2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The world of science素养提升(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The world of science素养提升含解析外研版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 science 素养 提升 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(三)Unit 3. 单句语法填空1. After many years hard training, he desires to win(win) a gold medal in the 2021 Olympic Games. 2. In my opinion, more importance should be attached to developing(develop) students ability to solve problems. 3. Computer science, with which rapid progress has been made(make)
2、in recent years, plays a very important part in our daily life. 4. The balance between the city and the country has been broken(break) by the industrial development over the past two centuries. 5. There are many schools and hospitals named (name) after a great man Shao Yifu. 6. In my view, practicin
3、g handwriting is of great significance(significant) to the students growth. 7. The father as well as his children goes(go) skating on the frozen river every Sunday afternoon in winter. 8. Training is worthless unless there is proof(prove) that it works. 9. Theres always a wide selection(select) of d
4、elicious meals to choose from. 10. He found it difficult to deal with the pressure(press)of the job. . 选词填空instead of, along with, apart from , in addition, take place, account for, come up with, in terms of, beyond description, for instance1. Some jobs are more dangerous than trucking driving, for
5、instance, training lions. 2. This years event will take place on June 19th, a week earlier than usual. 3. I was amazed that hed come up with this sweet idea. 4. Members of Congress are also on the guest list, along with former president Bill Clinton. 5. At this present moment, I have a joy inside of
6、 me which is beyond description. 6. The job is great in terms of salary, but it has its disadvantages. 7. Its a good article apart from a few slight mistakes. 8. If parents have children help with housework, the children will feel needed. In addition, they will learn to take care of themselves. 9. T
7、he minority nationalities account for six percent of the population. 10. He wanted to decide for himself instead of blindly following his parents advice. . 完成句子1. The government should take the interests of the disabled into account. 政府应该把残疾人的利益考虑在内。2. Parents attach great importance to education. T
8、hey will do their best to give their children that priceless gift. 父母们非常重视教育, 他们会尽自己所能给孩子们这个无价之宝。 3. People often use cameras beauty function in order to make themselves look more beautiful. 人们经常使用相机的美颜功能, 为了让自己看起来更漂亮。4. While the civil service exam is not easy, it is a shortcut for you to find a jo
9、b. 虽然公务员考试不容易, 但对你来说那毕竟是找工作的一条捷径。5. Poor housing and family stress can affect both physical and mental health. 简陋的住房和家庭的压力都会影响身心健康。6. You were too careless in the exam. Otherwise, you would have passed it. 你考试太粗心了, 否则你就通过了。. 阅读理解A“Birds” and “airports” are two words that, paired together, dont norma
10、lly paint the most harmonious picture. So it really raises some eyebrows when China announces plans to build an airport that is for birds. Described as the worlds first-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary(保护区)in the northern coastal city of Tianjin is, of course, not an actual air
11、port. Rather, its a wetland preserve specifically designed to accommodate hundreds even thousands of daily takeoffs and landings by birds traveling along the East Asian-Australian Flyway. Over 50 species of migratory (迁徙的)water birds, some endangered, will stop and feed at the protected sanctuary be
12、fore continuing their long journey along the flyway. Located on a former landfill site, the 150-acre airport is also open to human travelers. (Half a million visitors are expected annually. ) However, instead of duty-free shopping, the main attraction for non-egg-laying creatures at Tianjins newest
13、airport will be a green-roofed education and research center, a series of raised “observation platforms” and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles. “The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species, while providing
14、 new green lungs for the city of Tianjin. ” Adrian McGregor of an Australian landscape architecture firm explained of the design. Frequently blanketed in smog so thick that it has shut down real airports, Tianjin is a cityChinas fourth most populousthat would certainly benefit from a new pair of hea
15、lthy green lungs. 【文章大意】本文是一篇新闻报道, 主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义。1. The underlined phrase “non-egg-laying creatures” in Paragraph 3 refers to?A. Visitors. B. Designers. C. Endangered water birds. D. Planes. 【解析】选A。词义猜测题。根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education an
16、d research center, a series of raised observation platforms and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles. ”可知, 天津鸟儿机场保护区对游客的主要吸引力将是一个绿色屋顶的教育和研究中心, 观赏台以及一个总长超过4英里的风景优美的步行道和自行车道网络, 而不是免税购物, 由此可知画线词词义为“游客”, 故A项正确。2. What do we know about the airport according to the passage?A
17、. People cannot watch birds up close here. B. It is located on a 150-acre landfill site. C. It functions as an actual airport and a wetland preserve. D. It provides migratory birds with food and shelter. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Over 50 species of migratory water birds, some endangered, will stop and fe
18、ed at the protected sanctuary before continuing their long journey along the flyway. ”可知, 迁徙的候鸟可以在机场保护区停留和吃东西, 然后继续飞行, 也就是机场保护区可以为候鸟提供食物和住所, 故D项正确。3. What can we infer from the last paragraph?A. The airport will become a permanent home for birds. B. Tianjin will win worldwide fame in the future. C.
19、Tianjins air quality will improve thanks to the airport. D. Tianjin will be able to accommodate more people. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“The proposed Bird Airport will be a globally significant sanctuary for endangered migratory bird species, while providing new green lungs for the city of Tianjin. ”及“Tia
20、njin is a cityChinas fourth most populousthat would certainly benefit from a new pair of healthy green lungs”可知, 天津的空气质量和环境会因为这个鸟儿机场保护区得到很大的改善, 故C项正确。4. What is this passage mainly about?A. Airports shut down and open up. B. China is to open the first Bird Airport. C. Airports turn into green lungs.
21、 D. Birds are no longer enemies to airports. 【解析】选B。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第二段中的“Described as the worlds first-ever bird airport, the proposed Lingang Bird Sanctuary in the northern coastal city of Tianjin is, of course, not an actual airport. ”可知, 本文主要介绍了中国将在天津建立鸟儿机场保护区的计划以及具体规划内容和其重大意义, 故B项正确。【点睛】词义猜测题的
22、难度较大, 对画线词上下文的理解是关键, 例如本篇第1题, 根据画线词前的“instead of duty-free shopping”及画线词后的“a green-roofed education and research center, a series of raised observation platforms and a network of scenic walking and cycling paths totaling over 4 miles. ”可知, 绿色屋顶的教育和研究中心、观赏台以及风景优美的步行道和自行车道网络都是为了吸引游客而设计的, 由此可知画线词词义为“游客
23、”。BAn advance in electronic publishing could make the ebook you are reading seem as dated as a silent film. Publishers hope to explore the growing success of ebooks by releasing versions with added soundtracks and musical accompaniments. The noises in the first multimedia books-released in Britain o
24、n Friday include rain hitting a window in a Sherlock Holmes tale. When the plot of a book reaches the most exciting part, background scores will create tension. In America, works by Shakespeare and Jane Austen have already been released with music and background noise so that, for example, readers c
25、an hear tea cups clinking in Mr Darcys garden as they read Pride and Prejudice. Supporters argue that sound effects are the next logical development for ebooks and will add excitement for younger readers. Critics, however, will argue that the noise will ruin the simple pleasure of having the imagina
26、tion stimulated by reading. Caroline Michel, chief executive of the literary agency, said the new generation of computer-literate readers was used to multiple sensory input. She said, “Young people have split computer screens where they may be watching television and replying to an email at the same
27、 time. If thats what the market wants then we should respond to the market. ”Booktracks sound effects work by estimating the users reading speed. Each time you “turn” a page, the software reassesses where you have reached in the text and times the sounds to switch on accordingly. If the soundtrack b
28、ecomes out of synch(同步), a click on any word will re-set it. Some authors fear that a soundtrack could destroy the peace and quiet of libraries and ruin the pleasure of reading. David Nicholls, author of One Day, the bestseller now released as a film, said, “This sounds like the opposite of reading.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444961.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
