河北省承德第一中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省承德第一中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 承德 第一 中学 2020 2021 学年 一下 学期 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北承德第一中学2020-2021第二学期第一次月考英语试题第一部分 听力 (共两节,满分30 分 ) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do? A. Send mail to Sally. B. Contact Mary. C. Get Marys address. 2. How long will it take the woma
2、n to reach Beijing by train? A. 5 hours. B. 7 hours. C. 10 hours. 3. What are the speakers mainly talking about? A. A new dress. B. The weather. C. A recent event. 4. What can we learn about the mans new roommate?A. He really likes potatoes. B. He is fond of watching TV. C. He seldom visits his pare
3、nts. 5. What is the man looking for? A. Gloves. B. Bus tickets. C. A pen.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、7题。6. When will Mr. Miller pick up the speakers? A. At 9:00 am. B. A
4、t 2:00 pm. C. At 5:00 pm. 7. Where will the speakers be at 6:00 pm?A. In the hotel. B. On the banana farm. C. In the butterfly park. 听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. Who is the woman? A. An architect. B. A saleswoman. C. A gallery worker. 9. How did the man know about the gallery?A. From his friend. B. From
5、a website. C. From a magazine. 10. What does the man think of the exhibition?A. He didnt like it at all. B. He liked the video a lot. C. He found the paintings great. 听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. What will the woman do on Saturday? A. See a film. B. Do the housework. C. Visit her parents. 12. When did
6、the mans family move to the US?A. Before he was born. B. When he was a young child. C. When he was a teenager. 13. What do we know about boys in Indian families?A. They dont help with the housework. B. Theyre expected to work at an early age. C. They must take care of their sisters. 听下面一段对话,回答第14至第1
7、7四个小题。14. Where does Dr. Gucci work? A. In London. B. In Paris. C. In Bergamo. 15. When will Mr. Wilkinson leave for the airport?A. At about 6:30 am. B. At about 5:30 am. C. At about 4:15 am. 16. With whom will Mr. Wilkinson have lunch on Monday?A. Gianni Riva. B. Gavin. C. Mr. Brown. 17. What is Li
8、nda most probably? A. A secretary. B. A tour guide. C. A saleswoman. 听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。18. What is the passage mainly about?A. The origin of advertising. B. The boom of advertising. C. The development of advertising. 19. Whats the financial source of the mass media?A. Advertisements. B. The priv
9、ate businesses. C. The local governments. 20. What does the speaker talk about at last?A. Ways of advertising. B. The popularity of advertisements. C. Peoples opinions on advertising.第二部分:阅读理解(共20小题,每小题2.5分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AGuinness Worl
10、d Records Set by Kids The youngest club DJOratilwe A J Hongwane likes putting in more efforts when playing music for a crowd. In 2012, he became the youngest club DJhe was five when he played a one- hour set to 100 people at a bar in South Africa. Known in the business as DJ Arch Jnr, he broke the r
11、ecord previously held by a six-year-old in Japan.The most viewed video game-unboxing videoKids love watching someone unbox a new purchaseespecially if its something they cant get themselves. Maybe thats why more than 25 million people have watched YouTube HD. Whats really cool about Evan is that he
12、actually donates most of the toys to those in need. He also uses his popular YouTube channel to draw peoples attention to worthy organizations for helping the poor.The youngest drummerThe rules of Guinness World Records say a drummer must record a real song and be paid for his skills and that the dr
13、ummer must give at least 20 concerts of 45 minutes or longer within five years. At the age of just four Julian Pavone met all those qualifications.The fastest assembly (组装)of 10,000 Lego pieces and the longest Lego chainA group of school kids in New Jersey went for their world records to increase pu
14、blic awareness about a fellow student who is suffering from a rare and deadly disease. The group put together 10,000 Lego pieces in just three hours, breaking the old one by five hours. They also set the record for the longest Lego chain, which ended up at 947 meters, beating the old record by 40.1.
15、 Who is devoted to charity?A. Oratilwe A J Hongwane.B. Evan.C. DJ Arch Jnr.D. Julian Pavone.2 What do we know about the youngest drummer?A. He has recorded 20 real songs.B He gave at least 20 concerts at five.C. He must earn a lot of money by recording.D. He was qualified for the Guiness World Reord
16、s at four.3. Why did the school kids set the world record?A. To help a sick schoolmate.B. To inspire team spirit.C. To prevent a rare disease.D. To make their school famous.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文中介绍了四项由小孩创立的吉尼斯世界纪录:最年轻的俱乐部DJ;最受欢迎的电子游戏-拆箱视频;最年轻的鼓手;一万个乐高积木搭建速度最快的纪录以及最长的乐高长链。【1题详解】细节理解题。由“
17、The most viewed video game-unboxing video”下的“Whats really cool about Evan is that he actually donates most of the toys to those in need.(关于Evan,更酷的是实际上他把大多数的玩具捐赠给有需要的人)”可知,Evan是致力于慈善事业的。“donateto those in need(捐赠给需要的人)”与题干中的charity(慈善)呼应,故选B。【2题详解】细节理解题。由题干中的“the youngest drummer(最年轻的鼓手)”可将本题答案定位在第三
18、个标小题下。本段第一句描述了吉尼斯世界纪录对鼓手的要求,由第二句 “At the age of just four Julian Pavone met all those qualifications.(四岁的Julian Pavone满足了那些所有要求)”可知,这名年纪最小的鼓手满足了所有要求。故选D。【3题详解】细节理解题。由最后一段中的“A group of school kids in New Jersey went for their world records to increase public awareness about a fellow student who is su
19、ffering from a rare and deadly disease.(一组学生努力去创建这个世界纪录是为了提高人们对于正在遭受一种罕见的致命的疾病的同学的关注)”可知,这群学生创建世界纪录是为了帮助同学。故选A。BIt was New Years night. An aged man was standing at a window. Few more hopeless people than himself now moved towards their certain goal-the tomb. He had already passed sixty of the age le
20、ading to it, and he had brought from his journey nothing but errors and regrets.The days of his youth appeared like dreams before him, and he recalled the serious moment when his father placed him at the entrances of the two roads. One leading to a peaceful, sunny place covered with flowers and frui
21、ts; the other leading to a deep dark cave which was endless. He looked towards the sky and cried painfully, “Oh youth, return! Oh, my father, place me once more at the entrance to life”. But both his father and the days of his youth had passed away.He saw the lights flowing away in the darkness,and
22、these were the days of his wasted life; he saw a star fall from the sky and disappear, and this was the symbol of himself. Then he remembered his friends in his childhood, who entered life together with him. But they had made their way to success and were then honored and happy on that New Years nig
23、ht.The clock in the high church tower struck and the sound made him remember his parents. They had taught him and prayed to God for his good. But he chose the wrong way with shame and grief. He dared no longer to look towards the heaven where his parents lived. He burst out a cry: “Come back, my ear
24、ly days!”And his youth did return, for all this was only a dream on New Years night. He was still young though his faults were real. He had not yet entered the deep dark eave, and he was still free to walk on the road which leads to the peaceful and sunny land.4. Which of the following words can bes
25、t describe the aged man?A. Confident.B. Selfless.C. Regretful.D. Fortunate.5. What can we learn from Para3?A. The mans friends missed their youth.B. The mans friends suffered failure finally.C. The man wasted his life at one time.D. The man was lonely in his childhood.6. What can be inferred from th
26、e text?A. The old man didnt take his fathers advice.B. The old man was enjoying his journey.C. The old mans father accompanied him during the journey.D. The old man was like lights in the darkness.7. What is the best title for the text?A. A Special New Years NightB. An Old Mans HesitationC. Youth Co
27、ming BackD. Two Roads to Take【答案】4. C 5. C 6. A 7. D【解析】【分析】本文为一篇记叙文。介绍了一位年轻人梦见自己成了一个令人惋惜的老人,梦醒后意识到自己还年轻,还能继续奋斗。【4题详解】本题考查推理判断。根据第一段最后一句,“He had already passed sixty of the age leading to it, and he had brought from his journey nothing but errors and regrets.”,可推断老人是令人惋惜的。故答案为C。【5题详解】本题考查细节理解。根据第三段第
28、一句“He saw the lights flowing away in the darkness,and these were the days of his wasted life; he saw a star fall from the sky and disappear, and this was the symbol of himself.”,天空坠落的星辰意味着他曾经浪费的光阴,可知那个人曾经浪费了他的生命。故答案为C。【6题详解】本题考查细节理解。依据为第四段第二句“They had taught him and prayed to God for his good. But h
29、e chose the wrong way with shame and grief.”表明父母期望他选择那条成功之路,而老人未曾选择,故A项为正确选项。【7题详解】本题考查主旨大意。road本文关键词。文章第二段第二句“He recalled the serious moments when his father placed him at the entrances of the two roads. ”,文章第四段第三句“But he chose the wrong way”,文章第四段最后一句“He was still free to walk on the road which le
30、ads to the peaceful and sunny land. ”都有所体现,D项“Two Roads to Take”,有两条路可走符合文章主旨。故答案为D。CFor years the Italian city of Venice has been struggling with a few concerns. Saint Marks Square is often flooded. Venice s waterways require repairs. But, by far, the biggest problem is the rapidly growing number o
31、f visitors to the city.So city officials have decided to require all visitors to pay a fee to enter Venice. The money will help to pay for cleaning and other services that help to keep the city beautiful.Venices Mayor Luigi Brugnaro explained the decision to international media during a visit to Rom
32、e last week. “Venice is a wonder of the world and only in this way can it be saved”, the mayor said. “The fee process will be experimental at first”, he added.A one - day visit will cost about $ 7. City officials have yet to decide when the fee collection will begin. The money will be collected by t
33、ransport companies that bring the tourists to Venice. The city will set up cameras for those arriving in private cars. And there will be fines for those who do not pay the fee. Students, some workers and children under the age of six will not have to pay- Naturally, anyone born or living in Venice i
34、s exempt.City officials hope this will prevent the overcrowding that often comes with large numbers of tourists. Some people living in Venice say they do not believe the fee plan will work, Lawyer Roberta Pierabon says it will be impossible to collect the money from everyone who visits the city. Vis
35、itors arrive from all sides. She does not believe tourists can be controlled and added that she disapproved of the plan. Other Venetians like the idea. They say it will make tourism less aggressive. Venetians love their city and know it will never stop appealing to visitors. Venice is so special, th
36、ey say, that it belongs to the whole of humanity.8. What is the biggest problem that arises in Venice?A. The visitor boom.B. The poor city service.C. The frequent flood.D. The waterway repair.9. How will city officials deal with the big problem?A. By educating citizens.B. By charging fees.C. By doin
37、g experiments.D. By turning to media.10. What does the underline word “exempt” probably mean in Paragraph 4?A. Asked to stay.B. Permitted to settle.C. Required not to enter.D. Allowed not to pay.11. Who opposed the fee plan?A. Mayor Luigi Brugnaro.B. All Venetians.C. Lawyer Roberta Pierabon.D. City
38、officials.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇议论文。作者开篇提出了威尼斯目前面临的一个大问题:旅游人数急速增加。政府想出来的解决问题的对策是征收旅游费用。市长在国际会议上宣布了这一决定及实施方案,大家对这个决定看法不一。【8题详解】细节理解题。第一段中 “But, by far, the biggest problem is the rapidly growing number of visitors to the city”句意为:但是,目前最大的问题是来这个城市参观的人数急速增加。故A选项正确。【9题详解】细节理解题。第一段中“So cit
39、y officials have decided to require all visitors to pay a fee to enter Venice.”句意为:因此市政府官员们决定所有参观者必须付费才能进入威尼斯。故B选项正确。【10题详解】词义猜测题。划线单词所在句子句首副词“Naturally(自然而然地)”表示前后句是顺承关系。前后句意为:学生、一些工人和六岁以下的儿童不用付费-自然而然地,生在威尼斯或者生活在威尼斯的人也不用付费。A. Asked to stay.要求呆着; B. Permitted to settle.允许安居;C. Required not to enter.
40、要求不能进入;D. Allowed not to pay.允许不付费。故D选项正确。【11题详解】细节理解题。由最后一段的“She does not believe tourists can be controlled and added that she disapproved of the plan.”可知,她(Lawyer Roberta Pierabon)不相信参观者能被控制,并且她也不赞同这个方案。故C选项正确。DThere are many programs for high school students today that help lonely teenagers deal
41、 with loneliness. However, loneliness is not only an issue for teens but also an important and rarely acknowledged one in the elderly.In Britain, Tracey Crouch was appointed to be the first Minister of Loneliness in order to address the issues caused by loneliness. This is the first time such a posi
42、tion has been created.In Britain, there are around 9 million people who say they are lonely frequently. In Germany, a study conducted by Ruhr University Bochum found that 20 percent of people over the age of 85 felt lonely, and 14 percent of those between age 45 and 65 felt socially lonely. In the U
43、nited States, more than 25 percent of the population lives alone, more than 50 percent are unmarried.Loneliness is generally associated with heart disease, overweight, and anxiety. Additionally, the stress from loneliness can cause your cells to change on a molecular(分子)level that reduces its abilit
44、ies to defend your body against diseases. In fact, doctors believe having feelings of loneliness is equivalent to smoking 15 cigarettes per day in regard to its effect on health!In Britain, the new Minister of Loneliness will help introduce government policies on the issue and fund a charityan organ
45、ization for helping people in need, to devote their efforts towards aiding loneliness. There are charities that link lonely seniors to high school students in order to give them a line of communication whenever they feel lonely!The possibilities for the new Minister of Loneliness are endless. For ex
46、ample, she can provide education services to household businesses so that they can identify lonely customers if they see one. Loneliness fits into the category of being a social issue that must be monitored by the entire community in order to help those in need. Therefore, government involvement in
47、medical services and care for seniors and others is vital for happy seniors.12. How does the author develop Paragraph 3?A. By listing some statistics.B. By giving examples of lonely people.C. By pointing out similarities and differences.D. By comparing different cultures in different countries.13. W
48、hat does the underlined word “equivalent” in Paragraph 4 probably mean?A. Relevant.B. Similar.C. Opposite.D. Superior.14. What will the Minister of Loneliness do?A. Do housework for lonely people.B. Develop friendships with the elderly.C. Help fund charities to aid lonely people.D. Communicate with
49、anxious school students.15. What is the main idea of the text?A. UK becomes the capital of loneliness.B. Loneliness affects old peoples life worldwide.C. Many teenagers suffer from loneliness.D. UKs Minister of Loneliness settles loneliness.【答案】12. A 13. B 14. C 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了孤独对健康有很不好的影响
50、,英国任命孤独问题部长来解决人们的孤独问题。【12题详解】细节理解题。根据第三段中的“20 percent”、“14 percent”及“more than 25 percent”等信息可知,第三段是用列举数据的方法发展的,故A项正确。【13题详解】词义猜测题。根据画线词后的“smoking 15 cigarettes per day in regard to its effect on health!”可知,医生认为孤独对健康的影响相当于每天吸15支烟,由此可知画线词词义为“相似的”,故B项正确。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“In Britain, the new Minis
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-518019.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021-2022学年高中苏教版语文必修5课件:第1单元 1《物种起源》绪论 .ppt
