning flying hospitals globallyDsetting up nonprofit organizations4What does the author try to do in the last paragraph?AAppeal for donations.BMake an advertisement.CPromote training programs.DShow sympathy for the blind.5What can be the best title for the passage?AORBIS in Ch
10、inaBFighting BlindnessCORBIS Flying HospitalDSightsaving Techniques答案:【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍一个旨在帮助失明人士的组织ORBIS。大家行动起来和ORBIS一起,来帮助那些失明的朋友们。小小的捐助,就可以使他们和我们一样去感受这个世界的美好。1C解析:考查写作意图。综观全文,作者希望大众通过想象失明人士的生活,以此引起人们对失明人士的关注,故选C。2C解析:考查细节理解。根据第二段最后一句话可知目前的医疗知识和技术分配不均衡。3B解析:考查细节理解。根据文章第三段和第四段首句可知ORBIS通过培训医务人员来帮助
11、失明人士。4A解析:考查段落大意。由文章最后一段中不同金额的捐款所能产生的积极效果可知,最后作者是号召大众捐款帮助提高失明人士的生活质量。5C解析:考查标题判断。本文关键词为ORBIS,文章通篇都在介绍ORBIS通过他们的flying hospital帮助失明人士。阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015福建)Life can be so wonderful,full of adventure and joy.It can also be full of challenges,setbacks(挫折) and heartbreaks.Whatever
12、our circumstances,we generally still have dreams,hopes and desiresthat little something more we want for ourselves and our loved ones.Yet knowing we can have more can also create a problem,because when we go to change the way we do things,up come the old patterns and pitfalls(陷阱) that stopped us fro
13、m seeking what we wanted in the first place.This tension between what we feel we can have and what were seemingly able to have is the niggling(烦人的) suffering,the anxiety we feel.This is where we usually think its easier to just give up.But were never meant to let go of the part of us that knows we c
14、an have more.The intelligence behind that knowing is usthe real us.Its the part that believes in life and its possibilities.If you drop that,you begin to feel a little “dead” inside because youre dropping “you”So,if we have this capability but somehow life seems to keep us stuck,how do we break thes
15、e patterns?Decide on a new course and make one decision at a time.This is good advice for a new adventure or just getting through todays challenges.While,deep down,we know we can do it,our mindor the minds of those close to ususually says we cant.That isnt a reason to stop; its just the mind,that li
16、ttle man or woman on your shoulder,trying to talk you out of something again.It has done it many times before.Its all about starting simple and doing it now.Decide and act before overthinking.When you do this you may feel a little,or large,release_from_the_jail_of_your_mind and youll be on your way.
17、文章大意:本文是一篇说明文,作者介绍了在我们想要放弃的时候改变这种模式的一种方法就是重新选择目标并且迅速做出决定。1It can be inferred from the first two paragraphs that we should _.Aslow down and live a simple lifeBbe careful when we choose to changeCstick to our dreams under any circumstancesDbe content with what we already have答案:C细节理解题。文章第一段第三句Whatever
18、 our circumstances,we generally still have dreams,hopes and desires说不管在什么情况下,我们仍然有着梦想、希望和欲望。以及第二段最后一句If you drop that,you begin to feel a little “dead”inside because youre dropping “you”如果你放弃了,你的内心会变得了无生机,因为你放下了你自己。故选C。2What is the key to breaking the old patterns?ATo focus on every detail.BTo decid
19、e and take immediate action.CTo listen to those close to us.DTo think twice before we act.答案:B细节理解题。根据倒数第三段第一句Decide on a new course and make one decision at a time.可以知道为了打破旧格局需要决定一个新目标并且立刻做出决定。故选B。3Which of the following best explains the underlined part in the last paragraph?AEscape from your puni
20、shment.BRealization of your dreams.CFreedom from your tension.DReduction of your expectations.答案:C推理判断题。根据画线句子可知其本意是逃出你内心的牢笼。结合上文中在过多思考之前快速决定和行动可以推测这个画线句子是指要从过多考虑的焦虑中解放自己。故选C。4What does the author intend to tell us?AIts easier than we think to get what we want.BIts important to learn to accept suffe
21、rings in life.CIts impractical to change our way of thinking.DIts harder than we expect to follow a new course.答案:A写作意图题。从全文来看,作者主要是想要强调果断的行动而不是空想来实现自己的梦想和欲望,比起想要成功,行动更加容易。故选A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】 Four schoolchildren from Belgrade, England were out on their bikes on Wednesd
22、ay evening Unexpectedly, they saw an elderly man grasping for breath (喘息) in the streetThey tried to call the police and ambulance service, but their phones were not working, due to network problems Before the Polish man became unconscious, the children kept him calm while they flagged down (招停)a pa
23、ssing driver The children used words they had picked up from their Polish classmates to translate the injured mans answers to the drivers questionsGary, 10, and his six - year - old sister, Lily, stayed with the man while Thymus and Owen, both 11, led the ambulance to the spot where he lay Soon the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441389.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级语文课件口才与演讲让静止的画面动起来 全国通用 17张PPT (共17张PPT).ppt
