扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(2)及答案解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 扬州市 2014 高考 英语 阅读 理解 精品 训练 答案 解析
- 资源描述:
-
1、扬州市2014高考英语阅读理解精品训练(2)及答案解析 (2011四川卷,D)“Experience may possibly be the best teacher,but it is not a particulary good teacher.” You might think that Winston Churchill or perhaps Mark Twain spoke those words, but they actually come from James March, a professor at Stanford University and a pioneer in
2、the field of organizational decision making. For years March( possibly the wisest philosopher of management) has studied how humans think and act,and he continues to do so in his new book The Ambiguities of Experience.He begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of
3、experiential learning :“Experience is respected;experience is sought;experience is explained.”The problem is that learning from experience involves(涉及) serious complications (复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which March discusses in the body of this book.In one interest
4、ing part of the book,for example, he turns a doubtful eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. In our efforts to make stories interesting, he argues, we lose part of the complicated truth of things. He says“The more accurately(精确地)reality is presented,the les
5、s understandable the story,and the more understandable the story,the less realistic it is.”Besides being a broadly knowledgeable researcher, March is also a poet, and his gift shines through in the depth of views he offers and the simple language he uses. Though the book is short, it is demanding:Do
6、nt pick it up looking for quick, easy lessons. Rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.多年来,人们强调经验型学习。而一位名叫James Mark的却说:经验可能是最好的老师,却不是一个特别好的老师。通过对于经验型学习,本文介绍了James Mark的关于经验的书。13According to the text, James March is _.Aa poet who uses experience in his writin
7、gBa teacher who teaches story writing in universityCa researcher who studies the way humans think and actDa professor who helps organizations make important decisions答案:C。细节判断题。从第一个段落中最后一句话里可以找到信息句,即同选项C所说的一致。14According to James March, experience _.Ais overvalued Bis easy to explainCshould be activ
8、ely soughtDshould be highly respected答案:A推理判断题。从文章的开头以及文中的字里行间“the problem is.” “turn a doubtful eye on.” 以及“think deeply about experience learning”等可以推测出James 对于经验学习持怀疑态度,认为人们太过于重视经验学习这一方式了。15What can we learn from Paragraph 3?AExperience makes stories more accurate.BStories made interesting fail t
9、o fully present the truth.CThe use of stories is the best way of experiential learning.DStories are easier to understand when reality is more accurately described.答案:B。细节判断题。在倒数第二段中,James所说的话中“to make stories more interesting, we lose part of the complicated truth of things”就表明了故事越有趣,就越没有真实感,同选项B所说。
10、16Whats the purpose of this text?ATo introduce a book.BTo describe a researcher.CTo explain experiential learning.DTo discuss organizational decision making.答案:A。作者意图判断题。纵观全文,作者一直都在围绕着一本书,在阐述关于本书中的内容以及本书作者的观点等,故选A。 A(2011全国卷,B)For those who study the development of intelligence (智力) in the animal wo
11、rld,selfawareness is an important measurement. An animal that is aware (意识) of itself has a high level of intelligence. Awareness can be tested by studying whether the animal recognizes itself in the mirror, that is, its own reflected image (反射出的影像). Many animals fail this exercise bitterly, paying
12、very little attention to the reflected image. Only humans,and some intelligent animals like apes and dolphins,have been shown to recognize that the image in the mirror is of themselves.Now another animal has joined the club. In the Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers report
13、that an Asian elephant has passed the mirror selfreflection test. “We thought that elephants were the next important animal,”said Diana Reiss of the Wildlife Conservation Society, an author of the study with Joshua M. Plotnik and FansB. M. de Waal of Emory University. With their large brains,Reiss s
14、aid, elephants “seemed like cousins to apes and dolphins.”The researchers tested Happy. Maxine and Patty, three elephants at the Bronx Zoo. They put an 8footsquare mirror on a wall of the animals play area (out of the sight of zoo visitors) and recorded what happened with cameras, including one buil
15、t in the mirror.The elephants used their long noses to find what was behind it,and to examine parts of their bodies.Of the three, Happy then passed the test,in which a clear mark was painted on one side of her face. She could tell the mark was there by looking in the mirror, and she used the mirror
16、to touch the mark with her long nose.Diana Reiss said,“We knew elephants were intelligent, but now we can talk about their intelligence in a better way.”文章通过实验说明能意识到自身形象的动物具有高智商。1. What can mirror tests tell us about animals?A. Whether they have large brains. B. Whether they have selfawareness.C. Wh
17、ether they enjoy outdoor exercises. D. Whether they enjoy playing with mirrors.答案:B。细节理解题。由文章第二段第一句话“Awareness can be tested by.”可知B项正确。2. Why does the author mention apes and dolphins in the text?A. They are most familiar to readers.B. They are big favorites with zoo visitors.C. They are included i
18、n the study by Reiss.D. They are already known to be intelligent.答案:D。推理判断题。由第二段最后一句可知人们已经知道apes和dolphins是聪明的。3. What made Happy different from Maxine and Patty?A. She used her nose to search behind the mirror.B. She recognized her own image in the mirror.C. She painted a mark on her own face.D. She
19、 found the hidden camera.答案:B。推理判断题。由倒数第二段可推出Happy能辨别出自己在镜子中的形象。C7 2013湖北卷 BMothers and daughters go through so muchyet when was the last time a mother and daughter sat down to write a book together about it all? Perri Klass and her mother, Sheila Solomon Klass, both gifted professional writers, pro
20、ve to be ideal cowriters as they examine their decades of motherhood, daughterhood, and the wonderful ways their lives have overlapped (重叠)Perri notes with amazement how closely her own life has mirrored her mothers: both have fulltime careers; both have published books, articles, and stories; each
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
