分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型四川省泸县第五中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445891
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:23
  • 大小:99.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 泸县 第五 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
    资源描述:

    1、四川省泸县第五中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、

    2、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What will the woman probably give the man?A. Her new address. B. Her mobile phone. C. Her mobile phone number.2. How will the woman get to Barcelona?A. By ship. B. By train. C. By plane.

    3、3. Where does the conversation probably take place?A. In an office. B. In a theatre. C. In a restaurant.4. How will the guests go to New York?A. By car. B. By taxi. C. By plane.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Boss and employee. C. Teacher and student.第

    4、二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When did Jennifer Lopez become interested in acting?A. When she worked on In Living Color.B. When she had a role in My Little Girl.C. After she put ou

    5、t her first music album.7. In which movie did Jennifer Lopez earn over $1 million?A. Selena. B. Out of Sight. C. The Wedding Planner.听第7段材料,回答第8至9题。8. When did Jennifer Lopez begin her music career?A. In 1999. B. In 2001. C. In 2007.9. What was Jennifer Lopez the first person to do?A. Star in a U.S.

    6、 movie as a Latin woman.B. Release two albums on the same date.C Have a number one film and album in the same week.听第8段材料,回答第10至12题。10. Which room are the speakers painting?A. The bedroom. B. The dining room. C. The living room.11. What color does the woman want it to be?A. Green. B. Red. C. Blue.12

    7、. Which building is a four-story one?A. The gym. B. The library. C. The fast food restaurant.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the noodle shop?A. Its just behind the American-style fast food restaurant.B. Its across the street from school.C. Its next to the gym.14. Where does the conversation probably t

    8、ake place?A. In the classroom. B. On the playground. C. In the teachers office.15. What can we learn from the conversation?A. The teacher promises to change the desk mate for Tom.B. Tom was misunderstood by his desk mate.C. Tom misunderstood his desk mate.16. What does the teacher probably teach?A.

    9、English. B. Chinese. C. Maths.听第10段材料,回答第17至20题。17. What does the man think about eating sushi with hands?A. Unhealthy. B. Rude. C. Acceptable.18. How does the man like to eat sushi?A. Eat it directly. B. Eat it with sauce. C. Eat it with vegetable.19. What does “wasabi” always make the woman?A Unco

    10、mfortable. B. Starved. C. Good.20. Whats the relationship between the speakers?A. Guide and tourist. B. Chef and customer. C. Colleagues.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AIn Britain, many theatres put on shows for children at Christmas and many theatres have

    11、 a theatre-in-education team working there. This team, made up of actors and teachers, writes plays for children, usually performing them in schools. They do different plays for different age groups and the children often take part in the play in some way.Pantomime is a special kind of Christmas sho

    12、w for children. It is loved by people and also allows the audience to join in. “Pantomime” was the name of the Roman actor who performed shows without speaking this is where the English word “mime” comes from.A pantomime is always based on a well-known childrens story. But there are always certain t

    13、ypes of characters in the show and certain situations and events. For example, a pantomime must always include a hero, known as the “principal boy” and this principal boy is always played by a pretty girl wearing a short costume. Then there is the comic older woman, known as the “dame” who is played

    14、 by a man. There is always a group of men and women who sing and dance and often there is a pantomime horse. The horse is played by two men who form the “front” and “back” ends inside a “horse” costume. It is funny and it usually kicks the dame when she isnt looking.Members of the audience have to s

    15、hout a warning to one of the characters and argue with the character (usually the dame) when she does not believe them. When she shouts, “Oh no, it isnt,” the audience always responds with “Oh yes, it is!”. The audience also learns and sings a simple song and a few children are sometimes invited to

    16、help one of the characters during the show.1. The theatre-in-education teams _.A. are made up of famous local actorsB. write plays for the same age groupC. often give plays in their own theatresD. usually allow children to join in a play2. According to the text, a pantomime _.A. is designed to make

    17、people laughB. is made up of three charactersC. is especially popular with grown-upsD. can be watched all year round in Britain3. When the dame says, “Yes, it is”, the audience should _.A. follow her and singB. stand up and danceC. repeat what she saysD. disagree with her loudly【答案】1. D 2. A 3. D【解析

    18、】本文是一篇说明文,主要讲述了在圣诞节专为孩子们表演的一种哑剧。【1题详解】细节理解题。根据文中的They do different plays for different age groups and the children often take part in the play in some way.可知,这种教育剧场团队为不同的年龄群体表演,孩子们也经常在剧中参演。故选D。【2题详解】推理判断题。根据第二段“It is funny and it usually kicks the dame when she isnt looking.”可知,这很有趣,而且通常在女人不注意的时候踢她。

    19、所以判断出这个哑剧深受观众喜爱,其中不乏很多滑稽表演,让人捧腹大笑。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段“When she shouts, “Oh no, it isnt,” the audience always responds with “Oh yes, it is!”可知当她大喊”不,不是的”时,观众总会回答”是的,是的”。由此判断出,当演员说,“是的,它是”,观众应该“不,不是”也就是大声地反对她。故选D。BDerek Rabclo is not the only surfer to conquer Hawaii s famous Pipeline big wave brea

    20、k, but while all others use their sight to do it, this young professional surfer must rely only on his other senses. Thatsbecause he is completely blind.When Derek was born, over 24 years ago, he got his name from Derek Ho, the first Hawaiian surfing world champion. A surfing enthusiast himself, Eme

    21、sto dreamed that his son would share the talent of his uncle, a professional surfer. Unfortunately, Derek was born completely blind, but this didnt slop his family from believing lhat he could do anything he wanted, even if that meant becoming a surfer.At age 2, Derek received a bodyboard and the be

    22、aches of Guarapari, Brazil, became his backyard. He was always comfortable in the water and surfing was in his blood, but he didnt actually try riding a wave until he turned 17, when his father bought him a surfboard. His father taught him the basics and encouraged him to keep practicing, but after

    23、successfully standing up on the surfboard, Derek knew he needed to become much better if he was going to achieve Emestos dream and become a professional surfer. So he joined the Praia do Moroo surfschool, where he studied under coach Fabio Maru.Standing up on a surfboard and conquering small waves i

    24、s one thing, while gathering the courage to take on Hawaiis board-breaking Pipeline is another. But thats exactly what Derek Rabelo set out to do just months after learning how to surf. Everyone told him it was too dangerous, but he felt he could do it. And he did, earning the praise of famous profe

    25、ssional surfers like Kelly Slater and Mick Fanning. Now 24, Rabelo has been surfing the Pipeline every winter since.4. What does the first paragraph tell us?A. Good eyesight is necessary for becoming good suffers.B. Nobody has ever conquered Hawaiis big wave break.C. Derek Rabelo dreams to conquer H

    26、awaiis big wave break.D. Derek Rabelo is the only blind professional surfer to conquer Hawaiis big wave break.5. How did Ernesto behave after Derek was born?A. He named him after his uncle.B. He never lost confidence in him.C. He sent him to a surfing champion.D. He started his own interest in surfi

    27、ng.6. After Derek was able to stand up on the surfboard, he_.A. began to try riding a waveB. was no longer afraid of waterC. realized he still had a long way to goD. knew his fathers dream had come true7. Which of the following words can best describe Derek according to the last paragraph?A. Brave a

    28、nd confident.B. Skillful but proud.C. Thoughtfuland modest.D. Courageous but stubborn.【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】本文主要介绍了Derek Rabclo唯一一位盲人职业冲浪者,他征服了夏威夷的巨浪。【4题详解】D段落大意题。根据第一段主要进述了虽然Derek Rabclo不是唯一征服了夏威夷的巨浪职业冲浪者,但他是唯一一位盲人职业冲浪者,他征服了夏威夷的巨浪。故选D。【5题详解】B细节理解题。根据第二段but this didnt stop his family from belie

    29、ving that he could do anything he wanted, even if that meant becoming a surfer.可知,Ernesto自从Derek出生就从没有对他失去过信心。故选B。【6题详解】C细节理解题。根据第三段but after successfully standing up on the surfboard, Derek knew he needed to become much better if he was going to achieve Emestos dream and become a professional surfe

    30、r.可知,当Derek站到冲浪板上之后,他知道他还有很远的路要走。故选C。【7题详解】A推理判断题。根据最后一段Everyone told him it was too dangerous, but he felt he could do it. And he did, earning the praise of famous professional surfers like Kelly Slater and Mick Fanning.可知,每个人都告诉他这太危险了,但他觉得自己能做到。他做到了,赢得了像凯利斯莱特和米克范宁这样的著名职业冲浪者的赞扬。所以可以推断出他是勇敢而且自信的。故选A

    31、。CThis is what HBOs Veep has been trying to doby making US presidential election into a comedy.Presented for the first time in 2012, Veep follows the daily life of Selina Meyer, the fictional vice-president (or “Veep” for short) of the US. We see that as much as Meyer wants to have an influence, she

    32、despite being the second-in-command of the countryis constantly ignored by the president and kept away from important meetings. Meyer herself isnt exactly competent: she has to put out political fires every once in a while but usually ends up making things worse.The show also finds humor in a much d

    33、arker side of politics: the unreal smiles and wrongdoings of politicians. When a mass shooting happens in the show, for example, instead of feeling shocked, Meyer is actually glad, because she feels it may help draw peoples attention from her. “It feels like peeking (窥视) behind a curtain and seeing

    34、the truth of who these politicians really are,” wrote reporter Kathryn VanArendonk.But Veep is refreshing not just for the way it handles politics, but also because its leading role is a woman politician, especially in a comedy, considering the fact that comedies used to be an all-male kingdom. “The

    35、res more opportunity (机会) for women in comedic roles than 20 or 30 years ago,” Julia Louis-Dreyfus, 58 this year, who plays Meyer, said. “Theres more opportunity for roles that are not just the angry wife or the cute girlfriend.”In the 7th and final season of Veep, which came out on March 31, 2019,

    36、Meyer is finally running for president. No matter where the showand Meyeris heading, and whether you appreciate its way to deal with politics, the bottom line here is that Veep is funny.8. Which of the following best describes Meyer?A. Hardworking and demanding.B. Humorous and influential.C. Ambitio

    37、us but untalented.D. Educated but lazy.9. How old was Julia Louis Dreyfus when Veeps first season came out?A. 49.B. 51.C. 53.D. 58.10. What can know about women according to Julia Louis -Dreyfus?A. They are fit for politics.B. They dont like comedies.C. They were left out of some fields.D. They seld

    38、om used to be successful.11. What is the best title for the text?A. Meyer runs for presidentB. Politics can be funnyC. Women like powerD. A comedian realizes her dream【答案】8. C 9. B 10. C 11. B【解析】本文是一篇应用文。是一篇剧评,政治可以很有趣 或者至少很好玩。这正是HBO出品的美剧副总统试图做到的一点 让美国总统大选成为喜剧。【8题详解】推理判断题。根据文章第二段We see that as much

    39、as Meyer wants to have an influence和Meyer herself isnt exactly competent:可知,身为副手的梅耶想要有所作为,但梅耶的自身能力并不强。所以推断出梅耶有抱负但无天赋。故选C。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段Presented for the first time in 2012, Veep follows the daily life of Selina Meyer, the fictional vice-president (or “Veep” for short) of the US.和第四段Julia Louis-

    40、Dreyfus, 58 this year, who plays Meyer,和最后一段In the 7th and final season of Veep, which came out on March 31, 2019可知,美剧副总统于2012年首播,梅耶扮演者茱莉亚路易斯-德瑞弗斯现年58岁,副总统第七季也是最后一季于2019年3月31日播出,从而可以计算出茱莉亚路易斯-德瑞弗斯在第一季播出时51岁。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章第四段“Theres more opportunity for women in comedic roles than 20 or 30 yea

    41、rs ago,” Julia Louis-Dreyfus, 58 this year, who plays Meyer, said. “Theres more opportunity for roles that are not just the angry wife or the cute girlfriend.”茱莉亚路易斯-德瑞弗斯认为,相比二三十年前,现在有更多的机会让女性出演喜剧角色。从而可知,在过去,喜剧角色大多数是男性的王国,女性扮演喜剧的角色被排除在外。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段This is what HBOs Veep has been trying

    42、to doby making US presidential election into a comedy.及全文内容可知,政治可以很有趣 或者至少很好玩。这正是HBO出品的美剧副总统试图做到的一点 让美国总统大选成为喜剧。故选B。DIn this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied. Yet despite the competition, my 8-year-old daugh

    43、ter Rebecca wants to spend her leisure time writing short stories. She wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition which she won last year.As a writer, I know about winning contests and about losing them. I know what it is like to work hard on a story only to receive a re

    44、jection letter from the publisher. I also know the pressure of trying to live up to a reputation created by previous victories. What if she doesnt win the contest again? Thats the strange thing about being a parent. So many of our own past scars and destroyed hopes can resurface in our children.A re

    45、velation (启示) came last week when I asked her, “Dont you want to win again?” “No,” she replied, “I just want to tell the story of an angel going to first grade.”I had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. Telling myself that I was merely an experienced writer

    46、guiding the young writer across the hall, I offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales. The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. I had turned her

    47、contest into my contest without even realizing it.Staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. Because I know very little about farm animals who use tools or angels who go to first grade, I had to accept the fact that I was co-opting my daughters experience.While stepping b

    48、ack was difficult for me, it was certainly a good first step that I will quickly follow with more steps, putting myself far enough away to give her room but close enough to help if asked. All the while I will be reminding myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.1

    49、2. What do we learn from the first paragraph?A. A lot of amusements compete for childrens time nowadays.B. Children have lots of fun doing mindless activities.C. Rebecca is much too busy to enjoy her leisure time.D. Rebecca draws on a lot of online materials for her writing.13. What did the author s

    50、ay about her own writing experience?A. She was constantly under pressure to write more.B. Most of her stories had been rejected by publishers.C. She did not quite live up to her reputation as a writer.D. Her road to success was full of pain and frustrations.14. Why did Rebecca want to enter this yea

    51、rs writing contest?A. She believed she possessed real talent for writing.B. She was sure of winning with her mothers help.C. She wanted to share her stories with readers.D. She had won a prize in the previous contest.15. The underlined sentence probably means that the author was _.A. trying not to l

    52、et her daughter enjoy her own lifeB. trying to get her daughter to do the thing as the author wishedC. making sure that her daughter would win the contestD. helping her daughter develop real skills for writing【答案】12. A 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇夹叙夹议文,本文讲述了一个作家母亲指导女儿写作的故事。通过作者的亲身经历向人们揭示出当今社会的子女教育问题。12

    53、题详解】细节理解题。根据文章首句In this age of Internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied.在这个充斥着网络聊天、电子游戏和真人秀电视的时代,不乏让孩子忙碌的无需动脑筋的活动。所以从第一段我们可以了解到现在许多娱乐活动挤占了孩子们的时间。故选A。【13题详解】推理判断题。根据文章第二段前半部分描述As a writer, I know about winning contests and

    54、about losing them. I know what it is like to work hard on a story only to receive a rejection letter from the publisher. I also know the pressure of trying to live up to a reputation created by previous victories.,可知作者品尝过失败,体验过小说被退稿的感受,承受过保住荣誉的压力,由此判断出他的成功之路充满痛苦和挫折。故选D。【14题详解】细节理解题。根据文章第三段“I just wa

    55、nt to tell the story of an angel going to first grade.”可知她想告诉人们一个小学一年级的天使的故事,也即想与人们分享这个故事,故选C。【15题详解】推理判断题。根据划线前的句子“The story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. ”这个故事讲的是一个害怕的天使开始上

    56、一年级,我很快“引导”进入了一个小女孩的故事,她有着疯狂的想象力,正在上她的第一堂音乐课。在划线部分的句意为:我已经把她的比赛便成了我的比赛,甚至自己都没有意识到。由此判断出作者尽力让女儿按照自己的期望那么做。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If youve ever had a nightmare (噩梦), youre not alone. _16_ A nightmare is a bad dream. It can make you feel scared, anxious or up

    57、set.Why do I get nightmares?Stressful things that happen during the day can turn dreams into nightmares. Nightmares may be a way to reduce the pressures of the day. Sometimes major changes can cause stress that leads to nightmares. Another thing that may cause nightmares is watching scary movies or

    58、reading scary books, especially before you go to bed._17_How can I prevent nightmares?Although it is normal to have a nightmare once in a while, there are some methods you can try to get nightmares under control. Get into a healthy sleep routine (习惯)._18_ Avoid eating or exercising just before bedti

    59、me. Avoid scary books or movies before bedtime. Use a nightlight. With a nightlight, if you awake from a nightmare, youll be able to see familiar things and remember where you are. Keep your door open. _19_ If you are scared, get up and find someone for reassurance (安心). Youre never too old for a hu

    60、g!What if the nightmares dont go away?Most of the time nightmares are not a big problem. It often helps to tell a trusted adult about your bad dreams. _20_ Sometimes it helps to keep a dream journal, a notebook in which you describe the dreams you can remember. If you have frequent nightmares, you a

    61、nd your parents might want to see a doctor to help you deal with your bad dreams.A. You can go to bed about the same time and wake up at the same time every day.B. Nightmares are not real and they cannot hurt you.C. But sometimes you might have a nightmare for no reason at all.D. This will help you

    62、remember that your family is close by.E. The amount of sleep a person needs depends a lot on his or her age.F. Just talking about what happened might make you feel better.G. Almost everyone gets them once in a while -adults, as well as kids.【答案】16. G 17. C 18. A 19. D 20. F【解析】本文是一篇说明文,介绍了如何应对做噩梦的几点

    63、建议。【16题详解】根据本空前的“If youve ever had a nightmare, youre not alone.”可知,不止你一个人做噩梦,人人都会做噩梦,故G项(几乎每个人都有这样的时候大人和小孩都有)符合语境。【17题详解】根据本段小标题和本空前的内容可知,此处承接上文,讲的是做噩梦的原因,故C项(但是,有时你也会无缘无故地做噩梦)符合语境。【18题详解】根据本空前的“Get into a healthy sleep routine”可知,此处讲的是一种健康的睡眠习惯,故A项(你可以每天同一时间睡觉和起床)符合语境。【19题详解】根据本空前的“Keep your door

    64、open.”及本空后的“If you are scared, get up and find someone for reassurance”可知,此处讲的是让门开着的好处,故D项(这会帮助你记住家人就在附近)符合语境。【20题详解】根据本空前的“It often helps to tell a trusted adult about your bad dreams.”可知,此处承接上文,讲的还是关于和一个值得信任的人谈谈噩梦的内容,故F项(只是谈谈发生什么就会让你感觉更好)符合语境。第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短

    65、文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Early in my teaching career, I heard countless(无数的 )excuses for why students didnt have their homework. As time passed, I grew tired of hearing“ I dont have my homework because”, so 1 stopped accepting any _21_22_ I taught in a new inner-city school. I_23_my eighth

    66、 graders with“ No excuses! ”I _24_homework at the beginning of each class. when a student didnt have it. I never asked why. _25_, I sighed loudly, shook my head and recorded a zero. I soon gained the reputation(名声)I thought I wanted.One afternoon, shortly after school. Anthony_26_me. His lower lip q

    67、uivering(轻微颤抖).“Its just thatwell, my _27_work at night. I have to look after my little brothers. so I cant _28_. My homework.”I put my hand on his shoulder. “Why are you just now telling me?”I_29_in mid-sentence. I knew why. So I changed the_30_. “Would it help if you stayed here_31_school?”He swal

    68、lowed hard and nodded.The next day, I announced to all my students that Id be_32_an after-school study. Before long, more_33_joined Anthony, I soon had a large number of _34_, such as “I dont have my homework _35_ I dont have any paper in the house. ”All, however, were very_36_.The things I learned

    69、werent_37_in the education classes in college. I have discovered that not all kids have enough school_38_.Some dont have a home where a parent is_39_around. I have also learned that “Ill listen”works a lot _40_ than“No excuses!”21. A. homeworkB. conditionC. c1assD. excuse22. A. LaterB. LateC. Earlie

    70、rD. Early23. A. warnedB. chargedC. punishedD. embarrassed24. A. designedB. announcedC. prepareD. collected25. A. StillB. InsteadC. BesidesD. Indeed26. A. leftB. approachedC. consultedD. begged27. A. friendsB. teachersC. parentsD. classmates28. A. relaxB. hesitateC. interruptD. concentrate29. A. stop

    71、pedB. complainedC. glanceD. whispered30. A. statusB. questionC. decisionD. behavior31. A. atB. behindC. beforeD. after32. A. checkingB. cancelingC. offeringD. experiencing33. A. fanB. playersC. studentsD. boys34. A. storiesB. liesC. slogansD. bargains35. A. ifB. becauseC. thoughD. until36. A. realB.

    72、 annoyingC. enjoyableD. funny37. A. taughtB. sharedC. requiredD. commended38. A. tripsB. uniformsC. suppliesD. activities39. A. seldomB. yetC. neverD. even40. A. fasterB. betterC. harderD. worse【答案】21. D 22. A 23. A 24. D 25. B 26. B 27. C 28. D 29. A 30. B 31. D 32. C 33. C 34. A 35. B 36. A 37. A

    73、38. C 39. D 40. B【解析】这是一篇记叙文。作者讲述了自己早年教学生涯中,听多了孩子不交作业的各种借口,后来规定从来不给学生解释的机会。偶尔一次有个小男孩的的境况让作者开始给学生提供课后辅导,同时作者也慢慢学到了学校里学不到的东西:学会倾听比不让孩子找借口更有效。【21题详解】考查名词辨析。句意:因此我停止接受任何借口。A. homework家庭作业;B. condition情况;C. c1ass班级;D. excuse借口。此空格与第一段首句中的excuses呼应,故选D。【22题详解】考查副词辨析。句意:后来我在一个新的市中心的城市教书。A. Later后来;B. Late晚

    74、的;C. Earlier早些时候;D. Early早的。此空格与篇首的Early呼应,Early是指教学生涯早些年的时候,这个空格是与其相比后来一些的时候,所以填比较级。故选A。【23题详解】考查动词辨析。句意:我警告我八年级的学生“不许找借口”。A. warned警告;B. charged填充,指控;C. punished惩罚;D. embarrassed使困窘。由下文中的“I never asked why.(我从来不问为什么)”可知,作者是之前警告过学生。故选A。【24题详解】考查动词辨析。句意:我会在每节课前收作业。A. designed设计;B. announced宣布;C. pre

    75、pare准备;D. collected收集。由下文中“当一个学生没有作业的时候”可知,作者是收作业。故选D。【25题详解】考查副词辨析。句意:我从来不问为什么。取而代之的是我大声叹气,摇头并记个零分。A. Still仍然;B. Instead代替,反而;C. Besides再说,此外;D. Indeed的确。前后是替代关系,故选B。【26题详解】考查动词辨析。句意:一个下午,Anthony来到我身边。A. left离开;B. approached接近;C. consulted咨询;D. begged请求。由下句中的“他轻声对我说”可知,他来到我身边。故选B。【27题详解】考查名词辨析。句意:我

    76、父母晚上工作,我不得不照顾弟弟们。A. friends朋友;B. teachers老师;C. parents父母;D. classmates同学。由于是解释无法做家庭作业的原因,而且还要照顾弟弟,我们可知是父母晚上不在家。故选C。【28题详解】考查动词辨析。句意:所以我无法集中精力(做作业)。A. relax放松,休息;B. hesitate犹豫;C. interrupt打断;D. concentrate全神贯注。由于是解释无法做家庭作业的原因,无法全神贯注做作业是合乎语境的,故选D。【29题详解】考查动词辨析。句意:我说道一半时停止了。A. stopped停止;B. complained抱怨

    77、;C. glance瞥见;D. whispered窃窃私语。由下句中的“changed”可知,我停止了那句话,改变了一个问法。故选A。【30题详解】考查名词辨析。句意:我换了一个问题。A. status地位;B. question问题;C. decision决定;D. behavior行为。由空格前后的两个问句可知,作者换了一个问题。故选B。【31题详解】考查介词辨析。句意:如果你放学后待在这里会有帮助吗?A. at 在上,at school意为在学校;B. behind在的后面;C. before在之前;D. after在之后,after school意为放学后。此空格与下文中的after-

    78、school study呼应,故选D。【32题详解】考查动词辨析。句意:第二天,我对我所有的同学宣布,我将会提供课后学习。A. checking校验;B. canceling取消;C. offering提供;D. experiencing体验。由于我是主动提供给学生课后学习的机会,故选C。【33题详解】考查名词辨析。句意:不久,很多学生和Anthony一起来。A. fan 崇拜者;B. players队员;C. students 学生;D. boys男孩。由上句可知这些机会是提供给学生的,故选C。【34题详解】考查名词辨析。句意:很快,我有了大量的故事。A. stories故事;B. lies

    79、谎言;C. slogans口号;D. bargains交易。有下文中每个同学都有自己理由可知,每个同学后边都有一个故事。故选A。【35题详解】考查状语从句的连词。句意:我没有做家庭作业因为家里没有纸。A. if如果;B. because因为;C. though虽然,尽管;D. until直到为止。这是一个原因状语从句,故选B。36题详解】考查形容词辨析。句意:然而他们都是真的。A. real真实的;B. annoying恼人的;C. enjoyable令人愉快的;D. funny有趣的。这个空格与文章第一段中的excuse呼应,之前作者认为学生找的都是借口,是假的,现在作者发现这里边很多是真的

    80、。故选A。【37题详解】考查动词辨析。句意:我学到的这些东西是在大学里的教育课上不会教的。A. taught教;B. shared 分享;C. required要求;D. commended推荐。在学校课堂上老师不会教这些东西,故选A。【38题详解】考查名词辨析。句意:我发现不是所有的孩子都有学校的必需品。A. trips远行;B. uniforms 制服;C. supplies供应品;D. activities活动。此空格与上段中提到学生在家里没有纸呼应,就是指学生缺少学习必需品。故选C。【39题详解】考查副词辨析。句意:有的孩子甚至都没有一个父母在家。A. seldom很少;B. yet但

    81、是,已经;C. never从未,决不;D. even哪怕,连,甚至。这里强调孩子家里甚至连父母都没有。与上一句没有学习用品是递进关系。故选D。【40题详解】考查副词比较及。句意:学会倾听比不让孩子找借口更有效。A. faster 快的;B. better好的;C. harder努力的;D. worse更糟糕的。这里强调倾听的效果好,故选B。第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。As English learners, when you first meet a foreigner, you may find _

    82、41_ hard to start a conversation. Here are some_42_ (tip) that will show you how to get started.First, exchange a HELLO or HI with the foreigner, and see whether he or she feels like chatting. If he or she stares out of the window or keeps on _43_ (do) what he or she is doing, it shows that he is un

    83、willing to continue the conversation. If he stops what he is doing and looks back or smiles at you, he is interested _44_ talking with you. To start a conversation, you should choose familiar subjects of a casual (轻松的) nature, _45_interest both of you, instead of serious topics or _46_ (person) matt

    84、ers. Raise open-ended questions _47_ (keep) the conversation going. Offer short comments (评论) on what the other person _48_ (say) and listen _49_ (careful) when what you say is being commented on. Follow these suggestions _50_ you can have a lot of fun talking in English with foreigners.【答案】41. it 4

    85、2. tips 43. doing 44. in 45. which 46. personal 47. to keep 48. says 49. carefully 50. and【解析】这是一篇议论文。文章作者对于如何和外国人开始谈话,给出了一些建议和技巧。【41题详解】考查形式宾语。不定式to start a conversation是句子真正的宾语,该空需要填一个形式宾语,所以填it。【42题详解】考查名词单复数。句意:这里有一些技巧可以教你如何开始。前面有some修饰,用名词复数,所以填tips。【43题详解】考查固定用法。句意:如果他或她盯着窗外或继续做他或她正在做的事情,这表明他或

    86、她不愿意继续谈话。keep on doing继续做某事,该用法是固定用法,所以填doing。【44题详解】考查固定用法。句意:如果他停下手中的工作,回头看你或对你微笑,表明他有兴趣和你交谈。be interested in对感兴趣,该用法是固定用法,所以填in。【45题详解】考查非限制性定语从句。_5_interest both of you,是一个非限制性定语从句,现行词是subjects of a casual (轻松的) nature,关系词在从句中作主语,指物,that不能引导非限制性定语从句,所以填which。【46题详解】考查形容词。该空修饰名词matters,用形容词,所以填pe

    87、rsonal。【47题详解】考查不定式。句意:为了让谈话继续下去,提开放式的问题。作目的状语,用不定式,所以填to keep。【48题详解】考查宾语从句。what the other person _8_是一个宾语从句,在一般现在时中,主语the other person是第三人称单数,谓语动词用单数,所以填says。【49题详解】考查副词。该空修饰动词listen,用副词,所以填carefully。【50题详解】考查连词。句意:遵循这些建议,你与外国人用英语交谈会有很多乐趣。文中表示并列关系,所以填and。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10

    88、分)51.读下面的短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3. 必须按答题要求做题,否则不给分。My hometown is a small mountainous village. In past, with only a narrow mountain road, it was almost separated f

    89、rom the outside world. But villagers lived in old and small house built with wood and leaves.In the past ten years, great changes have been taken place. His hometown has developed into a tourist site. People here live a happy life. Because of the new wide road building by the local government, it is

    90、 now convenient of villagers to travel around. And most importantly, thousands of tourists from all over the world came here every year. Beside, with rows of newly-built houses, villagers living conditions have been great improved.【答案】1.past 前加the2.ButAnd3.househouses4.been去掉5.HisMy6.buildingbuilt7.

    91、offor8.camecome9.besidebesides10.greatgreatly【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲了在过去的十年中,作者的家乡发生了巨大的变化。【详解】第一处:考查固定短语。句意:过去,这里只有一条狭窄的山路,几乎与外界隔绝。in the past在过去,该短语是固定短语。所以在past 前加the。第二处:考查连词。句意:过去,这里只有一条狭窄的山路,几乎与外界隔绝。村民们住在用木头和树叶建造的古老而狭小的房子里。前后句之间是一种并列关系,所以But改成And。第三处:考查名词单复数。句意:村民们住在用木头和树叶建造的古老而狭小的房子里。“古老而狭小的房子”

    92、是复数意义,用名词复数,所以house改成houses。第四处:考查不及物动词。take place是不及物动词,无被动语态,所以been去掉。第五处:考查代词。句意:我的家乡已经发展成为一个旅游景点。根据文章第一句可知,这里表示“我的家乡”已经发展成了一个旅游景点,所以His改成My。第六处:考查过去分词作定语。“新的宽敞的马路”和“修建”之间是被动关系,用过去分词作定语,所以building改成built。第七处:考查固定句型。句意:现在,村民们四处旅行方便了。It is + adj. + for sb. to do sth. 对某人来说做某事是此处it是形式主语,动词不定式的复合结构是真

    93、正的主语,所以of改成for。第八处:考查时态。根据every year,可知描述经常或反复发生的动作,用一般现在时,所以came改成come。第九处:考查副词。句意:最重要的是,每年有成千上万的游客从世界各地来到这里。此外,随着一排排的新建房屋,村民的生活条件得到了极大的改善。 根据句意,可知前后是递进关系,表示“此外”,所以Beside改成Besides。 第十处:考查副词。该空修饰动词improved,用副词,所以great改成greatly。第二节 书面表达(满分25分)52.假定你是李华,新华中学学生,你校即将举行本年度足球赛决赛。请写封邮件邀请在校 访问的学生Charlie *同观

    94、看,内容包括:1 .比赛时间、地点;2. 参赛队伍介绍;3. 表达期待。注意:1. 词数100左右;开头和结尾已给出,不计入总词数;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Charlie,_Yours,Li Hua【答案】Dear Charlie,Would you like to watch our schools final football match of this year with me? Its set to play at the school playground on next Wednesday afternoon. Players from Class 2, S

    95、enior I and Class 12, Senior II, who have beaten down their competitors during the semi-final, will fight for the title of Best Football Team of Xinhua Middle School. So I have full faith that this must be an excellent match.Ill be more than glad if your answer is “Yes”. And if so, Ill meet with you

    96、 at 2 pm at the front door of the teaching building.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,根据要求写一篇邀请信,邀请学生Charlie观看足球赛决赛。【详解】第一步:应用文表达,开头结尾给出,注意格式规范,根据提示,整篇文章应使用一般现在时。第二步:根据提纲依次写出:比赛时间,地点,比赛队伍,如Would like to,beat down,fight for等等。第三步:连词成文,结构衔接得体。【点睛】第一段,开门见山,说出目的,清晰明确,言简意赅地介绍了比赛时间,地点及比赛队伍。第而段,表达期望,符合应用文结尾格式,结构严谨。文章内容完整,提纲要点全面,格式规范,语篇连贯,使用复合句,显示考生有很高的英语驾驭能力,如Players from Class 2, Senior I and Class 12, Senior II, who have beaten down their competitors during the semi-final, will fight for the title of Best Football Team of Xinhua Middle School.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省泸县第五中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445891.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1