2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 译林版 必修 第二 课后 巩固 提升 第四 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Good morning.I would like to apply for a credit card.M:Wonderful! Please have a seat.Which credit card interested you the most?1.Where does the conver
2、sation most probably take place?A.At a bank.B.At a police station.C.At a post office.答案AW:Excuse me,sir,how can I get to the nearest hospital? My son is seriously ill.M:Get into my car.Ill take you to the hospital.Dont worry.Its not far from here.2.Where does this conversation take place?A.In a hosp
3、ital.B.On the street.C.In a car.答案BW:Do you often eat out at restaurants?M:No.I enjoy cooking at home.What about you?W:I eat at restaurants pretty often.Id rather cook and eat at home,too.But my work keeps me busy all the time.3.Why does the woman often eat at restaurants?A.She likes the food there.
4、B.She doesnt like cooking.C.Shes too busy to cook.答案CW:Whats wrong with you,Jack? You are shaking all over.M:Our teacher wants to see me.Im afraid I failed to pass the exam again.W:You should have worked harder.4.What can we learn from the dialogue?A.The man didnt work hard enough.B.The woman failed
5、 to pass the exam again.C.The man worries about his teacher.答案AW:Do you know whats on after the program?M:I think its Around the World.W:Um,can we watch Fantastic Four on Channel 6 instead?M:OK,good idea.5.What are the speakers going to do?A.Go to the cinema.B.Watch the news.C.Watch a movie.答案C第二节(共
6、15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Blue Line Taxi,may I help you?M:Yes.Id like to order a taxi.W:Where are you going?M:Im going from the Regent Hotel to the Opera House.W:What is your name?
7、M:Cameron West.W:Okay Mr West.Ill give your name to the driver.He should be there in about a quarter.Please wait in the hotel lobby for him.M:Thank you.Ill be waiting.W:You are welcome.Enjoy the opera.M:Thank you.I will.6.How soon will the driver be there?A.In 5 minutes.B.In 15 minutes.C.In 20 minut
8、es.答案B7.What will the man see?A.An opera.B.A movie. C.A match.答案A听第7段材料,回答第8至10题。W:It seems that there is something wrong with my computer now.M:Whats the trouble with it?W:It runs very slow.Whenever I type,it takes a long time before the words can come out on the screen.M:Maybe your system has a pr
9、oblem.W:How should I deal with it?M:You have no choice but to fix a new system.W:Could you help me do that?M:Id like to,but Im not available now.W:How about tomorrow morning?M:Im afraid not.I will have a meeting then.How about tomorrow afternoon?W:All right.Give me a ring when you come to my office.
10、8.Whats wrong with the womans computer?A.It cant be used to type at all.B.It has a broken screen.C.It runs too slow.答案C9.What will the man do tomorrow morning?A.Fix the computer.B.Have a meeting.C.Buy a ring for the woman.答案B10.What will the man do before going to the womans office?A.Call her.B.Wait
11、 for her.C.Send her an email.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:Id like to plant some flowers and bushes in the front and back yards.I noticed the other day that we are the only people on our street that dont have a garden.M:Well,Im not sure.It will cost a lot of money and take a lot of time.Are you doing it jus
12、t to fit in with everyone else?W:No,thats not the reason.I think their houses look nice with gardens.And I think ours would look better,too.M:Okay.If thats how you feel,we can go down to the local garden centre and pick out some things.What kind of flowers would you like to plant? I like yellow ones
13、 and purple ones.W:Im not quite sure.Id like to look at some different kinds.I love pink,so Id want to choose some flowers in that colour.Im determined to make our home look pretty.11.What did the man think of the womans idea at first?A.He doubted it.B.He agreed with it.C.He strongly opposed it.答案A1
14、2.Why does the woman want to plant things?A.To work outside more.B.To be like the neighbours.C.To make the house more beautiful.答案C13.What flowers does the woman want?A.Pink ones.B.Purple ones.C.Yellow ones.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:Good evening,everyone! Welcome to our show.Our guest today is Martha Ha
15、rris.Hello,Miss Harris.W:Hi,its very nice to be here today.M:OK,Miss Harris,are you a writer?W:Yes,I write stories for children.M:That sounds interesting.Could you tell us a little more about your work?W:Well,I have written many stories and they are selling very well.M:Do you have your own children,
16、Miss Harris?W:No,not yet.M:Thats surprising! But how can you write such wonderful stories for children?W:I spend a lot of time with children.I usually go to kindergartens and primary schools.The important thing is that I like children.M:How long do you write each day?W:Four or five hours.I usually w
17、rite in the morning at home and go to join the children in the afternoon.M:OK,thank you,Miss Harris.We will talk more after our break.14.What do we know about the woman?A.She has no children.B.She teaches children.C.She writes in the evening.答案A15.Why does the woman know children so well?A.She has h
18、er own children.B.She often takes care of children.C.She spends much time with children.答案C16.What does the woman usually do in the afternoon?A.Stay with children.B.Work in her office.C.Read storybooks.答案A17.Where are the speakers probably?A.In a kindergarten.B.In a TV studio.C.At the womans home.答案
19、B听第10段材料,回答第18至20题。W:Jim was surprised when his high school class traveled to England to learn about the life of William Shakespeare,one of Englands most famous writers.He knew Shakespeare was born in a small town,but until he visited Stratford-upon-Avon,Jim couldnt really imagine the place where Sh
20、akespeare spent his childhood.During his visit,Jim learned that Shakespeares father was a glove maker.He also helped the city government in his spare time so his son could go to school for free.Sadly,when Shakespeare was only 15,his father died while traveling back from Cambridge.He had to leave sch
21、ool and could not go to university.But the tour guide told Jims class that it was good that Shakespeare did not go to college.Nobody taught him how to write his plays,so he was free to write in a new way.His plays were different and interesting,and he became famous in London.Now,his name is known al
22、l over the world.18.How did Jim feel about going to England?A.Surprised.B.Nervous.C.Sad.答案A19.What was the main job of Shakespeares father?A.He was a writer.B.He was a tour guide.C.He was a glove maker.答案C20.Why did Shakespeare write unusual plays?A.He got free education.B.He never went to universit
23、y.C.He travelled around the world.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMy favourite book,The Secret by Rhonda Byrne,talks about a formula(公式) called “SFF” which stands for “stopping finding faults”.I used to be a critical person and tried to find faults.I gu
24、ess I somehow inherited this character from my father.Actually,many good qualities of my father are worth admiring except this.My father is the person who constantly looks for mistakes in other people and he thinks no one is perfect in the world.His character created a negative atmosphere in my fami
25、ly.I was the same as my father,so I often felt angry,disappointed,depressed,and lonely in the school.After I had read my favourite book I began to seek “good things” in other people.It has completely changed my life.Now I feel happier,I have more friends,I have more trust in people,and I realise eve
26、ryone has their own strength!Another important lesson I got from this book is that I should always behave myself in a positive manner.Lets admit that we sometimes complain about our situation.Thats not good.“Believe it or not,people dont like to listen to negative opinions.”One more valuable lesson
27、I got from the book is that I should be a good listener.When I was younger,I only wanted people to pay whole attention to my words so that I could show them how important I was.I was very proud and would show off my achievements in the school without considering others feeling.I had very few friends
28、 and most people considered me as an “arrogant” person.Now,I find it mush easier to make friends after making some changes!【语篇解读】本文为记叙文,讲述了自己在读了秘密后由一个喜欢挑刺的人变成了一个宽容的、善于发现美好的人。21.Why does the author like the book The Secret? A.Because hes found the secret of success from it.B.Because hes learnt his fa
29、thers characters from it.C.Because the book uncovers the secrets of happiness.D.Because it helps him change his attitude towards life.答案D解析细节理解题。根据文章第三段可知,作者读了这本书之后,改变了自己对生活的态度,故D项正确。22.What do you know about the authors father?A.He makes his son feel angry and disappointed.B.He likes finding faults
30、 with people around him.C.He seems a critical person but in fact easy-going.D.He can create a negative atmosphere when necessary.答案B解析细节理解题。根据文章第二段中的“My father is the person who constantly looks for mistakes in other people and he thinks no one is perfect in the world.”可知,作者的父亲喜欢给别人挑毛病。故选B项。23.The u
31、nderlined word “arrogant” probably means “”.A.self-importantB.admirableC.troublesomeD.cold-blooded答案A解析词义猜测题。根据文章最后一段中的“When I was younger,I only wanted people to pay whole attention to my words so that I could show them how important I was.”以及“I had very few friends and most people considered me as
32、 an arrogant person.”可知,作者以自我为中心,只想让别人注意他的话,所以别人认为他是个以自我为中心的人。故选A项。B I was given the book Running on Faith written by Jason Lester as a birthday gift last month.After I started reading,I really couldnt keep my eyes off it.It is always inspiring to read a story of someone who has gone through obstacl
33、es to reach his goals.Jason Lester is a disabled (残疾的) extreme athlete.When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital with twenty broken bones.However,Jason loved sports and he still wanted to be a good athlete.He began running and taking part
34、in duathlons(铁人两项) in high school.Years later in 2004,he decided to start training for the Ironman,and has competed in many extreme races since then.In 2008,Jason became the first disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running),and it led him to an ESPY award (奖项
35、) for Best Male Athlete with a Disability in 2009.If you are in a bad situation and dont know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and want to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading an
36、d wants to turn dreams into reality.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者在Jason Lester写的Running on Faith一书中了解到:因为车祸造成了残疾的Jason Lester通过坚持不懈的努力,最终成为一名优秀的运动员。作者觉得很鼓舞人心,也推荐想把梦想变成现实的人阅读这本书。24.What does the underlined word “obstacles” in Paragraph 1 mean?A.Arrangements.B.Worries.C.Difficulties.D.Experiences.答案C解析词义猜测题。结合上文“
37、It is always inspiring to read a story of someone who has gone through”以及下文“to reach his goals”可知,一个人为了实现目标而经历重重困难的故事总是令人鼓舞的。可知划线单词意思为“困难”。故选C项。25.What happened to Jason Lester when he was 12?A.He ran a red light and got injured.B.He was seriously hurt in the accident.C.He lost the courage to be an
38、extreme athlete.D.He decided to play baseball after the accident.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“When he was twelve years old,a fast car ran a red light and hit him.Then he was sent into the hospital with twenty broken bones.”可知12岁时,Jason Lester在事故中受了重伤。故选B项。26.What does the underlined word “it” in Paragraph 3 r
39、efer to?A.Taking part in duathlons.B.Training himself in running.C.Competing in many extreme races.D.Completing the Ultraman.答案D解析词义猜测题。结合上文“In 2008,Jason became the first disabled athlete to complete the Ultraman (320 miles of biking,swimming and running)”及下文“led him to an ESPY award (奖项) for Best
40、Male Athlete with a Disability in 2009”可知,贾森成功完成了Ultraman使得他在2009年获得ESPY最佳残疾人男运动员奖。故可知it此处指代“完成Ultraman”,故选D项。27.Why does the author write the last paragraph?A.To show how dreams can come true.B.To explain why Running on Faith is popular.C.To recommend reading Running on Faith.D.To explore the way t
41、o be a good athlete.答案C解析根据最后一段“If you are in a bad situation and dont know what to do now,Running on Faith is a good book for you.If you love running and want to reach some race goals,this book is good for you,too.Anyway,this book is worth reading for everyone who loves reading and wants to turn dr
42、eams into reality.”可知,作者写文章的最后一段是为了建议读者阅读Running on Faith。故选C项。CTeens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past decade is steep for teen readers,some data in the report shows that reading remains a bi
43、g part of many childrens lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the reports key findings,“the proportion (比例) who say they hardly ever read for fun has gone from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respe
44、ctively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 2-8,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from closer to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading,the re
45、port does little to counsel (建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to concerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of pare
46、nts serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the home,more books purchased for them,parents who read more often,and parents who set aside time for them to r
47、ead.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom (逼近) ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the library or bookstore.【语篇解读】本文是一篇议论文。一份调查报告显示,尽管阅读在很多孩子的生活中仍然是很重要的一部分,但是进行趣味性阅读的青少年人数在减少。要想改变这种状况,父母应该在阅
48、读方面起示范作用,成为重要的引导者。28.What is the Common Sense Media report probably about?A.Childrens reading habits.B.Quality of childrens books.C.Childrens after-class activities.D.Parent-child relationships.答案A解析推理判断题。关于题干提到的这份报告,第二、三段说孩子们的趣味性阅读减少了,几乎不进行趣味性阅读的人数增加了,第五、六段提到电子书的阅读以及父母的榜样作用,从这些信息推断,这份报告研究的内容是孩子们的阅读
49、习惯,因此选A项。29.Where can you find the data that best supports “children are reading a lot less for fun”?A.In Paragraph 2.B.In Paragraph 3.C.In Paragraph 4.D.In Paragraph 5.答案B解析推理判断题。第三段说几乎不进行趣味性阅读的孩子的人数比例上升了,因此这一段说的是孩子们趣味性阅读的情况减少了。这与题干中的“孩子们趣味性阅读的情况减少了”相吻合。30.Why do many parents limit electronic readi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447767.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
