《2015春走向高考》高三英语一轮(人教版)复习练习:必修1 UNIT 3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2015春走向高考
- 资源描述:
-
1、第一部分必修一Unit 3 .语法单句填空1Aid groups are struggling to reach the hardesthit areas where food and drinkable water are difficult _(find)答案:to find考查非谓语动词。句意:救援小组正努力到达食物和饮用水很难找到的重灾区。此句中,“food and drinkable water are difficult _”为“主语be形容词to do”句型,且不定式to find和主语food and drinkable water 之间构成动宾关系,应当用不定式的主动表被动。
2、2My dear, you are always _(throw) things about. Look, what a mess in the room!Sorry, Mom.答案:throwing考查时态。句意:亲爱的,你总是把东西扔得到处都是。看,你的房间多乱啊!对不起,妈妈。由句意可知,此处妈妈在埋怨孩子把东西到处乱扔,所以用进行时态,因为进行时态与always、forever、constantly等表示频率的词连用,表示说话者的埋怨、评判或者表扬等语气,意为“总是,老是”。3Got your driving license?Yes.It is a week since I _(pas
3、s) the driving test.答案:passed考查时态。since所接从句用一般过去时态,主句用现在完成时态。4I _(finish) my work. Please wait for me for a while, and then lets go home together.答案:am finishing考查现在进行时表将来。根据句子后半部分“请等我一会,咱们一起回家”可知工作马上要完成了,所以此处用现在进行时表示将来。5In May, as _(schedule), the product was launched, apparently with great success
4、.答案:scheduled考查省略句。句意:今年五月,这个产品按计划推出,显然十分成功。把从句补全后应为:as the product was scheduled。6(2014全国大纲改编)The reports went missing in 2012 and nobody _(see) them since.答案:has seen本题考查动词时态。句意:这报告在2012年遗失了,自那之后 没人看见过。由第二个分句的关键词since可知 ,此处要用现在完成时态。7Parents should have a proper attitude _ boys who have suffered so
5、 much from an addiction _ computer games.答案:to/toward(s);toattitude to/toward(s) sb./sth.“对某人或某事的态度,看法”;addiction to sth.“沉溺于”。8According to the news, there will not as many entertainment programs _ usual on television.答案:as句意:根据新闻,在电视上将不会像往常那样有那么多的娱乐节目了。as usual“像往常”,符合句意。9She couldnt wait _(go) ho
6、me after such a long and tiring journey.答案:to go考查非谓语动词。句意:经过这么漫长又令人疲倦的旅行之后,她迫不及待地想回家。couldnt wait to do sth.“迫不及待做某事”为固定搭配。10It being Sunday, rather than _(stay) at home, I preferred _(travel)答案:stay;to travelprefer to do rather than do.“宁愿而不愿”。句意:因为今天是周日,我宁愿去旅行而不愿待在家里。.阅读理解(2014石景山区期末测试)Travel Una
7、ccompaniedNow many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone.Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at leas
8、t once in their life. “It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone.” Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents.In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen.
9、 It is challenging. This is what drives young people to travel alone.It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own.Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year.He set up a website, The Aussie Nomad, to document his
10、 adventures. He said he wished he had traveled alone earlier. “The people you meet, the places you visit, or the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person,” said the 30yearold man.Richardson describes traveling alone like “a shot in the arm”, which “makes you a mor
11、e confident person that was ready to deal with anything”. He said: “The feeling of having conquered something on my own is a major part of what drives me each day when Im dealing with a difficult task. I walk around with my head up because I know deep down inside that nothing is impossible if you tr
12、y.”The great 19th century explorer John Muir once said: “Only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness.”文章大意:很多人喜欢独自旅行。1Which of the following will Kristina Wegscheider agree with?ATraveling alone is a necessary experience for everyone.BIt is more meaningful to tr
13、avel in foreign countries.CIt is comfortable to travel around without a friend.DTraveling abroad helps people to find new things.答案:A细节理解题。由第二段第一句话“.believes that it is something everyone should do at least once in their life.”可知,Wegscheider认为每个人都应该至少独自旅行一次,所以A项符合。2Traveling alone is challenging bec
14、ause _.Ait will finally build your character Byou have to make things on your own Cyou depend on yourself whatever happensDit is hard for you to prove yourself to others答案:C细节理解题。由第三段前两句话“In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if yo
15、ur wallet is stolen. It is challenging.”可知,独自旅行是很有挑战性的,因为独自旅行时,一切都要靠自己。3What can we infer about Chris Richardson?AHe started traveling at an early age.BHe was once shot in the arm.CHis website inspires others a lot.DHe used to work as a salesman.答案:D推理判断题。由第四段第一句话“Chris Richardson decided to leave h
16、is sales job in Australia to go traveling last year.”可知,Chris Richardson过去的职业是销售员。由第四段第三句话“He said he wished he had traveled alone earlier.”可知,A项错误;由第五段第一句话可知,B项错误;由第四段第二句话可知,C项无交代,所以错误。.完形填空One day, our teacher, Mr. Sims, announced that the destination of the seventh grade field trip would be the a
17、musement park. The classroom buzzed with _1_ as the girls discussed what they would wear and what they should bring with them. I sat back and listened, _2_ that my parents did not have the money to send me. It made me _3_ to feel so left out. But not Danny. He _4_ told everyone that he wouldnt be go
18、ing. When Mr. Sims asked him why, Danny stood up and _5_,“Its too much money right now. My dad hurt his back and has been out of _6_ for a while. Im not asking my parents for money.”Sitting back down in his seat, Danny held his head up proudly, even though _7_ had begun. I could only shrink in my _8
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
