分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(1)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445640
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:101KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 答案
    资源描述:

    1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(1)及答案阅读理解-AMost musicians agree that the best violins were made in Italy. They were made in Cremona, Italy, about 200 years ago. These violins sound better than any others. They even sound better than violins made today. Violin makers and scientists try to make instruments l

    2、ike the old Italian violins. But they arent the same. Musicians still prefer the old ones. No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.Some people think it is the age of the violins. They say that todays violins will also sound wonderfu

    3、l someday. But there is a problem here. Not all old violins sound wonderful. Only those from Cremona are special. So age cannot be the answer. There must be something different about Cremona or those Italian violins makers.Other people think the secret to those violins is wood. The wood of the violi

    4、n is very important. It must be from certain kinds of the trees. It must not be too young or too old. Perhaps the violin makers of Cremona knew something special about wood for violins.But the kind of wood may not be so important. It may be more important to cut the wood in a special way. Wood for a

    5、 violin must be cut very carefully. It has to be the right size and shape. The smallest difference will change the sound of the violin. Musicians sometimes think that this was the secret of the Italians. Maybe they understood more than we do about how to cut the wood.Size and shape may not be the an

    6、swer either. Scientists measured these old violins very carefully. They can make new ones that are exactly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones. Some scientists think the secret may be the varnish, which covers the wood of the violin and makes it lo

    7、ok shiny. It also helps the sound of the instrument. No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever. Young musicians today hope this is not tru

    8、e. They need fine violins. But there arent very many of the old violins left. Also, the old violins are very expensive. Recently, a famous old Italian violin was sold for about US$300,000!1. This passage is about . A. making violinsB. musical instrumentsC. scientific ideasD. the old Italian voilins答

    9、案解析:答案为D。本题为主旨大意题。 第一段最后一句话 “No one really knows why these old Italian violins are so special, but many people think they have an answer.” 引入话题,为什么古老的意大利小提琴如此特别,很多人认为他们知道答案,后文分别给出了不同人的答案,最后一段对问题的答案进行总结 “There may never be other violins like the violins of Cremona. Their secret may be lost forever.”

    10、意大利小提琴的秘密或许永远消失了,无人知晓。全文都是围绕古老的意大利小提琴展开。故答案为D。2. The best violins .A. are made with modern techniquesB. were lost many years agoC. were made in Italy 200 years ago D. were made by scientists答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段第一、二句话 “Most musicians agree that the best violins were made in Italy. They were made in

    11、Cremona, Italy, about 200 years ago.” 可知,答案为C。3. Some people think that modern violins .A. will sound better in the futureB. will sound worse in the futureC. sound wonderful and naturalD. will never be as old as those from Cremona答案解析:答案为A。本题为细节题。结合第二段和该段第二句话 “They say that todays violins will also

    12、sound wonderful someday.” 可知,一些人认为现代小提琴有一天也会演奏出优美的旋律,故A选项正确。B、C选项与文意不符,D选项未提及。4. Violins made today . A. look the same as the old onesB. sound the same as the old onesC. are better than the old onesD. have the same varnish as the old ones答案解析:答案为A。本题为推理题。由倒数第二段 “They can make new ones that are exact

    13、ly the same size and shape. But the new violins still do not sound as good as the old ones.” 可知,科学家可以制作出和意大利小提琴一样大小和形状的小提琴,但是新的小提琴音质就是不如意大利小提琴好,故A正确,B、C错误。由该段最后两句话 “No one knows what the Italian violin makers used in their varnish. So no one can make the same varnish today.”可知,D选项错误。阅读理解(共20小题;每小题2分

    14、,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】AWith the Tesla Roadster and other plugin (插入式) electric vehicles hitting the road,demand is growing for accessible refueling points to recharge them.Carbon Day Automotive,a Chicagobased company,has now demonstrated a solarpowered recharg

    15、ing point,known as the Solar PlugIn Station,which lets motorists easily charge their cars using electricity that has been produced without any environmental damage.The Solar PlugIn Station has gone on show in Chicago as part of the citys bid to host the 2016 Olympic Games.According to Carbon Day Aut

    16、omotive,the Solar PlugIn Station on show in Chicago is part of the vital infrastructure(基础设施) required for electric vehicles in Chicago and was the focus of a recent visit by the International Olympic Committee.These solarpowered electricity points will be used daily to fuel the citys electric vehic

    17、les with power from the sun.By producing the electricity from pollutionfree solar cell,the CO2 emissions are reduced to zero.“Solar energy and electric vehicles are a partnership that is one more step to reducing our dependence on foreign oil,” says Richard Lowenthal,CEO of Coulomb Technologies.Coul

    18、omb Technologies recently developed the components (部件) required for individual recharging stations,marketed as ChargePoint Networked Charging Stations.Carbon Day Automotive is the Midwest distributor for the ChargePoint stations.The Solar PlugIn Station consists of giant solar panels (电池板) that sha

    19、de the tiny ChargePoint Networked Charging Station.The solar panel is connected to an underground battery pack,ready for everyday refueling.“Without these stations it would be like driving around in a traditional car without the availability of gas stations,” says Scott Emalfarb,CEO at Carbon Day.“T

    20、he day of true plugin electric vehicles will be here sooner than most people realize and the world needs to be ready to accommodate them.”26The Solar PlugIn Station is used as part of the bid to host the Olympics mainly because _.A. its environmentally friendlyBit makes up for the lack of electricit

    21、yCits a new idea and attracts peoples attentionDit brings convenience to electric vehicle users27We can learn from the passage that _.Ato recharge the electric vehicles takes a long timeBthe Solar PlugIn Station will come into use in 2016Cthe Solar PlugIn Station has gone on show internationallyDChi

    22、cago is promoting the use of electric vehicles28According to the passage,how many of the following statements are TRUE?aTesla Roadster is a kind of plugin electric vehicle.bThe Solar PlugIn Station uses solar power to charge all of the cars.cChicago is a city,which is rich in oil.dThe Solar PlugIn S

    23、tation consists of underground battery packs.eScott Emalfarb is optimistic about the future of plugin electric vehicles.A3. B2. C4. D5.29The passage implies that when the Solar PlugIn Station becomes popular,_.Amore visitors will come to ChicagoBmore space for electric vehicles will be neededCthe ci

    24、tizens of Chicago will be able to go to work fasterDthe cost of electric vehicles will be lower than traditional cars30What would be the best title for the passage?AChicago Will Soon Be Full of Electric VehiclesBChicago Calls on People to Buy Electric VehiclesCChicago Fights for Its Bid to Host the

    25、2016 OlympicsDChicago Shows Its Solarpowered Recharging Stations26A推理判断题。根据文章第一段最后一句可知环保是这种太阳能插入式充电站的最大卖点,因此答案是A。27D推理判断题。根据文章第二段第一句“The Solar PlugIn Station has gone on show in Chicago”和第二句“The Solar PlugIn Station on show is part of the vital infrastructure required for electric vehicles in Chicag

    26、o”可知,芝加哥在促进这种电动交通工具的应用。28A细节理解题。根据文章第一句可知a项正确;b项的all cars错误;c项没有被提到;根据文章第五段最后一句可知d项正确;根据文章最后一段可知e项正确。因此A项正确。29B推理判断题。根据文章第一句可知随着越来越多的插入式电动交通工具的出现,人们需要越来越多的充电点,因此B项正确。30D主旨大意题。文章主要是说芝加哥正在加快插入式电动交通工具充电点的建设,以满足越来越多的插入式电动交通工具的需要,因此D项正确。故事型阅读理解- (三)Detective Keeling took his clienta goodlooking lady into

    27、 the yard of the store together. The lady opened a door in the wall and they entered the small room behind the store. They crossed the room to a locked door. Mr Keeling took some special keys from his pocket. Moments later, one of the keys unlocked the door. The lady went into the store. She said sh

    28、e would hide under the table to keep watch on her husband. Mr Keeling did not follow her.The detective went quickly to the policemans house. Then the two men hurried to the jewellery store. They looked through the window. The policeman was surprised. He spoke to Mr Keeling. “I dont understand. You t

    29、old me,Robbins took a young woman to a restaurant.Where is she?”“There she is,” said Mr Keeling. He pointed through the window.“Do you know the lady with Robbins?” asked the policeman.“Thats his secret friend,” said Mr Keeling.“No! Youre wrong! Thats Robbins wife,” said the policeman. “Ive known her

    30、 for fifteen years.”“What?” the detective shouted. His face became pale. “Who is under the table in the store?”He started to kick the door of the jewellery store Mr Robbins came to the door and opened it. The policeman and the detective ran into the store.“Look under that table!” shouted the detecti

    31、ve. “Be quick!”The policeman lifted the cloth and put his arm under the table. He pulled out a black dress, a black veil and a womans wig(假发)“Is this young lady your wife?” Mr Keeling asked the jeweler. He pointed at the woman.“Yes! She is my wife!” said Mr Robbins angrily. “Why did you kick my door

    32、? Why are those clothes under my table?”“Please check all the jewellery in your store, Mr Robbins,” the policeman said. “Is anything missing?”Some diamond rings and some expensive necklaces were missing. The missing jewellery was worth $800.Later that night, Mr Keeling was sitting in his office. He

    33、was looking through a big book of photographs. They were photographs of criminals. The policeman had brought the book to the detectives office. Suddenly, Mr Keeling stopped turning the pages. He looked at a picture of a handsome young man with a familiar face.The next morning, Mr Keeling paid the je

    34、weler $800, then closed his office.1. At the beginning, the lady was able to go into the jewellery store because _A. She went to the back yard and found the way B. She was the owner of the store and had the keyC. two men helped her together to enter the storeD. Mr Keeling unlocked the door to the st

    35、ore2. The young lady who stayed with Mr Robbins in the jewellery store was actually _A. Mr Robbins sister B. Mr Robbins secret friend C. Mr Robbins wife D. a clever thief3. It can be inferred from the passage that Mr Keeling cooperated with his client _A. so that he could get some jewellery from the

    36、 storeB. because he thought he was helping the ladyC. because he wanted to play a joke on Mr RobbinsD. so that he could get a job as a policeman4. According to the story, _ A. the boss of the store cheated $800 from Mr KeelingB. the thief stole $800 from the jewellery storeC. the policeman and Mr Ro

    37、bbins would share the $800D. Mr Keeling paid $800 to the store because of his fault5. The missing jewellery worth$800 was in fact taken away by _A. a young woman B. a young man C. a detective D. a policeman (三)【要点综述】 本文主要介绍了一个侦探误把一个小偷当成了珠宝商的妻子带进了珠宝店,从而导致了珠宝的丢失。1D细节理解题。由第二段“Mr Keeling took some speci

    38、al keys from his pocket. Moments later, one of the keys unlocked the door. The lady went into the store.”可知,这位“女士”能够进入珠宝店是因为这个侦探打开了门。2C细节理解题。由文中的“No! Youre wrong! Thats Robbins wife, said the policeman. Ive known her for fifteen years.”以及“Yes! She is my wife! said Mr Robbins angrily.”可知,这位年轻的女士是Robb

    39、ins先生的妻子。3B 推理判断题。由第二段第四句“She said she would hide under the table to keep watch on her husband.”可知,这位侦探一开始以为他在帮这位女士抓她丈夫的外遇。 4D 细节理解题。由本文最后一句“The next morning, Mr Keeling paid the jeweler $800, then closed his office.”可知,Keeling先生由于自己的过错向珠宝店支付了800美元的赔偿金。5B 推理判断题。由倒数第二段最后一句“He looked at a picture of a

    40、 handsome young man with a familiar face.”可知,价值800美元的珠宝是被一个年轻的男子偷走了。【广东省2012届高三考前冲刺卷(一)】BThe Key to Your HealthA car needs gas to run and your body also needs food to work for you.Eating the right kind of food is very important.It can help your body grow strong to take care of what you eat.There are

    41、 four main food groups altogether.The dairy group has food like milk,cheese and sour milk.The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetable group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you w

    42、ill be given enough energy during the day.It is easy to get into bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to.But you will find yourself tired in these days and you can not think quickly.Watching what y

    43、ou eat will help your body remain healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.31Which of the following diets do you think is the best one?AC

    44、orn,fish,cream and pork.BEggs,tomatoes and chicken.CMilk,bread,cabbages and beef.DRice,beancurd,apples,fish and chicken.32Which of the following is a good eating habit?AGoing to school without any breakfast.BFinishing your lunch in a very short time.CEating fish and chips for supper all the time.DHa

    45、ving at least one food from all four groups in each meal.33In this passage the writer mainly tells us that _.Aright kind of food with exercise will keep you healthyBtaking exercise can keep your body strongCevery person needs food to grow wellDenough energy helps people think more quickly34The under

    46、lined word “dairy” in the second paragraph means _.Athe shop that sells milk and butterBthe food made out of cows such as milk and butterCa farm where cows are keptDa place where milk products are made 35What does“watch” in the last paragraph mean?ALook at. BLook out. CSee. DTake care of.31C细节理解题。从文

    47、中第二段第四句“Each meal should have at least one food from all four main groups.”可知,只有奶类、鱼肉类、蔬菜水果类和米面类四种合理搭配才算是最佳饮食。32D细节理解题。从第三段可知A、B、C三项均为不良饮食习惯;由文章第二段第四、五句“Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.”可知D项为一种好的饮食习惯。33A主旨大意题。在文章最后一段中作者告诉我们要注意饮食,加上适当的锻炼,才能保持身体健康。选项B、C、D都不全面。 34B词义猜测题。由第二段第二句“The diary group has food like milk,cheese and sour milk.”可知milk,cheese和sour milk都是奶或奶制品。35D词义猜测题。watch此处意为“注意”,即“take care of”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(1)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445640.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1