四川省成都市蓉城名校联盟2020-2021学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 蓉城 名校 联盟 2020 2021 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市蓉城名校联盟2020-2021学年高二英语下学期开学考试试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必在答题卡上将自己的学校、姓名、班级、准考证号用0.5毫米黑色签字笔填写清楚,考生考试条形码由监考老师粘贴在答题卡上的“条形码粘贴处”。2.选择题使用2B铅笔填涂在答题卡上对应题目标号的位置上,如需改动,用橡皮擦 擦干净后再填涂其它答案;非选择题用0.5毫米黑色签字笔在答题卡的对应区域内作答, 超出答题区域答题的答案无效;在草稿纸上、试卷上答题无效。3.考试结束后由监考老师将答题卡收回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将
2、试卷上的 答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题L5分,满分7.5分)请听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1. What will the man do next? A. Send the books. B. Order the books. C. Put the books away.2. How will the speakers go home? A. By taxi. B. By subway. C. By bus.3. How much is
3、 a ticket for the school play? A. 30 pounds. B. 23 pounds. C. 10 pounds.4. What is the season now? A. Spring. B. Summer. C. Autumn.5. Where is the mans mobile? A. On the table. B. On top of the fridge. C. In the womans pocket.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选
4、项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Whom does the man want to speak to? A. Mary Jones. B. David Bowie. C. Jack Stewart.7. when will the training course start? A. On June 12. B. On July 12. C. On July 22. 请听下面-段对话,回答第8和第9两个小题。8 What does the woman pla
5、n to do this afternoon? A. Write a book report. B. Go to the library. C. Go skating.9 what book will the man read? A. Gone with the Wind. B. The Scarlet Letter. C. Jane Eyre.请听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Which subject does Miss Jones teach? A. French. B. History. C. English.11. Why does the woman disli
6、ke Mrs. Wilson? A. she is too old. B. She isnt helpful. C. She is boring.12. What does the man think of Mr. Davis? A. He is good at sports.B. He is nice to his students.C. He is better than Mr. Wood.请听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What does the man think is important? A. The air conditioner. B. The iron.
7、 C. The TV.14. Whats the probable relationship between the speakers? A House agent and customer.B. Hotel clerk and guest.C. Husband and wife.15. Where is the snack store? A. Beside the gift shop. B. Next to the cafe. C. Opposite a restaurant.16. On which floor is the fitness center? A. The top floor
8、. B. The third floor. C. The second floor.请听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What did the speakers brother help do when he was little? A. Chop vegetables. B. Set the table. C. Do the washing-up.18. Which of the following was the speakers least favorite thing? A. Pork. B. Beef. C. Mutton.19. Where did the sp
9、eakers father probably come from? A. England. B. Italy. C. Brazil.20. What is the speaker mainly telling? A. Personal information. B. Family life. C. Food and drink.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAntarcticaOne of the most remote destinations on the planet
10、, Antarctica is not an easy (or affordable) endeavor. Perhaps the difficulty is part of the attraction the seventh continent remains on the top of many travelers wish lists. The striking white desert, with its dramatic, snowy peaks and vibrant turquoise waters, as well its exotic wildlife, including
11、 Emperor penguins and Weddell seals, is truly a once-in-a-lifetime experience.HawaiiHawaii is underrated. To be sure, it is a gorgeous place, with breathtaking sunrises and sunsets, and every beach seemingly prettier than the next, but its beauty goes much deeper than its preternatural appearance. E
12、xtraordinary beaches some even boast black and green sand (Papakolea Beach and Punaluu Beach, respectively) have their expected appeal, but visitors who take time to venture out and away from the coast quickly discover Hawaiis charms are everywhere.CanadaSkiing, surfing, hiking and Northern-lights s
13、ighting. Eclectic cuisine, world-class shopping, a diverse and rich culture. This is Canada. The 13 provinces and territories that make up the worlds second-largest country by total area. It has something wonderful for every type of traveler. Nature lovers take solace in mountains, glaciers, waterfa
14、lls and Atlantic or Pacific coastlines while sophisticated palates nosh at Michelin-starred restaurants and hole-in-the-wall mainstays alike.SingaporeTravelers dont want to spend any more time in an airport than they have to. But Singapores Changi is not an ordinary airport. While the rest of the wo
15、rld was staying at home, Singaporean locals were paying to hang out at Changi, whether it was co-working in one of the lounges or camping alongside the worlds tallest indoor waterfall at the Changi Jewel, which opened in 2019.1. Which place would you like to choose if you are an animal lover?A. Hawa
16、ii.B. Canada.C. Singapore.D. Antarctica.2. What is special about Canada from the text?A. It is the second most beautiful place in the world.B. It can almost satisfy all kinds of travelers.C. It has some extraordinary beaches.D. It attracts many locals.3. What can tourists do when they stay in Changi
17、?A. They can appreciate the worlds tallest indoor waterfall.B. They can experience Michelin-starred restaurants.C. They can decorate the lounges together.D. They can enjoy world-class shopping.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了南极洲、夏威夷、加拿大和新加坡四个旅游目的地的特色。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The striking white de
18、sert, with its dramatic, snowy peaks and vibrant turquoise waters, as well its exotic wildlife, including Emperor penguins and Weddell seals, is truly a once-in-a-lifetime experience.(引人注目的白色荒原,其巨大的雪峰和充满活力的蓝绿色水域,以及奇异的野生动物,包括帝企鹅和威德尔海豹,是真正的一生一次的经历)”可知,如果你是一个动物爱好者,你会选择南极洲。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第三段中“It has
19、something wonderful for every type of traveler.(它为各种类型的旅行者提供了美妙的东西)”可知,加拿大的特别之处在于它几乎可以满足所有类型的旅行者。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“While the rest of the world was staying at home, Singaporean locals were paying to hang out at Changi, whether it was co-working in one of the lounges or camping alongside the wor
20、lds tallest indoor waterfall at the Changi Jewel, which opened in 2019.(当世界上其他人都呆在家里的时候,新加坡本地人却在掏钱到樟宜机场闲逛,要么在休息室里一起工作,要么在2019年开业的樟宜珠宝酒店的世界最高室内瀑布旁露营)”可知,游客在樟宜机场可以欣赏世界上最高的室内瀑布。故选A。BYou should always support your kids and their natural talents. And if you nurture (培养) them, great things will happen. Th
21、ats what 9-year-old Joe Whales parents thought when they encouraged their son to keep drawing, even though he got into trouble for doodling (涂鸦) during class.They sent Joe to an after school art class and his artistic abilities were quickly noticed by those around him. In fact, Joe was invited to de
22、corate the dining room of the Number 4” restaurant in Shrewsbury, England. Now, Joe is known as The Doodle Boy and has his own website, as well as social media pages showing off his awesome art.According to Greg, Joes dad, his son has always loved drawing and was added to the Gifted register in prim
23、ary school aged 4”. Greg also mentioned how long it took Joe to finish his drawings on the dining room walls in the restaurant. Joe spent about 12 hours illustrating the wall.Whats more, Greg had some advice for parents who want to encourage their kids to develop their talents: I would advise parent
24、s to encourage their children to always follow their passion and dreams - research local workshops or groups within your local community.Joes teacher recognized his talent and posted his work on Instagram. His drawings caught the eye of the Number 4 restaurant which asked him to come over and decora
25、te their walls with his doodles. Now, his dad drives him there so he can draw his heart out. Who knew that drawing in an after-class program would lead Joe to get his first job at barely 9 years old?4. What made Joe get into trouble in his class?A. Supported other naughty children.B. Left school to
26、find his parents.C. Drew pictures in the class.D. Decorated the classroom.5. What is Gregs suggestion?A. To force the children to stay at school all day long.B. To offer enough support for the childrens dream.C To talk with the childrens teacher actively.D. To send the children to the local restaura
27、nt.6. Why did the “Number 4 restaurant adopt Joes drawings?A. Joe was famous in the community.B. Joes teacher recommended Joe to the restaurant.C. Joe has his website looked through by the restaurant.D. Joes works got attention from the “Number 4 restaurant.7. Who is the text mainly addressed to?A.
28、Parents.B. Children.C. Teachers.D. Restaurant owners.【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章通过具体实例说明父母应该永远支持孩子和他们的天赋。如果培养他们,伟大的事情将会发生。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“Thats what 9-year-old Joe Whales parents thought when they encouraged their son to keep drawing, even though he got into trouble for doodling (涂
29、鸦) during class.”(9岁的乔威尔的父母在鼓励儿子继续画画时也是这么想的,尽管他在课堂上乱涂乱画会惹上麻烦。)可知,在课堂上画画让乔在班上惹了麻烦。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第四段第二句“I would advise parents to encourage their children to always follow their passion and dreams”(我建议父母鼓励他们的孩子永远追随他们的激情和梦想)可知,格雷格的建议是为孩子们的梦想提供足够的支持。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后一段第二句His drawings caught the e
30、ye of the Number 4 restaurant which asked him to come over and decorate their walls with his doodles.(他画引起了“4号”餐厅的注意,餐厅请他过去用他的涂鸦来装饰餐厅的墙壁。)可知,因为乔的作品引起了“4号”餐厅的注意,所以“4号”餐厅采用了乔的画。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段第一句“You should always support your kids and their natural talents. And if you nurture (培养) them, great t
31、hings will happen.”(你应该永远支持你的孩子和他们的天赋。如果你培养他们,伟大的事情将会发生。)可知,这篇文章主要是写给父母们看的。故选A。CResearchers studied a group of black-legged kittiwakes that nest in an abandoned radar tower on Middleton Island, Alaska. They attached GPS-accelerometers onto kittiwakes to track their flight performance and discovered
32、that they sometimes travel as far as 155 miles (250 kilometers) a day to find food.By combining data from the GPS tracker with minute muscle samples from some of the birds, the researchers found that despite beating their wings less frequently birds with larger muscle fibers were able to fly as fast
33、 as those with smaller fibers. The team also found that birds that flew faster had a higher number of nuclei which produce the proteins to power flight in their muscle cells, allowing the birds to increase more muscle fibers to power their flight.Athletes exercise to maintain muscle tone. The same m
34、ay be happening with kittiwakes, with those individuals that exercise the most that is, fly the most having better developed muscles than those that move less.“Past studies have focused on hormone levels, body mass, or levels of red blood cells as a predictor of flight performance. We found that mus
35、cle structure and body mass together predict performance, says study coauthor Kyle Elliott, an assistant professor in McGill Universitys department of natural resource sciences in the Bieler School of Environment.“With the data from the GPS-accelerometers, we can understand a lot about these birds,
36、like where theyre going to find food, how fast theyre flying, and how frequently theyre beating their wings in flight, says Kristen Lalla, the first author of the paper, which she co-wrote as an undergraduate student under Elliotts guidance. “In the past, one of the challenges of measuring muscle st
37、ructure in small birds was that it usually requires dissecting (解剖)the muscle.8. What do the first two paragraphs tell us about kittiwakes?A. They nest in an abandoned Island of Alaska.B. With smaller muscle fibers, they can fly faster.C. They often travel as far as 250 kilometers a day.D. Muscle fi
38、bers play an important role in their flight.9. According to Kyle Elliott, which of the following can predict flight performance?A. Body mass.B. Hormone levels.C. Levels of red blood cellsD. Muscle structure and body mass.10. What is the text mainly about?A. The influential factors of kittiwakes flig
39、ht performance.B. The importance of protecting kittiwakes.C. The reasons for Kittiwakes flying so far.D. The process of kittiwakes flying.11. From which section of a newspaper may this text appear?A. Sport.B. Nature.C. Health.D. Entertainment.【答案】8. D 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了研究人员研究影响三趾
40、鸥飞行性能的因素的实验和结果。【8题详解】细节理解题。根据第二段“The team also found that birds that flew faster had a higher number of nuclei which produce the proteins to power flight in their muscle cells, allowing the birds to increase more muscle fibers to power their flight.”(该研究小组还发现,飞得更快的鸟的肌肉细胞中有更多的细胞核(产生飞行所需蛋白质的细胞核),这使得鸟可
41、以增加更多的肌肉纤维来为飞行提供动力。)可知,肌肉纤维在它们的飞行中起着重要作用。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第四段“Past studies have focused on hormone levels, body mass, or levels of red blood cells as a predictor of flight performance. We found that muscle structure and body mass together predict performance”( 过去的研究主要集中在激素水平、身体质量或红细胞水平上,以此作为飞行性能的预
42、测指标。我们发现肌肉结构和身体质量共同预测表现)可知,肌肉结构和身体质量可以预测飞行性能。故选D项。【10题详解】主旨大意题。根据第一段“They attached GPS-accelerometers onto kittiwakes to track their flight performance and discovered that they sometimes travel as far as 155 miles (250 kilometers) a day to find food.(他们在三趾鸥身上安装了gps加速计来追踪它们的飞行表现,发现它们有时为了寻找食物每天会飞行155英
43、里(250公里)。)”以及第四段“We found that muscle structure and body mass together predict performance(我们发现肌肉结构和身体质量一起可以预测人们的表现。)”及全文可知,文章在研究影响三趾鸥飞行性能的因素。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据全文可知,文章介绍了研究人员研究影响三趾鸥飞行性能的因素的实验和结果。从而推断这篇文章可能出现在一份报纸中的自然版面。故选B项。DThe time that cars could go completely driverless is coming “very soon”,
44、according to Jianxiong Xiao, CEO and founder of AutoX, a Shenzhen-based start-up developing autonomous driving technology.Now, most regulations across various cities in China still require the presence of a safety driver in vehicles, but the company foresees that as more data gets captured over time
45、, that requirement would be reduced, Xiao told CNBCs “Street Signs Asia on Wednesday.The autonomous driving tech firm chose to partner with Alibabas AMAP a Chinese mapping service provider - to roll out its RoboTaxi ride hailing service in Shanghai on Monday. AMAP is a super mobility app with almost
46、 500 million active monthly users, according to Xiao.AutoX had received support from Shanghai authorities to roll out a fleet of 100 autonomous ride-hailing cars in Shanghais Jiading district in September last year.Earlier this month, AutoX announced that it had set up an 80,000 square feet RoboTaxi
47、 operations center in Shanghai to help facilitate (使容易)operations of its driverless fleet, as well as act as a center to collect data from daily operations.Backed by investors such as Alibaba, Shanghai Motor and Dongfeng Motor, AutoX is one of the players in the trillion U.S. dollar Chinese autonomo
48、us driving vehicles market alongside others like DiDi Chuxing.Xiao said they were working with the technology to ensure the vehicles were very, very safe and are carrying out a lot of testing.Over a hundred vehicles have been arranged on roads daily to obtain enough data needed to validate the softw
49、are and system, according to Xiao.He added that the company was also running a hundred times more simulations (模拟)in the car every day, and the “huge amount of data would help to prove that the vehicles could be used in full safety.“Our goal is not to just make (it) as safe as human beings, but goin
50、g one step forward to really make.a superhuman safety standard; (cars) that (can) drive much safer than any human being ever,“ Xiao said.12. What will be most required to go driverless according to CEO of AutoX?A. Traffic regulations.B. Driving technology.C. Enough data.D. Mapping service.13. What i
51、s the attitude of Shanghai authorities towards driverless technology?A. Doubtful.B. Optimistic.C. Disappointed.D. Uncertain.14. Which of the following can replace the underlined word validate in paragraph 8?A. testB. inventC. develop.D. design15. What can be a suitable title for the text?A. Driving
52、TechnologyB. Science AchievementC. No Driver in the FutureD. The Development of Driverless【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇新闻报道。文章对无人驾驶技术的发展进行了报道。【12题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Now, most regulations across various cities in China still require the presence of a safety driver in vehicles, but the company fo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442524.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
