2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Lessons in life Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Lessons in life Starting out 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Lessons in lifeStarting out & Understanding ideas. 单句语法填空1. Nothing can weaken (weak) his determination to go abroad for further study. 2. I dont want to sound too pessimistic(pessimistic), but your fathers illness is very serious. 3. Im just anticipating(anticipate)with pleasure seeing some
2、of my reporting. 4. He moved around the room, putting his possessions (possess)together. 5. They thought his behaviour was abnormal(abnormally). 6. The plan received widespread (widespread)support throughout the country. 7. If you are a writer, this will bring you fame and recognition(recognize). .
3、选词填空make the most of, be reunited with, tend to, after all, get through1. White wines tend to gain depth of colour with age. 2. George studied hard. He wanted to make the most of his chance to learn. 3. Finally, the nurse was reunited with her husband in Jordan. 4. Dont get discouraged by setbacks;
4、we are new to the work after all. 5. You would wonder how such a large animal could get through such a small hole. . 完成句子1. I find it necessary that we should do the homework on time. 我觉得我们有必要按时做家庭作业。(that引导表语从句)2. The trouble is that he misunderstood me. 麻烦的是他误解了我。(that引导宾语从句)3. The girl the hair o
5、f whom is golden is from England. 头发金色的那个女孩来自英国。(of whom引导定语从句)4. The house the doors of which are green is an office building. 门是绿色的那座房子是办公楼。(of which引导定语从句)5. The girl was left alone in the room, weeping bitterly. 女孩独自一人留在房间里, 痛哭流涕。(现在分词作定语). 阅读理解A(2021天津高二检测)We are enrolled in the full-time schoo
6、l called “life”. Every day in this school, we have opportunities to learn new lessons. No matter whether we like these lessons or not, we have to take them, because they are our lessons. Why are we here in this world? What is the purpose of life? Humans have tried to discover the meaning of life for
7、 thousands of years, but failed to get the answer, because the meaning of life is different from person to person. Each one of us has his or her special purpose and path, unique and different. As we travel on our life paths, we will learn many great lessons in order to fulfill that purpose. Learning
8、 our lessons well is the key to discovering the real meaning of our own life. As we travel through our lifetime, we may be taught hard lessons that others dont have to face, while others spend years struggling with problems we dont need to deal with. We may never know why we love English, not physic
9、s, which indicates that our paths are different. While traveling on our own paths, sometimes alone, we should, first of all, take a basic lesson in openness. Openness means being receptive. Life will present us with so many lessons, none of which are useful to us unless we can recognize them and are
10、 open to their values. These lessons are not easy to learn, but we should regard them as gifts. But how can we recognize these lessons? It is a matter of what “glasses” we are wearing at the time. It is not difficult to spot them if we take them as opportunities. So when we are not open to learning
11、our lessons, failing a weekly English test might be like a disaster rather than an opportunity to us. Of course, the hard lessons may not be fun, but they can actually be the biggest gifts we receive from life. 【文章大意】文章介绍了我们进入生活这所大学, 生活会告诉我们生活的目的, 生命的意义, 每个人的人生道路各不相同, 要正确对待生活中发生的一切。1. The author may
12、 be in favor of the viewpoint that all men are born _. A. equalB. differentC. to learn lessons D. ready for challenge【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“because the meaning of life is different from person to person. ”可知, 作者可能会同意“每个人人生的意义各不相同”这一观点。故选B。2. The example of “we love English, not physics” is mentioned t
13、o show that we _. A. choose our own paths in lifeB. need to face some hard lessonsC. discover the meaning of our own lifeD. realize the necessity of openness【解析】选A。细节理解题。根据第四段中的“We may never know why we love English, not physics, which indicates that our paths are different. ”可知, 作者用“我们爱英语, 而不是物理”这个
14、例子来说明我们各自都有各自的人生道路。故选A。3. Whether we can see life lessons as gifts depends upon our _. A. angles of viewB. common value systemC. experiences from lifeD. willingness to face challenge【解析】选A。推理判断题。根据最后一段中的“It is a matter of what “glasses” we are wearing at the time. ”可知, 你如何看待生活所给的教训要取决于自己“戴着什么样的眼镜”,
15、推知作者认为看待生活中的教训的态度取决于自己的视角。故选A。4. What would be the best title for the passage? A. Life and Lesson B. Life as SchoolC. Life School and Students D. Gifts from Life【解析】选B。主旨大意题。根据短文介绍我们进入生活这所大学, 在这里我们学会生活的目的, 生命的意义, 每个人的人生道路各不相同。所以这个短文就是围绕生活这所大学展开的。故选B。【技巧点拨】每篇文章都会有一个主旨要义。主旨要义型题范围一般包括: 短文标题、主题大意或段落大意等。
16、此题型要求考生在理解文章后归纳文章要点, 概括中心思想。考生需要分析文章的篇章结构, 抓住文章的开头或结尾, 从而找出能概括文章的主题句。主题句的特点: (1)语言特点: 归纳性、概括性、抽象性; (2)位置特点: 主题句常出现在“总结性”语言的“信号词”后, 标题的语言特点: 独特新颖、概括性强、短小精炼。文章标题可以是单词、短语, 也可以是句子, 它的特点是: 短小精悍, 多为一短语; 涵盖性强, 一般要求能覆盖全文, 其确定的范围要恰当, 既不能太大, 也不能太小; 精确性强, 不能随意改变语言表意的程度及色彩。如小题4, 本题是标题类, 要短小精悍, 并且涵盖性强。短文介绍我们进入生活
17、这所大学, 在这里我们学会生活的目的, 生命的意义, 每个人的人生道路各不相同。可推知, 这个短文就是围绕生活这所大学展开的, 所以B项是最佳标题。BMy challenge for you is this: to read a book for 15 minutes every single day for a month. Let me explain a bit, by telling you where the challenge came from. I have many things in common with my dad, like music taste and sens
18、e of humor, but sadly reading isnt one of them. I can happily spend a whole day with a book, but my dad cant read a book for longer than about 5 minutes. He reads emails, websites and papers for work, but not books. Hes busy, so I think sitting down to read for just 15 minutes a day is a good way to
19、 relax and to introduce him to reading. My dad is not the only person who avoids books. I know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV. Everyone is different and has their own interests, but I think there are lots of benefits to reading, which screen-based activiti
20、es dont have. Firstly, its better for your eyes. Looking at screens can be very stressful for your eye muscles, and clearly you should avoid looking at screens for an hour before bed, to get a good nights sleep. One thing I personally love reading, is being transported to another worldI would often
21、forget the time or things around me! Reading is a great way to switch off before you go to bed, because you think more about the world of the book, rather than the real world, so you can truly relax. I know you can be transported to a different world in a film or a TV show, but I think books do it b
22、etter. I also enjoy hearing what people are doing and finding out what they think. Reading gives me the chance to get to know hundreds of new people! It also teaches you to see things from other peoples point of view, and understand other peoples decisions or opinions. With a book, you can hear ever
23、ything a character is thinking or feelingyou really can be inside someone elses head! So give it a go! Take 15 minutes when you are waking up, going to bed, eating lunch, or having a coffee. If you read a lot, why not try 15 minutes of an English book, or pass the challenge on to someone else? Good
24、luck, and happy reading! 【文章大意】本文是一篇议论文, 主要讲述了我给你的挑战: 一个月每天读15分钟的书。5. The author mentions his father in the text to show_. A. his father is busyB. reading is importantC. his father likes readingD. many people have no habit of reading【解析】选D。细节理解题。根据第三段My dad is not the only person who avoids books. I
25、 know lots of people would rather relax on their computers or in front of the TV. 可知, 我父亲绝不是唯一一个不看书的人。我知道有很多人宁愿在电脑或电视机前放松, 故选D。6. The author writes the text mainly basing on_. A. his personal experienceB. some scientific experimentsC. his fathers personal adviceD. knowledge from books【解析】选A。细节理解题。根据
26、第五段One thing I personally love reading, is being transported to another worldI would often forget the time or things around me! 可知, 就我个人喜欢读书这件事来说, 读书可以转换到另一个世界, 我将忘记时间或周围的事情, 可知这篇文章的基础是“作者的亲身经历”。故选A。7. The underlined word “it” in Paragraph 5 refers to_. A. helping readers sleep wellB. making readers
27、 feel relaxedC. transporting readers to a different worldD. reminding readers of the real world【解析】选C。细节理解题。根据句意可知, 我知道你可以在电影或电视节目中被带到一个不同的世界, 但我认为书可以做得更好。所以此处是指读者被带到另一个世界。故选C。8. What is the authors attitude to reading? A. Negative. B. Uncertain. C. Supportive. D. Doubtful. 【解析】选C。推理判断题。根据文章内容可知, 作者
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444498.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
