安徽省六安中学2021届高三上学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省六安中学2021届高三上学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 安徽省 六安 中学 2021 届高三 上学 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、六安中学高三第三次月考英语试卷时间:120分钟 分值:150分第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节:(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。1. When will the man play volleyball?A. Today. B. This weekend. C. Today and tomorrow.2. How much will the woman spend?A. $220 B. $230 C. $2503. What are the sp
2、eakers talking about?A. A book. B. European paintings. C. A yellow coat.4. What will the man probably do with the computer?A. Have it fixed. B. Give it to the woman. C. Get a new one.5 Why is the girls father special?A. He finds time for his kids. B. He has an important job. C. He makes time for him
3、self.第二节:(共 15 小题,每小题 1.5 分,共 22.5 分)听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。6. When did the man start drawing?A. Five years ago. B. When he was five years old. C. Six years ago.7. How does the woman feel about the mans art?A. She thinks it is great. B. She is too shy to tell him. C. She likes his photography the most
4、.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Which countries has the woman already been to?A. Canada and Australia. B. Singapore and America. C. China and Korea.9. What can we learn about Norway?A. It is always cold all over the country.B. It snows almost everywhere in winter.C. Its very dry in summer.听第 8 段材料,回答第 10 至 1
5、2 题。10. Why will the man be late?A. Hes stuck in traffic. B. He had an accident. C. He didnt make it onto the bridge in time.11. When is the plane scheduled to leave?A. In 45 minutes. B. In two hours. C. In 30 minutes.12. How does the man probably feel?A. Positive. B. Stressed out. C. Apologetic.听第
6、9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Why did the man get a new job?A. He wanted to work closer to his house.B. He wanted to make more money.C. His old job was too stressful.14. What did the man probably do at his last job?A. Handle money. B. Drive a car. C. Take care of patients.15. Where does the mans mother li
7、ve?A. In Chicago. B. In California. C. In New York.16. What will the man do in a year?A. Move back to where his family live.B. Gain more experience in the hospital.C. Find enough time to visit his parents.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. Where is Washington Square Park located?A. In Upper Manhattan.B. Be
8、tween 6th St. and 4th St.C. In the Washington Village neighborhood.18. What is true about Washington Square Park?A. It covers ten city blocks.B. Dogs have their own areas to play.C. Eating and drinking are not allowed.19. Who especially likes the parks fountain area?A. Artists. B. Students. C. Child
9、ren.20. When was the Washington Arch built?A. In 1889. B. In 1806. C. In 1871.第二部分:阅读理解AThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of Europea
10、n art ranging from 13th-century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The
11、modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th-to15th-century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.The main West Wing houses 16th-century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Rapha
12、el, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronese.The North Wing houses 17th-century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18th-to early 20th-century paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir a
13、nd Van Gogh.Opening Hours:The Gallery is open every day from 10 am to 6 pm (Fridays 10 am to 9 pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Charing Cross (2-minute walk), Leicester Square (3-minute walk), Embankment (7-minute walk), and P
14、iccadilly Circus (8-minute walk).1. In which centurys collection can you see religious paintings?A. The 20thB. The 17thC. The 18thD. The 13th2. Where are Leonardo da Vincis works shown?A. In the East Wing.B. In the main West Wing.C. In the Sainsbury Wing.D. In the North Wing.3. Which underground sta
15、tion is closest to the National Gallery?A. Charing Cross.B. Leicester Square.C. Embankment.D. Piccadilly Circus.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的ranging from 13thcentury religious paintings to.可知人们可以在这里看到13世纪的宗教图画。B、C、D三项中的图画都没有涉及religious这个词。故选
16、A。【2题详解】细节理解题。由第三段中的The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci.可知,达芬奇的作品可以在the main West Wing中看到,因此选B。其他几个地方都没有展出达芬奇的画。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的Nearest underground stations:Charing Cross(2minute walk).可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing
17、 Cross远。故选D。【点睛】细节理解题解题思路与应试技巧 细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。通常细节题的正确选项有以下特征:1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。3、语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。4、正话反说。把原文中的意思反过来表达而成为正确选项(适用于寻找错误选项的题目)。干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正
18、确选项。干扰项有以下特征:1、将原文内容扩大或缩小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论,而文中并未涉及。4、偷换概念。把原来做该事的“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。BAt 12 years old, Braeden Mannering is alread
19、y well on his way to running an empire! A 2016 win of Delawares Healthy Lunchtime Challenge brought Braeden to the White House, where the president asked the children at the event to think about how they could pay the experience forward.A few days later, on the drive back home, Braeden saw a homeles
20、s man in the rain. He had his parents stop so that he cold give the man a bag of snacks. Braeden knew at that moment that this was how he wanted to pay it forward. He knew what he wanted to do in the future. He felt that it was his duty to help people in trouble.Since that day in July,2016,Braeden h
21、as handed out over 8,000 bags to the homeless through his organization Braes Brown Bags, also known as 3B.These bags vary (各不相同) in contents, and include food, toiletries (化妆品) and even books for the kids bags.In addition to packing and distributing (分发) bags, Braeden travels the country, giving tal
22、ks in schools to inspire other young people to help their communities. On his travel, hes raised$60,000 to expand his program. He also is a leader at the annual Delaware Hunger Conference, where he encourages kids to write to lawmakers and help pack bags, showing them how to make a difference.This i
23、s a huge accomplishment, especially for someone of his age. But, as he says, “Anyone can change the world, as long as you dream big.4. What does the underlined word it in Para.2 refer to?A. The bag.B. The experience.C. The event.D. The moment.5. What does the boys organization try to do?A. Provide c
24、hildren with clothes.B. Help homeless women with make-up.C. Hand out bags for people to do shopping.D. Donate things in bags to people losing their homes.6. Which of the following is NOT the reason why Braeden travels the country?A. To raise some money.B. To give talks in schools.C. To pay a visit t
25、o some lawmakers.D. To inspire young people to help their communities.7. How does the author like the boys career?A. It is great considering his young age.B. It is not a little boys task to do so.C. The government should give him more help.D. He sets a good example for other children.【答案】4. B 5. D 6
26、. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。12岁的小男孩Braeden Mannering牢记“把爱传递出去”,通过自己的3B组织救助无家可归者,还积极参加其他公益活动,并激励其他孩子来一起让这个世界更美好。【4题详解】词句猜测题。根据第一段中的“the president asked the children at the event to think about how they could pay the experience forward”总统要这次活动中的孩子们想想他们可以怎样把这次经历传递出去,结合第二段的内容, Braeden knew at that moment th
27、at this was how he wanted to pay it forward. Braeden在那一刻知道这就是他要把它传递出去的方式。“it”指的就是“the experience”。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“Since that day in July, 2016, Braeden has handed out over 8,000 bags to the homeless through his organization Braes Brown Bags, also known as 3B”可知,从2016年七月的那一天起,Braeden通过自己的3B组织
28、给无家可归者发放了8000多个包裹。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的“Braeden travels the country, giving talks in schools to inspire other young people to help their communities. On his travel, hes raised $ 60,000 to expand his program”可知,他全国旅行,在学校做报告鼓励其他年轻人帮助他们的社区。在旅行中,他募集到了60,000美元来扩展自己的项目。C选项“去拜访一些立法者”并不是Braeden全国旅行的原因。故选C
29、。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“This is a huge accomplishment, especially for someone of his age”所言:这是一项巨大的成就,尤其是对于像他这个年龄的人,可知作者认为就年龄而言,他很了不起。故选A。【点睛】推理判断作者的观点态度是阅读理解的一大难点,解决此类题的关键是要“read between lines”,即要从上下文的字里行间来判断出作者的倾向和观点态度。比如本文的第4小题,作者对这个男孩的事业是什么看法呢?本文第一句“At 12 years old, Braeden Mannering is already we
30、ll on his way to running an empire!”才12岁的Braeden Mannering已经稳稳地走在管理一个自己的帝国的路上了!“is already well on his way”明显地表达了作者的赞许;最后一段中“This is a huge accomplishment, especially for someone of his age.” 这是一项巨大的成就,尤其是对于像他这个年龄的,“a huge accomplishment”和“especially”也在表达的作者对小男孩所做的事的称赞。因此我们可以知道,作者觉得小男孩在这个年纪取得这样的成就是非
31、常了不起的。CMark was a great kid from a tough neighborhood. Crime, drugs, fighting and poverty: You name the problem and his neighborhood had it. A scholarship fund provided his tuition to Catholic High, where he was a great baseball player.Mark struggled in the classroom, though. He was bright, just beh
32、ind, due to a more than difficult home environment. But there were problems finding the time for all he needed to do. After-school tutoring seemed impossible because of baseball practice. Some suggested Mark abandon sports and concentrate on “schooling”. But, in reality, if he was going to attend co
33、llege he would need his sports; so to miss practice and then perform any less than at his best on the field was not wise.A fellow teacher, Mrs. Jones, offered to tutor Mark in math at her home. I asked Mark to come to my house for other areas of work. No one paid us. Mrs. Jones summed it up this way
34、: “Pay day doesnt always come on Mondays”.When we were not working with Mark to improve his skills for the ACT, the coach and Marks dad took him to various colleges to talk with both baseball and football program coaches. He settled on the college that offered him scholarships to play both sports. B
35、ut he needed a good ACT score.It takes months to receive the results of college entrance exams. One afternoon after school, while I was grading papers in my room, there was a noise outside the door.Mark came in, lifted me out of the seat behind my desk, spun(旋转) me around in the air, and yelled over
36、 and over: “Im going to college! Im going to college!”“I guess you got your scores!” I asked.“Well, yeah!” he laughed. “And guess what? I got one point more than I need to be admitted. One point extra. Thank you! Now, wheres Mrs. Jones? Ive got to tell her too!”Until that moment, I had never quite u
37、nderstood what the expression “Pay day doesnt always come on Mondays” meant. But it was clear to me the instant Mark ran into the room to announce his news. No amount of money could ever replace my spin in the air at the hands of a boy who finally had a chance at a better life.8. Mark had difficulty
38、 in learning mainly because _.A. he spent most of his spare time practicing baseballB. his family couldnt afford any tutoring for himC. his parent didnt care about his studyD. he was constantly involved in the crimes in his neighborhood9. According to the article, which of the following is false?A.
39、The teachers offered to tutor Mark free of charge.B. Theft was a problem in Marks neighborhood.C. Mark owed his success in passing ACT to his teachers.D. Mark went to college mainly due to his good ACT score.10 The underlined word “settled on” in the fourth paragraph probably means _.A. was accepted
40、 byB. reached a final decision aboutC. paid a visit toD. became familiar with11. What is the best title for this passage?A. Pay Day Will Come Some Day.B. Practice Makes a Better Life.C. Relationships between Teachers and Students.D. Never Give up on Yourself.【答案】8. A 9. D 10. B 11. A【解析】这是一篇记叙文。短文叙述
41、了生活环境很糟糕,靠奖学金在天主教高中上学的马克是一名非常出色的棒球手,大多数的时间都在进行棒球训练,用在学习上的时间很少。在老师的帮助以及个人的努力下,顺利通过ACT考试被大学录取,从而改变自己生活的故事。这则故事告诉我们付出总会有回报的道理。【8题详解】细节理解题。由第二段“ But there were problems finding the time for all he needed to do. After-school tutoring seemed impossible because of baseball practice.”可知,但是他很难找到时间做他需要做的事情。因为
42、棒球练习,课后辅导似乎是不可能的。所以马克学习困难主要是因为他把大部分业余时间都花在练习棒球上。故A选项正确。【9题详解】细节理解题。由倒数第二段“I got one point more than I need to be admitted. One point extra. ”可知,马克的分数只比录取分数多了一分。所以只能说分数仅仅及格,不能说良好。故D选项说的不对。故D选项正确。【10题详解】词义猜测题。由第四段“He settled on the college that offered him scholarships to play both sports. But he need
43、ed a good ACT score.”可知,他决定去那所为他提供两项运动奖学金的大学。但是他需要一个好的ACT分数。以及第六段“Im going to college! Im going to college!”我要上大学了。所以判断出第四段中的settle on的意思是 reached a final decision about“达成最终的决定”。才会有下文马克参加了这所大学的入学考试,才会被录取。故B选项正确。【11题详解】标题归纳题。通读全文可知,短文叙述了生活环境很糟糕,靠奖学金在天主教高中上学的马克是一名非常出色的棒球手,大多数的时间他都在进行棒球训练,用在学习上的时间很少。在
44、老师的帮助下以及个人的努力下,顺利通过ACT考试被大学录取,从而改变自己生活的故事。所以这则故事再告诉我们,无论什么样的出身环境,无论被限制于什么样的条件,付出总有一天会得到回报。故判断出“付出总有回报”为短文的标题。故A选项正确。DTechnology offers conveniences such as opening the garage door from your car or changing the television station without touching the TV.Now one American company is offering its employ
45、ees a new convenience: a microchip implanted (植入) in their hands. Employees who have these chips can do all kinds of things just by waving their hands. Three Square Market is offering to implant microchips in all of their employees for free. Each chip costs $300 and Three Square Market will pay for
46、the chip. Employees can volunteer to have the chips implanted in their hands. About 50 out of 80 employees have chosen to do so. The president of the company, his wife and their children are also getting chips implanted in their hands.The chip is about the size of a grain of rice. Implanting the chi
47、p only takes about a second and is said to hurt only very briefly. The chips go under the skin between the thumb and forefinger. With a chip in the hand, a person can enter the office building, buy food, sign into computers and more, simply by waving that hand near a scanner. The chips will be also
48、used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband (腕带) or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they had an implanted chip.Three Square Market is the
49、first company in the United States to offer to implant chips in its employees. Epicenter, a company in Sweden, has been implanting chips in its employees for a while.Three Square Market says the chip cannot track the employees. The company says scanners can read the chips only when they are within a
50、 few inches of them. “The chips protect against identity theft, similar, to credit cards.” The U.S. Food and Drug Administration approved the chips back in 2004, so they should be safe for humans, according to the company.In the future, people with the chips may be able to do more with them, even ou
51、tside the office. Todd Westby is Chief Executive Officer of Three Square Market. He says, “Eventually, this technology will become standardized allowing you to use this as your passport, public transit, all purchasing opportunities, etc.”12. What is the third paragraph mainly about?A. The substitute
52、s of the chips.B. The advantages of the chips.C. The places to implant the chips.D. The potential risks of implanting the chips.13. What does the underlined word “them” in Paragraph 5 refer to?A. the handsB. the employeesC. the credit cardsD. the scanners14. We can infer that _.A. the chips are very
53、 popular among the employeesB. the chips have magic powersC. the price of the chips is reasonableD. most people suspect the application of the chips15. Which of the following best describes Todd Westbys attitude towards the chips?A. Defensive.B. Disappointing.C. Optimistic.D. Casual.【答案】12. B 13. D
54、14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。主要说明了现在,一家美国公司为其员工提供了一种新的便利:一种微型芯片植入他们的手中。拥有这些芯片的员工只需挥手就可以做各种事情。植入是免费的,文章说明了这种芯片的便利优势以及其他人对此的看法。【12题详解】主旨大意题。根据第三段 With a chip in the hand, a person can enter the office building, buy food, sign into computers and more, simply by waving that hand near a scanner. The chips
55、will be also used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they had an implanted chip.可知手握芯片,人们可以进入办公楼,购买
56、食物,登录电脑等等,只需在扫描仪附近挥动这只手。这些芯片还将被用来识别员工。想要方便,但又不想在皮肤下植入微晶片的员工,可以戴上腕带或带晶片的戒指。他们只需挥手就可以完成同样的任务,就好像他们体内植入了芯片一样。由此可知,第三段主要是在说明这种芯片能够给人们带来便利的优势。故选B。【13题详解】词义猜测题。根据上文The company says scanners can read the chips only when they are within a few inches of可知扫描仪只能在芯片离扫描仪不到几英寸的地方读取芯片。由此可知,此处“them”指代上文中的the scanne
57、rs “扫描仪”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第三段中The chips will be also used to identify employees. Employees who want convenience, but do not want to have a microchip implanted under their skin, can wear a wristband or a ring with a chip instead. They can perform the same tasks with a wave of their hands as if they
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
安徽省池州市2022学年高二下学期期末考试化学试题.pdf
