2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4(含解析)新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 阶段综合检测4含解析新人教版必修3 2020 2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四)第二部分阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEveryone is welcome to visit our city Los Angeles (LA)I am sure you can do many things in Los Angeles with your kids.Fun at the BeachThanks to its almost perfect weather all through the year,a visit to the beach is
2、one of the best things to do when in Los Angeles with your kids.While they enjoy themselves nearby,you can simply lie back and have a good rest in the sun.Trip to DisneylandA trip to the City of Angels with your little angels is incomplete without a visit to the Magic Kingdom.The joy theyll feel fro
3、m being around all those Disney characters that they know and love will light up your day,too.Visit to the MuseumIf you want to turn your stay in LA into an educational one for your kids,you should visit the museum.Starting with the Natural History Museum of Los Angeles County to the California Scie
4、nce Center,or even the Kidspace Childrens Museum in Pasadena,you have many choices.Im sure a visit to all these places will make your kids smarter.Visit to the University Studios HollywoodYour kids could get to see interesting things from some of the most popular movies ever.From the theme park of J
5、urassic Park to Wisteria Lane from the TV play Desperate Housewives,the Universal Studios Hollywood is a place that we all find wonderful.【语篇解读】这是一篇说明文。短文向要带孩子去洛杉矶旅游的游客介绍了一些可以游览的景点的相关信息。1The passage is intended for those who Awill go on a business trip to Los AngelesBplan to have a trip to Los Angel
6、es with their kidsCwant to educate their children by travelling abroadDare interested in the history and culture of Los AngelesB细节理解题。由第一段“Everyone is welcome to visit our city Los Angeles (LA)I am sure you can do many things in Los Angeles with your kids.”可判断出这篇文章是为那些打算和他们的孩子一起去洛杉矶旅行的人准备的。2The auth
7、or suggests visiting the beach because Aparents can take a rest thereBits the best beach in the worldCchildren can learn a lot thereDit provides different sports equipmentA细节理解题。由Fun at the Beach中的“.a visit to the beach is one of the best things to do when in Los Angeles with your kids.While they en
8、joy themselves nearby,you can simply lie back and have a good rest in the sun.”可知作者建议去海滩旅游,因为父母可以在那里休息。3We can infer from the passage that Athe City of Angels refers to Los AngelesBthe beach of Los Angeles sees the most visitors in cold winterCNatural History Museum is the largest one in Los Angeles
9、DWisteria Lane is the director of the TV play Desperate HousewivesA推理判断题。由Trip to Disneyland中的“A trip to the City of Angels with your little angels is incomplete without a visit to the Magic Kingdom.”可知,如果不去魔法王国,那么和你的小天使一起去天使之城的旅行是不完整的。魔法王国是沃尔特迪斯尼世界首个主题公园,而沃尔特迪斯尼位于洛杉矶内。所以判断出天使之城指的就是洛杉矶。洛杉矶被称为“天使之城”。
10、BWho is the greatest teacher in Chinese history? Many people would think of Confucius,whose birthday was September 28.Although he lived over 2,000 years ago,people still remember and respect him for his contribution to the education today.Confucius lived in the Kingdom of Lu,which lies in Shandong P
11、rovince.He lived during the Spring and Autumn Period.He had a hard childhood.His father died when he was only 3.His mother brought him up.As a child,he had to work to help his mother,but young Confucius didnt give up studying.He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sport
12、s.Later,he became a teacher and started the first public school in Chinese history.At that time only children from noble families could go to school,but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn.He had about 3,000 students in his lifetime.Today,people still follow Confu
13、cius lessons.He told us that we all have something worthy to be learned.“When I am with three people,one of them must be better than me in some areas.I choose their good qualities and follow them.”He also taught us that thinking is very important in study.“All study but no thinking makes people puzz
14、led.All thinking but no study makes people lazy.”Confucius is not only a great teacher,but also a famous thinker with wise thoughts about the world and society.His most important teachings are about kindness and good manners.“A person should be strict with himself,but be kind to others.” he said.【语篇
15、解读】这是一篇人物传记。短文主要介绍了中国伟大的教育家,思想家孔子。4Today we still remember Confucius mainly because Ahe lived a poor life in his childhoodBhe had wise thoughts and great views about educationChe traveled with his students from state to stateDhe lived during the Spring and Autumn PeriodB推理判断题。由第一段“Although he lived
16、over 2,000 years ago,people still remember and respect him for his contribution to the education today.”可知,尽管他生活在两千多年以前,但人们仍然记得并尊敬他对今天教育事业的贡献。所以判断出,今天我们还记得孔子,主要是因为他对教育有明智的想法和伟大的观点。5Confucius learned music,history,poetry and sports as a child.Aby teaching himself at home Bwith the help of his motherC
17、by going to school Dby visiting many famous teachersD细节理解题。由第二段“He visited many famous teachers and learned music,history,poetry and sports.”可知,他拜访了许多著名的教师,学习了音乐、历史、诗歌和体育。所以,孔子从小就通过拜访许多著名的老师来学习音乐、历史、诗歌和体育。6The underlined word “noble” in Paragraph 3 has the closest meaning to ApoorBbrightCwealthy Dcu
18、teC词义猜测题。由第三段“At that time only children from noble families could go to school,but Confucius believed everyone should go to school if they wanted to learn”可知,那时,只有贵族家庭的孩子才能上学,但孔子认为,如果想学习,人人都应该上学。所以猜测出第三段中划线的“noble”的意思与wealthy“富有的”最接近。7Which of the following is NOT mentioned in the passage?AAll stud
19、y but no thinking makes people puzzled.BNo one has something worthy to be learned.CAll thinking but no study makes people lazy.DA person should be strict with himself,but be kind to others.B细节理解题。由第五段“All study but no thinking makes people puzzled.All thinking but no study makes people lazy.可知,学而不思则
20、罔,思而不学则殆。”第六段 “A person should be strict with himself,but be kind to others.”可知,严以律己,宽以待人。所以A,C,D选项都在短文中被提及。故B选项没有被提及。CScientists and marine biologists(海洋生物学家) had something to celebrate last week when two lost humpback whales(座头鲸) returned to the Pacific Ocean.Delta and Dawn a mother and a baby had
21、 circled the Sacramento Bay area for two weeks before going back to the ocean.“We all shouted loudly like Yay!”said Jim Oswald,a spokesman for the Marine Mammal Center.“Its been really exciting.”The humpback whales were last spotted on May 29 near the Golden Gate Bridge in San Francisco,California.S
22、cientists are sure that the whales swam into open water during the evening of May 29 or early the next morning,since there have been no further sightings of the whales.Even so,boats were sent out to look for them,just in case the whales made another wrong turn.Officials spent two weeks trying to get
23、 the whales to turn back towards the ocean.Biologists played recordings of whalefeeding as well as unfamiliar sounds to try to make the whales head back to the Pacific Ocean.However,Delta and Dawn gave scientists an unexpected chance to study humpback whales in the wild.Scientists were able to gathe
24、r sound recordings and watch their behaviors.This is especially exciting because humpback whales are an endangered species.Whats more,scientists dont usually have the chance to observe them in their natural habitat.“All those things are very hard to get,” said Oswald,“So what we are doing is filling
25、 up the knowledge blank on humpback whales in the wild.” Scientists should be able to use this information to help other lost whales in the future.8Jim Oswald was very happy because Athe whales traveled to Sacramento BayBhe found the lost humpback whalesCthe scientists held a great celebrationDthe w
26、hales returned to the Pacific OceanB推理判断题。根据第二段“We all shouted loudly like Yay!”said Jim Oswald,a spokesman for the Marine Mammal Center.“Its been really exciting.”可知,吉姆奥斯瓦德非常高兴,因为他找到了丢失的座头鲸。9In order to make the whales go back to the ocean,the biologists Afed them with other animalsBswam into open
27、waterCplayed music for themDplayed strange sounds to themD细节理解题。根据第四段中Biologists played recordings of whalefeeding as well as unfamiliar sounds to try to make the whales head back to the Pacific Ocean.可知,为了让鲸鱼回到海里,生物学家们给它们播放奇怪的声音。10The fifth paragraph mainly tells us that Ahumpback whales will disap
28、pear in the futureBhumpback whales were excited in their natural habitatCscientists learned more about humpback whalesDscientists are worried about humpback whalesC11Whats the best title for the passage?ALooking for the Lost Whales BHelping the Lost WhalesCThe Lost Whales Returned DTwo Whales Were L
29、ostC主旨大意题。根据第一段Scientists and marine biologists(海洋生物学家) had something to celebrate last week when two lost humpback whales(座头鲸) returned to the Pacific Ocean.Delta and Dawn a mother and a baby had circled the Sacramento Bay area for two weeks before going back to the ocean.可知C项正确。DA good modern news
30、paper is an extraordinary piece of reading.Its great first for what it contains:the range of news from local crime to international politics,from sports to business,from fashion to science,and the range of comment and special feature as well,from editorial page to feature articles and interviews to
31、criticism of books,art theatre and music.A newspaper is even greater for the way one reads it:never completely,never straight through,but always by jumping from here to there,in and out,glancing at one piece,reading another article all the way through,reading just a few paragraphs of the text.A good
32、 modern newspaper offers a variety to attract many different readers,but far more than the reader is interested in.What brings this variety together in one place is its topicality(时事性),its immediate relation to what is happening in your world and your locality now.But immediacy and the speed of prod
33、uction that goes with it also mean that much of what appears in a newspaper has no more than transient(短暂的) value.For all these reasons,no two people really read the same paper:what each person does is to put together,out of the pages of that days paper,his own selection and order,his own newspaper.
34、For all these reasons,reading newspapers efficiently,which means getting what you want from them without missing things you need and without wasting time,demands skill and selfawareness as you change and apply the techniques of reading.【语篇解读】这是一篇议论文。文章主要讲了不同读者对报纸有着不同的需求,什么样的报纸才是优秀的报纸。12A modern news
35、paper is great for all the following EXCEPT its Awide variety Bsimilar styleCspeed in reporting newsDpopularityB推理判断题。由倒数第二段A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers可推断出一份好的报纸不包括“类似的风格”,故选B。13According to the passage,the reason why no two people really read the same
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
五年级上册语文课件-15.落花生第1课时_人教新课标 (共10张PPT).ppt
