四川省资阳市2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 资阳市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省资阳市2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do this afternoon?A. Go shopping. B.Visit the man. C.See a play.2. When will the man go back to work?A. At
2、 l:00 pm. B.At l:15pm. C.At l:30 pm.3. How does the woman sound?A. Worried. B.Confident. C.Satisfied.4. Where is the phone bill?A. On the TV set. B.On the chair. C.On the table.5. Whats the probable relationship between the speakers?A. Customer and clerk. B.Husband and wife. C.Colleagues.第二节(共15小题;每
3、小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What did the man do during his vacation?A. He studied at college.BHe did some shopping.C.He stayed with a friend.7. What does the woman think of her
4、holiday?A. Terrible. B. Just so-so CEnjoyable听第7段材料,回答第8至9题。8. What was the worst thing for the man after the operation?A. He suffered great pain.B. He couldnt eat anything.C. He had to take some medicine.9. What does the woman ask the man to do?A. Eat out with her.B. Have more juicy food.C. Follow
5、the doctors advice.听第8段材料,回答第 10至 12题。10. How does the man try to keep healthy?A. By having regular check-ups.B. By taking some exercise.C. By stopping eating bread.11. What does the woman especially like to eat?A. Fruits. B. Vegetables. C. Cakes12. What is the woman going to do right now?A. See a d
6、octor. B. Go to a gym C. Eat her meal听第9段材料,回答第 13至 16题。13. What are the speakers mainly talking about?A. Their lifestyle. B. An eco-team C. An environmentalist14. What does the man always do?A. He reuses old plastic bags.B. He drives to college.C. He eats green food.15. How do the speakers usually
7、go shopping?A. On foot. B. By bike. C. By car.16.What does the woman suggest doing this weekend?A. Shopping downtown. B. Going to a market. C. Meeting Helen听第10段材料 ,回答第17至20题。17. Where will most of the pictures be shown?A. Beside the shopping center.B. At the Star Gallery.C. In a cafe.18. When will
8、the actual sale start on Thursday?A. At 5: 00 pm. B. At 6: 30 pm. C. At 7: 30 pm.19. What is the purpose of this Art Sale?A. To support children with disability.B. To raise money for local artists.C. To attract people to know art.20. What will the speaker talk about next?A. Artists donating their pi
9、ctures.B. Countries receiving assistanceC. Pictures to be shown for sale.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A. B.C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APassenger InformationCarry-on Bag RulesWhen travelling on China Southern planes, we ask our customers to follow our simple bag rules.-Ea
10、ch passenger is allowed to bring one bag onto the plane.Weight limit:Each carry-on bag may weigh up to 10 kilos.-Size limit:Each carry-on bag can be up to ll0cm long, 60cm high and 30cm wide.-Additional bags and oversized/overweight bags may be allowed on the plane if there is enough room. There wil
11、l be a fee for such bags (see the table below). Please note that if your bag breaks more than one rule then you must pay a fee for each rule broken.Safety RulesFor the safety of our passengers, the following items must not be taken onto the plane:-Bottles containing gas (e.g. cigarette lighter)-Bott
12、les containing any cream, oil or other liquid that are over l00ml.Note:If you have any liquid medicines over l00ml that you must use during your flight, please contact our customer service manager on 34533566 to make arrangements at least 24 hours before your departure. You will need to have a docto
13、rs letter explaining why you need the medicine.Bag FeesRuleFeeOverweight*Bags heavier than 10 kilos¥100 per kilo over limitOversized*Bags larger than ll0cmX60cmX30cm¥250 per bagExtra bags¥400 per extra bag*No bag over 15 kilos will be allowed on the plane.*No bag over 150cm long or 80cm high may be
14、taken on the plane. Passengers must put such bags in the planes storage.1. What is allowed to be taken onto the plane by a passenger?A. A cigarette lighter.B. A bag that is 16 kilos.C. A ll0 ml bottle of cream.D. A 50ml bag of liquid medicine.2. When is it proper for a passenger who wants to take ov
15、er l00ml of liquid medicine to call the manager?A. After getting on the plane.B. When arriving at the airport.C. Two days before the flight.D. At least 24 hours after the flight.3. How much will a passenger pay for a carry-on bag that is ll0cmX50cmX35cm in size and weighs 13 kilos?A. ¥250.B. ¥450.C.
16、 ¥500.D. ¥550.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。主要向读者介绍了乘飞机的一些注意事项。【1题详解】细节理解题。根据Safety Rules部分中For the safety of our passengers, the following items must not be taken onto the plane:-Bottles containing gas (e.g. cigarette lighter)-Bottles containing any cream, oil or other liquid that are over l00ml.可知
17、超过100毫升的瓶装乳液、油或其他液体不能带上飞机,分析选项可知D选项“一袋50毫升的液体药物”可以带上飞机,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Safety Rules部分中If you have any liquid medicines over l00ml that you must use during your flight, please contact our customer service manager on 34533566 to make arrangements at least 24 hours before your departure.可知如果您有超过100毫升
18、的液体药物必须在飞行中使用,请在起飞前至少24小时致电34533566联系我们的客户服务经理。分析选项可知只有C选项“起飞前两天”符合要求,故选C。【3题详解】细节理解题。根据Carry-on Bag Rules部分中-Weight limit:Each carry-on bag may weigh up to 10 kilos.-Size limit:Each carry-on bag can be up to ll0cm long, 60cm high and 30cm wide.可知每位乘客可随身携带10公斤,高ll0厘米,高60厘米,宽30厘米高的行李,超出部分按照Bag Fees部分
19、中Bags heavier than 10 kilos,¥100 per kilo over limit超过的重量按每公斤100美元收费,Bags larger than ll0cmX60cmX30cm,¥250 per bag超出行李箱大小的部分每个行李箱按照250美元收费。可知一名旅客托运一个尺寸为ll0cmX50cmX35cm、重量为13公斤的随身行李,需要付3*100+250=550美元。故选D。BIt was in 1965 when I was 6 years old that my family moved to Elmont. It was a wonderful place
20、to grow up. There were lots of kids, great schools and we had a big yard. Having grown up a city kid, my father, Nicholas Denaro, believed that grass was not just to look at, but that children were meant to play on it. We played games and badminton there. A white fence separated our backyard from a
21、small wood. My friends and I enjoyed jumping the fence and climbing trees.My father had the most amazing hand. He could fix anything. He gave those amazing hands to his son, my younger brother, Frank, who also became handy around the house. But my father saved his green fingers for me. He grew flowe
22、rs, tomatoes, strawberries and figs and he shared his love of gardening with me.Fourteen years ago, my husband and I went to a local nursery and bought a fig tree for Dad for Fathers Day. My mother, Bridget Denaro, called it the best gift I could have given him. He planted it exactly in the middle o
23、f the front yard.He loved that tree and enjoyed delicious figs every year, except just after Sandy hit in 2012. He was so disappointed when cold weather just after the superstorm froze all the remaining figs.In 2015, my father died of lung cancer at 97. We sold our family home of 61 years last year.
24、 We left behind Dads tree, full of figs waiting to ripen. We briefly considered taking it with us, but decided that his Fathers Day fig tree belonged in Elmont. The new owners generously allowed me to take some branches so that I could have a precious reminder of my much-loved father and the Elmont
25、home.4. Which of the following is true about the author?A. She was born in Elmont.B. She liked climbing trees.C. She was naughty and stubborn.D. She had a sad childhood.5. What did the author get from her father?A. How to garden well.B. How to fix everything.C. How to color fingers.D. How to play ga
26、mes.6. Why did Father fail to enjoy figs in 2012?A. The cold hit the fig tree.B. He was ill in hospital. .C. The tree didnt bear figsD. He moved to another city.7. What is the authors purpose in writing the text?A. To show her love of figs.B. To share her childhood.C. To remember her father.D. To in
27、troduce her experience.【答案】4. B 5. A 6. A 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要记叙了作者父亲生前的一些事迹,以此来纪念自己的父亲。4题详解】细节理解题。第一段最后一句My friends and I enjoyed jumping the fence and climbing trees.可知作者和朋友都喜欢爬树。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段中But my father saved his green fingers for me. He grew flowers, tomatoes, strawberries and figs an
28、d he shared his love of gardening with me.可知作者的父亲为作者保留了他的园艺技能,父亲种了花、西红柿、草莓和无花果,还和作者分享了他对园艺的热爱。因此推断作者从父亲那儿学到了如何打理花园。故选A。【6题详解】细节理解题。倒数第二段中He was so disappointed when cold weather just after the superstorm froze all the remaining figs.可知当超级风暴过后的寒冷天气把所有剩下的无花果都冻住时,作者的父亲非常失望。可知2012年由于寒冷的天气袭击了无花果树,因此父亲没有吃
29、到无花果。故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章主要内容主要为作者记叙了自己的父亲生前的一些事迹,以及来铭记自己的父亲。故选C。CSome high school students think it useless to receive higher education. Therefore, they choose not to go to college. If youre one of them, think again. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education th
30、ere.Schools and universities are the first places to get knowledge. We take that knowledge later on to build our careers after graduation. More knowledge will be gained after you start working, but without education, that job will not be within easy reach. Knowledge leads to knowledge.While limited
31、within the walls of the educational places, we openly explore other cultures of the world! We come to know that ours is not the only culture. Other cultures have valuable things to share, enriching our own. Education also makes us want to travel and exchange with various cultures, getting more exper
32、ience.When theres a recession in the economy, those who attended college will be more likely to find a new job than those who only finished high school and have a limited skills set. The more education you have, the more chances you will get to improve the quality of your life as you have a better j
33、ob and earn a higher salary.When youre skillful and knowledgeable, you gain access to people of similar backgrounds and tastes. It means a good education leads to excellent networking. Good networking can benefit you a lot in your later life.A good education makes you a more interesting person. You
34、can talk about ideas and events instead of just other people and whats on sale in stores. An educated person doesnt gossip(说闲话), having a preference to discuss ideas and listen to what other people have to say.8. What can we learn about college education from Paragraph 2?A. It offers you a chance to
35、 study abroad.B. It can allow you to gain more knowledge.C. It can improve the quality of your daily life.D. It encourages you to travel around the world.9. What does the underlined word recession in Paragraph 4 probably mean?A. Change.B. Drop.C. Growth.D. Support.10. What is the authors attitude to
36、 college education?A. Uncaring.B. Doubtful.C. Uninterested.D. Favorable.11. What does the text mainly talks about?A. The benefits of attending collegeB. The exchange with other cultures.C. The access to good networking.D. The ways of college education.【答案】8. B 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。一些高中生认为接受高等
37、教育是无用的。因此,他们选择不上大学。就此作者表达了应该去大学接受良好教育的一些理由。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Schools and universities are the first places to get knowledge.”可知学校和大学是获得知识的第一个地方。即它能使你获得更多知识。故选B。【9题详解】词义猜测题。根据下文“those who attended college will be more likely to find a new job than those who only finished high school and have a limit
38、ed skills set”可知那些上过大学的人比那些高中毕业、技能有限的人更有可能找到一份新工作,这应是在经济衰退时期,就业率不高的情况下得出的结论,故划线部分单词含义为“衰退;下降”,A. Change.改变;B. Drop.下降;C. Growth.增长;D. Support.支持。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第一段最后一句Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.(以下是你应该去大学接受良好教育的一些理由。)以及文章主要内容为介绍了接受大学教育的好
39、处可知作者对于大学教育的态度是支持的。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段的Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.以及全文内容可推断,文章主要内容为讨论去上大学的理由以及大学教育带来的好处,故选A。DOne of the most famous archaeological discoveries in all of history is The Terracotta Army. Its also called the Terracotta Warrio
40、rs and Horses and they were found by farmers digging for a well in Xian in 1974. Becoming a UNESCO World Heritage site in 1987, the spectacular figures continue to attract millions of visitors from all over the world. Yet the excavations (发掘) are unfinished. Famously, archaeological work at the site
41、 and the accompanying Tomb of the First Qin Emperor has been allowed to slow down until technology advances enough to preserve the art works currently buried underground. In addition to this, safety concerns have been raised regarding the unusually high levels of mercury (水银) found on the soil. Its
42、said that this is from the mercury streams which were in the floor of the burial chamber, but only time will tell if this ancient tale is true.Currently 8000 soldiers have been found, each one with a distinctively different look. This was achieved through an early use of assembly-line (流水线). The war
43、riors were assembled using moulds(模具), with 8 different heads to choose from, and features being added by skilled craftsmen. Studying the warriors and their horses offers historians an important insight into this period in Chinese history. The technology used to assemble the underground army was tru
44、ly remarkable. Over 40,000 bronze weapons were found, and after more than 2000 years they still appear sharp. How is this possible? The ancient Chinese managed to use protective chrome plating (镀铬), something which was thought to have been invented in Germany in 1937! Chinese metallurgy(冶金) was thou
45、sands of years ahead of its time.When it is finally uncovered, the sight will truly be spectacular and much more will be understood about Chinas first Emperor and the level of technology the ancient Chinese possessed.12. Why does the archaeological work at the site slow down?A. To attract more visit
46、ors.B. To protect the environment.C. To avoid the low levels of mercury.D. To preserve the underground art works.13. Which one of the following is true?A. All the 8000 soldiers dont have the same look.B. Germany metallurgy was thousands of years ahead of its time.C. Assembly-line was used in the con
47、struction of the warriors.D. The bronze weapons still appear sharp because of German technology.14. What can be learned from the passage?A. The discovery of The Terracotta Army was not accidental.B. It was impossible for the ancient Chinese to use chrome plating.C. The technology used to assemble th
48、e underground army was the best.D. Much more will be known about Chinas first Emperor when his tomb is finally uncovered.15. What is the best title for this passage?A. A new archaeological discovery.B. The Terracotta Warriors and Horses.C. Amazing Ancient Chinese Technology.D. The Tomb of the First
49、Emperor in ancient China.【答案】12. D 13. C 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。主要内容为介绍了秦始皇陵墓的考古工作中发现的中国古代先进的科学技术,如早期使用装配线来建造兵马俑,以及使用保护镀铬来使青铜兵器依然锋利等。【12题详解】细节理解题。根据第一段中Famously, archaeological work at the site and the accompanying Tomb of the First Qin Emperor has been allowed to slow down until technology advances
50、 enough to preserve the art works currently buried underground.可知在技术进步到足以保护目前埋在地下的艺术品之前,该遗址和秦始皇陵墓的考古工作一直被允许放慢脚步。可知考古工作放慢的原因是为了保护底下艺术品。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段第一、二句Currently 8000 soldiers have been found, each one with a distinctively different look. This was achieved through an early use of assembly-l
51、ine .可知目前已发现8000名士兵,每名士兵的外貌都截然不同。这是通过早期使用装配线实现的。即装配线用于了勇士的建造。故选C。【14题详解】细节理解题。根据最后一段When it is finally uncovered, the sight will truly be spectacular and much more will be understood about Chinas first Emperor and the level of technology the ancient Chinese possessed.可知当它最终被发现时,这一景象将真正壮观,人们将更多地了解中国的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
