四川省泸县第一中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 泸县 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省泸县第一中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、
2、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What are the speakers talking about?A. Going out. B. Ordering drinks. C. Preparing for a party.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Traveling around. B. Studying at a sc
3、hool. C. Looking after her aunt.3. Where are the speakers?A. In a classroom. B. In a library C. In a bookstore.4. What does the woman think of the movie?A. Its amusing. B. Its exciting. C. Its disappointing.5. Where is the man now?A. In a shop B. At a restaurant C. In a theater第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
4、.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many American rivers are seriously polluted?A. One-sixth of them. B. One-third of them. C. Half of them.7 When did Susan start the work of cleaning the river?A. Three
5、years ago. B. Last August. C. A few weeks ago.听第7段材料,回答第8至9题。8. What did the students find when they came to the river this year?A. There was no garbage left to clean up.B. The river had become clean that a lot of water birds came back.C. The river was much cleaner and they had to search for garbage
6、.9. What was the expected reaction of the local people to the river?A. Most of them would keep on throwing garbage into the river.B. They would join the students in changing the situation.C. They would become more aware of the pollution problem.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does Dad think of his daughte
7、rs paper?A. Very good B. Very bad C. Not to his taste.11. When did the daughter start thinking about it?A. Three days ago. B. Three weeks ago. C. Three hours ago.12. Where is the nearest ATM?A. At the back of the Yellow building.B. Next to the Yellow building, on the right.C. Next to the Yellow buil
8、ding, on the left.听第9段材料,回答第13至16题。13. How will the woman go to a convenience store?A. By bus. B. By subway. C. By taxi.14. Whats the date today?A. July 18th. B. July 19th. C. July 20th.15. What kind of room does the man order?A. One single room. B. One double room. C. Two single rooms16. How much w
9、ill Mr. Faber pay if he lives for three nights?A. $390. B. $130. C. $260.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the mans major?A. Tourism. B. Marketing. C. International business.18. What is a requirement of the job?A. Travelling a lot. B. Being married. C. Living abroad.19. What does the man think of the jo
10、b?A. Boring. B. Challenging. C. Pleasant.20. How soon will the man get a reply?A. In three days. B. In six days. C. In ten days.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项A ShapeAccording to their website, Shape is a magazine for American women with active lifestyles.
11、 This womens health magazine covers everything from diet and exercise to psychology. What is great about Shape is that it knows that it must cover a lot more than Fitness to give women all the information they need to stay healthy. Besides all the great features included in their print magazine, the
12、y also have an easily accessible website that anyone can use. Womens DayWomens Day is not only specifically a womens health magazine, but also includes a little of what Shape has, along with more information on other parts of life: family, money, travel and style. Many of the articles in Womens Day
13、deal with specific diseases that are common to women, such as heart disease, breast cancer and others. Womens HealthFrom tips to recent health news to articles about world affairs, Womens Health has everything that you expect in a womens health magazine. Another great feature is that Womens Health h
14、as a great website full of information, as well as articles from past magazines that you can check out. This is a great resource, since it lets you get to see articles well at the office. FitnessThis magazine covers important topics such as physical fitness, health & beauty, and mental health. It of
15、fers something new in each issue, and its always easy to understand.The workouts are clearly presented with good photos to illustrate (说明) every movement, and almost all can be done without making a trip to the gym.1. Whats the purpose of writing the text?A. To describe some famous websites.B. To in
16、troduce some health magazines for women.C. To predict the best-selling writersD. To advertise some fashion magazines for women.2. How is Womens Day different from the others?A. It gives people a lot of health information.B. It provides information on family life.C. It includes many articles about wo
17、men.D. It deals with many life problems.3. What makes the information in Fitness easy to understand?A. Good examples.B. Illustrative pictures.C. Interesting stories.D. Important topics【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】本文是一则广告,属于应用文,主要介绍了份与女性健康的杂志的相关信息。【1题详解】主旨大意题。本文是一则广告,介绍了四份与女性健康有关的杂志的具体信息。主要起告知读者的作用。故B项正
18、确。【2题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句Womens Day is not only specifically a womens health magazine, but also includes a little of what Shape has, along with more information on other parts of life: family, money, travel and style.可知Womens Day中含有关于日常生活部分的内容,这些内容是其余三个杂志没有的。故D项正确。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一句The workouts are
19、 clearly presented with good photos to illustrate (说明) every movement, and almost all can be done without making a trip to the gym.可知Fitness里有很多图片对内容进行阐述,帮助读者理解杂志内容。故B项正确。【点睛】广告类短文通常以细节理解题的考查为主,细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相
20、近的词,成为正确选项。词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。BSomething FunA person is on trial for murder in a court room in Oklahoma. There is strong evidence indicating that he is guilty(有罪的). However, the body is not found.In the defe
21、nses (辩护方) closing speech, the lawyer, knowing that his client (委托人) is guilty and that it looks like hell probably be seriously punished, decided to play a clever trick.“Ladies and gentlemen of the jury (陪审团), I have a surprise for you all,” the lawyer says as he looks at his watch. “Within one min
22、ute, the person assumed dead in this case will walk into this court room,” he says and he looks towards the court-room door. The jury, somewhat surprised, looks at the door eagerly. A minute passes. Nothing happens.Finally the lawyer says, “Actually, I made up the previous statement. But you all wai
23、ted with expectation. I, therefore, put it to you that there is a reasonable doubt in this case as to whether anyone was killed and insist that you pass a judgment of not guilty.”The jury, clearly confused, back off to discuss.A very few minutes later, the jury returned and one of them pronounces a
24、verdict (裁决) of guilty.“But how?” asks the lawyer in surprise. “You must have had some doubt; I saw all of you stare at the door.”Answers the jury member, “Oh, we did look. But your client didnt.”4. Why was the person on trial according to the passage?A. Because he couldnt pay off the debts.B. Becau
25、se he probably killed somebody.C. Because he didnt pay the tax in time.D. Because he planned to cheat the jury.5. Why did the lawyer come up with the trick?A. To find the body.B. To frighten the jury.C. To help his client.D. To save himself.6. Why did the jury look at the door eagerly?A. The lawyers
26、 words must be true.B. They expected his family to come in.C. They were surprised and cheated by the lawyer.D. They thought the person on trial was escaping.7. What did the jury members answer mean in the last paragraph?A. They firmly believed that nobody was killed.B. The behaviour of the client ga
27、ve him away.C. The jury still needed more evidence to prove it.D The lawyers words were worth thinking about.【答案】4. B 5. C 6. C 7. B【解析】本文是一篇记叙文,主要讲述在俄克拉荷马州一间法庭上审判犯人的一个小故事。辩方律师想通过小把戏为其当事人谋得无罪释放,但最终陪审团识破而且判处当事人有罪。【4题详解】细节理解题。根据“There is strong evidence indicating that he is guilty(有罪的). However, the
28、body is not found.”可知已经有强有力的证据证明当事人是有罪的,只不过还没有找到尸体,因此当事人可能是因为杀人罪而被审判的,故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章“In the defenses (辩护方) closing speech, the lawyer, knowing that his client (委托人) is guilty and that it looks like hell probably be seriously punished, decided to play a clever trick.”可知,这位律师知道他的委托人是有罪的并且会受到严重的惩
29、罚,但是作为律师,他的职责就是要帮助他的当事人摆脱罪名,因此他决定玩小把戏是为了帮助他的当事人摆脱罪名,故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章“The jury, somewhat surprised, looks at the door eagerly. A minute passes. Nothing happens. ”可知陪审团对于律师的话感到很惊讶,但是最终什么也没发生,因此陪审团知道是被律师骗了,故选C。【7题详解】推理判断题。根据 “Answers the jury member, “Oh, we did look. But your client didnt.” 可知陪审团成
30、员的意思是我们的确盯着门看,但是当事人没有,因此推断出当事人不相信律师的话,故选B。CI wandered into the small store where I usually buy milk, when the store owner received a call from a customer. The customer and his wife had shopped there several months earlier.He noticed that his wife really liked one thing in the store, so he wanted to
31、buy it as a surprise.But the customer was in Tennessee, far away from the store which was in Maine. Whats more, he had been to the store several months earlier, and it was difficult to believe that the store owner would remember him, or what he was looking for.The store owner took a few close-up pho
32、tos with her camera, and e-mailed them to the customer on the computer. The customer looked at the photos, decided which one he wanted. They talked and discussed a price over the phone. She took care of the credit card transaction(交易)online, and promised the gift would be shipped out that afternoon.
33、The store owner was really smart. She was willing to push herself to find new ways to make the transaction actually happen. And it did work. However, it was the first time she had ever done it.I was amazed that the store owner discovered a creative solution that could lead to a new way of doing busi
34、ness. I was impressed by what she didso easily, but how difficult it is for many of us to make that leap (飞跃,跳跃). Im not just talking about technology, but about learning how to adapt to change.Most people hate or fear change unless they get to know exactly what change needs to be made. However, we
35、should realize that challenge and opportunity go hand in hand.8. According to the passage,which of the following is TRUE?A. The owner often did business by using her camera.B. The owner and the customer discussed the price on the computer.C. The gift was sent out by train that afternoon.D. The custo
36、mer had ever been to the store before.9. The author was impressed by the store owner because .A. she was a successful businesswomanB. she managed to find a new way when facing changeC. she was always ready to help othersD. she told the writer how to run a store10. Whats the correct order of the stor
37、e owners solution?a. taking a few close-up photos with her camerab. taking care of the credit card transaction onlinec. talking about the price of the gift with the customerd. e-mailing the photos to the customer on the computerA. bcdaB. bacdC. abcdD. adcb11. Which of the following words can best de
38、scribe the store owner?A. Confident.B. Humorous.C. Honest.D. Creative.【答案】8. D 9. B 10. D 11. D【解析】本文是一篇人生感悟类阅读,属于记叙文,当我经常买牛奶的小商店,当店主收到一个客户的电话时,我走进了小商店客户和他的妻子几个月前都在那里购物他注意到他的妻子真的很喜欢店里的一件事,所以他想买一个惊喜给妻子本文以此展开讲述,主要讲述了店主在面对变化时设法找到了一种新的方式【8题详解】细节理解题根据The customer and his wife had shopped there several mo
39、nths earlier可知,这位顾客和他的妻子在几个月前来过这家商店故选D【9题详解】细节理解题根据I was amazed that the store owner discovered a creative solution that could lead to a new way of doing businessI was impressed by what she did-so easily,but how difficult it is for many of us to make that leap(飞跃,跳跃)可知,作者对店主印象深刻,因为她在面对变化时设法找到了一种新的方式
40、故选B【10题详解】细节理解题根据The store owner took a few close-up photos with her camera,and e-mailed them to the customer on the computerThe customer looked at the photos,decided which one he wantedThey talked and discussed a price over the phoneShe took care of the credit card transaction (交易) online,and promi
41、sed the gift would be shipped out that afternoon可知,正确的顺序为用她的相机拍几张特写照片;通过电子邮件将照片发送到计算机上的客户端;与客户谈论礼物的价格;在线信用卡交易故选D【11题详解】推理判断题根据文章内容可知,店主在面对变化时设法找到了一种新的方式,是一个有创造力的人故选DDWith the start of the new term, the students around the country exchange their fun and fashionable clothes for boring school uniforms.
42、 But not all schools are fashion deserts. Colorful sports shoes, school bags, T-shirts and even drink containers are breathing life into campuses.The uniform makes us look like a bunch of clones, especially when we are doing morning exercises on the playground, said Qing Pei, a Senior 2 from Shangha
43、i Qibao High School. But the boys wear different sports shoes and girls have different decorations in their hair. These are the areas where you can expressyourself, said Qing.Although it might be strange for boys to talk about fashion, they do care about what they wear in school, especially shoes, a
44、ccording to Qing.Nike and Adidas basketball shoes, although they are still the must-have items for many of my friends, are becoming out-of-date, Qing added. He explained that Since Liu Xiang ran so fast in Athens, running shoes are becoming popular in this autumn. Still in fashion are the various ba
45、seball caps and American-style T-shirts with random (随意的) English words printed on them, said Qing. The accuracy of the written message is not important. Often, the words are misspelt. Sometimes they do not even make sense, Qing said with a smile.Besides sports shoes and T-shirts, styles and colors
46、of school bags are another opportunity for students to express their taste in fashion. Some bags are made more eye-catching by decorating them with small hanging dolls.Other fashionable items are the colorful drink containers which are now popular among girls this term.Some teachers are surprised to
47、 see a teenager sucking a bottle like this at school and criticize it as a childish regression (退化). But some girls just love it, said Yang Rui, a Senior 3. from High School attached to Xian Jiaotong University.12. Which is NOT the way girls show their personality at campuses?A. They wear different
48、sports shoes.B. They take stylish and colorful school bags.C. They have different decorations in their hair.D. They drink water from colorful drink containers.13. What are becoming fashionable for school-boys according to this news story?A. Nike and Adidas basketball shoes.B. Baseball caps and Ameri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
