分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型吉林辽源市2016高考英语阅读理解(二轮)摸底练习(2)附答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:449984
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:61.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林 辽源市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 摸底 练习 答案
    资源描述:

    1、吉林辽源市2016高考英语阅读理解(二轮)摸底练习(2)附答案【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。On occasion, a memory came to my mind. My mother had a nice table with a single vase standing on it. The table, as I remember, was always in my family and I had to clean it as a child as my weekly housework. It was such a bea

    2、utiful table that my mother was proud to have it in her living room. Our family moved around a lot because my father, a Spanish and Hawaiian guitar teacher, needed to find new students as the old learned and left. We were never without food, fancy clothes or a house to live in. but, as I grew older,

    3、 I knew why. My father would usually make enough money to buy us food and clothing, and deal with the doctor bills by paying out of his own pocket for a family of six. He was self-employed and had no medical coverage(医疗保险). Through so many moves, my mother was the organizer of everything that needed

    4、 to be done. Dad was away at around one oclock each evening, so the major kid rearing(抚养), cooking and cleaning were all her work. I can also remember her sewing almost every night. My mom didnt take vacations. She didnt go out to buy fancy clothes for herself, and what she did buy was for her four

    5、children. As children, we cared about almost nothing. We didnt care about when the next money would come in. and, all through the years there sat a table with a vase on top. I sat back now and then and stared at that table. It was a reminder of what love was shown by my mother, what she suffered ove

    6、r the years, and what she gave to us, so we could have what we needed. And, her only valuable possession was the table with the vase on top.32. What did the author sometimes recall?A. Having to clean the table weekly. B. Putting a vase on the table weekly.C. His mothers vase lying on the table. D. H

    7、is mothers table with a vase on it.33. What can we learn about the authors family?A. He supported his family by teaching the guitar. B. He hated his father always being out and too busy.C. His family had no fixed home when he was young. D. His family didnt have enough food when he was young.34. Whic

    8、h word can best describe the authors mother? A. Economical B. Mean C. Unusual D. Generous35. Which of the following questions is NOT discussed in the passage?A. Who supported the authors family B. What does the author do at present? C. What housework did the authors mother do? D. Why did the authors

    9、 family move so often?参考答案3235、DCAB 阅读理解 Advice to “sleep on it” could be well founded, scientists say. After a good nights sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier, although no evidence has proved this by now. But researchers at the University of Lueb

    10、ek in Germany have designed an experiment that shows a good nights sleep can improve insight(洞察力)and problem-solving. “If you have some newly acquired memories in your brain, sleep acts on these memories, restructures(重构)them, so that after sleep the insight into a problem which you could not solve

    11、before increases,” said Dr. Jan Bom, a neuroscientist, at the university. To test the theory, they taught volunteers two simple rules to help them put a string of numbers into a new order. There was also a third, hidden rule, which could help them increase their speed in solving the problem. The res

    12、earchers divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group. “Sleep helped

    13、,” Bom said in a telephone interview. “The important thing is that you have to have a memory representation in your brain of the problem you want to solve and then you sleep, so it can act on the problem.” But Bom admitted that he and his team dont know how restructuring of memories occurs or what g

    14、overns it or in which stage of sleep it works. Pierre Marquette and Pierre Ruby of the University of Liege in Belgium said the experimental evidence supports the suggestions that sleep can promote creative thinking. Although the role of sleep in human creativity will still be a mystery, the research

    15、 gives people good reason to fully respect their periods of sleep, they added.36.The underlined phrase “sleep on it” in the first line probably means _.A.to put something aside to be solved until the next dayB.to get as much sleep as possibleC.to go on sleeping without being disturbedD.to sleep till

    16、 you get up the next morning【答案】A【解析】词义猜测题。由“After a good nights sleep a problem that seemed impossible to solve the night before can often appear easier,”可知选A。37.Jan Bom and his team carried out the experiment through _A.comparisonB. interviewC. surveyD. imagination【答案】A【解析】细节理解题。由“The researchers

    17、divided the volunteers into two groups, half were allowed to sleep after the training while the remainders were forced to stay awake. Bom and his team noticed that the group that had slept after the training were twice as likely to figure out the third rule as the other group.”可知他们是通过比较来开展的实验。故选A。38

    18、.It can be inferred from the passage that _.A.people should sleep so long as they have timeB.sleep is the only way to solve hard problemsC.people have various periods of sleepD.people know how sleep restructures memories【答案】C【解析】推理判断题。由“But Bom admitted that he and his team dont know how restructuri

    19、ng of memories occurs or what governs it or in which stage of sleep it works.”可知人们有不同的睡眠阶段。故选C。39.What would be the best title for the passage?A.How Sleep WorksB. Sleep Helps Solve ProblemsC.No Evidence, But Well FoundedD. Boms Discovery On Sleep【答案】B【解析】标题归纳题。40.Where is the passage most likely to

    20、have been taken from?A.A science fiction.B. A book review.C.An advertisement.D. A newspaper.【答案】D【解析】推理判断题。本文主要讲的是科学家的一项新的发现,以及有关的实验。所以最可能出自报纸。故选D。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 On todays show, well focus on how e business can help change peoples lives, as well as the career outlook of college

    21、graduates. After that, well attend an interesting introductory session that was held earlier here in Beijing. Its an effort by a group of young Chinese who want to introduce Majiang, a traditional Chinese game, to foreigners. For all these stories and more, stay tuned to Life in China.Approach Chine

    22、se Majiang Majiang is one of Chinas most famous games and is popular throughout the world. Dominic Swire takes us to an introductory session organized by the Leadership Club, a Beijing-based group of young Chinese dedicated to introducing their culture to foreigners. More Chinese Starting up E-Busin

    23、ess With about 30 percent of the Chinese population now online, more and more ordinary Chinese people have realized the potential for e-businesses. With no technological background or experience in running a business, they are eager to venture into the world of online businesses.Online Marketplace H

    24、elps Business Students Better Prepare for Future Job What worries college graduates the most? To find the perfect job! Many college students started to prepare early to excel in the fierce job market. Some students in Henan province have the opportunity to practice real business through a new online

    25、 business practice base the school has provided. And with that we end this edition of Life in China. We hope youve enjoyed it! Questions or comments can be sent to us at life or you can log on to our new forum(论坛), “Talk China” at and have your say at the “Life in China” section. 56From the passage

    26、we know that . Aits possible for e business to be further developedBtodays show is mainly about doing businessCmore and more people are making a fortune onlineDpeople can make comments on life cri. com. cn57The underlined word “excel” in the last but one paragraph probably means “ ”.Acome outBhave e

    27、xperienceCcreate an e form Ddo better than others58The Leadership Club is set up for the purpose of .Abringing up new leaders for ChinaBhelping college graduates find ideal jobsCmaking Chinese culture known abroad Dproviding information on running business59Which of the following statements is NOT t

    28、rue according to the passage? APlenty of students as college are preparing for their jobs before graduation.BWithout experience, common people cant afford the risk of practicing online business.CIn Henan province, some school has online business practice base to train the students.DYou are welcome t

    29、o send your questions about the show via the Internet.【参考答案】5659 ADCB 阅读理解。Community theatre is a theatre that is run by a local district with the efforts of volunteers. They offer many different kinds of productions, such as musical theatre, dance theatre and childrens theatre. Usually, performers

    30、are amateurs who receive no pay, but at other times professionals get involved, and they are paid. Community theatres of today are a little different ftom the old “little theatres”,as most are simply run by colleges and their theatre departments. Community theatres are a great way to get involved wi

    31、th local actors. Now, most theatres put on shows that will entertain or benefit the community.In the 1880s, “little theatre” was started in Europe so that poor people could see theatrical productions without having to travel far or pay a lot. In 1910,this idea traveled to the United States. In the e

    32、arly years, community theatres were even funded by the government, but when shows became too political, government funding was stopped.Community theatres of today are a little different from the old “little theatres”,as most simply want to infuse little culture into the lives of the local citizens.

    33、In many cases, these theatres are run by colleges and their theatre departments. These productions are often free of charge, or charge very little money to pay for costumes and other incidental expenses. Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop the

    34、atrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble. Additionally, for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills.4

    35、1.Why was “little theatre” started in Europe?A.To put on shows for children.B.To collect money for poor people.C.To entertain poor people.D.To get people interested in theatrical productions.【答案】C【解析】细节理解题。由“little theatre”was started in Europe so that poor people could see theatrical productions wi

    36、thout having to travel far or pay a lot.”可知,是为了让穷人娱乐。故选C。42. From the passage we know that community theatres can _.A.help young people make more moneyB.prevent young people getting into troubleC.help young people enter the collegesD.encourage young people to become more responsible【答案】B【解析】细节理解题。由“

    37、Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep them busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院可以防止年轻人惹事。故选B。43.Which of the following is TRUE about community theatre?A.It is usually funded by the gov

    38、ernment.B.It is intended to train professional actors.C.It benefits the community in many ways.D.It is quite different from the old “little theatres”.【答案】C 【解析】推理判断题。由“Many also encourage the participation of children and other young people to let them develop theatrical skills, as well as to keep t

    39、hem busy so that they do not choose to get into trouble.”可知社区剧院在许多方面给社区带来利益。故选C。44.Which of the followings is closest in meaning to the underlined word “infuse” in Para. 3?A. get rid ofB. fill withC.cut downD. full of【答案】B【解析】词义猜测题。A。摆脱,除去;B。充入,装满;C.削减,砍倒,删节; D。装满。由上下文可知,它们想灌输一点文化到当地公民的生活中。45.We can

    40、 infer from the last paragraph that _.A.some professional actors may come from the community theatresB.community theatres only charge for incidental expensesC.community theatres have lost their attraction todayD.people can live by acting in the community theatres【答案】A 【解析】判断推理题。由“for those who desire strongly to become professional actors and to one day get a chance to act in a national theatre production, it is an exciting place to learn and develop theatrical skills.” 可知一些专业演员可能出自社区剧院。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林辽源市2016高考英语阅读理解(二轮)摸底练习(2)附答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449984.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1