分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练6 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:453695
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:68.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练6 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 冲刺 经典 训练 题型 重组 10 提速 WORD 解析
    资源描述:

    1、训练6.完形填空I have always considered myself an optimist, trying to find the best in every situation. Ive recently become _1_ of how two little words have had a tremendous impact on people.My recently divorced daughter _2_ to tell me about a house she was _3_ in. I held the line and listened. I _4_ her f

    2、or moving forward with her life, and I said, “Honey, I am glad youve found something you like, _5_ dont you think, with the gas prices, you might need to buy one _6_ to your work?” As she told me all _7_ the house, I could hear the _8_ and joy in her voice. The moment I spoke the word, BUT, it was _

    3、9_ I had stuck a needle into a balloon. I could hear her _10_ deflate (泄气). I wish Id used the word AND. “Honey, Im glad you found a house in your price _11_,AND Im happy for you.” I _12_ that if I had held my tongue, her _13_ wouldnt have changed, and wed have both _14_ feeling better.Since then, I

    4、ve been doing some _15_. And I am going to _16_ myself from using the word BUT. I think I can _17_ it, and I am going to give it my best shot. If I _18_,I will try again, and again to _19_ that naughty little word from my vocabulary. I intend to _20_ it with the word AND. This is a decision I plan t

    5、o keep!篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过女儿买房这件事领悟到对别人应该少说“BUT”,多说“AND”。1A.ignorant BawareCcapable Dsceptical答案:B结合下文内容可知,此处指作者最近意识到两个小小的单词对人的影响有多么巨大。aware “知道的,明白的,意识到的”,符合语境。2A.phoned BattemptedCcame Ddecided答案:A根据下文中的“I held the line and listened.”可知,此处指作者最近离婚的女儿打电话(phoned)告诉作者她感兴趣的一所房子。3A.involved BtrappedCoc

    6、cupied Dabsorbed答案:D由前文及下文中的“I am glad youve found something you like”可知此处表示“被吸引住”,故D项正确。4A.rewarded BthankedCqualified Dapplauded答案:D根据下文中的“for moving forward with her life”及上文提到作者的女儿最近离婚了的内容可知,此处作者称赞了女儿。applaud “称赞,赞赏”,符合句意,故D项正确。5A.or BsoCbut Dand答案:C此处表示“亲爱的,我很高兴你找到了你喜欢的东西,但是,考虑到油价,难道你不觉得你可能需要买一

    7、所靠近你工作地点的房子吗?”前后句之间存在转折关系,故用but。6A.accessible BavailableCbeneficial Dclose答案:Dbe close to表示“接近”,故D项符合句意。7A.in regard to Bon account ofCapart from Dalong with答案:A当作者的女儿告诉作者所有关于那所房子的事情时,作者能从她的声音里听出兴奋和喜悦。in regard to “关于,至于”,符合语境,故A项正确。8A.amazement BhesitationCexcitement Dconfusion答案:Cexcitement “兴奋,激动

    8、”,符合语境,故C项正确。9A.in case BbecauseCwhether Das if答案:D根据语境可知,此处指这就好像作者用针扎了气球一样。as if “似乎,好像,仿佛”引导表语从句,符合语境。故D项正确。10A.suddenly BslowlyCoccasionally Drandomly答案:B根据上文中的“stuck a needle into a balloon”并结合常识可知,用针扎了气球后,气球会慢慢地变瘪,此处意在突出女儿逐渐变得失落。slowly “慢慢地”,符合语境。11A.expectation BrangeCmeasurement Dplanning答案:B

    9、作者希望自己之前用的是AND这个词,并对女儿说:“亲爱的,我很高兴你在你的价格(承受)范围内找到了一所房子,而且我为你感到高兴。” in ones price range表示“在某人的价格承受范围以内”,符合语境。故B项正确。12A.admit BrecallCsuspect Dpromise答案:C作者觉得如果自己忍住不说(这句话),那么女儿的情绪可能就不会改变,而且在挂断电话的时候双方都会感觉更好。suspect “怀疑,觉得”,符合语境。13A.emotions BstrugglesCburdens Ddestinations答案:Aemotion “情感,情绪”,符合语境。14A.co

    10、me over Bgone offCset apart Dhung up答案:Dhang up “挂断(电话)”,符合语境。15A.selfreflection BselfpromotionCselfsupport Dselfsacrifice答案:A根据下文的内容可知,此处指作者在自省(selfreflection)。所以A项正确。16A.excuse BpreventCspare Dprotect答案:B作者将阻止(prevent)自己使用BUT这个词。因此B项正确。17A.improve BoverlookCmonitor Dmanage答案:D作者认为自己能做到。manage “完成(

    11、困难的事),应付(困难局面等)”,符合语境。18A.give up Bkeep upCturn up Dmess up答案:D如果作者搞砸了,作者会再次进行尝试。mess up “把弄糟,胡乱地做”,符合语境。19A.remove BdismissCseparate Ddistinguish答案:A作者将会一次又一次地尝试把那个淘气的小单词从自己的词汇表中移出去。remove “移开,拿开,去掉”,符合语境。20A.connect BcompareCsubstitute Dexchange答案:C作者打算用AND来代替它(指BUT)。substitute “(用)代替,取代”,符合语境。.阅读

    12、理解A(2019河北衡水中学调研)The Great War ExhibitionWhen:Sun. 10, Jan., 9:00 am6:00 pmMon. 11, Jan., 9:00 am6:00 pmWhere: Dominion Museum Building, 15 Buckle Street, WellingtonRestrictions: All AgesTicket Information: Admission FreeThe journey is rich in personal stories which tell of the great experience of t

    13、he battlefields and the hardships at home during wartime New Zealand. The visitors will experience the desperate horrors and the victories of the human spirit that were part of the Great War.Kaipara Coast Plants & Sculpture GardensWhen:Sun. 10, Jan., 9:00 am5:00 pmMon. 11, Jan., 9:00 am5:00 pmWhere:

    14、 1481 Kaipara Coast Highway (SH16), AucklandRestrictions: All AgesTicket Information:Adults: $10.00Children 513 (under 5, free): $5.00Groups 10: $8.00Over 60 & Students (with ID): $9.00Come and enjoy a relaxed art and garden experience. Sculptures are for sale and the display changes completely ever

    15、 12 months with the new exhibition opening in December each year to give you a fresh experience each time you come.Dream Works AnimationWhen: Sun. 10, Jan., 10:00 am6:00 pmMon. 11, Jan., 10:00 am6:00 pmWhere: Te Papa, 55 Cable St, WellingtonRestrictions: All AgesTicket Information:Adults: $15.00Chil

    16、dren & Students 315 (with Student ID): $6.00Children under 3: freeThe exhibition features over 400 items, including rare concept drawing, models, interviews, and original artworks. Adults and kids can get creative with real animation tools, and soar above the clouds in the Dragon Flight experience f

    17、rom How to Train Your Dragon.Balls, Bullets and Boots When: Sun. 10, Jan., 9:00 am4:30 pmMon. 11, Jan., 9:00 am4:30 pmWhere: National Army Museum, 1 Hassett Dr, SH1, WaiouruRestrictions: All AgesTicket Information: Door Sales OnlyThe exhibition explores the impact the cruel reality of war had on col

    18、onial sportsmen and their loved ones as they were transplanted from the rugby fields of home to fight.篇章导读:本文是一篇应用文。文章具体介绍了几个展览的相关信息。1If a couple with their son aged 5 attend the second and the third exhibitions, how much should they pay?A$53. B$61.C$75. D$82.答案:B推理判断题。根据第二个展览中的“Adults: $10.00 Child

    19、ren 513 (under 5,free):$5.00”;第三个展览中的“Adults: $15.00 Children & Students 315 (with Student ID):$6.00”可知,总价格为:1025152661。故选B。2Which of the following may attract a sportlover most?ABalls, Bullets and Boots.BThe Great War Exhibition.CDream Works Animation.DKaipara Coast Plants & Sculpture Gardens.答案:A细

    20、节理解题。根据最后一个展览的介绍可知,这个展览探索战争的残酷事实对殖民地的运动员以及他们所爱的人的影响,因为他们被迫离开球场去打仗。因此这个展览可能最吸引运动爱好者。故选A。3The main purpose of the text is to _.Apersuade people to study history seriouslyBattract more visitors to join in the exhibitionsCadvise people to spend more time with familiesDcompare the differences of four dif

    21、ferent exhibitions答案:B推理判断题。通读全文可看出,文章介绍了四个展览的相关具体信息,很显然是为了吸引游客去参观。故选B。BIve never been the kind of person to say, “its the thought that counts” when it comes to gifts. That was until a couple of weeks ago, when my kids gave me a present that blew_me_away.For years now, Ive been wanting to sell our h

    22、ome, the place where my husband and I raised our kids. But to me, this house is much more than just a building.In the front room, theres a wall that has hundreds of pencil lines, marking the progress of my childrens growth.Every growth stage is marked in grey, with each childs name and the date when

    23、 they were measured. Of all the objects and all the memories, its this one thing in a home thats the hardest to leave behind. Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights has been freshly painted over. A new paint job wouldnt normally be greeted by tears, but e

    24、rasing that evidence of motherhood hurts more than it should. Our kids grow in so many ways, but the wall is physical evidence of their progress, right there for everyone to see.Over the years, Ive talked about how much I would hate leaving that wall behind when I moved, even though the last marks w

    25、ere made 10 years ago when my kids stopped growing.So one day, while I was at work, my children decided to do something about it.They hired Jacquie Manning, a professional photographer whose work is about capturing (捕捉) the beautiful things in life, from clear lakes and skies to diamonds and ballgow

    26、ns (晚礼服)She came to our house while I was at work, and over several hours, took photos of the hundreds of drawings and lines, little grey fingerprints (指纹), and old marks. Somehow, she managed to photograph all those years of memories perfectly. Afterwards, she put all the photos together into one i

    27、mage, transforming them into a beautiful history of my family.Three weeks later, my childrens wonderful gift made its way to mea lifesize photo of the pencil lines and fingerprints that represents entire lifetimes of love and growth.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了孩子们送给“我”的一件充满爱意的特殊礼物。4The underlined phrase “ble

    28、w me away” in Paragraph 1 probably means “_”Aattracted me Bsurprised meCaccepted me Drefused me答案:B词义猜测题。根据第一段中的“Ive never been the kind of person to say, its the thought that counts . when my kids gave me a present”及下文的描述可知,“我”以前不相信送礼物的人的心思最重要,但几个星期前“我”的孩子们送给“我”的礼物让“我”改变了这样的想法,所以此处blew me away表示使“我

    29、”吃惊。5What does the house really mean to the author?AA house. BA building.CObjects. DMemories.答案:D推理判断题。根据第四段中的“Of all the objects and all the memories, its this one thing in a home thats the hardest to leave behind.”可知,对作者来说这栋房子意味着回忆。6What surprised the friends the author knows after work?AFinding t

    30、he wall repainted.BErasing the fingerprints.CGreeting them by tears.DLeaving the wall unfinished.答案:A细节理解题。根据第四段中的“Friends I know have returned home after work only to discover their wall of heights has been freshly painted over.”可知,令朋友们吃惊的是房屋的墙面又被重新粉刷了。7What is the best title for the text?AGift Mad

    31、e with LoveBBuildings Made by ChildrenCA Very Wonderful PaintingDA Family History答案:A标题判断题。根据全文内容,尤其是最后一段可知,这篇文章主要讲述了孩子们送给“我”的一份用爱制成的礼物,故A项作本文标题最佳。CEncouraging life to bloom (兴旺) in the middle of a desert is no easy task. But one company in the United Arab Emirates has come up with a plan to provide

    32、 drinking water for the states citizens. The company intends to drag icebergs from Antarctica to the gulf coast in order to harvest its fresh water.The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island, around 600 miles off the coast of mainland Antarctica. It will then transport t

    33、hem around 5,500 miles to Fujairah, one part of the UAE. One iceberg could provide enough water for one million people over five years, according to the company.The companys director says they have already travelled the transportation route and checked the possibility of the scheme, according to rep

    34、orts in Gulf News. Speaking to the site about what he is calling the UAE Iceberg Project, Abdullah Mohammad Sulaiman Al Shehi said, “We have made the technical and financial plan. We will start the project at the beginning of 2018. We want it mainly for the water. It could also be good for tourism a

    35、nd the weather.”The UAE is one of the driest countries in the world, due to its extremely arid climate, which receives less than four inches of rainfall per year. Despite that, it consumes more water than double the global national average, putting the country at severe risk of droughts over the nex

    36、t 25 years.An average iceberg contains more than 20 billion gallons of water, according to the company. The iceberg takes a long time to melt as 80 percent of it is under the water, while the white ice above reflects sunlight and deflects (使转向) its heat. Blocks of ice will be placed in giant tanks,

    37、before being processed. “This is the purest water in the world,” Mr Al Shehi added.篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了阿联酋有一家公司计划把南极洲的冰山运到附近的海湾,以解决国内的缺水问题。8What can we learn about the UAE project?AIt will help the UAE harvest fresh water.BIt will encourage life to boom in Antarctica.CIt will put the UAE at severe ri

    38、sk of droughts.DIt will completely change the climate in the UAE.答案:A细节理解题。根据文章第一段最后一句“The company intends to drag icebergs from Antarctica to the gulf coast in order to harvest its fresh water.”可知,这个项目会给阿联酋带来淡水。故选A项。9Where could the block of ice come from?AThe Atlantic Ocean. BFujairah.CThe Gulf. D

    39、Heard Island.答案:D细节理解题。根据文章第二段第一句“The company plans to source the massive blocks of ice from Heard Island, around 600 miles off the coast of mainland Antarctica.”可知,这个公司计划从Heard Island上获取冰山。source在本句中表示“从获得”。10Which of the following may NOT benefit from the project?AThe local people. BAntarctica.CTh

    40、e weather. DTourism.答案:B细节理解题。根据文章第二段中的“One iceberg could provide enough water for one million people over five years”和第三段最后一句“It could also be good for tourism and the weather.”可知,冰山可以为人们带来淡水,这个项目对旅游业和气候也有利,结合题目要求可知选B项。11The author mentions the nature of ice in the last paragraph to show _.Athe process of the projectBthe possibility of the planCthe purpose of the companyDthe comments on the scheme答案:B推理判断题。根据最后一段中提到的冰山含有大量的水且融化需要很长时间,再结合“Blocks of ice will be placed in giant tanks, before being processed.”可以推知,作者在该段提及冰的特性意在表明该计划的可实施性,故选B项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语大二轮专题复习冲刺经典版训练:大题型重组10天提速训练6 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453695.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1