分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020高考英语二轮专题复习通用版(跟踪检测)阅读提速练3 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453296
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:79.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语二轮专题复习通用版跟踪检测阅读提速练3 WORD版含答案 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 通用版 跟踪 检测 阅读 提速 WORD 答案
    资源描述:

    1、阅读提速练(三)(限时40分钟)(见素养提升特训P169)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A(2019安徽黄山二模)With its snowcovered mountains and a variety of wildlife, Yellow Stone National Park is one of the scenic treasures of the United States.Located primarily in Wyoming, the park hosts millions of visitors every year.If you plan to travel

    2、within the park, keep in mind advice from the National Park Service.Seasonal TravelTravel varies vastly from season to season.Roads are generally open in the summer except for cases of rock or mud slides, wild fires, accidents or road construction.Early snows in the fall can cause some roads to clos

    3、e temporarily.In the winter almost all roads are closed to motor vehicles, but snowmobiles and other snow vehicles with tracks are allowed.Roads begin to open for the spring by the latter part of April but can close if snowfall continues.Driving TimeGrand Loop is the main road through Yellowstone Na

    4、tional Park; it passes by most of the major attractions.These include Old Faithful, Yellowstone Lake and the Grand Canyon of Yellowstone.The maximum speed limit on the Grand Loop is 45 miles per hour, but the speed limit drops during some of the winding and twisting sections of this narrow road.Allo

    5、w yourself at least two days to fully travel the loop due to the size of the park and being sometimes stuck in heavy traffic.Safety AwarenessBuffalo(水牛) often block the roads in the park as they move through the fields.If a group is travelling across the road you are on you can either wait for them

    6、to pass or find an alternative route.If you get out of your vehicle, the National Park Service says to stay at least 25 yards from any buffalo (and 100 yards or more away from bears and wolves)Buffalo are particularly unpredictable and charge people at speeds up to 30 mph.You can take your bicycle o

    7、n any public roads and routes designed for bikes, but bicycles are not allowed on the park roads which are narrow with few shoulders.Altitudes range from 5,300 to 8,860 feet.The National Park Service recommends cyclists wear helmets and noticeable clothing.语篇类型:应用文主题语境:地理概况 语篇导读:本文为宣传册,主要介绍了美国国家公园管理

    8、局给出的游览黄石国家公园的建议。21What do we know about travelling in the Yellowstone Park?ARoads will stay open in case of emergency.BTraffic jam happens from time to time.CThe driving speed on the road can be 50 mph.DMotor vehicles are allowed in the winter.解析 B细节理解题。根据Driving Time部分最后一句可知,黄石公园有时会交通堵塞,故选B项。22What

    9、 does the National Park Service suggest people do about safety?AStay inside the car throughout the travel.BGet out of their vehicles when coming across the Buffalo.CWear the easytosee clothes while bicycling.DAvoid bicycling on the public roads.解析 C细节理解题。根据Safety Awareness部分第二段最后一句可知,美国国家公园管理局建议骑自行车

    10、游览公园的人戴头盔和穿醒目的衣服,故选C项。23From which is the passage probably taken?AA guidebook.BA commercial advertisement.CA research paper.DA geography textbook.解析 A文章出处题。本文主要介绍了美国国家公园管理局给出的游览黄石国家公园的建议,属于旅游范畴,最有可能出自旅游指南,故选A项。B(2019山西六校联考)In 2013, Gabby Frost founded Buddy Project when she was 15. At that time, her

    11、 best friend had been diagnosed(诊断) with a mental health condition, and that was the first time she was made aware of what mental illness was. She wanted to learn more and develop a good support system for her.Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year, yet only

    12、 half receive treatment, according to the National Institutes of Mental Health. Buddy Projects website says the service is not a substitute for therapy(治疗) or other types of mental health care, and it directs people to resources for further help.Since founding the organization as a high school stude

    13、nt, Frost has helped more than 200,000 participants find a new friend. On the day when Buddy Project was launched, she used her powerful social media presence to attract nearly 3,000 participants. “This was around the time when teens really began talking about mental health and found a supportive co

    14、mmunity online to talk about it,” she said.One of the biggest social barriers she had to jump over was that people didnt view her seriously because she was a 15yearold girl, and even now, shes still a young woman. “Sometimes its frustrating because people dont think what I do is needed or they dont

    15、think Im professional,” she said. “Most people are blown away that a 20yearold girl is running this and that its one person doing this but not a whole team. Im just lucky that Ive found a support system that has been able to help my mom and me with the project.”语篇类型:记叙文主题语境:社会责任语篇导读:本文讲述了Gabby Frost

    16、 15岁时为了帮助朋友战胜心理疾病而成立了Buddy Project。24Why did Gabby Frost set up Buddy Project?ATo treat her mental disease.BTo know what causes mental illness.CTo help her friend to fight the mental disease.DTo cure those with mental disease.解析 C细节理解题。根据第一段可知,Gabby Frost是为了帮助朋友战胜心理疾病才成立了Buddy Project,故选C项。25What ca

    17、n we infer from Paragraph 2?AAmericans pay little attention to mental health.BMany Americans have trouble with mental health.CBuddy Project provides financial aid for patients.DBuddy Project can cure those with mental disease.解析 B细节理解题。根据第二段第一句可知,在美国,很多人都有心理健康方面的问题,故选B项。26What problem did Frost face

    18、?AShe couldnt get support from her mother.BShe couldnt help so many patients at a time.CShe wasnt able to attract enough participants.DShe wasnt thought well of because of her age.解析 D细节理解题。根据最后一段第一句可知,Frost面临的问题是人们因为她的年龄而认为她不专业,故选D项。27How do most people feel about young Frosts running the project a

    19、lone?ACompletely defeated.BTotally convinced.CStrongly impressed.DFully satisfied.解析 C观点态度题。根据最后一段倒数第二句可知,大多数人对一个20岁的女孩独自(而不是靠一个团队)运营这个项目这一事实感到惊讶、钦佩或印象深刻,故选C项。C(2019山西太原期末)Were often reminded of the importance of preserving the planet as we see it for future generationsand children at St Oswalds CE

    20、Primary School Chester certainly agree.Nineyearold Isobel Kelleher from the schools Hummingbirds class thinks adults need to take notes. “Sometimes they can be busy and I dont think they think they can make a difference, but if everyone does a little bit it all adds up,” she tells HuffPost UK. “We s

    21、tarted looking at plastic pollution in our oceans and the things like plastic bags that are polluting them,” she says. “Fish can eat the plastic and they can die, or we might even eat the fish ourselves.”Mr Timms, Isobels teacher, has been spearheading a new project at the school which lets children

    22、 loose creatively to raise awareness of the need to be more environmentally friendly. The entire Hummingbirds class, which is made up of 9 and 10yearold pupils, has been busy writing poems and creating online Video adverts to warn adults about the serious situation of our oceans and wildlife.Mr Timm

    23、s thinks children have an important role to play in teaching us how to take care of the things around us. “We sometimes overlook how much we can really learn from children,” he says. “It has been really hard to believe having parents come in saying that their children have been asking them to stop u

    24、sing plastic, and to recycle more, and even stopping them using plastic straws.”Mr Timms is proud of his Hummingbirds class. “The message that they would like to send to the world is simple: stopping this isnt someone elses job, and it wont be OK if we just leave it.”语篇类型:记叙文主题语境:自然环境语篇导读:本文主要介绍了“蜂鸟

    25、班”积极响应环保教育项目,以提醒成年人注意环保问题。28What can we infer about adults according to Isobel Kelleher?AThey just pretend to be busy.BThey havent done their part well.CThey can do nothing to stop pollution.DThey have started to care about the ocean.解析 B推理判断题。根据第二段的内容,尤其是第一句可知,九岁的Isobel认为成年人需要注意环保问题;据此可推知,成年人在环保问题上

    26、没有做得很好,故选B项。29What is the purpose of the school project?ATo help adults to learn more about their kids.BTo remind adults to be friendly to the environment.CTo persuade students to stop using plastic bags.DTo teach students how to write poems creatively.解析 B细节理解题。根据第三段尾句可知,整个“蜂鸟班”的学生一直忙着写诗和制作在线视频广告,提

    27、醒成年人要注意环保问题,故选B项。30Why does Mr Timms mention parents in Paragraph 4?ATo prove kids are creative in teaching.BTo attract people to support his work.CTo have adults care about education.DTo show the effects of the project.解析 D推理判断题。根据第四段尾句可推知,该段提及父母旨在说明该项目对成年人的影响,故选D项。31What is the passage mainly abou

    28、t?AAn inspiring school project.BAn appeal to stop plastic bags.CSerious situations of our planet.DAdults ignorance of the environment.解析 A主旨大意题。本文主要介绍了“蜂鸟班”的孩子积极响应环保教育项目,通过写诗和制作在线视频广告,提醒成年人注意环保问题,故选A项。D(2019江西临川一中、南昌二中一联)Last week, Vodafone started a test of the UK.s first full 5G service, available

    29、 for use by businesses in Salford.It is part of its plan to trial the technology in seven UK. cities.But what can we expect from the next generation of mobile technology?One thing we will see in the preparation for the test is lots of tricks with the new tech.Earlier this year, operators paid almost

    30、 1.4 billion for the 5G wavelengths, and to compensate for that cash, they will need to catch the eye of consumers.In September, Vodafone used its bit of the range to display the UK.s first hologram(全息) call.The Manchester City captain Steph Houghton appeared as a hologram in Newbury.It isnt all hol

    31、ograms, however, 5G will offer faster Internet access, with Ofcom(英国通讯管理局) suggesting that video that takes a minute to download on 4G will be available in just a second.The wider application is to support connected equipment on the “Internet of things”not just the Internetenabled fridge that can re

    32、order your milk for you, but the network that will enable driverless cars and delivery drones(无人机) to communicate with each other.Prof William Webb has warned that the technology could be a case of the emperors new clothes.Much of the speed increase, he claims, could have been achieved by putting mo

    33、re money in the 4G network, rather than a new technology.Other different voices have suggested that a focus on rolling out wider rural broadband access and addressing current network coverage would be more beneficial to the UK. as a whole.Obviously, 5G will also bring a cost to consumers.It requires

    34、 a handset for both 5G and 4G, and the first 5Genabled smart phones are expected in the coming year.With the slow pace of network rollout so far, it is likely that consumers will end up upgrading to a new 5G phone well before 5G becomes widely available in the next couple of years.语篇类型:说明文主题语境:科技发展语

    35、篇导读:本文介绍了4G向5G的转变会给人们带来哪些好处。32Why does Prof William Webb say “the technology could be a case of the emperors new clothes”?AHe is in favor of the application of the new technology.B5G will bring a cost to consumers in their daily life.C5G helps people communicate better with each other.DHe prefers mo

    36、re money to be spent on 4G networks.解析 D细节理解题。根据第四段第一、二句可知,Prof William Webb说“这项技术可能是皇帝新衣的一个例子”是因为他更愿意把更多的钱花在4G网络上,故选D项。33Which of the following has the closest meaning to the underlined word “addressing” in Paragraph 4?AMaking a speech to.BTrying to solve.CManaging to decrease.DResponding to.解析 B词义

    37、猜测题。第四段最后一句意为:集中精力推广更广泛的农村宽带接入,解决目前的网络覆盖问题,将对整个英国更有利。由此推知画线词意为“试图解决”,故选B项。34What does the last paragraph indicate?AItll take several years to make 5G accessible to the public in the UK.B5G service shows huge development potential and a broad market.CCustomers are eager to use 5G smart phones instead

    38、 of 4G ones.DIts probable that 5G network rollout is speeding up in Britain.解析 A推理判断题。根据最后一段可推知,让5G在英国向公众开放还需要几年时间,故选A项。35What do we know about the passage?AVodafone is successful in spreading the 5G service.BSteph Houghton appeared as a hologram by 4G.CThe application of 5G will make life much easi

    39、er.D5G phones are available in rural areas of the UK.解析 C推理判断题。根据第二段最后一句可知,5G的应用将使生活变得更容易,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)(2019广东汕头一模)Tipping is part of everyday life in many parts of the world.Its usually an informal charge thats paid on top of the bill to show appreciation to the person who has provided

    40、 you a service.Tipping culture can vary from place to place.In the Middle East, people who serve usually try to be more helpful._36_.An example is the tour guides of Egypt.When a tourist goes around a famous site in Egypt like the pyramids, theyll often be accompanied by a very qualified tour guide.

    41、Thanks to the guide, a tourist will certainly know more about the pyramids than he or she did at the start._37_.In some places, tipping doesnt exist at all.Tips arent part of life in China, South Korea or Japan.But in other places in Asia, not leaving a tip can lead to trouble.An American travel age

    42、nt told Conde Nast Traveler that in India, for example, a person who doesnt leave a tip after a meal in a restaurant will often be chased down the street._38_,_he said.Many people only give tips on a subjective(主观的) basis.But its this subjective aspect to tipping that can cause problems.On the one h

    43、and, they dont want to be mean; on the other hand, they dont want to pay too much and feel that theyve been cheated._39_.A common solution for this problem is to offer a guideline on the check._40_.This can prevent the awkwardness when its time to pay up.ATips are then given to appreciate the expert

    44、ise of the guideBIf you tip badly, people think less of youCTheyll run after you and scream for moneyDIt will suggest that a certain percentage of the bill should be paid on top as a tipEVery often people who travel to the United States forget to tipFAfter all, a tip isnt part of the billGBut they m

    45、ay expect a little extra in return语篇类型:说明文主题语境:文化习俗 语篇导读:在世界上许多地方,给小费是日常生活的一部分,小费文化因地而异。36解析 G转折关系。根据空前一句可知,提供服务的人通常试图提供更多的帮助,但是他们也期望得到一点额外的回报,故选G项。37解析 A递进关系。根据上文的例子可知,游客经导游讲解对金字塔了解得更多,就会付一些小费来感激导游的服务,故选A项。38解析 C顺承关系。根据上文可知,在印度,一个人在餐馆用餐后不给小费,常常会被沿街追赶,他们会追着你,尖叫着要钱,故选C项。39解析 F让步关系。根据空前一句可知,人们不想付太多小费,觉得自己被骗了。F项(毕竟,小费不是账单的一部分)符合语境,故选F项。40解析 D承接关系。本段提出解决这一问题的一个常见方法。本句为提出建议,即建议以账单的一定比例作为小费支付,这样避免在该付钱时的尴尬,故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语二轮专题复习通用版(跟踪检测)阅读提速练3 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453296.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1