安徽省池州市池州一中 2020-2021学年高一上学期期中教学质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省池州市池州一中 2020-2021学年高一上学期期中教学质量检测英语试题 WORD版含解析 安徽省 池州市 池州
- 资源描述:
-
1、池州一中20202021学年度第一学期期中教学质量检测高一英语试卷考生注意事项:1. 答题前,务必在答题卷规定的地方填写自己的姓名、班级、考场号和座位号。2. 回答选择题时,每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卷上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3. 回答非选择题时,必须使用0.5毫米的黑色墨水签字笔在答题卷上书写,要求字体工整、笔迹清晰。必须在题号所指示的答题区域作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上答题无效。4. 考试结束,务必将答题卷交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将
2、试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are they talking now?A. In the dining room. B. In their company. C. Outside a restaurant. 2. What day is it today?A. Sunday. B. Monday. C. Tuesday. 3. Whom should the no
3、te have been given to?A. Danny. B. Joe. C. Frank. 4. How much did the woman pay for the bag?A. 60 dollars. B. 50 dollars. C. 40 dollars. 5. What is the woman going to do?A. See a doctor. B. Make a phone call. C. Attend a meeting.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳
4、选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When does the conversation take place?A. At the beginning of this term. B. In the middle of this term. C. At the end of this term.7. What do we know about the woman?A. Shes disappointed with the exam. B. She works as a m
5、ath teacher. C. She helped Sara with her study.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who will the man help?A. Jane. B. Tina. C. Mary. 9. Where will they meet at six this afternoon?A. In the cinema. B. In the library. C. In the restaurant.听第8段材料,回答第10至12题。10. Which place is the warmest?A. Sweden. B. Florida. C. London.
6、11. Why doesnt Bob want to go to Florida?A. It costs too much. B. Its too cold there. C. It is too far away. 12. Where are they living probably?A. In Wales. B. In Scotland. C. In England.听第9段材料,回答第13至16题。13. How will the man go to the station?A. By bike. B. By bus. C. By car.14. What should the man
7、do at first?A. Go back to the traffic lights. B. Go to the Red Hotel. C. Go straight forward.15. Where should the man turn left?A. At the hotel. B. At the traffic lights. C. At the end of the road.16. How far is the station from here?A. Its 3 miles. B. Its 4 miles. C. Its 5 miles.听第10段材料,回答第17至20题。1
8、7. How did Mr. Johnson feel before the plane took off?A. Excited. B. Nervous. C. Proud. 18. How many people were on the plane?A One. B. Two. C. Three. 19. What did Mr. Johnson worry about the most?A. The take-off. B. The landing. C. The flying in the sky.20. What did Mr. Johnson see when he opened h
9、is eyes?A. People. B. Ants. C. Birds.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChicago Childrens MuseumThis museum offers plenty of fun hands-on activities to kids. Address: 700 East Grand Ave. (Navy Pier), ChicagoTEL: 312-527-1000 Public transportation (交通):CTA bu
10、s lines #29 (State Street), #65 (Grand Avenue), and #66 (Chicago Avenue) all serve Navy Pier.Free days:l Mondays are free for visitors of 12 and under from 10 am1 pm (not for large groups of 15 people or more) l Thursdays are free for all from 1 pm5 pmActivities:Located at one of Chicagos top touris
11、t attractions, Navy Pier, the museum offers three floors of activities for kids, including:l Play It Safeall about home safetyl Inventing Labit provides parts and instructions for creating thingsl Kids Towna playroom like Chicago neighborhood where kids can pretend to do things like shopping or driv
12、ing a CTA busl Climbing Schoonera three-floor climbing buildingl My Museumkids get to create various pieces of art that are all about mel Treehouse Trailsa play area designed like a forest1. How much will John (10), his parents and sister (6) pay if they drive to the museum at 2 pm on Monday?A. $68.
13、B. $48.C. $56.D. $36.2. Which of the following will the kids who like creating works of art choose?A. Play It Safe.B. Inventing Lab.C. My Museum.D. Skyline.3. What can seven-year-old Mike do in Kids Town?A. He can go on a short trip to a forest.B. He can “experience” Chicago neighborhood life.C. He
14、can climb a mountain.D. He can buy some gifts for his friends.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了芝加哥儿童博物馆的情况。【1题详解】细节理解题。根据文中“Parking fees”部分中的“Monday trough Thursday:$20”(停车费:周一至周四:20美元),和“Entrance fees”部分中的“Aldults:$12, Children(5+):$12”(入场费:成人12美元,五岁以上儿童12美元),以及“Free days”部分的“Mondays are fr
15、ee for visitors of 12 and under from 10 am1 pm”(星期一免费开放予12人及以下人士参观,时间为上午十时至下午一时)可计算出,John一家周一下午两点开车去该博物馆玩的话,总计需要(12*4+20)68美元。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文中“Activites”部分的“My Museumkids get to create various pieces of art that are all about me”(我的博物馆孩子们可以创作各种各样的“关于我自己”的艺术品。)可知,喜欢创造艺术作品的孩子可以去My Museum。故选C项。【3题
16、详解】细节理解题。根据文中“Activites”部分的“Kids Towna playroom like Chicago neighborhood where kids can pretend to do things like shopping or driving a CTA bus”(孩子之城一个像芝加哥邻里生活一样的游戏室,孩子们可以在那里假装做一些事情,比如购物或驾驶一辆CTA公交车。)可知,如果去Kids Town,七岁的Mike可以体验芝加哥的邻里生活。故选B项。【点睛】BMadison Williams was studying in her bedroom when her
17、mother, Leigh Williams, came in and shouted, “A little boy fell into a septic tank (化粪池)!” Then she asked her 13-year-old daughter if she could help.Madison and Leigh ran to a neighbors yard, where they found the boys mad mother and other adults around the septic tank. Madison quickly examined the s
18、ituation. She was the only one who could fit through the small hole. Without waiting a second, she got on her stomach next to the opening, placed her arms out in front of her, and told the adults, “Lower me in.”Leigh and others held her waist and legs. Inside, the tank was dark, and the air was terr
19、ible. In the process, she stuck her left wrist (手腕) against a pole, hurting the muscles in her wrist and arm so seriously that the hand was useless. Rather than deal with her pain, Madison looked for the boy in the water with her eyes and right hand. Minutes went by before she saw his foot. Madison
20、shot her right hand out and held the foot tightly. “Pull me up!” she shouted to the others above.As they were pulled up, the boys free foot got stuck inside the hole. “Lower me down!” she shouted. Then, ten minutes after Madison had entered the tank, they were lifted out. But the boy wasnt breathing
21、 for the lack of fresh air. He was placed on his side, and an adult gave him several hard hits on the back. It was only when Madison heard him cry that she knew he was all right.4. How did Madison know what had happened?A. She saw it herself.B. She heard a cry for help.C. Her mother told her about i
22、tD. Her mother asked her to help.5. What drove Madison to save the little boy?A. The boys cry of surprise.B. Peoples call.C. Her mothers bravery.D. Her own willingness.6. What happened to the little boy at last?A. He was saved finally.B. He was drowned to death.C. He wasnt breathing.D. He was sent t
23、o hospital.7. What is the passage mainly about?A. A girl and her brave mother.B. A drowning boy in the water.C. A boy falling into a septic tank.D. A girl voluntarily saving a little boy.【答案】4. C 5. D 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了一个小男孩掉进化粪池,13岁女孩Madison勇敢地救出了这个小男孩的故事。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“Madison Williams
24、 was studying in her bedroom when her mother, Leigh Williams, came in and shouted, “A little boy fell into a septic tank (化粪池)!”(麦迪逊威廉姆斯正在卧室里学习,她的母亲利威廉姆斯进来喊道:“一个小男孩掉进了化粪池里!”)可知妈妈告诉了麦迪逊小男孩掉进化粪池的事。故选C项。【5题详解】推理判断题。由第二段中的“Madison quickly examined the situation. She was the only one who could fit throug
25、h the small hole. Without waiting a second, she got on her stomach next to the opening, placed her arms out in front of her, and told the adults, “Lower me in.”(麦迪逊很快检查了情况。她是唯一一个能穿过这个小洞的人。没等一秒钟,她就趴在洞口旁边,伸出双臂,对大人说:“把我放下去。”)可知麦迪逊知道自己是唯一一个能下去的人,所以自告奋勇说放自己下去,这完全是出于她自己的意愿去救那个小男孩。故选D项。【6题详解】细节理解题。由最后一段中的“
26、It was only when Madison heard him cry that she knew he was all right.”(直到麦迪逊听到他哭了,她才知道他没事。)可知小男孩最后得救了。故选A项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲妈妈告诉麦迪逊小男孩掉进化粪池的事,第二段讲麦迪逊自愿下去救小男孩,第三段讲麦迪逊救人的过程,第四段讲小男孩最后得救了,可知本文讲的是一个女孩自愿救了一个小男孩,D项符合文意。故选D项。CA robot, created by Washington State University (WSU) scientists, could help elder
27、ly people with limitations (限制) live independently in their own homes.The Robot Activity Support System (RAS), uses sensors (传感器) in a WSU smart home to decide where its users are, what they are doing and when they need help with daily activities. It navigates (定位) through rooms to find people on it
28、s own, provides video instructions on how to do simple tasks. It can even lead its owner to objects such as his or her medicine or some food in the kitchen.Now, about 50 percent of adults over the age of 85 need help with every day activities such as preparing meals and taking medicine. Every year t
29、he cost for that in the US is nearly 2,000 billion dollars. The number of adults over 85 is expected to double by 2050. Therefore, researchers hope that technologies like RAS and the WSU smart home will cut some of the spending on the health care system by making it easier for older adults to live a
30、lone.RAS is the first robot that researchers have tried to put into their smart home environment. They recently published a study in the journal (专业期刊) Cognitive Systems Research. The study explains how RAS could make life easier for older adults who struggle to live independently.“While we are stil
31、l in an early stage (阶段) of development, our results with RAS have been promising,” Minor said, “The next step in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea of this robot.”8. What can RAS do?A. Getting medicines for the user.B. Finding the people b
32、y itself.C. Offering picture instructions.D. Treating people with limitations.9. How can we cut the spending on health care system?A. By making older adults live alone.B. By using technologies like RAS.C. By asking for help from the pubic.D. By struggling against limitations.10. How do researchers u
33、se RAS?A. They tried to use it in smart home environment.B. They tried to use it to live independently.C. They tried to use it to save money for the elderly.D. They tried to use it to make life easier for adults.11. What is Minors attitude towards the future of RAS?A. Passive.B. Anxious.C. Positive.
34、D. Doubtful.【答案】8. B 9. B 10. A 11. C【解析】本文是新闻报道。文章报道了华盛顿州立大学(WSU)的科学家们发明了一种机器人RAS,可以帮助独居老年人在家中更轻松地生活。【8题详解】细节理解题。根据第二段“The Robot Activity Support System, or RAS, uses sensors (传感器) equipped in a WSU smart home to determine where its residents are, what they are doing and when they need assistance w
35、ith daily activities.(机器人活动支持系统,或RAS,使用配备了WSU智能家居的传感器来确定老年人在哪里,在做什么,以及在日常活动中什么时候需要帮助。)”可知,RAS可以独自找到人。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段的“Therefore, researchers hope that technologies like RAS and the WSU smart home will cut some of the spending on the health care system by making it easier for older adults to l
36、ive alone.( 因此,研究人员希望,像RAS和WSU智能家居这样的技术将可以通过让老年人更容易独居来减少医疗保健系统的一些支出。)可知,通过使用项RAS这样的科技可以削减医疗保健支出。故选B。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“RAS is the first robot that researchers have tried to put into their smart home environment.(RAS是研究人员努力在智能家居环境使用的第一个机器人)”可知,研究人员在智能家居环境中努力使用RAS。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中Minor所说的话“
37、While we are still in an early stage of development, our initial results with RAS have been promising(尽管我们仍然处于开发的早期阶段时,但是对于RAS的初步研究成果是有前途的)”可推断,Minor 对RAS的未来是持乐观态度的。故选C。DThe word “adulting” started as a kind of jokewhenever a millennial (千禧一代) would do something as an adult does, this was an act of
38、“adulting”. However, now, millennials clearly need training in being an adult.Rachel Flehinger has founded an Adulting School, which includes online classes on simple sewing (缝纫), problems solving and cooking. The cause for such classes is that many millennials havent left childhood homesin America
39、34 percent of adults aged 18 to 34 still lived with their parents in 2015, up from 26 percent 10 years before. Theres a good deal of truth to this. If youre living at home, with Mom and Dad doing their best to spoil (溺爱) you, youre less likely to know how to wash clothes, cook or make the bed. Depen
40、dency leads to enervation. Over time, you are unable to adult.But living at home doesnt necessarily bring dependency. Back in 1940, 30 percent of 25-to-29-year-olds lived at home with parents or grandparents. But they were adulting. Parents expected their kids to do housework, and to prepare for lif
41、e. Then, whats the real problem now?Instead of blaming (责备) living at home we have to blame our style of parenting. The truth is that weve simply become lazier as parents. Were more likely to let our kids lie on a sofa than tell them to get a job. We dont push our kids to build families of their own
42、, because life cost has increased. Then the question is how we can encourage young people to “adult” in such a situation.12. What is the purpose of showing the data (数据) in paragraph 2?A. To show that millennials liked to live with their parents.B. To show that the Adulting School became popular in
43、2015.C. To show that more adults still depended on their parents.D. To show that the online courses were necessary to learn.13. Which of the following can best explain “enervation”?A. EmergencyB. ArgumentC. TensionD. Weakness14. Which of the following statements is TRUE about the last two paragraphs
44、?A. Living at home certainly leads to dependency.B. Parents are too lazy to do housework.C. We often tell kids to get a job.D. Kids are not pushed to start their own families.15. What does this passage mainly talk about?A. What the life of the millennials is like.B. Why millennials need adulting tra
45、ining.C. How parents encourage millennials to “adult”.D. How parents educated kids in the past.【答案】12. C 13. D 14. D 15. B【解析】本文是说明文,千禧一代的孩子接受着父母的宠爱,他们很多人不能独立生活,事实上,是父母的养育方式导致孩子不能独立。孩子需要的是成为成年的培训。【12题详解】推理判断题。根据第二段“he cause for such classes is that many millennials havent left childhood homesin Amer
46、ica 34 percent of adults aged 18 to 34 still lived with their parents in 2015, up from 26 percent 10 years before.” 他开设此类课程的原因是,许多千禧一代没有离开童年时的家在美国,2015年有34%的18岁至34岁的成年人仍与父母住在一起,而10年前这一比例为26%。根据此处的数据显示,开设课程的原因是千禧一代的人没有离开童年的家,而且这个数据相对于以前有所增长,所以数据显示了更多了成年人仍然依赖于父母。故选C项。【13题详解】词义猜测题。根据第二段“Dependency lead
47、s to enervation. Over time, you are unable to adult.” 依赖会导致enervation。久而久之,你就无法成年。根据后一句的解释,可以推测是依赖导致了软弱,所以不能成年,所以换线词为“软弱”。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“We dont push our kids to build families of their own, because life cost has increased.” 我们不强迫我们的孩子建立他们自己的家庭,因为生活成本增加了。可知孩子不被催促去成家,故选D项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段
48、“However, now, millennials clearly need training in being an adult.”然而,现在,千禧一代显然需要接受成人培训。第一段引出了本文的主旨,最后一段“Instead of blaming (责备) living at home, we have to blame our style of parenting.” 与其责备住在家里,我们还不如责备我们的养育方式。最后一段说明了导致千禧一代不能够成人的原因,所以整篇文章的主旨是千禧一代需要接受成人培训的原因。故选B项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选
49、项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I am fortunate because I am one of the hosts of the radio club in our school. We all find the club amazing as it is run by the students for the school. It was started two years ago. One day, I just began thinking about music for everyone, _16_ He approved (批准) the proposa
50、l, and over time I am in charge of the radio club as the oldest student member. _17_ Every morning we tell our schoolmates about the weather, recent news, and some special messages that the teachers want us to broadcast (广播). During exam time we have a special programme _18_ For example, we let stud
51、ents know how to take advantage of all the resources to review (复习).At the end of the school year, many students who are graduating (毕业) make use of our club to give messages to their close friends and teachers. Last but not least, when parents come to visit the school and talk to the teachers, we o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-456161.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河南省周口市项城市五校联考2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
