广东省梅州市2018_2019学年高二英语下学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 梅州市 2018 _2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省梅州市2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)本试卷共8页,满分150分。考试用时130分钟。注意事项:1.选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案,答案不能答在试卷上。不按要求填涂的,答案无效。考生必须保持答题卡的整洁。2.非选择题必频用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区城内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。第一部分 听力(共三节,满分25分)第一节 听力理解(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听
2、下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.A.200. B.400. C.600.2.A.At a bus stop. B.At the airport. C.At a supermarket.3.A.Manager and employee. B.Teacher and student. C.Brother and sister.4.A.He went to a picture show.B.He watched a football matc
3、h on TV.C.He went out to play football.5.A.The man shouldnt be so anxious.B.Shes already an hour late.C.Shes too nervous to calm down.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6.A.He has a sore throat
4、. B.He has an eye problem. C.He is seriously ill.7.A.Working hard. B.Watching a lot of TV. C.Playing computer games.听下面一段对话回答第8-10三个小题。8.A.Because the final exams are near.B.Because the mid-term exams are near.C.Because a competition is around the comer.9.A.Through going there very early.B.Through p
5、utting a book on the seat.C.Through the womans help.10.A.In the classroom. B.In the reading room. C.At home.第三节 情景介绍(共5小题,每小题2分,满分10分)In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to a speaker, ask the speaker three questions and then answer five ques
6、tions.Now please listen to the speaker.情景介绍角色:你是Mary,男的是Henry,你们是同事。任务:(1)向Henry提问(2)根据所获取的信息回答相关问题。Now please ask the speaker three questions.(1)你开车多少年了?(2)你喜欢开车去全国各地旅游吗?(3)你最近去什么地方旅行了吗?Now please get ready to answer five questions.(11)学生答: .(12)学生答: .(13)学生答: .(14)学生答: .(15)学生答: .第二部分 阅读部分(共两节,满分3
7、0分)第一节 阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AWelcome!We look forward to welcoming you this summer.Below you will find a list of forms for students accepted to our 2019 Salisbury Summer School.Please review the documents and fill out and return any applicable forms
8、, Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child,please make arrangements well in advance as summer is a busy time of year in Conriecticuts northwest corner.(A.list of area hotels is found here.)Both the elective course enrollment(登记)and the questionnaire are very import
9、ant because we will be unable to design your childs academic schedule without them.We would also like to draw your attention to the form regarding students leaving on weekends during summer school.Accepted Student Forms(ASFs ):Elective Enrollment Questionnaire Weekend Permission Travel Form Pharmacy
10、(用药)FormE& R Laundry Registration FormThe Salisbury School Health Center works with Magnus Health which is a secure and easy-to-use website for online submission and storage of your childs medical information.You must access your childs Magnus Health account in order to get and submit the required h
11、ealth forms before registration( Access the Pharmacy Form here). Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid.For questions regarding Salisbury School required health forms or your Magnus Heal
12、th account,please email healthcentersalisburyschool.org.Alternatively,you may call the health Center at 860-435-5748.1. What should they do if parents want to spend one night in the area?A. Complete all the forms.B. Book a room as early as possible.C. Apply to Magnus HealthD. Tell the summer school
13、in advance.2. Which form should parents fill in if their kids leave on weekends during summer school?A. Elective Enrollment.B. Questionnaire.C. Weekend Permission.D. Travel Form.3. What may cause students to miss some classes and activities?A. Incomplete health forms.B. Not returning ASFs by June 15
14、.C. Failing to register ahead of time.D. Loss of Magnus Health account.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文(告示)。本文的主要内容是告知2019年Salisbury暑期学校录取学生需要的表格。【1题详解】细节理解题。根据第一段的Should you wish to spend overnight in the area when you drop off your child, please make arrangements well in advance如果您想在送孩子时在此过夜,请提前
15、做好安排,由此可知,如果父母想在这住一晚的话,他们需要尽可能早地预定房间,故选B。【2题详解】细节理解题。根据第二段的We would also like to draw your attention to the form regarding students leaving on weekends during summer school. 我们还想提请您注意关于暑期学校学生周末离校的表格。由此可知,如果孩子在暑期学校的周末离开,家长应该填写“周末许可”,故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的Health forms must be completed and submitted
16、to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid. 健康表格必须在6月15日前完成并提交给马格努斯健康中心,否则,您的孩子可能无法参加暑期学校的课程和活动。由此可知,如果不能完成健康表格会导致学生错失一些课程和活动。故选A。【点睛】做细节题时,用题干直接在文章中进行定位,与题干意思相符的原文或是在原文附近就是答案的位置。如第3题,根据题干What may cause students to miss some classes an
17、d activities?可定位在原文的最后一段的Health forms must be completed and submitted to Magnus Health by June 15, if not, summer school classes and activities may not be accessible to your kid.既是答案所在。BWhen I was a.boy there were no smart phones, and our television or only got one channel clearly,Still, I was never
18、 bored.The fields, hills,and woodlands around my home were the perfect playground.I can remember once hiking to a nearby lake.At the backside of it I was amazed to find an old dirt road that I had never seen before.It was full of muddy tracks and deep woods bordered it on both sides, but exploring i
19、t still seemed like a fine adventure.I walked on and on for hours.I was sure my guardian angel was whispering in my earTum around and head back home, but I was stubborn, so I walked on.There was still neither a car nor a house in sight.I noticed that the sun was starting to go down and I grew scared
20、.I didnt want to end up trapped on this road, and I was worried that it would be dark before I could make my way back to the lake again.I continued to walk on with something growing inside of me.My heart was pounding and my legs were aching. I was almost in tears when I turned one last curve and saw
21、 something in the distance.It was a house that I recognized . I jumped up and down and laughed out loud.It was still over a mile away, but my legs felt like feathers and I hurried back to my house in no time.I walked in with a big smile on my face just in time for dinner.I remembered this recently w
22、hen I saw a sign that saidAll roads lead homeIt is true.In life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again.What is important,though, is how we travel them.Are we going to go forth in fear or are we going to go forth in faith?Are we going to make this life a terrible trip o
23、r are we going to make this life a joyful journey? The choice 1s ours.4. Why did the author hardly feel bored when he was young?A. Because he could have fun in nature.B. Because he could watch TV all day.C. Because he had many friends.D. Because he used to explore the old dirt road.5. How did the au
24、thor feel when he was exploring the dirt road?A. He thought he would be scolded by his parents.B. He felt contradictory in mind.C. He thought be would be trapped in the woods.D. He was unconscious.6. What does the author mainly intend to tell us?A. Always make choices on our own.B. All roads lead ho
25、me.C. Its our attitude that matters in our life.D. Every effort is worthwhile.【答案】4. A 5. B 6. C【解析】这是一篇夹叙夹议文。主要将的是作者从小是一个不知道无聊的小孩儿,一次在土路上的探险,经过内心矛盾的挣扎还是成功到家,让作者体会到在生活中,无论多曲折,所有的路都能带我们回家,但最重要的是我们的态度才是最重要。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Still, I was never bored. The fields, hills, and woodlands around my home were
26、 the perfect playground.作者从不感觉无聊,周围的田野、小山和林地都是游乐场。由此可知作者年轻时几乎不觉得无聊的原因是他可以在大自然中得到乐趣,故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段的I was sure my guardian angel was whispering in my earTum around and head back home, but I was stubborn, so I walked on. 我确信我的守护天使在我耳边低语着“转身回家”,但我很固执,所以我继续走。由此可知,在探索土路的时候作者的心里感到矛盾。故选B。【6题详解】推理判断题。
27、根据最后一段的In life, all roads, no matter how they twist and turn, can lead us home again. What is important, though, is how we travel them. 在生活中,所有的路,无论如何曲折,都能把我们带回家。然而,重要的是我们如何旅行。由此可知推知,作者试图告诉我们在生活中,无论多曲折,所有的路都能带我们回家,但最重要的是我们的态度才是最重要的,故选C。CMany people have long dreamed of being able to fly around as si
28、mply as riding a bicycle. Yet the safety and strength of a flying bike was always a big problem. Over the past 10 years, developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality. Now, two groups of inventors say such vehicles may be available soon.The British com
29、pany Malloy Aeronautics has developed a prototype (原型) of its flying bicycle. Grant Stapleton marketing sales director of Malloy Aeronautics, says the Hoverbike is able to get in and out of small spaces very quickly. It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed,
30、 he adds.Mr. Stapleton says safety was the companys main concern. He says the designers solved the safety issue by using overlapping rotors to power the vehicle.The company is testing a full-size prototype of the Hoverbike, which will most likely be used first by the police and emergency rescue team
31、s.In New Zealand, Martin Aircraft Company is also testing a full-size prototype of its personal flying device, called the Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up to 1, 000meters high and reach a speed of 74 kilometers per hour.Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said the J
32、etpack is built around safety from the start. In his words, “Reliability is the most important element of it. We have safety built into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car.The Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr. Coker s
33、ays it also has a parachute that would be used, if there should be an emergency. It starts to work at very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot, he adds. Mr. Coker says the Jetpack will be ready for sale soon.7. We can learn from the passage that the HoverbikeA. can hardly
34、 get in and out of small spaces quickly.B. can fly for over 30 minutes, up to l, 000 meters high.C. has been used by the police and emergency rescue teams.D. can be transported quickly after being folded and packed.8. Peter Coker uses the example of Formula One racing car to show thatA. the Jetpack
35、is very safe and reliable.B. the engine of the Jetpack is powerful.C. the actual structure of the Jetpack is uniqueD. the Jetpack can reach a great speed and height9. The underlined word It in the last paragraph refers to .A. the jet streamB. the engineC. the Jetpack.D. the parachute10. What is the
36、authors main purpose of writing the passage?A. To describe the problems of inventing flying vehicles.B. To introduce the latest development of flying vehicles.C. To show the differences between two flying vehicles.D. To advertise the two personal flying vehicles.【答案】7. D 8. A 9. D 10. B【解析】本文为说明文。文章
37、主要讲述一种个人飞行工具很快就会应用于现实,然而安全性和强度一直是个大问题,文中介绍了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位,并对产品进行了改进。【7题详解】细节理解题。根据第二段最后the Hoverbike is able to get in and out of small spaces very quickly. It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed, 可知,Hoverbike能够很快地进出小空间。它可快速地在大陆上移动,因为它可以折叠和包装。
38、分析选项可知,A说不能快速进入小空间,故错误。D项说在折叠和包装后可以快速运输,D正确。根据第五段最后一句可知,the Jetpack可飞行30分钟,高达1000米,而不是Hoverbike,故B错误。根据第四段The company is testing a full-size prototype of the Hoverbike, which will most likely be used first by the police and emergency rescue teams.可知,Hoverbike是体验可能首先应用于警察和紧急救援队,而不是已用于,故C错误。【点睛】通常细节题的
39、正确选项有以下特征:1.对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。如D项就是对原句的关键词进行了替换。原文说能快速进入小空间,在陆地上快速移动,是因为它能折叠和包装。而D项说折叠和包装后可快速运输。2.词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的时态或语态,给考生制造障碍。如C项把未然当成已然(句中的将来进表未做,C项完成表完成)3.语言简化。把原文中的复杂语言现象进行简化,成为正确答案。4.张冠李戴的手法来迷惑考生。把A的观点说成B的观点等。如选项B项。所以做题时要仔细地辩认。【8题详解】推理判断题。第六段Peter Coker说J
40、etpack从一开始就围绕安全进行的,安全可靠性是最重要的因素。我们在车的现行结构中植入了安全性,非常类似于Formula One赛车。分析选可知A项(Jetpack安全可靠)符合题意,故选A项。【9题详解】猜测词义题。根据最后一段Mr. Coker says it also has a parachute (降落伞) that can be used should there be an emergency. “It starts to work at very low altitude ., (Coker先生说Jetpack上也有降落伞,可以在紧急情况下使用。“在海拔非常低的情况下开始用它
41、”。)可知,Jetpack上的降落伞(它)是在海拔低时才用。由此可知it指的是parachute (降落伞) 故选D项。【10题详解】主旨大意题。根据第一段可知,许多人一直梦想能像骑自行车一样简单的飞来飞去,科技的发展让这个梦想很快实现。然而飞行自行车的安全性和强度一直是个大问题。接着下面叙述了两家研发飞行器的公司的最新的产品,新产品把安全放在首位。分析选项,可知B项(介绍飞行器的最新发展)符合文意。故选B。第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。How do students manage to co
42、mplete a huge number of assignments and still find the time to have fun? Time management!_11_Here are some effective time management tips that can be used out-side of college too.Give yourself a treat._12_.For example, if you have a task for an hour, promise yourself to have coffee and biscuits if y
43、ou manage to do that in time.It is a nice motivation to be productive.Learn something new all the time.Many people who graduate from college think that theyve learned all the secrets of the universe and have nothing more to study._13_.Read books, learn new skills and languages.Itll all make you smar
44、ter and more productive.Have fun! Working non-stop is always a bad idea.Human bodies and minds need to have a rest to be productive .If you regularly have fun and rest, you should be energetic and productive._14_._15_.Students most often have different kinds of classes during a day.It helps them bal
45、ance different subjects, change the way of thinking and simply not to get bored with sticking to one thing for too long.It is also useful to balance tasks at work.Thus, you will do them faster because your brain wont get burdened by one -type tasks.A.Balance your tasks.B.Complete your tasks.C.Studen
46、ts should lean to use their time right.D.They think they have already learned a lot.E.However, you still need to give some work to your brain.F.Thus, you will do your work faster and save a lot of time.G.You can give yourself some small treats for finishing small tasks.【答案】11. C 12. G 13. E 14. F 15
47、. A【解析】本文是一篇说明文。本文介绍了一些有效的时间管理技巧,告知学生们如何在完成大量作业的同时还能挤出时间来玩。【11题详解】根据空前的“How do students manage to complete a huge number of assignments and still find the time to have fun? Time management!”可知,学生可以通过时间管理设法完成大量的作业,并且仍然有时间玩。据此可知,学生应当学会正确地运用时间,故C项正确。【12题详解】根据空处下句“For example, if you have a task for an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
