2020-2021学年新教材高中英语 课时作业10 UNIT 1 TEENAGE LIFE Reading for Writing(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时作业10 UNIT TEENAGE LIFE Reading for Writing含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、UNIT 1 TEENAGE LIFE.阅读理解About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, it is safer to be driven by a woman!There are different forms of color blindness. In some cases a man may n
2、ot be able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shadows of green. Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. In rare cases an unlucky man may see everything in shades of greena strange world indeed.Color blindness in human beings is a strange t
3、hing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones”. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors. There are also millions of “rods”, but these are used for seeing when it is near dark. They show us shape but no color.Some insects h
4、ave favorite colors. Mosquitoes prefer blue to yellow. A red light will not attract insects, but a blue lamp will. In a similar way human beings also have favorite colors. Yet we are lucky. With the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colors by day, and with the aid of the rods we
5、 can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible colors around us.这是一篇说明文。短文主要介绍了男人得色盲的概率要比女人得色盲的概率大,色盲的不同种形式以及色盲是一个很奇怪的现象的原因。1The passage is mainly about _.Acolor and its surprising effectsBwomen being luckier than menCdanger caused by color blindnessDcolor blindness答案:D
6、解析:主旨大意题。通读全文可知,短文主要介绍了男人得色盲的概率要比女人得色盲的概率大,色盲的不同种形式以及色盲是一个很奇怪的现象的原因。所以这篇短文主要在讨论色盲。故D选项正确。2According to the passage, with the help of the “cones”, we can _.Atell different shapesBsee in a weak lightCkill mosquitoes Dtell orange from yellow答案:D解析:细节理解题。由第三段“In a single eye there are millions of very s
7、mall things called cones. These help us to see in a bright light and to tell difference between colors.”可知,在一只眼睛里有上百万个叫作“锥体”的非常小的东西。这有助于我们在明亮的光线下看到事物,并区分颜色。所以在“锥体”的帮助下,我们能区分橙色和黄色。故D选项正确。3Why do some people say it is safer to be driven by women?AWomen are more careful.BThere are fewer colorblind wome
8、n.CWomen are fonder of driving than men.DWomen are weaker but quicker in thinking.答案:B解析:细节理解题。由第一段“Women are luckier; only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps, after all, it is safer to be driven by a woman!”可知,女人更幸运,在这件事上只有大约二百分之一的人受到影响。也许,毕竟由女人开车更安全。所以为什么有些人说女性开车更安全的原因是患色
9、盲的女性较少。故B选项正确。4Which of the statements about the colorblind is true?AAll of them dont have the same problem in recognizing color.BNone of them can see deep red.CNone of them can tell the difference between blue and green.DAll of them see everything in shades of green.答案:A解析:细节理解题。由第二段“In some cases
10、a man may not be able to see deep red. He may think that red, orange and yellow are all shadows of green. Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. In rare cases an unlucky man may see everything in shades of green a strange world indeed.”可知,在某些情况下,男人可能看不到深红色。他可能认为红色、橙色和黄
11、色都是绿色。有时一个人不能分辨蓝色和绿色之间的区别。在极少数情况下,一个不幸的人可能会看到一切都是绿色的一个奇怪的世界。所以可以看出并不是所有人在识别颜色方面都有相同的问题。故A选项正确。.七选五The key to dealing with testday jitters(焦躁)is through preparation! _1_ It is important to prepare your mind and body before the test for the experience of working under pressure.Get some sleep.I know yo
12、uve heard this before, but its often repeated because its so important. Get plenty of sleep the night before the test! If you dont have enough rest, youll end up with less concentration. _2_ Leave early.Be sure to leave earlier than normal on the day of a test to avoid the added fear of arriving lat
13、e. _3_ The embarrassment will cause you to be distracted and lose valuable time. _4_ Once you arrive at school or at the testing center, find a quiet space where you can be all alone. You can use your car if you drive, or you can find an empty locker room or office (ask a teacher). Once you locate a
14、 cozy nest in a quiet place, do a relaxation session (period). Close your eyes and try to relax completely. Take deep breaths and remain calm. _5_ Its possible that some students start to stress out as other students discuss the material. When you hear others chatting, it might sound like you ignore
15、d something important or you misunderstood a concept (概念). Its probably not even truebut it can seem like it!ATake a quiet moment.BA sleepy brain is a foggy brain.CWatch out for chatting with others after a test.DAttending an exam late is the last thing you need.EYou can find time to eat some snacks
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445950.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新教材2022新高考英语外研版一轮总复习课件:选择性必修第一册 UNIT 6 NURTURING NATURE .ppt
