2021-2022年新教材高中英语 UNIT 5 A delicate world Section Ⅳ Drafting a lecture课后练习(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 UNIT delicate world Section Drafting lecture课后练习含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Drafting a lecture.阅读理解The giraffe (长颈鹿) is the tallest animal on land.It is one of the bestknown species in Africa, known for their very long necks, long legs and the brown and white patterns that cover their bodies.Craig Hiltontaylor is head of the Red List program.He says there were between 152,0
2、00 and 163, 000 giraffes in 1985.But now, the number of them has fallen to about 98,000.“It is a huge tragedy and its been sort of a silent disappearance that we just really havent detected until now.” Fifty years ago, groups of giraffes usually had 20 to 30 animals in them.Now, observers are only s
3、eeing six animals in a group.Until now the disappearance of the animals has not been observed closely.They live in such a wide area across Africa.What is causing this decrease? Hiltontaylor says, “It is due to the effect of people, whether its people causing loss of habitat for the species, hunting
4、the species for food or harvesting for medicine or for wood.”He says pollution and the effects of climate change are just a few of the other problems affecting the species.Some people are moving into protected areas where giraffes and other animals live because of a lack of rain that affects food pr
5、oduction.Sometimes the animals are killed for their meat.Also, civil wars in Africa make it more difficult to protect the animals.Hiltontaylor says giraffes can be helped.“Its not too late, and we can turn things around.” Some of the ideas that work include community involvement and tourism.Tourism,
6、 for example, provides jobs for local people.He also says there needs to be a giraffe action plan put in place to observe and survey the animals across the continent of Africa.Hiltontaylor adds that finding answers to the problems people face, like drought linked to climate change, food shortages an
7、d civil unrest, will provide answers for people to help giraffes.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了非洲长颈鹿数量不断减少的现状,分析了其原因,并介绍了一些保护措施。1What does the underlined word “detected” mean in the second paragraph?AChanged.BNoticed.CDoubted.DConfirmed.解析:选B词义猜测题。第二段主要是介绍长颈鹿数量不断减少的现状。根据画线单词后文中的Until now the disappearance of t
8、he animals has not been observed closely.并结合此句中silent disappearance可知,人们没有觉察到、注意到这些动物的消失。画线词detected与noticed同义,故选B项。2Which is NOT a possible reason for the decrease of giraffes?ACivil wars in Africa.BLoss of the habitats.CClimate change.DTheir wide living space.解析:选D细节理解题。文中第四段分析了长颈鹿数量减少的原因,包括污染和气候变
9、化的影响,人类占领长颈鹿的栖息地,动物被人类捕杀,非洲的内战使保护动物更加困难。故D项(广阔的生活空间)不是长颈鹿数量减少的原因。3How can giraffes be helped according to Hiltontaylor?ABy attracting more tourists to Africa.BBy stopping the global warming.CBy learning more about the community.DBy moving local people away.解析:选A细节理解题。根据最后一段中Hiltontaylor says giraffe
10、s can be helped.“Its not too late, and we can turn things around.” Some of the ideas that work include community involvement and tourism.Tourism, for example, provides jobs for local people.可知,Hiltontaylor认为我们可以采取措施帮助长颈鹿,包括社区参与和发展旅游业,旅游业可以为当地人提供就业机会。故选A项。4Which might be the most suitable title for t
11、he passage?AGiraffes Are Changing AfricaBSilent Disappearance of GiraffesCTourism and Nature ProtectionDWildlife Can Be Saved in Future解析:选B标题归纳题。本文介绍了非洲长颈鹿数量不断减少的现状,分析了其原因,并介绍了一些保护措施。第二段中It is a huge tragedy and its been sort of a silent disappearance that we just really havent detected until now.点
12、明了本文主题,又能吸引读者。故B项(长颈鹿的无声消失)适合作为本文标题。.完形填空Martin Folsom was wellknown in his school this summer.However, he had a 1 start in life.Living on and off the streets for much of his youth, Martin experienced years of 2 .Yet, he didnt stop his footsteps.This summer, Martin 3 high school in Florida with a hi
13、gh score, which made him 4 stand out of his class and enabled him to make a(n) 5 at the graduation ceremony.Martin and his mother had nowhere to live after his father deserted them.As a result, they had to 6 a lot.More than two years, they lived in a number of 7 across five different states.But thro
14、ughout these 8 years, Martin remained determined and never 9 his goals.He never missed school and was the highestranking student in 2020.Martin also experienced life in and out of the classroom.He was the president of several programs and 10 the class monitor in the last four years.“Hes such a speci
15、al guy and 11 leader,” Principal Cathy Bures told the reporter.“He has a big heart for his classmates, 12 them that theyre a promising generation.” 13 Martins efforts and excellence, he has been admitted to Valdosta State University in Georgia with a full scholarship.Martins 14 to students is to mak
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-458724.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
