分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型2020-2021学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合能力评估习题(含解析)新人教版选修8.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:452825
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:26
  • 大小:101.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Unit Inventors and inventions综合能力评估习题含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 inventions 综合 能力
    资源描述:

    1、综合能力评估三(Unit 3)测试时间:120分钟总分:150分第卷(共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What are the speakers going to do next? AWait for Bob.BGive a report.CLeave by plane.2What does the woman mean? ATea is

    2、better than coffee.BThere are two reasons not to drink coffee.CThe man shouldnt drink tea,either.3What did the mans father do the day before yesterday?AHe went to see the doctor. BHe stayed in bed. CHe slept all day.4Who could be good friends? ASarah and Steve. BSarah and John. CSteve and John.5Wher

    3、e does the conversation probably take place?AOn the playground. BOn the way to the playground. COn the way home.第二节:(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第68题。6What does the woman think of

    4、 AI. ?AIt is exciting. BIt is surprising. CIt is moving.7Why does the machine in AI. want to become a real person?AIt wants to act like a human person.BIt wants to have true love with people.CIt doesnt like to be a robot.8Whats the most probable relationship between the two speakers?AInterviewer and

    5、 interviewee. BFather and daughter. CClose friends.听第7段材料,回答第910题。9Why did the woman give the man a plant?AShe thanks him for taking care of her house.BThe man doesnt have any plants like this.CThe man likes the beautiful plant.10Where does the conversation probably take place?AIn the mans house. BI

    6、n the womans house. CIn the yard.答案附:听力参考材料Text 1W:Our flight leaves in an hour.Wheres Bob?He has the report were presenting.I hope he makes it.M: He probably got caught in rush hour.W:There is now.He always arrives at the last minute.Text 2M:The doctor told me to stop drinking coffee.W:Shouldnt you

    7、 stop drinking tea,too?Text 3W:Did your father go to see the doctor the day before yesterday,Jack?M:Yes,he did.W:What did the doctor say?M:My father should stay in bed for a few days.Text 4M:Im sure John and Steve could be friends,because they both like reading.W:Im not so sure about that,because Jo

    8、hn said that he liked reading,but he also said that he liked football.Steve said that he thought football was boring.M:Perhaps John and Sarah could be friends,because they both like reading and playing football.Sarah said that she didnt like computers.John doesnt like computers,either.Text 5W:Im not

    9、 very good at tennis,you know.M:Dont worry! Were playing for fun.W:I havent played tennis for a very long time.M:Well done! That is a very good ball! You see you can do it!W:I hope so.I enjoy playing tennis with you.See you next week.Text 6M:Jennifer,I heard you like films.Do you have a favorite dir

    10、ector?W:Well,there are so many,but I think I still like Spielberg most.Ive seen most of his films,like Jaws and Jurassic Park,ET,and last week I saw AI.M:What is that film about?W:A.I.is about a time in the future when people make robots that love people.The film is about a little boy,who is really

    11、a machine.The people throw him away.The biggest dream of the boy is to become a real human person,so that the family will love him.The film shows that true love is forever.M:What did you think about this film?W:I like the film a lot because the story is simple but very strong.Text 7M:Oh,Wilma.What a

    12、 surprise to see you!So youve come back.Did you have a nice vacation?W:Oh,we had a great time.Fresh air and sunshine every day.We were really lucky with the weather.M:Come in for a cup of coffee.W:Thanks,but Ive still a lot of work to do.I just stopped by with thisits for you.M:Oh,Wilma! Thank you.I

    13、ts beautiful.I dont have any plants like this.But you shouldnt have.W:Well,Fred and I just want to thank you for taking care of our house and watering the plants while we were away.M:Well,what are friends for? You need not bring a gift.Why dont you come around next week,and well have dinner with Fre

    14、d and Barney.W:That sounds lovely.Ill call you on Tuesday.听第8段材料,回答第1113题。11What is the man asking the woman for? AWhere to check in. BHow to get on a plane.CWhen to get on the plane.12How many cards does the man need for a plane journey?A2. B3. C4.13What does the man have to do after he has paid an

    15、 airport fee?AGo to the gate. BCheck in his bags. CHave the security check.听第9段材料,回答第1417题。14How long has the woman been in New Zealand?A3 weeks. B3 months. C13 weeks.15Why was the woman told to make more international or local friends?AIt would make her teacher satisfied.BShe doesnt like to have Ch

    16、inese friends.CIt would help her in learning English.16Who are Kiwis? AInternational students. BNative New Zealanders. CPeople looking for fun in nature.17Whats the local peoples life like according to the woman? ALife there is very boring.BThey like to make a lot of friends.CThey enjoy themselves b

    17、y getting close to nature.听第10段材料,回答第1820题。18Whats the text mainly about? AWe human beings may be endangered in the future.BThe situation of the nature today is totally different.CA brief introduction to Theory of Evolution.19Why are many endangered species dying out today?AIts natural for some anim

    18、als to die out.BThere are changes in the weather or other causes.CMillions of them are being killed by human beings.20What is Theory of Evolution about? AStrong animals survive and weak animals die out.BWithout enough animals and plants,nature will get worse.CAnimals die out over a long period of ti

    19、me.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读短文,并从每个小题后的A、B、C、D四个选项中选出符合短文内容的最佳答案。A“I see youve got a bit of water on your coat,” said the man at the petrol station. “Is it raining out there?” “No, its pretty nice,” I replied, checking my sleeve. “Oh, right. A pony (马驹) bit me earlier.”As it happ

    20、ened, the bite was virtually painless: more the kind of small bite you might get from a naughty child. The pony responsible was queuing up for some ice cream in the car park near Haytor, and perhaps thought Id jumped in ahead of him.答案Text 8W:Good morning.How can I help you?M:This is the first time

    21、we fly and we dont know what to do.W:OK.First of all,you have to take your tickets and your bags to the checkin counter.There,they will take your bags and give you a card that lets you get on the plane.You will also get a card that you can use to pick up your bags when you arrive.Next,you have to pa

    22、y an airport fee.M:Whats an airport fee?W:It helps pay for the airport.It costs about 50 yuan.When you have paid the fee,you must go through a security check.An officer will check your name on a computer and then make sure that you are not bringing anything dangerous onto the plane.M:Its good to kno

    23、w that they care about our safety.What do we do after that?W:Then you can go to the gate.M:Whats a gate?W:A gate is the place where you enter the plane.Its just a door really,and a counter where they check the card you got when you showed your tickets.M:How do we know when its time to get on the pla

    24、ne?W:There will be a call about twenty minutes before your plane leaves.Text 9M:Why did you come to New Zealand?W:New Zealand is an Englishspeaking country.I was told that Kiwis are very friendly and honest,M:What was your first impression of Auckland?W:When I first arrived here,two years ago,I thou

    25、ght “Wow! This place is so beautiful.”M:And how do you feel about Auckland now?W:During the three months,I felt quite lonely.M:There must be many Chinese.W:I met some of them,and of course also made some friends.But my teachers told me Id better make friends with other international students or Kiwi

    26、s.Id have more fun,and it would be better for my English.M:So what do you do after school?W:Everyone who first comes to New Zealand will feel that life is very boring here.You have to discover the way Kiwis enjoy their life.M:Hows that?W:Kiwis look for fun that is close to nature.They go with friend

    27、s hiking in the mountains,or looking for all kinds of fun in and around the water.Text 10Charles Darwins famous Theory of Evolution tells us about survival of the fittest.Survival of the fittest means that strong animals survive and weak animals die out.Today,many people are worried about endangered

    28、 species.But isnt it just normal for some animals to die out?The situation today is different from the past.In the past,animals died out over a long period of time.When animals died out in the past,it was usually because of changes in the weather or other natural causes.What is happening today is to

    29、tally different.We are killing millions of species in a short time.The result is that we are killing our future,because so many species are being killed in such a short time that even the fittest cant survive.Many of the species that are disappearing are unknown and few people even know that they ar

    30、e dying out.We may also need these species in the future.If we allow these species to die out,we are in fact becoming endangered ourselves.答案15.CCABA610.CBAAC1115.BACBC1620.BCACAThe reason why the ponies here are naughty is that Haytor is a touristheavy area and tourists are constantly feeding the p

    31、onies foods, despite signs asking them not to. By feeding the ponies, tourists increase the risk of them getting hit by a car, and make them harder to gather during the areas annual pony drift (迁移)The purpose of a pony drift is to gather them up so their health can be checked, the baby ones can be s

    32、topped from feeding on their mothers milk, and those whove gone beyond their limited area can be returned to their correct area. Some of them are also later sold, in order to limit the number of ponies according to the rules set by Natural England.Three weeks ago, I witnessed a small neardisaster a

    33、few miles west of here. While walking, I noticed a pony roll over on his back. “Hello!” I said to him, assuming he was just rolling for fun, but he was very still and, as I got closer, I saw him kicking his legs in the air and breathing heavily. I began to properly worry about him. Fortunately, I ma

    34、naged to get in touch with a Dartmoors Livestock Protection officer and send her a photo. The officer immediately sent a local farmer out to check on the pony. The pony had actually been trapped between two rocks. The farmer freed him, and he began to run happily around again.Dartmoor has 1,000 or s

    35、o ponies, who play a critical role in creating the diversity of species in this area. Many people are working hard to preserve these ponies, and trying to come up with plans to find a sustainable (可持续的) future for one of Dartmoors most financiallytroubled elements.21Why are tourists asked not to fee

    36、d the ponies?ATo protect the tourists from being bitten.BTo keep the ponies off the petrol station.CTo avoid putting the ponies in danger. DTo prevent the ponies from fighting.22One of the purposes of the annual pony drift is _.Ato feed baby ponies on milk Bto control the number of poniesCto expand

    37、the habitat for ponies Dto sell the ponies at a good price23What was the authors first reaction when he saw a pony roll on its back?AHe freed it from the trap. BHe called a protection officer.CHe worried about it very much. DHe thought of it as being naughty.24What does the author imply about the pr

    38、eservation of Dartmoors ponies?AIt lacks peoples involvement. BIt costs a large amount of money.CIt will affect tourism in Dartmoor. DIt has caused an imbalance of species. BWhat Theresa Loe is doing proves that a large farm isnt a prerequisite for a modern growyourown lifestyle. On a mere 1/10 of a

    39、n acre in Los Angeles, Loe and her family grow, can (装罐) and preserve much of the food they consume.Loe is a master food preserver, gardener and canning expert. She also operates a website, where she shares her tips and recipes, with the goal of demonstrating that everyone has the ability to control

    40、 whats on their plate.Loe initially went to school to become an engineer, but she quickly learned that her enthusiasm was mainly about growing and preparing her own food.“I got into cooking my own food and started growing my own herbs (香草) and foods for that fresh flavor,” she said. Engineer by day,

    41、 Loe learned cooking at night school. She ultimately purchased a small piece of land with her husband and began growing their own foods.“I teach people how to live farmfresh without a farm,” Loe said. Through her website Loe emphasizes that “anybody can do this anywhere”. Got an apartment with a bal

    42、cony (阳台)? Plant some herbs. A window? Perfect spot for growing. Start with herbs, she recommends, because “theyre very forgiving”. Just a little of the herbs“can take your regular cooking to a whole new level,” she added.“I think its a great place to start.” Then? Try growing something from a seed,

    43、 she said, like a tomato or some tea.本文介绍了英国达特穆尔草原的马驹保护项目。21C细节理解题。根据第三段中的“By feeding the ponies, tourists increase the risk of them getting hit by a car, and make them harder to gather”可知,不让游客喂马驹是为了保护这里的马驹免遭危险。故选C。22B细节理解题。第四段提到每年一度的马驹迁移的目的:把马驹聚集在一起,检查马驹的健康状况;让小马驹不再吃母乳;跑出限制区域的马驹能够返回正确的区域;把有些马驹卖掉,以按

    44、照 Natural England 的规定限制马驹的数量。四个选项中只有B项是马驹迁移的目的之一。23D细节理解题。根据第五段的内容,当作者看到这头马驹在地上打滚的时候,他以为它只是为了嬉戏,后来才开始为它担心,并且打电话联系相关的官员,因此选D。24B推理判断题。根据最后一段中的“Many people are working hard.one of Dartmoors most financiallytroubled elements”可以判断,很多人都在努力保护这些马驹,帮忙想办法为达特穆尔的这个被金融所困扰的项目寻找可持续发展的未来。由此可推知,该保护项目缺少资金,保护这里的马驹会花费

    45、很多钱,因此选B。Canning is a natural extension of the planting she does. With every planted food, Loe noted, theres a moment when its bursting with its absolute peak flavor.“I try and keep it in a time capsule in a canning jar,”Loe said.“Canning for me is about knowing whats in your food, knowing where it

    46、comes from.”In addition to being more in touch with the food shes eating, another joy comes from passing this knowledge and this desire for good food to her children:“Influencing them and telling them your opinion on not only being careful what we eat but understanding the_bigger_picture,” she said,

    47、“that if we dont take care of the earth, no one will.”25The underlined word“prerequisite”(Para. 1) is closest in meaning to“_”ArecipeBsubstituteCrequirement Dchallenge26Why does Loe suggest starting with herbs?AThey are used daily. BThey are easy to grow.CThey can grow very tall. DThey can be eaten

    48、uncooked.27According to Loe, what is the benefit of canning her planted foods?AIt can preserve their best flavor. BIt can promote her online sales.CIt can better her cooking skills. DIt can improve their nutrition.28What is the“the bigger picture”(Para. 6) that Loe wishes her children to understand?

    49、AThe knowledge about good food. BThe way to live a growourown life.CThe joy of getting in touch with foods. DThe responsibility to protect our earth.CHilversum is a mediumsized city between the major cities of Amsterdam and Utrecht in the Gooi area of North Holland, the Netherlands. Unlike most of t

    50、he Netherlands, Hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand. Once called the Garden of Amsterdam, it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests. They visit it for a relaxing day off from the urban madness. For Dutch peopl

    51、e, Hilversum is all about textile (纺织) and media industries, and modern architecture.In history, Hilversum was largely an agricultural area. Daily life was marked by farming, sheep raising and wool production. A railway link to Amsterdam in 1874 attracted rich traders from Amsterdam to Hilversum. Th

    52、ey built themselves large villas (别墅) in the wooded surroundings of the town. One of the families moving in was the Brenninkmeijers, currently the wealthiest family of the Netherlands. They moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in Hilversum. But

    53、the textile boom lasted only several decades. The last factory closed in the 1960s.The change to a media economy started in 1920, when the Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) established a radio factory in Hilversum. Most radio stations settled in the large villas in the leafy areas of the town

    54、. Television gave another push to the local economy. Hilversum became the media capital of the Netherlands, and Dutch television stars moved into the leafy neighborhoods surrounding the town.In the early 1900s, modern architects W. M. Dudok and J. Duiker placed hundreds of remarkable buildings in Hi

    55、lversum. These modern architectural masterpieces (杰作)are so many that Hilversum almost feels like an open air museum. Dudok alone shaped most of 20th century Hilversum and approximately 75 buildings still bear his unique characteristics. His masterpiece, Hilversum Town Hall, was built in 19281931. I

    56、t has wide international fame and is included in many architecture textbooks. The building has a remarkable shape and looks like a combination of “blocks”. Actually, one may start his journey of modern architecture by walking or biking the W. M. Dudok Architectural Route in Hilversum.29Hilversum is

    57、different from most of the Netherlands in that _.Ait has a large population Bit is cut off from big citiesCit has many beautiful gardens Dit is in a hilly area with sandy soil答案本文讲述的是Loe一家如何仅用一小片土地就过上了田园般的生活,并向我们讲述了如何利用有限的条件自己栽种和保存果实。25C词义猜测题。从语境上看,下文讲述的是Loe和她的家人在仅仅只有十分之一英亩的土地上栽种和保存他们所需的大部分食物,由此可推断,

    58、画线词的含义应是“必备条件,先决条件”,同C项的含义相近,故选C。26B细节理解题。根据第四段中的“Start with herbs.because theyre very forgiving”可知,Loe推荐从栽种香草开始是因为香草很容易栽种,即使被人们忽视了,它们依旧能够存活,因此选B。27A细节理解题。根据第五段中的“theres a moment when its bursting with its absolute peak flavor”可知,Loe把她种的食物装罐是为了保持食物的最佳口味。28D推理判断题。根据画线部分后面的“that if we dont take care o

    59、f the earth, no one will”可推断,Loe希望自己的孩子能够理解保护地球的重要性,因此选D。本文为说明文。文章主要介绍了荷兰的一个中等规模的城市Hilversum的相关情况。29D细节理解题。文章第一段的第二句就说明了这座城市与荷兰其他城市的不同,即Hilversum位于丘陵地区,且土壤大多数是沙土。因此选D。30.What was the greatest contribution of the Brenninkmeijers to Hilversum?ABuilding a railway link to Amsterdam.BHelping its textile

    60、industry to develop.CConstructing large villas for the poor. DAssisting its agricultural industry.31The beginning of the media industry in Hilversum was marked by the establishment of _.Aa radio factory Bthe media capitalCa radio station Da TV station32What is known about WM. Dudoks Hilversum Town H

    61、all?AIt consists of approximately 75 buildings. BIt looks like an open air museum in the city.CIt is a classic example in architecture textbooks. DIt has shaped most of 20th century Hilversum.DGet out of town with September festivalsA new school year has just begun, and falla season full of festival

    62、sis only two weeks away. But you dont have to wait, and you dont have to stay in the Charlotte area to find a fun festival.If you are looking for a lastminute day trip with the family,heres a list of festivals and fairs happening within a reasonable drive from Charlotte.Hopscotch Music FestivalWhere

    63、:Downtown Raleigh (various venues)Estimated travel time:3 hoursWhen:ThursdaySaturdayHighlights:This musical festivalwhich started Thursdayfeatures performances by more than 175 national and international bands playing in 15 different venues,all within walking distance.Music genres (类型) will include

    64、rock,hiphop,alternative country,heavy metal,dance, punk,classical,folk and everything in between.Festival goers can check out performances by various artists at dozens of day parties.Admission: $34$110Details:Flatwoods FestivalWhere:451 Peach Tree Road, BennettEstimated travel time:2 hoursWhen:10 am

    65、.Saturday5 pm.SundayHighlights:This annual festival, which is in its 15th year,features family fun,food,crafts,horse rides and an antique tractor pull.There also will be musical entertainment and a grand parade with vintage cars,trucks,tractors,horsedrawn vehicles,floats,antique farm equipment and m

    66、ore.Admission: $5 for ages 13 and olderDetails: 9195485192;NC Mountain State FairWhere:130l Fanning Bridge Road, FletcherEstimated travel time:2 hoursWhen:Sept.5Sept.14答案30B细节理解题。由第二段的“They moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in Hilversum”可知,这家

    67、人对这座城市最大的贡献是帮助这座城市发展了纺织业,因此选B。31A细节理解题。由第三段的内容可知,在1920年,NSF在这座城市建起一个收音机厂后,这里的经济才转换为媒体经济,故选A。32C推理判断题。由最后一段的内容可知,现代建筑师W.M. Dudok塑造了Hilversum这座城市20世纪的建筑风格,这个城市的市政厅是他的杰作,被收录到很多建筑学的教科书,由此推断,这座市政厅成为了建筑学教科书的典范。Highlights:In celebration of the people,agriculture,art and traditions that make our region grea

    68、t,the familyfriendly fair offers performances by the Professional Rodeo Cowboys Association,African acrobatic teams,Los Vegasstyle magic acts,and even a man who carves artwork with a chainsaw.In addition,attendees can watch live animal births at the fairs Mooternity Ward or cheer on pigs in the hog

    69、races.There also will be live music.Admission: $7; $3 for kids 612 and seniorsDetails: 8286871414;www.mountainfair.org33How can you know the detail about Hopscotch Music Festival?ABy dialing the telephone number 8286871414.BBy surfing the website .CBy surfing the website . DBy dialing the telephone

    70、number 9195485192.34A couple and their son aged 5 are going to celebrate Flatwoods Festival on Saturday, how much money will they pay?A$10.B$14.C$15.D$20.35If you want to enjoy performances by African acrobatic teams, you should go to _.ACharlotte BRaleigh CBennett DFletcher 第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读

    71、短文,并从短文后的选项中选出最佳答案,其中两项为多余选项。Alternative energies are still not being used widely enough, despite the benefits that have been proven. However,you can use alternative energy systems in your own home on a smaller scale to reduce or eliminate your electric bill._36_Another consideration is our environm

    72、ent. With the population rising and the cost of energy rising, we will someday be facing a crisis mode.The use of magnetic energy to generate power is not a new idea but it is being developed as a real and viable alternative to conventional methods._37_The technology uses the “attraction and repelli

    73、ng” forces of magnets,which are one of the most abundant, simple and powerful energy sources to generate electricity.The greatest thing about magnetic energy is that it gives off no harmful emissions._38_A magnetic energy generator is comprised of two magnets, pushing a huge amount of force between

    74、them. They are in perpetual motion and the energy created by the magnets spins a turbine and is captured and transferred into using for the energy needs of your home. _39_Keep in mind that energy costs are rising significantly. If you have a powerful enough generator in your home, you can power your

    75、 own home. If you can create your own energy, this will sustain you during power outages. You can get rid of noisy and smelly gas generators._40_With magnetic energy, you can easily face the challenge of depleting energy resources.A. Alternative energies are what we have to use in the future.B. The

    76、magnetic energy system is very different from either solar power or wind turbine.C. This is a simplified explanation and actually, it doesnt have to get much more complicated than that.D. It does harm to your health but not to the environment.E. Generators are also very frustrating to hook up.F. It

    77、has no fumes and is not harmful to your family or the environment.G. Reducing your electrical bill is definitely a motivating factor in trying to construct some alternative energy sources in your home.第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从4160各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A

    78、 Year of Living Gratefully I was in sunny California. The past two months I had been sick, sleepless, forgetful, a little mad and a little sad. I had been busy reading and learning all about stopping smoking. I changed _41_ that led me to smoke again. I was trying my hardest to practice _42_ thinkin

    79、g until it would come naturally. Basically, I was making _43_ tobacco my job!答案本文是一篇应用文。文章介绍了从夏洛特市开车到周边其他的地方可以享受到的几个节日和博览会。33C细节理解题。根据Hopscotch Music Festival中的“Details: ”可知,C项正确。34A细节理解题。根据Flatwoods Festival中的“Admission: $5 for ages 13 and older”可知,两个成年人共花10美元,而孩子五岁,不花钱,故选A项。35D细节理解题。根据NC Mountain

    80、State Fair中的“African acrobatic teams”以及“Where: 1301 Fanning Bridge Road, Fletcher”可知,非洲杂技团的表演是在弗莱彻。故选D项。当今,能源成本急剧增加,但是你可以在自己家里小规模地使用可替代能源系统去减少你的电费开支或免交电费。36G由空格前面的“use alternative energy systems in your own home.to reduce or eliminate your electric bill”可知,G项为正确答案。37B由空格后面的“The technology uses.”可知,此

    81、处应填B项,指出磁能系统既不同于太阳能也不同于风力涡轮机发电。38F由空格前面的“The greatest thing about magnetic energy is that it gives off no harmful emissions.”可知,此处应填F项,因为F项具体讲了磁能的优点。39C空格前面讲了磁能的具体发电过程,C项指出前面的内容是被简化的解释,符合语境。40E空格前面一句讲发电机的不好的特性,E项所表达的意思和其相近。Christmas _44_ and it was my first smokefree holiday in 37 years. I was _45_

    82、in shopping, planning, cooking and wrapping. _46_ , the stress, the fatigue (疲乏) of overdoing and the physical and mental _47_ of dealing with my quit _48_ on Christmas Day! I was going to my mothers house, which was about an hour away. I wanted to _49_ myself in my own car. Once in the car and driv

    83、ing down 24, I had this _50_: I could smoke and nobody would know. I _51_the exit and went through my _52_ looking for money.All of a sudden, the nonsmoking slogans (口号) ran through my brain; the information in red ran through my brain; my own _53_ to quit smoking ran through my head. I began to cry

    84、. I am crying now thinking about what I believe was a(n) _54_ moment in my quit. I am proud to have been strong in selfcontrol. It was determination that helped _55_ myself of the smoking habit.Thanks to the quit, I am able to _56_ the confidence to other areas of my life. This past year has been a(

    85、n) _57_ of contrast, up and down, happy and sad, scared and brave, but in the end, I _58_ the most lifechanging year. It was frightening to _59_ something that had been a part of my life for most of my life, but it was worth every _60_ moment!41. A. routines B. subjects C. schedules D. plans42. A. r

    86、everse B. unusual C. positive D. critical43. A. smokingB. trading C. enjoying D. quitting44. A. fell B. dropped C. appearedD. followed45. A. absorbed B. engaged C. interestedD. involved46. A. However B. Therefore C. Besides D. Moreover47. A. pressureB. failure C. health D. disability48. A. ended B.

    87、broke C. explodedD. stopped49. A. help B. drive C. persuadeD. leave50. A. idea B. thought C. emotion D. concept51. A. turned to B. got around C. pulled off D. walked into52. A. purse B. car C. account D. clothes53. A. courageB. wish C. promise D. decision54. A. decisiveB. meaningful C. relevant D. i

    88、nevitable55. A. remind B. inform C. warn D. rid56. A. extend B. adapt C. increase D. develop57. A. result B. encouragement C. experience D. symbol58. A. celebrated B. completed C. spent D. survived 59. A. face B. accept C. change D. remove60. A. valuable B. uncomfortable C. tiny D. beneficial第二节:(共1

    89、0小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在答题卷中的空白处填入适当的内容(1个单词)或使用括号中单词的正确形式填空。Today is a fine day. The sun is shining _61_ (bright). The air is _62_ fresh that I want to go out for a walk. My husband approves _63_ my idea. But _64_ (occupy) in filling his _65_ (apply) form, he cant go out with me. Im afraid it is

    90、not until ten oclock _66_ he will finish the application form, which he needs to think over _67_ all sides. I tell him to take it _68_ and not to leave it in _69_ mess. Id appreciate _70_ if he can finish the application form clearly and quickly. In that case, we may have some time to walk in the fr

    91、esh air to enjoy ourselves.答案这是一篇记叙文。作者讲述了自己成功戒烟的经历,并借此说明了这样一个道理:在关键时刻,如果你能坚持住,你就能成功,否则就会前功尽弃。41A作者认为,养成吸烟的习惯与日常生活规律有关。因此作者改变了自己的日常生活规律。routine“惯例,常规”,符合语境。subject“课程”;schedule“日程表”;plan“计划”。42C根据上下文语境可知这里指积极的、有利于戒烟的思考。positive“积极的,有助益的”,符合语境。reverse“反向的,逆转的”;unusual“异常的,不平常的”;critical“批评的,批判的”。43D作

    92、者竭尽全力是为了戒烟。此处指作者把戒烟当作自己的工作。smoke“吸烟”;trade“交易,贸易”;enjoy“享用”;quit“停止,放弃”。44A这里指圣诞节到了。fall“发生,适逢”用于指节日来临。drop“落下,掉下”;appear“出现,显现”;follow“跟随,在后发生”。45B作者忙着购物、计划、烹饪和包装。be engaged in意思是”忙于”,符合语境。be absorbed in“专心于,全神贯注于”;be interested in“对感兴趣”;be involved in“参与,卷入”。46A根据上下文语境可知,此处表示意思上的转折,故选A。47A根据上文中的“s

    93、tress”与“fatigue(疲乏)”可知,此处指作者为了戒烟承受着身体上和精神上的压力。pressure“压力”,符合语境。failure“失败”;health“健康”;disability“残疾”。48C在圣诞节这一天,所有的压力爆发,作者简直崩溃了。explode“爆发”,符合文章意思。end“结束”;break“折断”;stop“停止”。49B根据句子前后的意思可知,此处表示自己开车去,所以选B。50B根据空后的“I could smoke and nobody would know”可知,这里指作者有了想吸烟的“想法”。thought“想法”,符合文章意思。51C这里指作者把车停在

    94、了出口处,开始翻钱包找钱。pull off意思是“把(汽车)停靠路边”,符合语境。turn to“转向,求助于”;get around“避开,四处走动”;walk into“走进,陷入”。52A参见上题解析。由“looking for money”也可看出答案。53C这里指作者要戒烟的承诺。promise“承诺”,符合文章意思。54A根据语境可知,此处指作者认为那是她戒烟的关键时刻。decisive“决定性的,关键的”,符合文章意思。meaningful“有意义的”;relevant“相关的”;inevitable“不可避免的”。55D这里指是作者的决心帮助作者戒除了吸烟的习惯。rid sb.

    95、 of sth.是固定用法,意思是“使某人摆脱某物”。remind“提醒”;inform“告知”;warn“警告”。56A作者将自信心扩大到了生活中的其他方面。extend“延伸,扩展”,符合文章意思。adapt“适应”;increase“增加”;develop“发展”。57C过去的一年是一次截然不同的经历,起起伏伏、快乐与伤心、恐惧与勇敢并存。experience“经历”,符合语境。故选C。58D作者戒烟成功,彻底改变了自己的生活。survive“幸存,从中挺过来”,这里指作者赢得了改变生活习惯的胜利。celebrate“庆祝”;complete“完成”;spend“花费”。59C作者认为改

    96、变原有的生活是令人恐惧的。change“改变”,符合文章意思。face“面对”;accept“接受”;remove“消除”。60B这里指,但是,(当彻底摆脱了这种习惯时)任何不舒服的时刻都是值得的。uncomfortable“不舒适的”,符合语境。61brightly修饰实义动词用副词。62soso形容词that.如此 以至于。63ofapprove of 赞同,同意。64occupiedoccupied in doing sth. 忙于做某事,在句中作状语。65applicationapplication form 申请表。66thatit is not until.that. 直到才。67

    97、onon all sides 全面地。68easytake it easy 别着急,别紧张。69ain a mess 杂乱不堪。70itId appreciate it if.如果我将不胜感激。第卷(共35分)第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,共10分)假如英语课上老师要求同学之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处增加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的单词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词

    98、。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Yesterday afternoon,I fell illness all of a sudden.I was about to get up from the sofa while I felt dizzy as if everything were spinning around.Then my head ached a lot of.That is a kind of feeling you have when you get drunk.I go to the hospital nearby,wh

    99、ere I was given a medical examination.To my relief,there was something seriously wrong with me.The doctor said the symptom was probably caused by too many pressure and tiredness.Now I think it necessarily to forget my work for little while.I need to taking some exercise every day and find ways to re

    100、lax me.That really matters.第二节:书面表达(满分25分)假如你是李华,上周日你参加了你的好友交换生Tom的生日晚会,奢侈的场面让你非常惊讶。请你针对此现象写一封信给他,谈谈你的看法,内容包括:1过于铺张,浪费严重;2喧闹太久,干扰他人;3生日晚会的真正意义。注意:1.词数100左右;2可以适当发挥,使得上下文连贯;3开头已写好,不计入总词数。参考词汇:奢侈的luxurious铺张的extravagantDear Tom,Im glad to have attended your birthday party last Sunday._答案短文改错Yesterday

    101、afternoon,I fell all of a sudden.I was about to get up from the sofa I felt dizzy as if everything were spinning around.Then my head ached a lot .That is a kind of feeling you have when you get drunk.I to the hospital nearby,where I was given a medical examination.To my relief,there was seriously wr

    102、ong with me.The doctor said the symptom was probably caused by too pressure and tiredness.Now I think it to forget my work for little while.I need to some exercise every day and find ways to relax .That really matters.书面表达One possible version:Dear_Tom,Im_glad_to_have_attended_your_birthday_party_las

    103、t_Sunday. It was a big party indeed. But I have to say it was the most luxurious birthday party Id ever attended.For us teenagers there is no need to be that extravagant because we mainly get living expenses from our parents. And it is shameful to waste much of the food. Whats more, the party with loud noise went on late into the night, which bothered the neighborhood.To my mind, the meaning of the birthday party lies in sharing the pleasure of our growth with our friends. Its great fun to get together, for the feelings instead of for the expensive food and splendid decorations.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Unit 3 Inventors and inventions综合能力评估习题(含解析)新人教版选修8.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-452825.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1