2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Knowing me knowing you素养提升(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Knowing me you素养提升含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 you 素养 提升 解析 外研版 必修 第三
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(一)Unit 1. 单句语法填空1. Forgiveness (forgive)is not something you give to someone else. It is a gift you give yourself. 2. Since you have grown up, you should be independent (depend). 3. When asked some embarrassing (embarrass) questions, he just smiles and says nothing. 4. If you want to make a b
2、ig breakthrough, you should make a big adjustment (adjust)to your learning method. 5. Frankly (frank) speaking, I dont like wingsuit flying for its very dangerous, especially for girls. 6. He was so angry that he tore(tear) the letter into pieces. 7. I have a question concerning (concern) online cou
3、rse. 8. In fact, some inventions are made accidentally (accident). 9. Seeing her son sinking (sink) in the water, she dived into water without hesitation. 10. Of all the market strategies (strategy), I like this one best. . 选词填空concentrate on;protect. . . from;let off steam;work out;take a deep brea
4、th;loose lips sink ships;find fault with;calm down1. Whenever you want to let off steam, you can listen to some soft music. 2. If I were you, I would not find fault with the sea at low tide. 3. A driver should concentrate on the road when driving instead of complaining constantly. 4. Faced with diff
5、iculties, what you should do is to calm down and try to overcome them. 5. Youd better wear a hat in summer to protect yourself from the bright sunlight. 6. If you work out regularly, you will be in better physical condition. 7. Taking a deep breath, she lifted a weight of 128 kilograms. 8. The idiom
6、 loose lips sink ships means that you should beware of unguarded talk. . 完成句子1. Full of hope, he called his friend to ask for help. 满怀希望地, 他打电话给朋友求助。2. As far as Zhong Nanshan is concerned, the only way to stop the spread of the disease is to blockade the city. 钟南山认为, 阻止疾病传播的唯一途径就是封城。3. Informed of
7、the news of going back to school, the children jumped with joy. 听到通知返校的消息, 孩子们高兴地跳起来。4. Since Baidu can offer people whatever they want instantly, people lose patience gradually. 因为百度可以即刻给人们提供他们想要的任何东西, 所以, 人们慢慢变得失去了耐心。5. To some extent, Lang Ping is the biggest contributor to the Chinese womens vol
8、leyball team. 从某种程度上来说, 郎平是中国女排的最大功臣。. 阅读理解AIn the fall of 2017, when Paula Aldridge needed to get a job, she found herself at a crossroads. The 50-year-old wasnt sure she would ever work again, due to health issues. But Aldridges life and career journey started to turn around after she connected wi
9、th Goodwill of Central Iowas skills (技能) training programs. These programs aim to help people develop the specific, real-world skills they need to get and keep a job, through a combination of detailed teaching and hands-on experience. When Aldridge first connected with Goodwill in September 2017, sh
10、e was having trouble finding a job. Transportation was challenging, as she didnt have a drivers license or own a car. Aldridge also had a limited work history with long employment gaps (间断), meaning she missed the chances to learn important skills, such as working a credit card machine. Besides, her
11、 physical health issues were also a problem. According to Kayleigh Duff, a career specialist at Goodwill of Central Iowa, the biggest difficulty Aldridge had to overcome was from within. “She said outwardly that she had all of this confidence and that she knew how strong a worker she was, but I dont
12、 think she truly believed in herself. ”Thankfully, many people offer Aldridge encouragement and guidance. She first started off in the food service training program but was eager to enter the retail (零售) skills program, since she had worked at the Salvation Army and Subway before. When Aldridge ment
13、ioned her interest in retail, Duff recognized that her go-getting attitude would be perfect for the program. The seven-week retail skills training is a systematic program combining classroom teaching with on-the-job experience at a Goodwill store. As Aldridge graduated from the program, she became m
14、ore confident in her abilities. Duff said it was great to see how Aldridge grew into the devoted worker she is today. “She has this strong desire, this longing to succeed. And she knows that shes able to do that, although she has fallen short in the past. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了50岁的Paula Aldridge通过参加一个
15、技能培训项目成功地再次就业, 也找回了自信。1. What can be learned about Goodwills training programs?A. They combine theory with practice. B. They will surely find a good job for people in the program. C. They are designed mainly for the unemployed. D. They were set up in the autumn of 2017. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句“These
16、programs aim to help people develop the specific, real-world skills they need to get and keep a job, through a combination of detailed teaching and hands-on experience. ”可知, 这些培训项目是结合了详细的理论教学和实操经验的, 与A选项“结合了理论和实践”相符。2. What was the biggest problem Aldridge faced according to Duff?A. Poor health. B.
17、Poor working skills. C. Without enough confidence. D. Not having a drivers license. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段Duff的话“She said outwardly that she had all of this confidence and that she knew how strong a worker she was, but I dont think she truly believed in herself. ”可知, Aldridge表面上对自己的能力很自信, 但其实并不是真的这么相信,
18、也就是说在Duff看来她最大的问题是缺乏自信。3. Why did Aldridge change her training program?A. She wanted to attend a more systematic program. B. She wanted to get some hands-on experience. C. She was more interested in retail. D. She followed Duffs advice. 【解析】选C。细节理解题。根据第五段“She first started off in the food service tr
19、aining program but was eager to enter the retail skills program”以及“When Aldridge mentioned her interest in retail”可知, 正是出于对于零售业的兴趣, 她才选择了改变培训项目。4. Whats the main idea of the text?A. A 50-year-old devotes herself to Goodwill. B. Goodwill helps a 50-year-old turn her life around. C. Goodwill training
20、programs spring up around the world. D. Success is closely connected to good training programs. 【解析】选B。主旨大意题。总览全文, 文章主要讲述的就是50岁的Paula Aldridge通过参加Goodwill公司的一个技能培训项目成功地再次就业的故事, B选项“Goodwill帮助一个50岁的人改变了生活”为短文的主旨大意。BRecently I invited a homeless man to have lunch with me at the Soup Plantation so that
21、 he could eat as much as he wanted to fill his stomach. I met him over the phone when I was calling Father Bennos, a soup kitchen. Something within stirred me to invite him to lunch. Since he did not have a car, I offered to pick him up. We had a wonderful four-hour lunch. I learned a lot about his
22、struggles but more importantly, I finished lunch feeling a greater gratitude(感激) for a roof over my head, a warm shower, a comfortable bed , and food on the tableall of which we may not think twice about. He, too, enjoyed the connection, his lunch, and a rest from spending his afternoon on the stree
23、ts. I learned long ago that one person alone cannot solve the problem of the homeless people in California or the United States of America. However, each person can make an effort to help the homeless in their own way. Do you know that 40% of the U. S. population lives paycheck (薪水) to paycheck? Sho
24、uld a sudden financial(财务的) case appear, any one of those 40% can end up homeless on the streets. For this holiday season, perhaps you may want to try something new. Buy a meal for the person asking for money instead of giving them spare change. If you can make the time and find courage, invite them
25、 to share a meal with you. Jesse Jackson once said, “Never look down on anybody unless you are helping them up, ” and Rumi told us, “When we practice loving kindness and pity, we are the first one to benefit from it. ”【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。作者邀请一个无家可归的人一起享用了一个美妙的四小时午餐, 这也让作者对自己的生活更加感激。5. What does the unde
26、rlined word “stirred” in the first paragraph probably mean?A. Limited. B. Allowed. C. Begged. D. Encouraged. 【解析】选D。词义猜测题。根据上文可知, 最近, 作者邀请了一位无家可归的人与自己在Soup Plantation餐厅共进午餐, 这样他就可以想吃多少就吃多少, 填饱他的肚子。由此可知, 画线单词所在的句子意思是, 作者心中有个念头鼓励自己请这个无家可归的人来吃午饭。即画线单词意思为“鼓励”。6. What was the author thankful for?A. The h
27、omeless man. B. The length of the lunch. C. The condition of his life. D. The connection with the man. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, 作者了解了那位无家可归的人的挣扎, 但更重要的是, 作者吃完午饭, 对有一个住的地方、一个热水澡、有一张舒适的床、甚至桌上有食物有了更大的感激之情所有这些我们可能不会多想。由此可知, 作者感激他的生活状况。7. What does the author think of those who live on paycheck?A. They live
28、 a comfortable life. B. They just make ends meet. C. They are really homeless people. D. They look down upon the homeless. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中Do you know that 40% of the U. S. population lives paycheck to paycheck? Should a sudden financial case appear, any one of those 40% can end up homeless on th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444281.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级上册语文课件-11《五彩池》|北京版(共21张PPT).ppt
