安徽省六安第一中学2022-2023学年高一英语下学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 六安 第一 中学 2022 2023 学年 英语 下学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、六安一中2023年春学期高一年级期中考试英语试卷时间:120分钟 满分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the man know Greg?A. He is in the same class with Greg. B. He met Greg in Sweden.C. He teaches Greg physics.2.
2、What does the man suggest the woman do?A. Use a different plug. B. Buy a new television.C. Try to repair the old television.3. What does the man think about the new airport?A. Its far away. B. Its noisy. C. Its crowded.4. What kind of morning meal does the man prefer?A. A simple meal. B. A sweet mea
3、l. C. A large meal.5. Where are the speakers?A. At a supermarket. B. At a flower shop. C. At a drugstore.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman do for Thanks
4、giving?A. Work at a store. B. Go to her grandparents house.C. Attend a festival in the evening.7. Why does the man refuse the womans offer?A. He doesnt want to cook. B. He will be out of energy.C. He received an invitation elsewhere.听第7段材料,回答第8至10题。8. Why did the girl switch language classes?A. Her
5、class was too easy. B. Her mother asked her to do it.C. Her interests were in another language.9. Which language is the boy trying to learn?A. Spanish. B. German. C. Italian.10. What will the boy probably do to practice what he is learning?A. Speak to his relatives. B. Listen to the teacher. C. Stud
6、y the class material.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the probable relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Tourist and guide. C. Reporter and explorer.12. What was the most difficult part on the mountain according to the man?A. The ice was dangerous. B. The snow was deep. C. The roc
7、ks were small.13. How long does it take most people to climb up and down the mountain?A. 6 hours. B. 12 hours. C. 15 hours.听第9段材料,回答第14至17题。14. What are the speakers mainly talking about?A. A purchase. B. A person. C. A problem.15. What happened two weeks ago?A. The woman bought a dryer.B. The dryer
8、 started to work poorly.C. The company fixed the dryer.16. How much did people used to pay to use the dryer perfectly?A. $2. B. $3. C. $4.17. What will Joe probably do first this afternoon?A. Check the dryer. B. Replace the dryer. C. Repair the dryer.听第10段材料,回答第18至20题。18. Who would be on the top of
9、the tower probably? A. Women. B. Men. C. Children.19. How many people were in the largest tower?A. 10. B. 14. C. 40.20. What is the purpose of the event?A. To celebrate teamwork. B. To show strength. C. To break a record.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出
10、最佳答案。AUrban gardens are valuable assets (资产) to communities. They provide green spaces to grow sustainable food, build community cohesion (凝聚力), make new friends, connect with the earth, and much more. So, lets check out our list of 4 inspiring urban gardens in the US.Gotham GreensWhere: New York &
11、ChicagoWhat: Gotham Greens first started in Brooklyn and now has four locations in New York City and Chicago. Their flagship farm in Brooklyn produces over 100,000 pounds of greens per year. But it doesnt just produce healthy local vegetables. It is using high-tech greenhouses with solar panels to m
12、ake sure the food grown is healthy and sustainable.Baltimore Urban Gardening with StudentsWhere: Baltimore, MarylandWhat: The Baltimore Urban Gardening with Students (BUGS) program encourages students to get their hands dirty and plant vegetables through their after-school and summer programs. Many
13、of these kids dont have access to green spaces and have never had the opportunity to grow food.Revision Urban FarmWhere: Boston, MassachusettsWhat: Revision Urban Farm in Boston works in partnership with the Revision Family Home-a shelter for 22 homeless parents and their kids. The farm provides the
14、se families within formation on healthy eating, and access to the farms fresh vegetables. The organization also provides job training to help families escape the cycle of poverty.SwaleWhere: New YorkWhat: Swale, a floating food forest located on a large boat, is an innovative project meant to inspir
15、e citizens to rethink the relationship between our cities and our food. This urban garden serves as both a living art exhibit and an educational farm Food forests are sustainable gardens that include vegetables, fruit, nut trees, bushes, herbs, and vines each one complementing the other in a symbiot
16、ic (共生的) relationship.1. What is special about Gotham Greens?A. It offers homeless families information on healthy eating.B. It creates a sustainable garden on a large boat.C. It provides job training for students.D. It uses high-tech greenhouses to grow healthy food.2. Which urban garden offers fir
17、st-hand farming experience?A. Baltimore Urban Gardening with Students.B. Swale.C. Revision Urban Farm.D. Gotham Greens.3. What do these four urban gardens have in common?A. They create job opportunities for farmers.B. They are inspirational projects in New York.C. They are beneficial to communities.
18、D. They have educational and entertaining purposes.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。城市花园是社区的宝贵资产。它们为种植可持续粮食提供绿色空间,建立社区凝聚力。文章主要讲述了几个城市花园。【详解】1. 细节理解题。根据文章Gotham Greens(哥谭镇蔬菜)部分中的“It is using high-tech greenhouses with solar panels to make sure the food grown is healthy and sustainable.(它正在使用带有太阳能电池
19、板的高科技温室,以确保种植的食物是健康和可持续的。)”可知,Gotham Greens使用了高科技温室种植健康的食物。故选D项。2. 推理判断题。根据文章Baltimore Urban Gardening with Students(巴尔的摩城市园艺与学生)部分中的“The Baltimore Urban Gardening with Students (BUGS) program encourages students to get their hands dirty and plant vegetables through their after-school and summer pro
20、grams. Many of these kids dont have access to green spaces, and have never had the opportunity to grow food.(巴尔的摩城市与学生一起园艺(BUGS)项目鼓励学生通过课后和夏季项目把手弄脏并种植蔬菜。这些孩子中的许多人没有机会接触绿色空间,也从来没有机会种植食物。)”可知,来这里进行园艺活动的孩子从来没有接触过农作,也从来没有机会尝试种植食物,由此可以推测出,该城市花园能向学生提供第一手的耕作经验。故选A项。3. 细节理解题。根据文章第一段“Urban gardens are valuab
21、le assets to communities. They provide greenspaces to grow sustainable food, build community unity, make new friends, connect with the earth, and much more.(城市花园是社区的宝贵资产。它们提供绿色空间来种植可持续的食物,建立社区团结,结交新朋友,与地球联系等等。)”可知,文章主要讲的是城市花园对社区的影响。由此可以推出,后文提到的四个城市花园都对社区来说都有益处。故选C项。BOne morning a deer rushed into a
22、courtyard where a little boy was playing. The deer hooked the boys clothing with its antlers (角). This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains
23、 with her little boy.The mother was so afraid! She ran after the deer as fast as she could, and not too far away,she found her son sitting on the grass safely. Seeing his mother, the little boy laughed and reached out his arms to her. His mother held him tight. She was so happy that she cried.She hu
24、rried back with her dear son. When she got home, she was amazed at what she saw. The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer. The whole house was destroyed under the tees great weight.Then the mother remembered the day about a year before when a deer, flee
25、ing from a hunter, had run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some clothes and let it return to the forest.The deer seemed to understand that she had saved its life. When leaving, it kept bowing its head to her, as if it were thanking her for her kindness.
26、She never imagined that the deer could remember her help. It somehow knew the tree was going to fall and kill her and her son, so it came back to save them.When the mother remembered all this, she said, “Saving the life of another is the same as saving the life of your own.”4. What happened when the
27、 mother ran out of the house?A. A deer escaped into her house.B. Her son was carried away by a deer.C. The big tree behind her house fell down.D. Her son was sitting safely on the ground.5. Which is the correct order of the events that happened in the story?The mother saved the deer from the hunter.
28、 The mother ran after the deer.The deer carried the boy away. The house was damaged by the fallen tree.The boy was found sitting on the ground safely.A. B. C. D. 6. What can we learn about the mother?A. She was strong.B. She was anxious.C. She was kind.D. She was smart.7. What can be the proper titl
29、e for the passage?A. A Life-saving StoryB. Woman Saving Her SonC. Helping the DeerD. Saving A Deer, Saving A Dear【答案】4. B 5. B 6. C 7. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一个小男孩在院子里玩耍的时候,突然一只鹿冲了进来,用鹿角把小男孩托走了,于是母亲前去救儿子,结果回到家后发现房子被树压塌了。母亲才意识到是自己曾经救过的鹿救了她和儿子。【4题详解】细节理解题。根据第一段“This scared the little boy so much that
30、 he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening. She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains with her little boy.(这把小男孩吓坏了,他大声叫了一声,他的母亲跑出来看看发生了什么事。她出来的时候正好看见那只鹿用鹿角托着她的孩子向山里跑去了)”可知,当母亲跑出房子的时候,她的儿子被一只鹿用鹿角托走了。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段“T
31、hen the mother remembered the day about a year before when a deer, fleeing from a hunter, had run into her house. She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some clothes and let it return to the forest.(这时,母亲想起了大约一年前的一天,一只鹿从猎人那里逃跑,跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过,所以她用一些衣服把它盖起来,让它回到森林里)”可知,排序
32、第一,故排除C、D选项;根据第一段“She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains with her little boy.(她出来的时候正好看见那只鹿叼着她的孩子向山里跑去了)”可知,排序第二,故排除A选项。故正确顺序是。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第四段“She felt sorry for the frightened deer, so she covered it with some clothes and let it return to the forest.(她为
33、这只受惊的鹿感到难过,所以她用一些衣服把它盖起来,让它回到森林里)”可知,这位母亲很善良。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据最后一段“When the mother remembered all this, she said, “Saving the life of another is the same as saving the life of your own.”(当母亲想起这一切时,她说:“拯救别人生命和拯救自己的生命是一样的。”)”结合文章主要讲述了讲述了一个小男孩在院子里玩耍的时候,突然一只鹿冲了进来,用鹿角把小男孩托走了,于是母亲前去救儿子,结果回到家后发现房子被树压塌了。母亲
34、才意识到是自己曾经救过的鹿救了她和儿子。可知,D选项“拯救一只鹿,拯救一个亲爱的人”最符合文章标题。故选D。CAsk 9-year-old Annie what the worst thing was that ever happened in her house last year, and she wont tell you that it was her parents divorcing, although they did. No, what Annie remembers most are the horrible fights leading up to the announce
35、ment about the divorce which was, as it turned out, and despite her parents anxiety about telling her, “not that big of a deal.” “I already knew they were not getting along well,” Annie says, “Every night after I went to bed, l would hear my parents fighting.” It made me really unhappy. When they fi
36、nally decided to get a divorce, all of that stopped.Annies experience is more common than you might think, and there is a great deal of evidence to suggest that “staying together for the sake of the children” is not all its cracked up to be, and may do more harm than good. According to psychologist
37、Lynn Martingdale, hearing their parents argue is often more stressful for children than separation and divorce, and if you think that your children dont know that theres trouble in family, then youre kidding yourself. The home life of children whose parents have an unhappy marriage is often far from
38、 ideal, and whats worse, parents will compound the problem by taking their unhappiness out on the children.The Center for Moving Forward conducted a study in 2014 in which they followed 25families whose parents had been in marriage counseling. After tracking these families for 5 years, they found th
39、at the children of the parents who had eventually gotten divorced were not worse off than the children of those who had remained together, and in some cases had fared better. The study took into consideration, social and the childrens general sense of well-being.8. Why was Annie really unhappy accor
40、ding to paragraph 1?A. Her parents fought every night.B. Her parents finally got divorced.C. Her parents decided to abandon her.D. Her parents got along badly with her.9. Which statement may psychologist Lynn Martingdale agree with?A. Separation and divorce will hurt the children most.B. Keeping an
41、unhappy marriage hurts children more.C. Children cant understand their parents marriage well.D. Children cant feel the unhappiness from their parents.10. Whats the function of the last paragraph in the passage?A. To give an example of divorce.B. To support Annies correct answer.C. To further clear t
42、he authors view point.D. To highlight the importance of the study.11. What is the best title for the passage?A. Divorce Is Good for ChildrenB. Divorce Is Not the Worst ThingC. Fighting Is Often StressfulD. Staying Together Is for Children Only【答案】8. A 9. B 10. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇议论文。作者引用了Annie的事例,C
43、enter for Moving Forward的一项调查来说明对于孩子们来说离婚并不是最糟糕的事情。【8题详解】细节理解题。根据第一段的Annie says, “Every night after I went to bed, l would hear my parents fighting.” It made me really unhappy.(安妮说,“每天晚上我睡觉后,我都会听到父母吵架。”“这让我很不开心。) 可知,安妮不高兴的原因是她的父母每天晚上都吵架,故选A。9题详解】推理判断题。根据第二段的According to psychologist Lynn Martingdale
44、,hearing their parents argue is often more stressful for children than separation and divorceThe home life of children whose parents have an unhappy marriage is often far from ideal(根据心理学家Lynn Martingdale,听他们的父母吵架对孩子来说比分居和离婚更有压力父母婚姻不幸福的孩子的家庭生活往往很不理想)可知,心理学家Martingdale认为维持不幸的婚姻对孩子的伤害更大这一观点。故选B。【10题详解
45、】推理判断题。根据最后一段的they found that the children of the parents who had eventually gotten divorced were not worse off than the children of those who had remained together, and in some cases had fared better.(他们发现,最终离婚的父母所生的孩子并没有比那些仍在一起的父母所生的孩子更糟糕,在某些情况下,他们的情况更好。)由此可知,作者引用Center for Moving Forward的一项调查来进一步
46、明确作者的观点。故选C。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章第一段引用了Annie的事例来说明父母婚姻不幸福的孩子的家庭生活往往很不理想,最后一段引用Center for Moving Forward的一项调查来进一步证明离婚并不是一件最糟糕的事的观点,由此可知,文章在围绕着“离婚并不是一件最糟糕的事”的观点进行讨论,B选项可以作为文章的标题,故选B。DA new report has concluded that advertising managers are becoming increasingly interested in children. Studies show th
47、at children influence about 50 percent of things that families buy, so theyre an attractive target for advertisers.John Taylor, the author of the report, says:“Advertisers can reach their target in many ways. They can, for example, show an ad many times during school holidays, they can make the TV a
48、dvertisements a little louder than the programmes to attract attention, or they can sponsor programmes and show their advertisements just before the programme begins.”Most advertisements aimed at children are short, imaginative and often in the form of animated cartoons(动画片).“Children love the ads a
49、nd watch them in the same way as any entertainment programmer,”Taylor says.Therere concerns about advertising aimed at young people. The concerns are shared by Sarah Durham, a writer and journalist specializing in media analysis. “The most worrying thing is that children dont think carefully when th
50、ey see television advertisements. Theyre less critical than adults and dont usually realise the advertisement has a persuasive message, to encourage them or their parents to spend as much money as possible on the product or service,”she says.Therere also concerns over the vast sums of money that jun
51、k food producers spend on advertising to persuade children to buy their food products. Many advertisements, argues Durham, sell food that is a lot higher in fat, salt and sugar than healthier alternatives. “Many companies target children with offers of free toys, models of cartoon characters and gim
52、micky(耍花招的)packaging.”Government approaches to controlling advertising to children vary. In Sweden, one of the strictest countries where advertising is concerned, TV advertising to children under the age of 12 is banned. Greece bans television advertisements for childrens toys between 7 a.m. and 10
53、p.m. Denmark and the Netherlands also have legal controls whereas France, Britain and Germany prefer self-regulation(自动调节)Some countries are not as certain as the Swedes that advertising to children is harmful. The French argue that children need to see many advertisements so that they can develop t
54、heir ability to think as they grow up. The belief is that advertising will help children to be more aware of its persuasive power.12. What does John Taylor mainly talk about in Paragraph 2?A. Ways in which advertisers reach children.B. The time children spend watching television.C. Examples of succe
55、ssful advertising to children.D. The serious problems of advertising to children.13. Why is Sarah Durham concerned about advertising aimed at children?A. TV ads limit childrens imagination.B. TV ads affect childrens brain development.C. Children lack the good sense to make decisions.D. Children may
56、spend lots of time watching television.14. What does Durham say about the food advertised?A. Its tasty.B. Its cheap.C. Its unhealthy.D. Its readymade.15. What is the Frenchs attitude toward advertising to children?A. Doubtful.B. Relaxed.C. Objective.D. Unfavorable.【答案】12. A 13. C 14. C 15. B【解析】【分析】
57、这是一篇说明文。文章讲述了广告对儿童的影响。由于儿童缺乏对事物的判断能力,所以家长需要格外注意这些针对儿童的广告,不能让儿童被广告内容所篇。【12题详解】主旨大意题。根据文章第二段“John Taylor, the author of the report, says: “Advertisers can reach their target in many ways. They can, for example, show an ad many times during school holidays, they can make the TV advertisements a little
58、louder than the programmers to attract attention, or they can sponsor programmers and show their advertisements just before the programmer begins.”(这份报告的作者约翰泰勒(John Taylor)表示:“广告商可以通过多种方式达到他们的目标。例如,他们可以在学校放假期间多次播放一则广告,他们可以使电视广告的声音比原定节目大一些,以吸引注意力,或者他们可以赞助节目,在节目开始前播放他们的广告。”)可知,第二段主要在讲对儿童做广告的方式。故选A项。【1
59、3题详解】推理判断题。根据文章第四段“The most worrying thing is that children dont think carefully when they see television advertisements. Theyre less critical than adults and dont usually realize the advertisement has a persuasive message, to encourage them or their parents to spend as much money as possible on the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452615.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-4 乡情 友情 黄鹤楼送孟浩然之广陵∣长春版 (共23张PPT).ppt
