2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Morals and Virtues Period 2课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Morals and Virtues Period 2课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Morals and Virtues课时素养检测六Unit 2Period 2. 阅读理解ALast year, around Labor Day, I read a “Happy Ad” in our local newspaper. There was a lady in a local nursing home for the aged, who was celebrating her 90th birthday and her family wanted everyone to know about it. It said that if you wanted to dr
2、op her a line, here was her address. So I did. I found a birthday card and dropped her a short note, wishing her a happy birthday. A week or so later, someone knocked at my front door. I opened the door and found a middle aged man standing on my doorstep. He introduced himself as the son of this wom
3、an to whom I had sent the card. He explained that he just wanted to drop by in person and thank me for sending such a nice card to his mom. Apparently, like many older folks, she did not receive many mails and was quite excited to receive mine. I just didnt know what to say. I told him it was my ple
4、asure and that I hoped his mom had enjoyed her birthday. That year, I did not send out any Christmas card, except to this lovely old lady in the nursing home. I just told her that I was thinking about her and hoped that she had a nice holiday. I sent her a holiday card and also a couple of notes in
5、between. I just thought she might like to have someone write to her, to get some mails. She passed away a couple of months ago. I never met this lady, but I did keep her and her family in my thoughts. I dropped them a line of sympathy. I hope that my few little notes were enough to brighten a couple
6、 of her days here on earth. 【语篇概述】本文主要讲述了作者的一个善意的行为给老人带来了惊喜。从而告诉我们, 要多做好事, 多做善事。1. The old lady lived _. A. at her sons homeB. at her own homeC. in a senior citizens homeD. in a center of the local newspaper【解析】选C。细节理解题。根据第一段中“There was a lady in a local nursing home for the aged, who was celebratin
7、g her 90th birthday and her family wanted everyone to know about it. ”可知这位老人住在养老院。故选C。2. From the text, we can know that _. A. the son of this old lady opened the door to meet the authorB. the lovely old lady received many birthday cards at the age of 90C. the family wanted the author to celebrate t
8、he old ladys 90th birthdayD. the author sent another card with notes to the old lady on Christmas Day【解析】选D。细节理解题。通读全文, 根据第三段中“I sent her a holiday card and also a couple of notes in between. ”可知, 在圣诞节那天, 作者又给老太太寄去了一张卡片。故选D。3. What is the passage mainly about? A. A moving story of an old lady. B. A
9、worthy deed from the caring author. C. A happy advertisement about the family. D. A perfect plan from the considerate son. 【解析】选B。主旨大意题。本文讲述了作者的一个善意的行为给老人带来了惊喜的故事。故选B。B(2020张家口高一检测)Watson entered Mr Smiths office. The boss was a hard man. He fired people who didnt do well without giving them a secon
10、d chance. “Watson, ” said Mr Smith, “this past year your department hasnt earned money. Were going to drop that department. Its finished. Im sorry-but youll have to go. ” “But, sir-if I just had a little more time. For the moment I need the job to keep my son at Riverside School. ”“Whats that! ” sai
11、d the Boss. “Riverside! I didnt know you had a boy there. Thats an expensive school for a man with your salary. ”“I know, sir. But he likes it so much! Hes a star trackman(田径运动员)and the best boxer in the school. The boys call him Champ(冠军)there. ”The Boss sat perfectly still for a long time-a farawa
12、y look in his eyes. Then, suddenly, he said, “Weve got to close your department, Watson. But youll take over a new job in another department. It means long hours-maybe more pay. Now get out. Youre here for life. ”Watson got out, with surprise in his face. Then the Boss took a letter from the top dra
13、wer of his desk. It was Herbies last letter from Riverside School-written a few days before he died. He had read it over and over again with sick pain. The letter read: I cant say the boys here are any nicer to me than the others were. I guess its the same everywhere when youre a cripple(跛脚的人). But
14、dont worry about me, Dad. Theyve got a good chemistry department here. And theres one boy here who is really great. Hes a track star and boxing champ and just tops in chemistry. The boys call him Champ. He made them stop throwing my books around. And he knocked a boy down who hit me. He is the best
15、friend I ever had. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something big-that he wont even know about. Your son, Herbie【语篇概述】文章讲述了Mr Smith已经去世的儿子Herbie曾受到Watson儿子的帮助, 于是Mr Smith帮助了Watson的故事。4. Watson was given a second chance because_. A. a man was needed in another departmentB. Mr Sm
16、ith wanted to realize his sons dreamC. Mr Smith wanted to help Watsons sonD. Herbie told Mr Smith to do so in his letter【解析】选B。推理判断题。根据文章最后He is the best friend I ever had. Dad, when I grow up, I want to do something for Champ. Something bigthat he wont even know about. 可知Watson的儿子帮助了Mr Smith的儿子, Mr
17、 Smith想实现他儿子的梦想。故选B。5. The underlined word “drop” in Paragraph 2 could best be replaced by _. A. punish B. fall C. close D. sell【解析】选C。推理判断题。根据第二段this past year your department hasnt earned money. Were going to drop that department. Its finished. 可知这个部门不挣钱, 老板准备关闭这个部门, 故选C。6. It can be inferred from
18、 the text that Champ is _. A. a classmate of Watsons sonB. Watsons sonC. the son of Mr Smiths friendD. Mr Smiths son【解析】选B。推理判断题。根据第四段I know, sir. But he likes it so much! Hes a star trackman and the best boxer in the school. The boys call him Champ there. 可知Champ就是Watson的儿子。故选B。7. From the text we
19、know that Herbie _. A. made friends with many boysB. was a college studentC. died from an incurable diseaseD. didnt live to grow up【解析】选D。细节理解题。根据文章倒数第二段It was Herbies last letter from Riverside Schoolwritten a few days before he died. 可知Herbie已经去世了, 故选D。8. Watson and Mr Smith both_. A. loved their
20、sons deeplyB. were hard menC. knew ChampD. were interested in chemistry【解析】选A。推理判断题。根据文章可知, Watson恳求老板让他继续工作, 为了让儿子能够在学校继续念书; 老板Mr Smith为了完成儿子的遗愿决定把Watson留下来。从而可以推断出, Watson和Mr Smith都深爱着自己的孩子。故选A。. 完形填空Life is to be lived. No excuses. No reservations (保留). No holding back. A story about the violinis
21、t Fritz Kreisler tells how he once 1 a beautiful instrument he wanted to acquire. When he eventually raised the money for the violin, he returned to 2 it and learned that it had already been sold to a collector. He went to the new owners home in order to try to 3 him to sell the violin. 4, the colle
22、ctor said it was one of his prized possessions and that he could not let it go. Kreisler felt 5 and turned to leave, but then asked a favor, “May I play the instrument once more 6 it is put away? ”Permission was given and the great musician began to play. The 7 sang out a quality of music which was
23、so beautiful that the collector himself could only listen in 8. “I have no right to keep that to myself, ” he said after the musician finished. “The violin is yours, Mr Kreisler. Take it into the world, and let people 9 it. ”You and I are excellent violinsour10 is meant to be heard. I want to live m
24、y life in that wayto take it into the world and live it fully. Id rather burn out than rust out. Id rather be 11 than die not having done whatever I could. Im not talking about 12 ourselves by doing too much. Happiness is never found in hurry. But it is found in investing our lives in others. Say ye
25、s when asked for a hand. 13 to work for a worthwhile organization. Spend an hour with a 14 relative. In the end, I know that my happiness is not about my ability or my inability. It is about how much I 15 to others. 【语篇概述】本文为一篇夹叙夹议文。讲述了小提琴演奏者Fritz Kreisler如何失而复得自己一直想要的小提琴。通过这个故事, 作者领悟到快乐来源于自己给世界贡献了什
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444576.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下册语文课件-4 柳笛和榆钱|语文S版 (共16张PPT).ppt
