2020-2021学年高中英语 模块素养评价(Units 1-5)(含解析)新人教版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 模块素养评价Units 1-5含解析新人教版选修7 2020 2021 学年 高中英语 模块 素养 评价 Units 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、模块素养评价Units 15(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Im so excited. M: Any good news? W: Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free. 1. How many peopl
2、e will visit New York for free? A. 2. B. 3. C. 5. 答案: CText 2M: Miss Green, Tom cant come to work this afternoon. He was injured in an accident and hes in the hospital now. W: Oh, poor Tom. Lets go and see him when our work is done. 2. Where does the conversation probably take place? A. In an office
3、. B. In Toms home. C. In a hospital. 答案: AText 3W: Why did you order so many towels online? Were the towels on sale or something? M: Yes. I decided to make the best use of the special offer. If you buy over five, two extras are free. 3. What can we learn about the towels? A. They are on sale. B. The
4、y are offered for free. C. They are of high quality. 答案: AText 4W: Im really tired from packing all these boxes for three hours. Its about time to call it a day. M: I know. Maybe we could do it first thing tomorrow morning. W: Why not? These orders are not urgent. 4. What will the speakers probably
5、do next? A. Order some boxes. B. Go home and rest. C. Continue working. 答案: BText 5M: Where is that music coming from? W: My new speakers. I hung them up on the wall over there. Theyre so small. You can barely see them. M: The sound quality is great. Are they connected to your computer? W: No, theyr
6、e connected to my iPhone, actually. 5. What is the conversation mainly about? A. The womans phone. B. The womans favorite music. C. The womans new sound system. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
7、话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: I wish I could play music like you! When did you learn to play the guitar? M: Oh, Ive been playing since I was eight, and Im seventeen years old now. During that time I learned to play the drums too. W: What about it? That must be really difficult. M: In the beginnin
8、g, it really was, but after a few lessons I got better. Practice makes perfect, you know. For me, the most difficult is the piano. I once tried it, but gave up. 6. How long has the man played the guitar? A. 8 years. B. 9 years. C. 17 years. 答案: B7. What instrument does the man think is the most diff
9、icult to play? A. The piano. B. The guitar. C. The drums. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: You mustnt touch the wet paint, Bill. M: Im sorry, Mrs Fox. I wont do it again. W: Try to be more careful in the future. M: I will. I wasnt as careless as John, though. He walked across that wet floor paint over
10、there. W: The workmen shouldnt leave it without a notice. Didnt the headmaster ask them to leave one? M: Yes, he did. W: Then why isnt there a notice? M: Maybe they forgot to put one up. W: Oh, my goodness. Thats hard to believe. How could they be so irresponsible? 8. What is happening to the floor?
11、 A. It is newly repaired. B. It is newly painted. C. It is newly built. 答案: B9. Why isnt there a notice? A. John took it away just now. B. The headmaster thought it wasnt necessary. C. The workmen probably forgot to put one up. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hi, Jack. Who are you ringing up? M: Im p
12、honing my parents to tell them Im going to stay here this summer. W: Youre not going back home? I thought you were going on a trip to Japan with your family. M: Well, I was supposed to go with them, but I thought about it and changed my mind. W: Why is that? Why not go traveling with your family? Do
13、nt you want to relax yourself and get refreshed? M: Yes, I do. But Michael arranged for me to work at his uncles school. W: How much will they pay you? M: Judy, Im doing it for experience, not money. Its a volunteer job. W: You mean you are going to be working without getting paid? What kind of work
14、 is it? M: Ill be teaching at his uncles school for blind kids. W: Oh, Jack, Im really impressed! M: Thanks. When are you going back home? W: Tomorrow. And then we are flying to Hawaii two days later. I really should go right now. M: All right. Have a nice vacation! 10. What was the mans plan at fir
15、st? A. Studying in the library. B. Travelling with his parents. C. Working at his uncles school. 答案: B11. What do we know about the mans job? A. It comes with a good salary. B. The company is in Japan. C. Its a volunteer job. 答案: C12. When will the woman go home? A. In two days. B. Tomorrow. C. Next
16、 month. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Sophie, what was high school like in America? W: It was great and much fun. I had lots of friends, and I learned quite a bit at school. M: OK, what did you do in high school? Any clubs or anything? W: Yeah, Id rowed for the school. I played basketball and tenni
17、s with friends, and I was on the swimming team. M: Wow, youre quite active. What sport did you like most? W: Rowing. M: Rowing, huh? Do you still row? W: No, unfortunately not. I spent the last year in Canada. No one likes rowing there. M: Really? W: I would like to start up again. M: Do you think y
18、oull pick it up some time in the future? W: Yeah, maybe, if I live near a lake or a river. M: Yeah! Not too many lakes here in Tokyo. Um, anything else? Any other memories about high school? W: Yeah, lots of parties. It was fun. M: Sounds like a good time. W: Yeah! 13. What are the speakers discussi
19、ng? A. High school life. B. The choice of clubs. C. The education in America. 答案: A14. What team was the woman on in high school? A. Tennis. B. Basketball. C. Swimming. 答案: C15. Where was the woman last year? A. Africa. B. Canada. C. America. 答案: B16. What would the woman like to do in the future? A
20、. Start rowing again. B. Go running around a lake. C. Go swimming in a river. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: A nickname is a shortened version of a persons name. A nickname can also describe a person, place or thing. Many American cities have interesting nicknames. They can help establish an ident
21、ity, spread pride among citizens and build unity. Chicago, Illinois was once the second largest city in the United States. So, one of its nicknames is the Second City. Over the years, the population of Chicago has decreased. Today, it is the third largest American city. However, another nickname for
22、 Chicago is still true today. It is the Windy City. Chicago sits next to Lake Michigan, one of North Americas Great Lakes. The language expert Barry Popik says on his website that Chicago was called a “windy city” because of the wind that blows off Lake Michigan. In the 1860s and 1870s, Chicago was
23、advertised as an ideal place to visit in summer because of this cool wind. But anyone who has ever lived in Chicago knows how cold that wind can be in winter. In 1916, the city gained two more nicknames from a poem called Chicago, written by Carl Sandburg. Chicago was called Hog Butcher for the Worl
24、d because of its huge meat-processing industry. And, it was called the City of the Big Shoulders because of its importance to the nation. 17. How many nicknames for Chicago are mentioned? A. Three. B. Four. C. Five. 答案: C18. When was Chicago advertised as a good place to visit in summer? A. In the 1
25、860s and 1870s. B. In the 1870s and 1880s. C. In the 1880s and 1890s. 答案: A19. Why was Chicago called the City of the Big Shoulders? A. Because of the wind from Lake Michigan. B. Because of its importance to the nation. C. Because of its huge meat-processing industry. 答案: B20. What can we learn from
26、 the passage? A. Chicago sits next to Lake Michigan. B. Chicago gained two more nicknames in 1917. C. Chicago is the second largest American city now. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AIf youre a design enthusiast, youre sure to feel dizzy over these jaw-dropping pools. Sky Park Infi
27、nity Pool, Marina Bay Sands, SingaporeLocated on the Sky Park above Singapores most famous hotel, Marina Bay Sands is the worlds largest rooftop pool. Offering amazing views of the citys skyline, the pool is at least three times the length of an Olympic swimming pool. As visitors swim toward the edg
28、e, they face an illusion that theyll float into the sky-line. Its quite a heart-beaten rush! The Red Pool, The Library Koh Samui, ThailandThis blood-red pool is perhaps one of the most special hotel pools on the list. Set against the backdrop of Koh Samuis Chaweng Beach, the fascinating colour isnt
29、the result of using artificial dye. Rather, the mosaic tiles(马赛克瓷砖) of orange, yellow and red make the brilliant sight that is set among trees and an open-air library. San Alfonso del Mar Resort Pool, Region de valparaiso, ChileThe worlds largest outdoor swimming pool gets its water directly from th
30、e sea. The pool uses a computer-controlled pump and filtration system. Located at Chiles San Alfonso del Mar Resort, this huge man-made pool is larger than 20 Olympic-size pools and holds approximately 250 million litres of water. It also holds the Guinness World Record for being the worlds deepest
31、(115 feet)pool. Y-40 Deep Joy, Hotel Millepini Terme in Montegrotto Terme, ItalyThe deepest hotel swimming pool in the world will make you feel like youre jumping into the sea! The Y-40 Deep Joy is a round-shaped pool that reaches a depth of an impressive 130 feet. The pool, which has special caves,
32、 ledges(壁架) and underwater viewing glass, was designed by well-known architect Emanuele Boaretto. Its meant for leisure dives, dive training and photo shoots. 【文章大意】本文是一篇应用文, 介绍了几个极具设计感的游泳池。21. What is special about the Red Pool in Thailand? A. The water is artificially dyed red. B. The swimming poo
33、l is specially dyed. C. The swimming pool is painted red. D. The mosaic tiles make its brilliant color. 【解析】选D。细节理解题。根据第二个游泳池介绍中Rather, the mosaic tiles of orange, yellow and red make the brilliant sight可知这种颜色是由马赛克瓷砖造成的。故选D项。22. If you want to experience a swimming of real sea water, which one can y
34、ou visit? A. Sky Park Infinity PoolB. The Red PoolC. San Alfonso del Mar Resort PoolD. Y-40 Deep Joy【解析】选C。细节理解题。根据第三个游泳池介绍中The worlds largest outdoor swimming pool gets its water directly from the sea. 可知世界上最大的室外游泳池的水直接来自大海。故选C项。23. What do San Alfonso del Mar Resort Pool and Y-40 Deep Joy have in
35、common? A. They both use sea water. B. They are both very huge. C. They are both round-shaped. D. They are both very deep. 【解析】选D。细节理解题。根据最后两段内容It also holds the Guinness World Record for being the worlds deepest (115 feet)pool. 和The Y-40 Deep Joy is a round-shaped pool that reaches a depth of an im
36、pressive 130 feet. 可知, 这两个游泳池都很深。故选D项。BDemand for the Chinese tech companys devices(设备) is red-hot even though the countrys overall market for smartphones is getting smaller. Huaweis China sales rocketed more than 20% in the final quarter of 2018, and experts say thats partly due to the US governmen
37、ts global campaign against the company. “The latest tension between the US and China raised the patriotism(爱国主义) in Chinese consumers”, said Jusy Hong, an analyst at research firm IHS Markit. He pointed out that some Chinese companies encouraged employees to buy Huawei phones late last year. The mov
38、es were a gesture of support after the firms chief financial officer was arrested in Canada in early December at the request of the United States. Huaweis booming sales show how major parts of its business continue to increase even as the United States tries to persuade other countries to shut Huawe
39、i products out of 5G wireless networks and pursues(追究) criminal charges against it. The company expects to overtake Samsung as the worlds biggest smartphone maker by next year. Huawei sold 30 million phones in China in the last three months of 2018, nearly three times as many as Apple, according to
40、data published this week by research firms Canalys and IDC. Apples sales plunged almost 20%. Huaweis success in China, the worlds largest smartphone market, is more than about geopolitics(地缘政治). Chinese consumers love its flagship, high-end phones because they have great cameras, cutting edge techno
41、logy and cost less than the latest iPhones, according to analysts. And by offering a selection of cheaper phones, Huawei is able to target a bigger market. It also benefited from the troubles this year at ZTE, a rival Chinese smartphone and telecommunications equipment maker. ZTE was banned by the U
42、S government from buying vital American parts for months last year. 【文章大意】本文是一篇说明文。分析介绍了华为手机在手机市场日益缩小的中国仍然火爆的原因。24. Why did Huaweis China sales increase greatly according to the article? A. Because the companys devices are always popular worldwide. B. Because Chinese consumers patriotism was aroused
43、C. Because the government encourages people to buy Huawei devices. D. Because the countrys overall market for smartphones is getting bigger. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段内容The latest tension between the US and China raised the patriotism in Chinese consumers可知中国消费者的爱国主义被唤起, 华为在中国的销售量大增。故选B项。25. What can we con
44、clude from the third paragraph? A. Huaweis chief financial officer was arrested in Canada due to the USs request. B. All Chinese companies showed their support to Huawei with their purchase. C. Jusy Hong thought the United States arrested Huaweis chief financial officer. D. Jusy Hong thought the arr
45、est of Huaweis chief financial officer is unfair. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段内容The moves were a gesture of support after the firms chief financial officer was arrested in Canada in early December at the request of the United States. 可知华为的首席财务官因美国的要求在加拿大被捕。 故选A项。26. How do you understand the underlined word i
46、n the fifth paragraph? A. increased greatly by. B. reduced greatly to. C. dropped greatly by. D. remained steady. 【解析】选C。词义猜测题。根据前文可知华为手机销量大增而苹果手机销量大跌, 故推测此处“plunged”意为销量下降。故选C项。27. Why is Huaweis success in China more than about geopolitics? A. Because Huawei has the largest smartphone market in th
47、e world. B. Because Huaweis success is only limited within China mainland. C. Because Huawei has the ability to target a bigger market in the world. D. Because Chinese consumers are quite satisfied with Huawei smartphones. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段Chinese consumers love its flagship, high-end phones beca
48、use they have great cameras, cutting edge technology and cost less than the latest iPhones, according to analysts. 可知中国消费者对华为的智能手机很满意。故选D项。CFor some people, music is no fun at all. About four percent of the population is what scientists call “amusic”. People who are amusic are born without the abili
49、ty to recognize or reproduce musical notes(音调). Amusic people often cannot tell the difference between two songs. Amusics can only hear the difference between two notes if they are very far apart on the musical scale. As a result, songs sound like noise to an amusic. Many amusics compare the sound o
50、f music to pieces of metal hitting each other. Life can be hard for amusics. Their inability to enjoy music sets them apart from others. It can be difficult for other people to identify with their condition. In fact, most people cannot begin to grasp what it feels like to be amusic. Just going to a
51、restaurant or a shopping mall can be uncomfortable or even painful. That is why many amusics intentionally stay away from places where there is music. However, this can result in withdrawal and social isolation. “I used to hate parties, ” says Margaret, a seventy-year-old woman who only recently dis
52、covered that she was amusic. By studying people like Margaret, scientists are finally learning how to identify this unusual condition. Scientists say that the brains of amusics are different from the brains of people who can appreciate music. The difference is complex, and it doesnt involve defectiv
53、e hearing. Amusics can understand other nonmusical sounds well. They also have no problems understanding ordinary speech. Scientists compare amusics to people who just cant see certain colors. Many amusics are happy when their condition is finally diagnosed(诊断). For years, Margaret felt embarrassed
54、about her problem with music. Now she knows that she is not alone. There is a name for her condition. That makes it easier for her to explain. “When people invite me to a concert, I just say, No thanks, Im amusic, ”says Margaret. “I just wish I had learned to say that when I was seventeen and not se
55、venty. ”【文章大意】这是一篇说明文。讲述了一群特殊的人“音盲”(没有乐感的人), 对他们而言, 音乐如同噪音一般, 没有任何乐趣。没有欣赏音乐的能力给他们的生活带来了诸多不便, 不过, 令人高兴的是, 他们的这种状况目前已得到诊断, 他们的大脑与能够欣赏音乐的人的大脑有所不同, 而且这种差异很复杂。28. Which of the following is true of amusic? A. Listening to music is far from enjoyable for them. B. They love places where they are likely to h
56、ear music. C. They can easily tell two different songs apart. D. Their situation is well understood by musicians. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中For some people, music is no fun at all. About four percent of the population is what scientists call “amusic”. 可知, 对有些人来说, 音乐对他们来说没有任何乐趣而言。大约4%的人口是科学家所说的“音盲”。由此可知, A项
57、“听音乐对他们来说远非享受”符合对音盲的描述, 故选A。29. According to Paragraph 3, a person with “defective hearing” is probably one who _. A. dislikes listening to speechesB. can hear anything nonmusicalC. has a hearing problemD. lacks a complex hearing system【解析】选C。推理判断题。根据第三段中The difference is complex, and it doesnt invo
58、lve defective hearing. Amusics can understand other nonmusical sounds well. 可知两者的区别很复杂, 并不涉及听力缺陷。音盲可以很好地理解其他非音乐的声音。由此可推知, “听力有缺陷”的人可能是指一个听力有障碍的人。故选C。30. In the last paragraph, Margaret expressed her wish that _. A. her problem with music had been diagnosed earlierB. she were seventeen years old rath
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453639.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
