四川省阆中中学2019_2020学年高二英语上学期开学考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 阆中 中学 2019 _2020 学年 英语 上学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省阆中中学2019-2020学年高二英语上学期开学考试试题(含解析)注意事项:1、本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。2、考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。3、作答时,将答案写在答题卡上。写在本试卷和草稿纸上无效。4、考试结束后只将答题卡交回。第卷(选择题共100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。放在录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面片段对话。 每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间
2、来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9.18. C. 9.15答案C。1. What are the speakers mainly talking about?A. Turning on the light. B. Power failure. C. Buying air-conditioning2. How does the man usually go to work?A.By bus. B. By car. C. On foot.3. What color does the man prefer t
3、o paint the bedroom?A.Light blue. B. Yellow C. Pink.4. Where was the man last night?A.In the library. B. At home. C. At the concert.5. What do we know about the man?A.He likes driving. B. He enjoys traveling by car. C. He used to have a car.第二节(共15小题海小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A
4、、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.How much should the woman pay for the flat every week if she takes it?A.70 pounds. B. 30 pounds. C. 60 pounds.7.What does the woman prefer?A.A flat with a big sitting room.B.A flat without a kitchen.C.A room
5、 of her own.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where did the man grow up?A.In the countryside. B. In a city. C. In a small town.9.What do the speakers see in the streets now?A.Kids playing balls. B. A lot of rubbish. C. Nice shops.听第8段材料,回答第10至12题。10.What is the date the day after tomorrow?A. August 27th. B. August 2
6、5th. C. August 29th.11.Where is Mikes uniform during the holiday?A. In his cupboard. B. Under his bed. C. Behind his door.12.What advice does Lily give Mike at last?A. Preparing for the holiday sharing.B. Wearing school uniform.C. Finishing his homework.听第9段材料,回答第13至16题。13.Why does the woman look up
7、set?A. Sam lost her dictionary. B. Her pen was lost. C. The bus was late.14.What does the man probably think o Sam?A. Rich. B. Poor. C. Careless.15.What will the woman do with her aunt this afternoon?A. Go shopping. B. Talk to Sam. C. Play table tennis.16.How is the woman going to the city center to
8、morrow?A By car. B. By subway. C. By bus.听第10段材料,回答第17至20题。17How tall is Panda?A. About 30cm. B. About 160cm. C. About 60cm.18.Why do people train Panda?A. To compete with dogs. B. To help blind people. C. To dance in the shows.19.Who is Ann Edie?A. Pandas owner. B. An English trainer. C. A reporter
9、.20.What makes Panda a better guide than a dog?A. She cant get lost. B. She can go everywhere. C. She will live longer.第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhat makes a building ugly? Everyones got their own opinion, so its hard to say. Now, lets take a look a
10、t some of the worlds worst buildings.The Torre VelascaThe Torre Velasca in Milan is in the centre of Milan(Italy). The tower, which went up in the 1950s, is about 100 metres tall. Its design is actually a modern representation(代表) of a traditional Lombard castle, where the lower parts were narrower
11、than the upper parts.The Mirador BuildingThe Mirador Building in Madrid(Spain)was created by Dutch studio MVRDV and the Spanish architect(建筑师)Blanca Lle.The building, which is a block of flats, opened in 2005. There is a large rectangular(矩形的)hole in the upper part of it, which is used by the neighb
12、ourhood as a meeting area and playground.The Prague TV TowerThe Prague TV Tower is in Prague(the capital of the Czech Republic). It stands 216 metres high and looks a bit like a tall, thin space ship. Prague is famous for its architectural beauty, so when the tower was put up in 1985 by architect Va
13、clav Aulicky and engineer Jiri Kozak, many felt it didnt fit in.The Longaberger Basket CompanyThe Longaberger Basket Company building is in Newark, Ohio(USA). The office block was opened in 1997 and looks like a very large basket. Its got seven floors and two handles(把手)at the top. The handles weigh
14、 about 150 tons. It may not be the ugliest building in the world but its certainly one of the most unusual.1. According to the text, the Torre Velasca_.A. was created by Blanca LleB. is similar to a Lombard castleC. has a history of over 100 yearsD. is taller than the Prague TV Tower2. Which of the
15、following buildings might be the Mirador Building?A. B. C. D. 3. When the Prague TV tower was put up,many people_.A. thought little of itB. liked it very muchC. felt that it might fall down easilyD. thought that it was totally useless【答案】1. B 2. B 3. A【解析】本文是应用文。文章主要介绍了位于不同国家的四幢奇特的建筑。【1题详解】细节理解题。由Th
16、e Torre Velasca一节中的Its design is actually a modern representation of a traditional Lombard castle可知,Torre Velasca塔楼与Lombard城堡很相似,故选B项。【2题详解】细节理解题。由The Mirador Building一节中的There is a large rectangular hole in the upper part of it可知B项为正确答案。【3题详解】推理判断题。由The Prague TV Tower一节中的when the tower was put upm
17、any felt it didnt fit in可知,当时人们对该电视塔并不看好,故选A项。BBuster used to be a lovely dog playing and running on a farm all day. His life had a big change after his handler Wills presence because Will found he did extremely well in sniffing tests. Will thought Buster had a special talent and decided to let him
18、become a member of RAF police working dogs. Buster began working with Will in 2007, and the pair was sent to Afghanistans deadly Helmand province. There, Buster saved countless lives by sniffing out explosive devices (IEDs), as well as weapons. He joined his comrades repeatedly on foot patrols hunti
19、ng Taliban terrorists and tracking down bombs. He also acted as a useful diplomatic tool, due to his friendly approach to local children. The RAF soon had a long train of children in tow, as Buster drew in his crowd and entertained them.After his glittering service with the RAF, Buster retired in 20
20、11,and died in 2015 at the age of 13 at the home of his handler, Will, in Lincolnshire where he had been enjoying retirement with his handler Will, his wife Tracy and their two dogs who will inherit (继承) their fathers career.Over the course of his career, Buster is thought to have saved more than 1,
21、000 lives. He also helped patrol British bases and searched vehicles at check points, and upon retirement was made the official RAF Police mascot (吉祥物). Busters brave exploits were even documented in Wills book, which was published in January and soon became a best-selling one.Buster completed five
22、tours of duty in Afghanistan, Bosnia and Iraq and earned a row of campaign medals, and it was because of his great efforts in these austere environments full of wars and confrontations that he would be remembered. It was the saving of countless lives by searching out IEDs that saw the honor of offic
23、ial lifetime mascot of the RAF Police bestowed (授予) upon Buster. The RAF police are now planning to commemorate Buster as part of a special event to celebrate RAF Police Working Dogs.4. Which is NOT the achievement of Buster in Helmand province?A. He succeeded in saving a lot of people.B. He became
24、popular among local children and kept them safe.C. He sniffed out many explosives.D. He was a great helper in hunting Taliban terrorists.5. What can be inferred from the passage?A. Buster was born at Wills home in Lincolnshire.B. Busters children will also be a member of RAF police working dogs.C. B
25、uster was bestowed the mascot during working in Afghanistan.D. Busters death in a campaign is a great loss for the RAF Police.6. Which word can best replace the underlined word “austere” in the last paragraph?A. Severe.B. Respectable.C. Vast.D. Powerful.7. What is the passage mainly about?A. A heroi
26、c sniffer dogs legendary life.B. The requirements of being a lifetime mascot.C. Busters cooperation with his comrades.D. The love between Will and his dog.【答案】4. B 5. B 6. A 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一只英勇的嗅探犬Buster的传奇一生。【4题详解】推理判断题。根据第一段中His life had a big change after his handler Wills presence bec
27、ause Will found he did extremely well in sniffing tests.“他的管理者威尔的存在之后他的生活发生了很大的变化,因为威尔发现他在嗅探方面做得非常好。” 和There, Buster saved countless lives by sniffing out explosive devices (IEDs), as well as weapons. He joined his comrades repeatedly on foot patrols hunting Taliban terrorists and tracking down bomb
28、s.“在那里,巴斯特通过嗅出爆炸装置和武器挽救了无数人的生命。他和战友们多次徒步巡逻,追捕塔利班恐怖分子,追踪炸弹。”再根据He also acted as a useful diplomatic tool, due to his friendly approach to local children.“由于他对当地儿童的友好态度,他还充当了一个有用的外交工具。”由此推知,“他在当地孩子中很受欢迎,保护他们的安全。”不是Buster的成就。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段in Lincolnshire where he had been enjoying retirement wit
29、h his handler Will, his wife Tracy and their two dogs who will inherit (继承) their fathers career.“在林肯郡,他和他的训练员威尔、妻子特蕾西以及他们的两条狗一起享受退休生活,这两条狗将继承他们父亲的事业。”由此可知,巴斯特的孩子们也将成为英国皇家空军警犬队的一员。故选B。【6题详解】词义猜测题。根据最后一段中environments full of wars and confrontations that he would be remembered.“充满战争和对抗的环境,他将被铭记。”由此推知修
30、饰environments的austere的意思应该是“严峻的,严厉的”。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中His life had a big change after his handler Wills presence because Will found he did extremely well in sniffing tests.“他的训练员威尔的存在之后他的生活发生了很大的变化后,因为威尔发现他在嗅探方面做得非常好。”和最后一段中It was the saving of countless lives by searching out IEDs that saw the
31、 honor of official lifetime mascot of the RAF Police bestowed (授予) upon Buster. The RAF police are now planning to commemorate Buster as part of a special event to celebrate RAF Police Working Dogs.“通过搜寻简易爆炸装置拯救了无数生命,英国皇家空军授予巴斯特终身官方吉祥物的荣誉。英国皇家空军警察现在正计划纪念巴斯特,作为庆祝英国皇家空军警察工作犬的特别活动的一部分。”可知,文章讲述了一只英勇的嗅探犬
32、的传奇一生。故选A。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。本题第2小题,根据第二段in Lincolnshire where he had been en
33、joying retirement with his handler Will, his wife Tracy and their two dogs who will inherit (继承) their fathers career.“在林肯郡,他和他的训练员威尔、妻子特蕾西以及他们的两条狗一起享受退休生活,这两条狗将继承他们父亲的事业。”由此可知,巴斯特的孩子们也将成为英国皇家空军警犬队的一员。故选B。CMonty Hempel is a professor of environmental sciences at Redlands University in California. He
34、 studies ecological literacy or eco-literacy, for short. Eco-literacy is the ability to think about and understand the natural processes that make life possible.Monty Hempel says eco-literacy gives people knowledge about environmental problems. But he says it does not always work on getting them to
35、change their behavior.Mr. Hempel wrote part of the Worldwatch Institutes latest State of the World report. He says in his article, “Some people think that eco-literacy is just a green form of science literacy. And what I have tried to ask is whether thats enough. In other words, what an ecologically
36、-literate person needs to know might include things like the effect of environmental pollution on ecosystem, the energy systems, and all of those kinds of things that we would call the science of ecology.”“That doesnt seem to lead to action to protect our environment to protect our life-support syst
37、em to the level that we need to. Just knowing a lot about the environment doesnt mean that we actually act to save it. After all, actions speak louder than knowledge.”He adds that people may not be very worried about environmental problems if they seem far away. “Some people call it psychological di
38、stance. A lot of climate issues are worse in the Arctic and most of us dont spend time in the Arctic. And so, theres a certain distance. But theres also a distance thats happening in the world as it urbanizes people spending more time in front of screens and less time out in nature. We become, if yo
39、u will, disconnected from the natural systems that used to be the key to success for a human being.”To help children discover the wonders of nature, he adds that children should learn about nature in school. But he also points out we have a high mountain for people to climb from knowledge to action.
40、8. From what Monty Hempel says in Paragraph 3, we learn that _.A. knowledge on environmental protection is not enoughB. knowledge that children learn at school is uselessC. eco-literacy can help people understand how nature worksD. people with enough knowledge will protect the environment well9. Wha
41、t is especially important for environmental protection in Mr. Hempels opinion?A. Knowledge.B. Action.C. Green living.D. Psychological distance.10. Mr. Hempel thinks people show no concern about some environmental problems because _.A. they lack knowledge on environmental protectionB. they have no aw
42、areness of environmental protectionC. some environmental problems are not worse at allD. some environmental problems happen far away11. What can be inferred from the last paragraph?A. Experts think it is the best way to learn nature in school.B. Climbing a high mountain is a good way to exercise wel
43、l.C. Changing peoples attitude to environmental protection is hard.D. Knowledge can help children take action to protect the environment.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。生态素养是一种思考和理解使生活成为可能的自然过程的能力。仅仅有环保的知识是不够的,行动更重要。但要改变人们对环境保护的态度是很难的。【8题详解】推理判断题。根据第三段中 Monty Hempel说的话,尤其是文中的“And what I have tr
44、ied to ask is whether thats enough.”暗示仅仅有环保的知识是不够的,故最佳答案为A。【9题详解】细节理解题。根据第四段最后一句“After all,actions speak louder than knowledge.”可知Mr.Hempel的观点是行动更重要,故最佳答案为B。【10题详解】细节理解题。根据第五段中的“Some people call it psychological distance(有些人叫它心理距离).”以及“And so,theres a certain distance(这里是有一定距离的).”,可知人们对一些环境问题不关心,是因为
45、有些环境问题发生在遥远的地方,故最佳答案为D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句“But he also points out we have a high mountain for people to climb from knowledge to action(但他也指出对许多人来说从知识到行动有一座高山要爬).”可知要改变人们对环境保护的态度是很难的。故选C。DSince 50 years ago, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain Computer
46、Interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently, two researchers, Jose Millan and Michelle Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated (展示) a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In the labora
47、tory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.“Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to mo
48、ve. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says, “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”The researchers designed a special cap for the user. This head cover
49、 picks up the signals from the scalp (头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.Prof. Millan, the team lea
50、der, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelc
51、hair.” He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.12. What is BCI?A. BCI is a technology that can link the human brain
52、with computers.B. BCI is a technology that can help to update computer systems.C. BCI is a technology that can help the disabled to recover.D. BCI is a technology that can control a persons thoughts.13. How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?A. By controlling his muscles.B. By talk
53、ing to the machine.C. By using his mind.D. By moving his hand.14. Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?A. scalpcomputercapwheelchairB. scalpcapcomputerwheelchairC. computercapscalpwheelchairD. capcomputerscalpwheelchair15. Which of the following would be the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
