2020-2021学年高中英语 课时分层作业9(含解析)牛津译林版选修9.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 课时分层作业9含解析牛津译林版选修9 2020 2021 学年 高中英语 课时 分层 作业 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).单词拼写1This notebook costs twentynine and a half pennies/pence(便士).2In honour(庆祝)of his achievement,we held a celebration for him.3We sowed(播种) wheat in this part of the field.4The scenery was beautiful beyond expression(表示).5The trees are bare(赤裸的)in winter.6She underlined(强调)her disapprova
2、l of the proceedings by walking out.7The mountaineer was struck(砸)on the head by a falling stone.8They have promised a thorough(彻底的)inquiry into the plane crash.9Our holiday plans are rather vague(不明确的).10Be careful with those wine glassestheyre very delicate/fragile(易破碎).单句语法填空1Id appreciate it if
3、you could turn it down.2A teacher must have an understanding(understand) of children.3No one doubts her competence(comptent) as a teacher.4He is such a good person that everyone liked him.5David used to hire out his car sometimes when he didnt need it himself.6He underlined the importance(important)
4、 of careful driving.7I came here immediately(immediate) after having my supper.8Either you or I am(be) not allowed to stay here long.9Word came that many enemy soldiers were near.10We can save two hours by taking(take) the express.阅读理解AMore than 100 horses and riders leaped the flames of roaring bon
5、fires Thursday in a small Spanish town in a centuries-old festival that has raised the anger of animal rights activists.Smoke and flames filled the night in San Bartolome de Pinares,a central Spanish town of some 600 inhabitants, in the annual festival held Thursday, the eve of Saint Anthonys Day fo
6、r the patron saint (守护神) of animals. One by one, horses and their riders jumped the flames in the narrow, paved streets of the town.“No one knows how old the tradition is. My grandfather told me that his great-grandfather took part,” said 34-year-old Diego Martin.“They say it could be 300 or 400 yea
7、rs old.”The town is fiercely attached to the festival, despite opposition from animal rights groups concerned about the safety of the horses.Just a few days earlier, Spains National Association for the Welfare of Animals asked the towns people not to let their horses leap over the fires, apparently
8、in vain.“There was an illness that killed all the horses in the town.Since then, we have done this to purify them to keep away any evil by asking for the protection of the saint,” explained 20-year-old Libertad Gomez, who has been taking part for seven years. “More than a tradition, for us it is a f
9、eeling. It is something you like almost since you were born,” said Libertad, who rode with dozens of others through the streets.Indeed, the smoke is so thick that it affects the horses and riders as they leap the fires. That does not stop youngsters from taking part in the tradition, such as 10-year
10、-old Alejandro Nunez, who jumped for the second year running on a white horse.“I really like it. At first, it was a bit scary but that goes,” he said, equipped with a helmet and a checkered scarf to protect him from the smoke. 【语篇解读】在圣安东尼节(Saint Anthonys Day)前夕,人们骑着马从篝火上跳过去是这里流传已久的习俗。根据传统,此举对动物有净化、涤
11、罪的意义。1We can learn by reading the passage that _Ahorses leap fires in an ancient Spanish festivalBa new festival has been introduced to SpainC.the festival is not popular among youngstersDhorses get injured over the burning flames【解析】事实细节题。根据文章第一、二段可知:在古老的圣安东尼节前夕,西班牙人会骑马从篝火上跳过,以求得神灵对马的保护,故答案为A项。【答案】
12、A2According to Libertad Gomez,_Athe festival came into being less than 300 years agoBthe activity helps the horses to be away from diseasesChis grandfather took great interest in the activityD.the evil would take the horses away during the leaps【解析】事实细节题。根据题干中的Libertad Gomez可判断本题答案区间在第五段。根据该段“There
13、was an illness that killed all the horses in the town.Since then,we have done this to purify them to keep away any evil by asking for the protection of the saint,”可知,他们这样做是为了让神灵保佑他们的马匹,让马匹远离疾病。故选B项。根据第三段可知A项中的less than(少于)是错误的,故排除A项;第三段中有相关信息“My grandfather told me that his great-grandfather took pa
14、rt,”但这里说的是Diego Martin的情况,而不是Libertad Gomez的,故排除C项;D项(鬼会将这些马带走)与当地人举行此项活动的初衷相悖,故排除。【答案】B3When Alejandro Nunez first leaped the fires,_Ahe felt too excited to express himselfBhe was a bit frightened for the first timeChe was offered a helmet and a scarfDhe became worried about his horse【解析】事实细节题。由文章最
15、后一段中的“At first,it was a bit scary but that goes”可知,Alejandro Nunez第一次参加这项活动时,有点害怕,故选B项。【答案】B4What can be inferred from the passage?ARiding horses to leap fires can be dangerous.BThe riders are easy to fall into the burning fires.CAll the people support riding horses to leap fires.DThe activity will
16、be done away with one day.【解析】推理判断题。根据最后一段中的“Indeed,the smoke is so thick that it affects the horses and riders as they leap the fires”可知A项正确。【答案】ABI left university with a good degree in English Literature, but no sense of what I wanted to do. Over the next six years, I was treading water, just try
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋五年级语文上册 第一单元 2 落花生习题课件 新人教版.pptx
