2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高二英语人教版选修6练习:UNIT 4LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析 2021 2022 学年 英
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十一Unit 4Learning about Language. 用强调句型改写句子1. The sun gives us light and heat. (强调主语)It is the sun that gives us light and heat. 2. My father went to Guangzhou last year. (强调时间状语)It was last year that my father went to Guangzhou. 3. We don
2、t realize its value until we lose our health. (强调not. . . until. . . )It is not until we lose our health that we realize its value. 4. The students often have a meeting in the hall. (强调地点状语)It is in the hall that the students often have a meeting. 5. I managed to collect some information from the In
3、ternet. (强调状语)It was from the Internet that I managed to collect some information. 6. The mountain climbers were rescued with the help of the local guide. (强调状语)It was with the help of the local guide that the mountain climbers were rescued. 7. No worker and no engineer knows who is to blame for the
4、 explosion of the chemical factory. (强调who)No worker and no engineer knows who it is that is to blame for the explosion of the chemical factory. 8. Who saved the drowning girl? (强调主语)Who was it that saved the drowning girl? 9. I just wonder what makes him so excited. (强调what)I just wonder what it is
5、 that makes him so excited. 10. Where should you start? (强调where)Where was it that you should start? . 单句语法填空1. It was two days later that I received his gift for my birthday. 2. How long will it be before the computer company puts forward a new product? 3. It is a long time since I graduated from c
6、ollege. 4. It is (be) Mary and Joe who are going to organize the camping next week. 5. It was only when I reread the poem recently that I began to appreciate the beauty. 6. Is there a time when the computer was used for free? 7. I consider it no use quarrelling with him about it. 8. It is the abilit
7、y to do the job that matters, not where you come from or who you are. 9. It wont be long before a photograph show is held here. 10. We think it is your brother who is(be) responsible for the accident. . 阅读理解From the loss of wildlife to the rising sea levels, we humans are well aware of the problems
8、that climate change could cause. While it seems that such issues wont affect most of us directly, it looks that future generations could grow up without something that many of us now take for granted: chocolate. According to a report published by the US National Oceanic and Atmospheric Administratio
9、n, the climate changes in the regions that produce cacaothe plant from which chocolate is producedmay mean that cacao will soon become extinct. Most of the worlds cacao grows in countries which are close to the equator, with over half of it growing in African nations like Ghana and Ivory Coast. Its
10、predicted that by the year of 2050, climate change will have accelerated the rate at which temperatures in these countries rise, making it extremely difficult for cacao to grow there. However, the problem doesnt exist in increased heat, but in lower humidity (湿度), as its believed that rainfall will
11、stay at the same level if the temperature rises. “In other words, with higher temperatures squeezing more and more water out of soil and plants, its unlikely that rainfall will increase enough to offset the moisture (含水量) loss, ” noted Mitchell Ron, the reports author. To help solve this problem, re
12、searchers from Berkeley University in the US are working on changing the DNA of cacao plants to allow them to survive in drier conditions by using gene editing technology, according to US News. Meanwhile, US company Mars, one of the worlds biggest manufacturers of chocolate products, announced in Ja
13、nuary that it would spend $1 billion to help reduce the effects of climate change. “This is a worldwide issue, and it requires everyone to work together, ” Mars spokesperson Barry Parkin told Business Insider. The message here is that if we all do our part, we may be able to prevent some of the wors
14、t impacts of climate change. Or if were unlucky, chocolate will become a thing of the past. 【文章大意】本文是一篇说明文。随着全球气候变暖, 用来生产巧克力的可可树面临着越来越艰难的生存环境, 甚至有灭绝的危险。来自美国伯克利大学的研究人员和玛氏公司正采取措施解决这一问题。1. What could make it hard for cacao to survive around the equator in the future? A. The increased heat there. B. The
15、 higher humidity there. C. The decrease in rainfall there. D. The moisture loss in the soil there. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段及第七段可知, 世界上大部分可可树生长在靠近赤道的国家。随着温度的不断上升, 土壤和植物中的水分会越来越少, 而降雨量的增加不足以弥补土壤中水量的损失。由此可以推知, 将来赤道附近可可树生长艰难的原因是土壤中含水量的损失。故选D。2. What does the underlined word “offset” in the seventh paragraph m
16、ean? A. hold backB. make up forC. protectD. accept【解析】选B。词义猜测题。根据第七段可知, 随着温度的不断上升, 土壤和植物中的水分会越来越少, 而降雨量的增加不足以弥补土壤中含水量的损失。所以画线词的意思是“弥补”。故选B。3. What will US company Mars do to help cacao survive? A. It will work hard to plant cacao in greenhouses. B. It will apply gene editing technology in planting c
17、acao. C. It will give financial support to help fight climate change. D. It will develop cacao that can survive in drier conditions. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第三段内容可知, 为减少气候变化的影响, 美国的玛氏公司计划给予资金支持。故选C。4. What may be the best title of this text? A. Chocolate Could Become HistoryB. Work Together to Fight Climat
18、e ChangeC. How We Grow Cacao in the FutureD. How Cacao Plants Affect Climate Change【解析】选A。标题归纳题。本文主要讲述随着全球气候变暖, 用来生产巧克力的可可树面临着越来越艰难的生存环境, 甚至有灭绝的危险。再结合最后一段Or if were unlucky, chocolate will become a thing of the past. 如果我们不幸运, 巧克力会成为历史。故A项概括了本文的主题。. 完形填空 Most people agree that cars are very important
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-457379.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(陕西专版)2024春八年级语文下册 第五单元主题阅读作业课件 新人教版.ppt
