分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型2021-2022新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage 单元形成性评价(含解析)新人教版必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459618
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:27
  • 大小:120KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材高中英语 Unit Cultural Heritage 单元形成性评价含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 形成 评价 解析 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、单元形成性评价(一)Unit 1(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Good morning, Hank. It is wonderful to be back in England. M: I m so glad to see you again. It s over ten years now since we left un

    2、iversity. 1. What s the probable relationship between the two speakers? A. Old classmates. B. Travelers in England. C. Tourist and guide. 答案: AText 2M: Can I help you? W: I d like to order the machines we talked about yesterday. Can I have them within two days? M: Sure. I ll send them by air. 2. How

    3、 will the man send the machines? A. By ship. B. By truck. C. By air. 答案: CText 3W: Where are you going to plant the tree? By the front door? M: No, that would be silly. It ll grow too big. I m going to put it at the back of the garage. W: I thought it would be better right at the other end of the ga

    4、rden. M: Oh, no. 3. Where is the man going to plant the tree? A. By the front door. B. At the back of the garage. C. At the other end of the garden. 答案: BText 4M: I m really angry at John. He never listens to me. W: Take it easy, Alan. Things will work out. 4. What does the woman advise Alan to do?

    5、A. Go out to work. B. Listen carefully to John. C. Be calm and patient. 答案: CText 5W: Bob, are you going straight home after school today? M: No, I have a class until one o clock, and after that I m going to spend a couple of hours at the library before going home. 5. When is the man going home? A.

    6、In the evening. B. At noon. C. In the afternoon. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: What did you do last night? Did you work all night? W: I did do some work, but

    7、I watched a bit of TV, too. M: I watched a great football game on TV last night. Did you watch it? W: No, I didn t. I don t like football. M: Then what did you see? W: I saw the end of a film. It was quite good, actually. It s a pity I missed the beginning. But I know the story was written by Shakes

    8、peare. It was about a boy and a girl who fell in love with each other, but their families were fighting against each other. M: You mean Romeo and Juliet? W: Yes, that s right. 6. What did the man do last night? A. He worked all night. B. He watched a football game on TV. C. He read a story by Shakes

    9、peare. 答案: B7. How much of the film did the woman see? A. The beginning. B. The end. C. The whole film. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: So, how did it go? M: Better than I had expected. W: Didn t I tell you that you were more fit for the job than others? M: My education is OK. But I don t have the exp

    10、erience of working on a project like this. My knowledge is mostly theoretical. That is why I am not so sure about getting this job. W: I think what matters is that you have the ability to use your knowledge in your work. M: I hope my interviewers feel that way. W: Don t you think they do? M: I don t

    11、 know. All of them are experts in this field. W: Don t worry. I am sure they should call you. 8. Why is the man not certain of the job? A. His education is not enough. B. Others are more suitable than him. C. He does not have enough work experience. 答案: C9. According to the woman, what is important

    12、for work? A. The ability to put knowledge to practical use. B. Good knowledge with work experience. C. Strong will and hard work. 答案: A10. What is the man s opinion about the interviewers? A. They have good experience. B. They are experts in the field. C. They are knowledgeable but proud. 答案: B听第8段材

    13、料, 回答第1113题。Text 8M: Did you see the list of books for this course? W: Yes, Dr. Downs said he expected us to have the first five on the list.He is going to discuss them in detail. M: Are you going to buy them? W: I don t know. These books are expensive. And I don t have a lot of money with me. M: Ho

    14、w about sharing them with me? W: Sounds good. M: Let s do this. I will buy three and you buy two of them. W: I would rather do it this way: we pay fifty-fifty now. And at the end of the course you can take the books you find more interesting and I will take the ones I like. M: What if we both like t

    15、he same books? W: Come on, we are not going to argue over that. Are we? M: I was just joking. It s definitely a better idea. W: Then let s get the books as soon as possible. 11. What are the speakers mainly talking about? A. Buying books for their course. B. The money needed for the books. C. Sharin

    16、g the books with each other. 答案: A12. Why does Dr. Downs want his students to have these five books? A. These books are not expensive. B. He wants his students to read more. C. He wants to discuss them in detail. 答案: C13. How does the woman plan to solve the problems about the books? A. She buys thr

    17、ee and the man buys two. B. She pays the man fifty dollars for sharing. C. They will share the total amount for the books. 答案: C听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: Good morning, Lucy. Can I help you? W:Good morning, sir. I d like to talk with you about my studies for a minute, if you may. M: Certainly, come i

    18、n and have a seat. W: Thank you. I have a record of my studies from last year. Would you like to see it? M: Yes, let me see it now. You are studying mathematics, aren t you? W: Yes, I am.But I d like to apply for their admission to the engineering college next year. M: I see. Have you asked your par

    19、ents for their advice about this? W: Yes, I have.They think it is a good idea. M: Well, your record here has been very good. I don t think you will have much trouble. W: I hope not. Anyway, I am going to apply.And I d like to ask you to write a recommendation for me, if it is not too much trouble. M

    20、: No trouble at all. I d be glad to do it. Is there anything else? W: No, sir, I think that is all. Thank you very much. 14. What is the probable relationship between the speakers? A. Colleagues. B. Father and daughter. C. Teacher and student. 答案: C15. What subject does the woman like to apply for n

    21、ext year? A. Economics. B. Engineering. C. Science. 答案: B16. What s the purpose of the woman talking with the man? A. For a good record of her studies this year. B. For a recommendation of him. C. To get some advice about the recommendation. 答案: B17. What do the woman s parents think of her idea? A.

    22、 It is a good idea. B. It is a bad idea. C. It has nothing to do with them. 答案: A听第10段材料, 回答第1820题。Text 10Above 3, 000 people swam across a river in Guangdong Province in a move to make people more aware of environmental protection for the major waterway in south China. The swimmers including teenag

    23、ers and elders in their 60s, crossed the 450-meter-wide section of the Pearl River in Guangzhou. The local authority organized the swimming activity to show the pollution treatment achievement on the country s third longest river ,and make people more aware of environmental protection. A 62-year-old

    24、 swimmer said the water quality had been improved in recent years and now could match the cleanness when he swam in the river in his childhood. A mass crossing of the river was once held in the 1970s, but for many years since then, it had been impossible for a large group of people to swim across it

    25、 because of heavy industrial pollution. Guangdong government has spent tens of millions of dollars controlling the pollution by shutting down or moving heavily polluting factories. 18. Who organized the swimming activity? A. The local authority. B. The Tourism Agency. C. The Sports Center. 答案: A19.

    26、Why did they organize the swimming activity? A. To make people more aware of environmental protection. B. To get ready for a swimming competition. C. To celebrate the Dragon Boat Festival. 答案: A20. What can we know from the 62-year-old swimmer? A. The river isn t as clean as it was several years ago

    27、. B. The river was very clean when he was a child. C. He often goes swimming in the river. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021广州高一检测)If you think about World Heritage Sites, you probably think of places associated with ancient art and culture,

    28、 historical buildings and monuments. And of course, many of these are on the World Heritage List. But the World Heritage List contains a lot of sites that are not so obvious. Some of them are well known. Let s get to know a few of them. Robben Island in South AfricaThis island was used through the c

    29、enturies as a prison, a hospital and a military base. But it s probably most famous as a maximum-security prison for political prisoners in the twentieth century. Nelson Mandela was one of its most famous residents. The WHL says it represents the triumph(胜利) of democracy and freedom over oppression(

    30、压迫) and racism. Borders of France and SpainThis is an area of great natural beauty and the mountains have many interesting geological formations. But it is also an area of small farms. People there still use a type of agriculture that used to be common in mountainous areas of Europe but has almost c

    31、ompletely disappeared in modern times. The city of Brasilia, BrazilBrasilia is a capital city that was created from nothing in 1956. The WHL calls it a landmark in the history of town planning. The different areas of the city and the buildings themselves were all designed at the same time so that th

    32、ey would harmonise with each other. Every part of the city shows the ideas of the planner and architect. Simien National Park, EthiopiaSimien National Park was one of the first sites to be listed in 1978. It is one of the highest mountain areas in Africa, and the WHL calls it one of the most spectac

    33、ular landscapes in the world. It is also important for its wildlife. It is home to some rare animals, whose population is getting smaller and smaller. That s why the site is now on the List of World Heritage in Danger. 【文章大意】文章主要介绍了在世界遗产名录上不是很明显的一些世界遗产。21. What is the passage mainly about? A. Severa

    34、l little known sites on the WHL. B. The household heritage sites on the WHL. C. Some of the unusual sites on the WHL. D. Places of artistic and historical interest on the WHL. 【解析】选C。 细节理解题。根据第一段But the World Heritage List contains a lot of sites that are not so obvious. Some of them are well known.

    35、 可以得出答案。本文介绍了几处世界遗产名录上不寻常的著名遗址。22. Which of the following sites was listed on the WHL for its political symbol? A. Robben Island in South Africa. B. Borders of France and Spain. C. The city of Brasilia, Brazil. D. Simien National Park, Ethiopia. 【解析】选A。 细节理解题。根据第二段But it s probably most famous as a

    36、maximum-security prison for political prisoners in the twentieth century. 可知答案为A。23. Why is the city of Brasilia, Brazil included on the WHL? A. For its natural scenery. B. For its city planning. C. For its unique wildlife. D. For its special agriculture. 【解析】选B。 细节理解题。根据第四段The WHL calls it a landma

    37、rk in the history of town planning. 以及Every part of the city shows the ideas of the planner and architect. 可知答案为B。B(2021绍兴高一检测)Jane Goodall was born in Bournemouth, England, on April 3, 1934. As a child, she had a natural love for the outdoors and animals. When Jane was about eight she read the Tarz

    38、an and Dr. Dolittle series and, in love with Africa, dreamed of traveling to work with the animals. Finally, at age 23, she left for Nairobi, Kenya. There, Jane met famed Dr. Louis Seymour Bazett Leakey, who offered her a job at the local natural history museum. She worked there for a time before Le

    39、akey decided to send her to the Gombe Stream Game Reserve in Tanzania to study wild chimpanzees. He felt her strong interest in animals and nature, and her knowledge as well as high energy made her a great candidate to study the chimpanzees. In December 1958, Jane returned home to England and Leakey

    40、 began to make arrangements for the expedition (考察), securing the appropriate permissions from the government and raising funds. In May 1960, Jane learned that Leakey had gained funding from the Wilkie Brothers Foundation. Jane arrived by boat at the Gombe Stream Game Reserve on the eastern shore of

    41、 Lake Tanganyika with her mother. The early weeks at Gombe were challenging. Jane developed a fever that delayed the start of her work. Finally, an older chimpanzee named David Greybeard, began to allow Jane to watch him. As a high-ranking male of the chimpanzee community, his acceptance meant other

    42、 group members also allowed Jane to observe. It was David Greybeard whom Jane first witnessed using tools. Excited, she telegraphed Dr. Leakey about her observation. He wrote back, “Now we must redefine tool and man or accept chimpanzees as humans. ”Jane continued to work in the field and, with Leak

    43、ey s help, began her doctoral program without an undergraduate degree in 1962. At Cambridge University, she found herself at odds with senior scientists over the methods she used how she had named the chimpanzees rather than using the more common numbering system, and for suggesting that the chimps

    44、have emotions and personalities. She further upset those in power at the university when she wrote her first book, My Friends, the Wild Chimpanzees, aimed at the general public rather than an academic audience. The book was wildly popular, and her academic peers were outraged. Dr. Jane Goodall earne

    45、d her Ph. D. on February 9, 1966, and continued to work at Gombe for the next twenty years. 【文章大意】本文是记叙文, 讲述了Jane Goodall的学习和生活经历。她是一位灵长类动物学家, 她研究野生黑猩猩, 并取得了重大成就。24. It can be inferred from the passage that . A. Jane was the first to discover chimpanzees use toolsB. a journey to Kenya rooted Jane s

    46、deep love for animalsC. Dr. Leakey easily raised funds from the Wilkie Brothers FoundationD. Jane s work at the Gombe Stream Game Reserve went along smoothly【解析】选A。细节理解题。根据第四段的It was David Greybeard whom Jane first witnessed using tools. 可知, 是简第一个发现了黑猩猩使用工具。故选A。25. What is the academic peers attitud

    47、e towards Jane s first book? A. Extremely puzzled. B. Genuinely pleased. C. Really angry. D. Truly sensitive. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段“当她针对一般公众, 而不是学术观众写了她的第一本书我的朋友, 野生黑猩猩时, 她进一步惹恼了大学里的当权者。这本书广受欢迎, 她的学术同行们感到愤怒。”可知选C。26. What does the underlined sentence imply in Paragraph 5? A. Jane s study of chimpanzee

    48、s received no support from scientists. B. Jane s method inspired more scientists to make further discoveries. C. Jane s achievements quickly attracted attention from senior scientists. D. Senior scientists disagreed with Jane s method in observing chimpanzees. 【解析】选D。词句猜测题。根据破折号后解释她命名黑猩猩的方式, 不是使用更常见

    49、的编号系统, 暗示黑猩猩有情感和个性可推断画线句句意: 她发现自己在使用方法上与高级科学家有分歧。因此暗示着高级科学家不同意简观察黑猩猩的方法。故选D。27. What message is mainly conveyed in the passage? A. Passion and hard work can make a difference in scientific research. B. Cooperation is the key to making significant discoveries. C. Challenging senior scientists is a mu

    50、st in gaining fame. D. High energy counts in achieving great success. 【解析】选A。推理判断题。通读全文可知, 文章介绍了Jane Goodall一生致力于野生黑猩猩的研究, 教育和保护黑猩猩, 并取得重大成就的事迹。因此推断激情和辛苦工作对科学研究有重大影响。故选A。C(2021潍坊高一检测)By now, most people know they should be eating more vegetables. But are there ways to get more from the vegetables yo

    51、u already eat? Research shows that when it comes to vegetables, it s not only how much we eat, but also how we prepare them, that decides the vitamins and other nutrients that enter our body. Many studies show that people who eat lots of vegetables have less heart disease, and eye problems and even

    52、cancer. But raw vegetables are not always best. The researchers found that 198 Germans who eat raw food were short of lycopene, the matter found in tomatoes and other red vegetables. “There is an idea that raw foods are always going to be better, ” says Steven K. Clinton, a professor at Ohio State U

    53、niversity. “For fruits and vegetables, sometimes a little bit of cooking can be helpful. ”A number of factors decide how the vegetables do good to people s health before they reach the table, including where and how they were grown and stored before being bought. No single cooking way is best. Some

    54、nutrients are easily lost in cooking if they are cooked in different ways. Vitamins C and B are often lost. In January, another report said that boiling was better for carrots than frying or serving them raw. Frying was the worst way to cook. What cooked with the vegetables can also be important. Wh

    55、en the vegetables were cooked with fat, the diners can get more nutrients. Fat can also make the taste of vegetables better, meaning that people will eat more of them. Putting on some other things that make it taste bettera little saltcan make the food taste better. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要说明了决定蔬菜食用效果的一些

    56、影响因素, 并推荐了食用蔬菜的方法。28. What does the writer mainly want to tell us? A. People should eat more vegetables. B. The way people eat vegetables is important. C. Eating vegetables is good for us. D. How many vegetables one should eat. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段内容可知, 说到蔬菜, 不仅要看我们吃多少, 还要看我们如何准备蔬菜, 这决定了进入我们体内的维生素和其他的

    57、营养物质。文章还说明了决定蔬菜食用效果的一些影响因素, 并推荐了食用蔬菜的方法。由此可推知, 作者主要想告诉我们, 人们食用蔬菜的方式很重要。故选B。29. What will happen to the people who eat raw vegetables for a long time? A. They will have eye problems. B. They will have heart disease. C. They will be in need of lycopene. D. They will hate eating tomatoes. 【解析】选C。细节理解题。

    58、根据第二段第三句可知, 研究人员发现, 198名吃生食的德国人缺乏番茄红素, 这种物质存在于番茄和其他红色蔬菜中。由此可知, 长期吃生蔬菜的人需要番茄红素。故选C。30. The following decide how the vegetables do good to people EXCEPT . A. the place where the vegetables are grown B. the way how the vegetables are storedC. the way how the vegetables are prepared D. the price at whic

    59、h the vegetables are sold【解析】选D。细节理解题。根据第一段第三句(研究表明, 说到蔬菜, 不仅要看我们吃多少, 还要看我们如何准备蔬菜, 这决定了进入我们体内的维生素和其他营养物质)可知C选项“蔬菜的准备方法” 将决定蔬菜是否对人有益; 根据第三段第一句(有很多因素决定了这些蔬菜在到达餐桌前对人们的健康有什么好处, 包括它们在被购买之前的种植地点和种植、储存方式)可知A选项“蔬菜种植的地方”和B选项“蔬菜储存的方式”两项都能影响蔬菜的食用效果; 文章没有提到蔬菜的价格问题, 由此可知D选项“蔬菜的售价”不属于影响因素。故选D。31. What can we know

    60、 from the last paragraph? A. It s better to cook vegetables with the fat. B. The more fat in the cooking, the fewer vegetables people will eat. C. It s better to cook the vegetables without salt. D. The fat will increase the nutrition of the vegetables. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段第二句可知用油烹饪蔬菜时, 就餐者可以获得更多的营养。

    61、可知, 用油烹饪蔬菜更好。故选A。D(2021太原高一检测)Before war and time destroy more of our important cultural sites, we need to save them in 3-D digital libraries. Across 163 different countries, 1, 000 natural and cultural historic places make up our most precious human heritage, which UNESCO calls World Heritage Sites

    62、. We lose a little of that heritage every day. War, climate change and pollution have a bad effect, as do wind and rain. The $4 million a year that UNESCO spends on preservation is not nearly enough to take care of even the four dozen sites considered at approaching risk of being lost forever. Now t

    63、here s a better choice. New digital-conservation technologies let us hold on to them, at least virtually(虚拟地), through 3-D scanning, modeling and digital storage. Such projects can be accomplished through cooperation between governments, universities, industry and non-profit organizations. To make a

    64、 3-D model, a laser(激光) scanner bounces light off an object and records the results. To reproduce every corner and opening, the scanner collects overlapping(重叠的) images from all possible angles. A computer then sews them together into one large surface image and draws lines from one point to another

    65、 to create a wire-frame model. High-resolution digital cameras add color and texture. When fully put together, the models can be viewed, printed or operated. These scans do more than preserve a memory in a database. With highly accurate measurements, archaeologists(考古学家) can find hidden passages or

    66、reveal ancient engineering tricks. School kids can explore places they might otherwise never see. And when a site is destroyed, the scans can even be used to reconstruct what was there. That has already happened for one World Heritage Site, the Kasubi Tombs in Uganda. Built of wood in 1882, they wer

    67、e destroyed by fire in 2010 and rebuilt in 2014, based in large part on 3-D models made in 2009. More than 100 World Heritage Sites have been already preserved as 3-D models, and conservationists are racing to record as many more as possible. 【文章大意】文章主要介绍了3D技术可以用于对历史遗迹的保存, 说明了3D模型的制作过程以及3D技术在乌干达的卡苏比

    68、古墓中的应用。32. How does the author show the necessity for 3-D digital libraries in the first two paragraphs? A. By listing the threats to our human heritage. B. By introducing some damaged historical sites. C. By quoting some experts views on heritage protection. D. By explaining UNESCO s research on Wo

    69、rld Heritage Sites. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, 我们每天都会失去一点遗产。战争、气候变化和污染, 还有风和雨都有不好的影响。由此可推知, 作者在前两段通过列举对人类遗产的威胁来说明三维数字图书馆的必要性。故选A。33. What is Paragraph 3 mainly about? A. The function of a laser scanner. B. The reflection of light off an object. C. The process of making a 3-D model. D. The development of

    70、3-D digital technology. 【解析】选C。主旨大意题。第三段的主要内容是制作三维模型的过程。故选C。34. What do we know about the Kasubi Tombs in Uganda? A. It is metal-framed. B. It is still in its original condition. C. It was once destroyed in an earthquake. D. It was reconstructed thanks to 3-D models. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段可知, 那种情况已经发生在

    71、乌干达的世界遗产地卡苏比古墓上。它们于1882年由木材建造, 2010年被大火烧毁, 2014年重建, 大部分是基于2009年制造的3D模型。由此可知, 多亏了3D模型, 乌干达的卡苏比古墓才能得以重建。故选D。35. What does the author intend to say through this text? A. Never ignore the destructive power of war. B. Take action to reduce pollution in historic places. C. Take advantage of 3-D technology

    72、 to keep history. D. Invest more money to preserve World Heritage Sites. 【解析】选C。推理判断题。文章主要介绍了3D技术可以用于对历史遗迹的保存, 说明了3D模型的制作过程以及3D技术在乌干达的卡苏比古墓中的应用。由此可推知, 作者想通过这篇文章表达利用3D技术保存历史的观点。故选C。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)(2021宁波高一检测)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Learn How to Have a Learning Vacatio

    73、nGoing on a vacation to learn a skill you have long wanted to pick up sounds like a good gateway, but be cautious, said John Spence, the president of a travel company in Calif. “If you don t pick the right skill for you, or go in with unrealistic (不现实的)expectations, your precious time off won t be e

    74、njoyable, ” he said. Here, he shares his advice on planning a learning vacation that you won t regret taking: FOLLOW YOUR PASSION (热情). 36 They include cooking, photography, art history, farming or a sport such as diving or horseback riding. To get the most out of the trip, choose something you re p

    75、assionate about. 37 With whatever skill you intend to learn, figure out whether you want an immersion (沉浸) or only to occupy a part of your trip. It s possible to learn cooking basics, for example, by taking a week-long course at Ballymaloe Cookery School in Ireland. Another option is to attend seve

    76、ral half-day classes at the school and have more free time to explore the destination itself. 38 “So make sure that it s what you really want, ” Mr Spence said. CONSIDER YOUR BUDGET. No matter what the skill is, you can learn it by taking a vacation in a range of price ranges. 39 If you want to lear

    77、n scuba-diving (水肺潜水), for example, heading to the Maldives will cost several thousand dollars per person, while a scuba-diving trip to the Florida Keys is a more wallet-friendly choice. DON T FORGET THE CHILDREN. 40 Provided that they are fun. “Yes, you want your kids to learn, but you don t want t

    78、hem to be bored by overloading them with too much information, ” Mr Spence said. A. A LITTLE OR A LOT. B. Don t be influenced by others interests. C. WHAT SKILL DO YOU WANT TO LEARN. D. Learning vacations can be great family trips, too. E. The options for what you can learn on your vacation are limi

    79、tless. F. Having a clear idea of your budget will help you home in on the right trip. G. Spending your entire break devoted to learning something new can be stressful. 【文章大意】关于如何规划一个你不会后悔的学习假期, 作者给了几点建议。36. 【解析】选E。根据下文“它们包括烹饪、摄影、艺术历史、种植或者一项体育运动, 例如潜水或者骑马。”可推知, 设空处应谈到有很多种选择。E项符合文意, 故选E。37. 【解析】选A。本空是

    80、该段的标题。根据“an immersion”和“only to occupy a part of your trip(仅占据旅行的一部分)”可知, 本段提供了两种学习方案供我们选择。A LITTLE OR A LOT(一点或是很多)表示选择关系, 与本段内容相符, 其中“A LITTLE”与“only to occupy a part of your trip”相对应, “A LOT”与“an immersion”相对应, 故选A。38. 【解析】选G。空后的“So”是解题的关键, 前后应是因果关系, “So make sure that it s what you really want(所

    81、以要确保这是你真正想要的)”说明了结果, G项“把你的整个假期都花在学习新东西上可能会有压力”表明原因, 故选G。39. 【解析】选F。根据本段标题可知, 本段内容与预算相关, F项“有明确的预算会帮你进行正确的旅行”符合文意。40. 【解析】选D。根据本段标题“DON T FORGET THE CHILDREN. (不要忘记孩子们。)”可知, 学习假期也要带上孩子们, D项“学习假期也可以是家庭旅行”符合文意。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)(2021海口高一检测)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的

    82、最佳选项。“Mommy, I got something for you! ” Cody ran through the door after school. His face wore the biggest smile ever. He waved something above his head. “It s a pen. But not just any pen. It s a lucky pen! ” He handed me the pen 41 , waiting for my reaction (反应). I looked at the pen in my hand. Ther

    83、e was nothing 42 about it. It looked just like any other ballpoint pen. I had a drawer full of them. At that moment, I didn t realize how special it was or how much I would come to treasure it. I had made the decision to be a(n) 43 . I had dreamed about it for a long time but I was afraid of being r

    84、efused by the publishing houses. The night before, I told my husband my 44 when I thought Cody wasn t listening. “What if 45 likes my writing and I fail? ” But Cody did 46 what I said. Now he stood in front of me, watching me examine the pen. “You don t have to be afraid now, ” he said. “This pen wi

    85、ll make your 47 great and everyone will love you. ”Tears filled my eyes. Refusal and failure didn t seem like such a big problem any more. Even if I 48 sold the first book, I had everything I could ever need. I knew that pen would bring me luck, though. And I felt 49 already, just by having Cody in

    86、my life, especially when I heard what he did to get it. In the lunchroom, Cody heard an older boy talking about having a lucky 50 . He decided to get it for me. The boy was a tough negotiator (谈判者) but Cody didn t 51 . In the end, he 52 his favorite Matchbox car, two army men his brother gave him, a

    87、 crayon, and a piece of candy his most important things, for that pen. Just to make 53 feel better. I still have that pen, though it s long out of ink, in a cup on my desk. When a refusal letter arrives and I start feeling 54 , I look at it and remember just how lucky I am. For while I value that pe

    88、n, it s Cody who I really 55 in my life. 【文章大意】文章讲述了作者和儿子之间的故事。作者想当一位作家, 但害怕被出版社拒绝, 害怕没有读者喜欢, 于是贴心的儿子用自己心爱的东西换来了一支“幸运笔”给她, 从此“幸运笔”一直鼓舞着作者, 作者也一直珍藏着“幸运笔”。41. A. easilyB. carefullyC. proudlyD. naturally【解析】选C。根据前文的“It s a pen. But not just any pen. It s a lucky pen! ”和后文的“waiting for my reaction”可知, 科

    89、迪说它不是一支普通的笔, 而是一支幸运笔, 并期待母亲的反应, 所以科迪骄傲地把它递给了母亲。故选C。42. A. strangeB. specialC. importantD. interesting【解析】选B。根据后文可知, 作者认为科迪给她的笔和其他圆珠笔一模一样, 她有一抽屉这样的笔, 所以它并无特别之处。故选B。43. A. teacherB. artistC. writerD. inventor【解析】选C。根据后文可知, 作者害怕被出版社拒绝, 因此作者是想成为一名作家。故选C。44. A. fearB. hopeC. secretD. surprise【解析】选A。根据前后文

    90、可知, 作者害怕被出版社拒绝, 害怕没有人喜欢她的作品, 所以此处是作者的担忧。故选A。45. A. somebodyB. everybodyC. anybodyD. nobody【解析】选D。句意: 如果没有人喜欢我的作品, 我失败了怎么办? 根据后文的“and I fail”可知, 作者害怕失败, 失败意味着她的作品没有人喜欢。故选D。46. A. hearB. acceptC. expectD. believe【解析】选A。句意: 但是科迪听到了我说的话。根据前文的“I thought Cody wasn t listening”可知, 作者害怕科迪听到, 该句用But开头, 意思发生了

    91、转折, 即科迪还是听到了她说的话。故选A。47. A. lifeB. dreamC. storiesD. choices【解析】选C。根据下文的“and everyone will love you”可知, 笔当然是写东西的, 作者的梦想是当作家, 所以这支笔会使作者的故事精彩, 以至于每个人都喜欢她。故选C。48. A. everB. neverC. evenD. once【解析】选B。根据前文的“Even if”可知, 所填空应为表示“消极、否定”的词语, 表示作者最坏的结果是从未卖出处女作。故选B。49. A. sureB. luckyC. braveD. proud【解析】选B。根据上

    92、下文可知, 虽然作者知道这支笔会给她带来好运, 但是仅仅有科迪在她的人生中她就已经感到很幸运了, 从而引出下文发生的事情。故选B。50. A. dogB. toyC. penD. gift【解析】选C。根据后文可知, 科迪用了一大堆自己珍爱的东西换取了那支笔, 所以此处是笔, 而不是其他东西。故选C。51. A. give upB. try outC. get awayD. call back【解析】选A。根据下文可知, 科迪没有放弃, 他付出了很多, 最终换取了那支笔, 此处对手的强硬和科迪的坚毅形成了鲜明的对比。故选A。52. A. foundB. keptC. soldD. change

    93、d【解析】选D。句意: 最后, 他用自己最喜爱的火柴盒汽车、他哥哥送给他的两个铁甲勇士、一支蜡笔和一块糖果他最重要的东西都来换取那支笔。change. . . for. . . 意为“用交换”, 为固定短语。故选D。53. A. themB. usC. meD. him【解析】选C。根据前文可知, 科迪为母亲换来幸运笔是想让母亲能写出好作品, 成为受人尊重的人, 所以此处指科迪这样做的目的是使“我”(作者)感觉好点。故选C。54. A. nervousB. sorryC. angryD. lonely【解析】选B。句意: 当收到一封退稿信, 我开始感到难过时, 看到此笔我就会记起自己很幸运。根

    94、据前文的“When a refusal letter arrives”可知, 收到退稿信自然感到难过。故选B。55. A. respectB. praiseC. serveD. treasure【解析】选D。根据前文可知, 作者认为仅仅拥有科迪就已经是人生很幸运的事情了, 到文末再一次点题, 尽管作者珍爱那支笔, 但是与儿子科迪相比, 作者更珍爱的是科迪。故选D。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)(2021北京高一检测)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A program called Everlasting Classics is beco

    95、ming 56. _ (increase) popular. The program, 57. _combines Chinese traditional poetry with music, was launched by China Central Television (CCTV) in 2018. And it became a great hit soon after the program 58. _ (show) on CCTV 1 in 2018. It was hosted by Sa Beining, 59. _ CCTV host loved by the audienc

    96、e, and the Appreciation Group in the group included Professor Kang Zhen from Beijing Normal University, Dean of the China Conservatory of Music, Wang Liguang, the famous hostess Zeng Baoyi and the well-known singer Yu Chengqing. Together, they led the audience to interpret and appreciate many classi

    97、c Chinese poems, enjoying the 60. _ (beautiful) that the poems brought to the audience. Moreover, the poems were adapted into songs, which were sung by famous singers, like Zhang Jie, Wang Yuan, etc, 61. _ (make) the program more spellbinding. In Season 1 of the program, one of the 62. _ (attractive

    98、) songs was Butterfly Lovers (梁祝). An 88-year-old pianist called Wu Yili played the music with the famous violinist Lv Siqing. The melodious music moved many of the audience 63. _ tears. In recent years, CCTV has produced many programs 64. _ (spread) traditional Chinese culture, including Chinese Po

    99、etry Competition 65. _ Everlasting Classics. Thanks to these programs, many people set off a craze for the study of Chinese culture. 【文章大意】文章介绍了中国中央电视台为推广中国传统文化而制作的节目经典咏流传。56. 【解析】increasingly。考查副词。此处用副词修饰形容词popular。increasingly表示“越来越, 不断增加地”。故填increasingly。57. 【解析】which。考查非限制性定语从句。 combines Chinese

    100、 traditional poetry with music为定语从句, 修饰先行词The program, 在从句中作主语, 并且非限制性定语从句不能用that引导, 因此只能用which。58. 【解析】was shown。考查一般过去时的被动语态。从句中的主语the program与show构成动宾关系, 且根据时间状语in 2018可知, 此处应用一般过去时的被动语态。故填was shown。59. 【解析】a。考查冠词。(单数)名词或名词短语作同位语时, 往往前面使用不定冠词, 且CCTV发音以辅音音素开头。故填a。60. 【解析】beauty。考查名词。句意: 他们领着观众解释并欣

    101、赏很多经典的中国诗歌, 享受着诗歌给大家带来的美。enjoy the beauty欣赏的美, 此处应用名词作宾语。故填beauty。61. 【解析】making。考查现在分词。句意: 这些诗歌还被改编成歌曲, 由一些著名歌手演唱, 使这个节目更加令人着迷。 the program more spellbinding为结果状语, 且前面主句与make构成主谓关系, 因此应用现在分词表自然的结果。故填making。62. 【解析】most attractive。考查形容词的最高级。此处考查结构: one of the+最高级, 意为“最的之一”, 故填most attractive。63. 【解析

    102、】to。考查介词。move sb. to tears/be moved to tears把感动哭/被感动哭了。故填to。64. 【解析】to spread。考查不定式作目的状语。此处用动词不定式作目的状语。故填to spread。65. 【解析】and。考查连词。句意: 近些年来, 中国中央电视台制作了很多节目推广中国传统文化, 包括中国诗词大会和经典咏流传。此处为并列关系, 应用连词and。故填and。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华, 你校摄影俱乐部(photography club)将举办主题摄影展, 请你给喜欢摄影的英国朋友Tom写一封信, 告知他展

    103、览的消息并邀请他提供作品参展。内容包括: 1. 主题: 保护文化遗产; 2. 展览时间: 6月1日至14日; 3. 投稿邮箱: photographyshow 163. com. 注意: 1. 词数80个左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Tom, I m delighted to inform you of the news that the photography club of our school is going to hold a photography show about protection of cultural relics. It wi

    104、ll start from June 1st to June 14th, which lasts two weeks. I know you re keen on taking pictures and protecting cultural relics. This is surely an opportunity for you to achieve your ambition. If you d like to join in, please send your photos to photographyshow 163. com. Your participation is highl

    105、y expected. Looking forward to your wonderful photography works. Yours, Li Hua第二节(满分25分)(2021宁波高一检测)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Sara Savick remembers one special Easter when she was nine years old. Her parents gave her a baby duck in a yellow basket. “Mom said later that she bought the li

    106、ttle duck because she felt sorry for it, ” recalled Sara. The people at the pet store colored the feathers pink for Easter. Sara named the duck Pinky. Sara s mother really didn t think the baby duck would survive very long. But to her surprise, Pinky grew and got stronger and stronger. Soon, the lit

    107、tle duck was a healthy, hungry duck with white feathers. “We fed Pinky oatmeal, cooked and uncooked, and small pieces of vegetables, ” said Sara. Pinky lived inside the house with Sara and her family. She specially fancied(喜爱) taking baths with Sara. Everyone treated Pinky as a family member. But ju

    108、st when everything appeared to be perfect, the night of the “talk” came. Sara s mom and dad sat her down, explaining that the best thing for Pinky was to live a normal duck life with other ducks. It was not natural for ducks to live indoors with a family, her father told her. He added Pinky needed t

    109、o swim in ponds (池塘)and do all the same things that ducks in the wild do. Sara started to cry, knowing what was going to happen. Sara s parents decided to take Pinky to a park, which was two miles away. There was a pond with a lot of other ducks. Pinky would have the chance to live a natural life an

    110、d Sara could still visit her. The big day came. Sara and her parents put Pinky in a box and drove to the park. Sara said that Pinky did not look happy; maybe Pinky was convinced(相信)that she was a human, not a duck. 注意: 续写词数应为150左右。Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara s father

    111、. _The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldn t believe her eyes! _【参考范文】Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara s father. But he tried to convince Sara that Pinky was fine. Walking towards the car, Sara looked over her shoulder and saw Pinky standing

    112、alone. The other ducks were swimming around in circles, looking at Pinky. To Sara, it seemed that they were trying to identify the strange animal. They didn t recognize Pinky as a duck. Worried about Pinky, Sara dreamed of Pinky being bullied by other ducks the whole night. The next morning, when lo

    113、oking out of the kitchen window, Sara couldn t believe her eyes! There was Pinky, happily walking around on the grass. Thrilled at what she saw, she kept asking herself, “ How did she make it? ” After all, it was two miles away and she managed to walk back through the city street. Incredible! But he

    114、r parents drove Pinky back to the pond again regardless of her request. The following morning, there was Pinky again on the grass! Seeing Pinky again, her father, waving his arms around wildly, moved his lips without saying anything. Meanwhile, Sara, overjoyed, hugged Pinky tightly with tears stream

    115、ing down her cheeks. . 概要写作阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。A 15-year-old boy planned to put a ball covered with petrol into his mouth and set it on fire. He would film the dangerous action and put it on YouTube. And, he hoped to become famous on the Internet. But things didn t go the way he imagined. His

    116、 clothing caught fire, and he was rushed to the hospital with serious burns on his body. YouTube hosts millions of videos of people attempting dangerous actions. Many of them are by kids and young adults. Some experts say that by hosting these videos, YouTube encourages young viewers to take deadly

    117、risks. Research by the Centers for Disease Control and Prevention shows that more than 180, 000 Americans die from accidental injuries each year. That s one person every three minutes. More than 14, 000 of those killed are kids under the age of 19. Is YouTube to blame? People have always found it in

    118、teresting to watch others try risky things. Audiences are mad about these kinds of things. Some of the earliest Greek comedies had characters followed by wild animals and knocking into walls. Now, in the age of the Internet, anyone with a camera and a YouTube account can create this kind of “fun”. M

    119、any viewers, especially teenagers, are influenced by what they see and want to try it themselves. “YouTube has taken the playing in the neighborhood to a worldwide level, ” says Clair Mellenthin, a researcher from the Centers. Supporters of YouTube argue that it isn t YouTube s responsibility to exa

    120、mine its content. “Parents should be the ones to make sure that kids are behaving safely, ” they say. In fact, YouTube has a rule on content. For example, dangerous activities that have a risk of serious physical harm or death are not allowed. Staff of YouTube, carefully watch the website 24 hours a

    121、 day, looking for videos that are against their rules. But is this enough? _【参考范文】Millions of people, some of whom are teenagers, are attempting dangerous actions and put them on YouTube, which makes people believe YouTube should answer for such tragedies. The fact is that people, whether ancient or

    122、 modern, love watching others try risky or deadly things. Therefore, not only YouTube but also parents and teenage viewers themselves should be responsible for their behaviors. . 单词拼写1. Much of the temple(庙) was ruined, but the front was whole, as well as a large hall behind it. 2. This gave me a cl

    123、ue(线索)as to the source of the problem. 3. My reasons were stated in writing and circulated to all committee(委员会) members. 4. She said his death was a great loss(损失)to herself. 5. The school has received various help from the education department(部门). 6. It is reported that the fund(资金)has been used

    124、largely to finance the construction of federal prisons. 7. The overall price level is within(在范围内) a controllable range and is expected to drop steadily. 8. Despite numerous failures, they continued to conduct(执行) the experiment without flagging. 9. I passed my driving test at the first attempt(尝试).

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage 单元形成性评价(含解析)新人教版必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459618.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1