河北省正定中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省正定中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 正定 中学 2020 2021 学年 一下 学期 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北正定中学高一下学期第一次月考英语试卷注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷和答题卡相应位置。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号回答非选择题时,将答案书写在答题卡上,写在本试卷上无效。3考试结束后,将答题卡和试卷交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后
2、,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will they probably do next?A. Go shopping. B. Take a holiday. C. Have dinner. 2. What can we learn about the man?A. Hes busy. B. Hes hungry. C. Hes embarrassed.3. When is the library open?A. At 7:30. B. At 8:00. C. At 8:30.4. What does the man advise the wo
3、man to do?A. Try somewhere else. B Quit the present job. C. Remain at the restaurant.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends. B. Teacher and student. C. Driver and passenger.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答
4、时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman complain about?A. Hot weather. B. Boring travel plans. C. Short summer holidays.7. What does the man mean at the end of the talk?A. Going to the pool is a good idea.B. The weather forecast is not accurate.C. It will cool down over the weekend.听第7段材
5、料,回答第8至9题。8. What can we know about the man?A. He is not local here.B. He often ignores the traffic rules.C. He doesnt know the woman at all.9. What will the woman do?A. Tour around the city. B. Buy something to drink. C. Park her car somewhere.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where does the conversation probab
6、ly take place?A. At home. B. In an office. C. In a restaurant.11. When did the two speakers last meet?A. About two years ago. B. About three years ago. C. About four years ago.12. What did Jack do when he was in Britain?A. He taught English. B. He worked in a company. C. He continued with his study.
7、听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is going to have dinner with the woman?A. Paul. B. David. C. Jane.14. What troubles the man?A. The printer doesnt work. B. He has no time to keep a date. C. His client(客户) is difficult to please.15. What does the woman say about the mans problem?A. It is demanding. B. It is
8、easy to handle. C. It doesnt make sense.16. What will the woman probably do next?A. Get changed. B. Ring her husband. C. Call for a technician.听第10段材料,回答第17至20题。17 Where is the new museum situated?A. On Ellis Island. B. On Liberty Island. C. In the City of New York.18. When did the Statue of Liberty
9、 open to the public?A. In 1954. B. In 1892. C. In 1886.19. How many visitors are permitted into the Statue every year?A. About 400,000. B. About 500,000. C. About 900,000.20. What can visitors see in the new museum?A. The inside structure of Lady Liberty.B. The statue of the creator of Lady Liberty.
10、C. The constructing process of Lady Liberty.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AFour Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps tha
11、t will help you do just that.Hello EnglishIt covers all the aspects of language learning, including vocabulary, translation, grammar, spellings, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audiobooks, latest news, and books. However, you sho
12、uld already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch (从零开始). DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app f
13、ocuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.LingbeIf you are ready to practice your spoken skills in the realworld, youll need Lingbe. Its a communitybased app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English
14、speakers.Hello TalkHelloTalk is similar to Lingbe as it connects you with native speakers to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send
15、 text and audio messages, and even do video calls with other people.If you are a beginner, start from Duolingo and then use Hello English to take full command over the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or Hello Talk.1. What should you already understand to use Hell
16、o English?A. Good reading and writing skills.B. Basic listening and speaking tips.C. Different English lessons and books.D. Understand basic English structures and alphabets.2. Which app is the best choice for an English beginner at first?A. Hello English.B. Duolingo.C. Lingbe.D. Hello Talk.3. What
17、can you do on Lingbe?A. Read the latest news.B. Enjoy the interactive games.C. Practice your spoken English.D. Talk with native speakers in the flesh.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,文章主要介绍了四款有利于英语学习的免费App。【1题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“However, you should already understand basic English structures and al
18、phabets, for the app cant help you learn English from scratch (从零开始).”可知,然而,你应该已经了解了基本的英语结构和字母,因为这个应用程序不能帮助你从头开始学习英语。所以要想使用Hello English需要理解基本的英语结构和英语字母,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据第三段第一句For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.对于初学者来说,这款应用主要帮助你学习动词、短语和句子。和文章最后一段第一句中的I
19、f you are a beginner, start from Duolingo 如果你是初学者,可以从Duolingo开始。可知,初学者应该选Duolingo,故选B项。【3题详解】细节理解题。根据第四段第一句“If you are ready to practice your spoken skills in the realworld, youll need Lingbe.”可知,如果你准备在现实生活中练习口语,你需要使用Lingbe。所以在Lingbe上可以练习口语,故选C项。BOne stride at a time, Tom Panek and his guide dog, Gu
20、s, inch closer to their goal. The two have been training in local parks for more than three years with the hopes of competing in an official longdistance race. Its never been done before. “Ive been running my whole life. I ran on my crosscountry team in high school, and I ran as a young adult,” Pane
21、k said. He lost his sight 25 years ago. “When I lost my sight I was too scared to run,” Panek said.As he adjusted to his blindness, he began running with a human guide, but it wasnt the same. “Although many people run with running clubs, at the end of the day youre running your own race. And when yo
22、ure tied to another person, its no longer your own race. The independence isnt quite there,” Panek said.Two years ago, Panek became the CEO of Guiding Eyes for the Blind. The idea of a running guide program was first suggested by Richard Hunter, who was blind and looking to get back in to running.“R
23、ichard shouted out, Im really curious, have you ever trained a guide dog to run? And I said, I dont know. It hasnt been done,” Panek said.A few months and intense training sessions later, the running guide program was born. Panek and a small team helped train Klinger, a German shepherd, to aid Hunte
24、r with running.He formed a team of experts to train a small group of dogs to run long distances. The dogs begin their training at 18 months old. Its an exclusive club. Out of 165 graduate dogs, only about 12 are considered race ready.The teams final test would be a fivemile race through New Yorks Ce
25、ntral Park just one week before the New York City Marathon. It was Paneks and Guss first competitive race. Before the race, Panek was overcome with emotion, wiping away his tears of appreciation to the dog who gave him his independence back.“And crossing that finish line, you know it was a momentous
26、 (关键的) occasion for me,” Panek said.4. How did Panek think of running with a human guide?A. Inspiring.B. Challenging.C. Rewarding.D. Disappointing.5. What was Hunter curious about?A. Training a dog guide to run.B. Getting back to run as a blind man.C. Starting a running guide program.D. Running with
27、 a human guide.6. Which of the following is mentioned in the article?A. Dogs are reluctant to run long distances.B. Few dogs are qualified to guide in running.C. Some dogs are born to be a guide in races.D. Dogs need to be trained for 18 months.7. What does particular significance the final test hav
28、e to Panek?A. He won a big prize with Gus help.B. His guide dog was treated well in the race.C. He got his independence once again.D. He ran to the finishing line without stopping.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。导盲犬想必大家都听说过,但是你知道可以陪同跑步比赛的导盲犬吗?短文叙述了盲人汤姆帕内克训练导盲犬以及要导盲犬陪同自己跑步参加马拉松的故事。【4题详解】推理判断题
29、。根据第二段 “And when youre tied to another person, its no longer your own race. The independence isnt quite there,” Panek said.可知,他认为有人和他一起跑还是使自己没有了独立性,因此推断他认为和导盲人员一起跑步这件事是令人扫兴的。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第五段中的“Im really curious, have you ever trained a guide dog to run?”可知,我很好奇,你曾经训练过导盲犬和你一起跑步吗?所以Hunter对于能够训练导
30、盲犬来陪着盲人一起赛跑,感到有兴趣。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段Out of 165 graduate dogs, only about 12 are considered race ready.可知,在165只毕业的狗狗中,只有12只被认为可以参加比赛。所以只有少数的狗,可以被训练好,有资格参加比赛。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段Before the race, Panek was overcome with emotion, wiping away his tears of appreciation to the dog who gave him hi
31、s independence back.可知,他激动得哭泣,因为在狗的帮助下他重新获得了独立性。所以最后的测试对 panek 有特别的意义是他重新获得了独立性。故选C项。CBelly fat has long been thought to be particularly bad for your heart, but now, a new study adds more evidence to the idea that it may also be bad for your brain.The study, from the United Kingdom, found that peopl
32、e who were obese and had a high waist-to-hip ratio had slightly lower brain volumes on average, compared with people who maintained a healthy weight. Specifically, belly fat was linked with lower volumes of gray matter, the brain tissue that contains nerve cell.“Our research looked at a large group
33、of people and found obesity, specifically around the middle, may be linked with brain diminution,” lead study author Mark Hamer, a professor at Loughborough Universitys School of Sport, Exercise and Health Sciences in Leicestershire, England, said in a statement. Lower brain volume, or brain diminut
34、ion, has been linked with an increased risk of memory decline.The new findings, published in the journal Neurology, suggest that the combination of obesity (as measured by body mass index, or BMI) and a high waist-to-hip ratio may be a risk factor for brain diminution, the researchers said. However,
35、 the study found only an association between belly fat and lower brain volume, and cannot prove that carrying more fat around the waist actually causes brain diminution. It could be that people with lower volumes of gray matter in certain brain areas are at a higher risk of obesity. Future studies a
36、re needed to find out the reasons for the link.A limitation of the study is that people who agreed to take part in the study tended to be healthier than people who did not want to take part, so the results may not apply to the general population as a whole, the researchers noted.8. What does the wai
37、st-to-hip ratio refer to in the text?A. A measure of belly fat.B. A calculation of body weight.C. A brain tissue with nerve cells.D. An evaluation of brain volume.9. What does the underlined word “diminution” in paragraph 3 mean?A. Risk.B. Decrease.C. Development.D. Recovery.10. What does the text m
38、ainly want to tell us?A. Belly fat may be harmful to the heart.B. Belly fat contributes to bitter memories.C. Belly fat results from lower nerve cells.D. Belly fat is related to lower brain volume.11. What can we infer from the research?A. Belly fat is the cause of brain diminution.B. Good general h
39、ealth is important for good brain health.C. Unhealthy people are active in taking part in the study.D. Gray matter may influence the brain tissue that contains nerve cells.【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】【分析】本文为说明文。文章主要说明了研究发现腹部肥胖与脑容量变小是相关联的,介绍研究开展的过程以及其局限性。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Belly fat has long been tho
40、ught to be particularly bad for your heart, but now, a new study adds more evidence to the idea that it may also be bad for your brain.(长期以来,腹部脂肪一直被认为对心脏特别有害,但现在,一项新的研究提供了更多的证据,证明它可能对大脑也有害)”以及第二段“The study, from the United Kingdom, found that people who were obese and had a high waist-to-hip ratio h
41、ad slightly lower brain volumes on average, compared with people who maintained a healthy weight. Specifically, belly fat was linked with lower volumes of gray matter, the brain tissue that contains nerve cell.(这项来自英国的研究发现,与保持健康体重的人相比,肥胖且腰臀比高的人平均脑容量略低。具体来说,腹部脂肪与更少的灰质有关,灰质是包含神经细胞的脑组织)”可知,腰臀比是一种腹部肥胖的测
42、量指数。故选A。【9题详解】词句猜测题。根据第二段中“The study, from the United Kingdom, found that people who were obese and had a high waist-to-hip ratio had slightly lower brain volumes on average, compared with people who maintained a healthy weight.(这项来自英国的研究发现,与保持健康体重的人相比,肥胖且腰臀比高的人平均脑容量略低)”以及画线词后文“Lower brain volume, o
43、r brain diminution, has been linked with an increased risk of memory decline.(更小的脑容量,或大脑的缩小,与记忆力下降的风险增加有关)”可知,腹部肥胖可能与脑容量减少有关,故画线词意思是“减少”。A. Risk.风险;B. Decrease.减少;C. Development.发展;D. Recovery.恢复。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据倒数第二段“The new findings, published in the journal Neurology, suggest that the combinat
44、ion of obesity (as measured by body mass index, or BMI) and a high waist-to-hip ratio may be a risk factor for brain diminution, the researchers said. However, the study found only an association between belly fat and lower brain volume, and cannot prove that carrying more fat around the waist actua
45、lly causes brain diminution. It could be that people with lower volumes of gray matter in certain brain areas are at a higher risk of obesity. Future studies are needed to find out the reasons for the link.(研究人员说,发表在神经学杂志上的新发现表明,肥胖(以体重指数(BMI)衡量)和高腰臀比可能是大脑萎缩的危险因素。然而,这项研究只发现了腹部脂肪和脑容量小之间的联系,并不能证明腰部脂肪过多
46、会导致大脑萎缩。这可能是因为大脑某些区域灰质含量较低的人患肥胖症的风险较高。未来的研究需要找出这种联系的原因)”结合文章主要说明了研究发现腹部肥胖与脑容量变小是相关联的,介绍研究开展的过程以及其局限性。可知,文章主要想告诉我们腹部肥胖与脑容量变小是相互关联的。故选D。【11题详解】推理判断题。根据第一段“Belly fat has long been thought to be particularly bad for your heart, but now, a new study adds more evidence to the idea that it may also be bad
47、for your brain.(长期以来,腹部脂肪一直被认为对心脏特别有害,但现在,一项新的研究提供了更多的证据,证明它可能对大脑也有害)”可知,肥胖影响心脏和大脑,所以良好的身体健康对大脑健康非常重要。故选B。DIf you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock. According to a recent scientific study, people who do a very strenuous workout
48、are as likely to die as people who do no exercise at all.Scientists in Denmark have been studying over 1,000 joggers (慢跑者) and non - joggers for 12 years. The death rates from the sample group indicate that people who jog at a proper pace two or three times a week for less than two and a half hours
49、in total are least likely to die. The best speed to jog at was found to be about 5 miles per hour. The research suggests that people who jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non - joggers. The scientists think that this is because strenuous exerc
50、ise causes structural changes to the heart and arteries(动脉). Over time, this can cause serious effects.Peter Schnohr, a researcher in Copenhagen, said, “If your goal is to decrease risk of death and improve life expectancy(寿命), jogging a few times a week at a proper pace is a good strategy. Anything
51、 more is not just unnecessary, and it may be harmful.” The implications (暗示) of this are that moderate forms of exercise such as tai chi, yoga and walking may be better for us than “iron man events, triathlons and long - distance running and cycling. According to Jacob Louis Marott, another research
52、er involved in the study, “You dont actually have to do that much to have a good impact on your health. And perhaps you shouldnt actually do too much”.12. Which of the following words can replace “strenuous” in Paragraph 1?A. regularB. hardC. practicalD. limited13. Why does the author presents the f
53、igures (数字) in Paragraph 2 ?A. To suggest giving up joggingB. To show risks of doing sportsC. To provide supportive evidenceD. To introduce the research content14. According to the scientists, why is too much exercise harmful?A. It may injure the heart and arteries.B. It can make the body tired out.
54、C. It will bring much pressure.D. It consumes too much energy.15. What can be the best title of the text?A. No exercise at all is the best choice.B. More exercise means a healthier life.C. Marathons runners are least likely to die.D. Too strenuous exercise is no better than none【答案】12. B 13. C 14. A
55、 15. D【解析】【分析】本文是议论文。研究表明那些从事的剧烈运动的人和根本不做运动的人死亡概率一样,这是因为剧烈运动会损害我们的心脏和动脉。适度的运动才有助于我们的健康。【12题详解】词义猜测题。第一段“If you think that running marathons will help you live a long and healthy life, new research may come as a shock(如果你认为跑马拉松能帮助你过上健康长寿的生活,一项新的研究可能会让你大吃一惊可知)”,人们一般认为马拉松会帮助我们过上健康长寿的生活,但新的研究结果不是这样。那些从事
56、的strenuous workout人和根本不做运动的人死亡可能性一样。可以推测“running marathons”是属于“strenuous 运动”再根据第二段“because strenuous exercise causes structural changes to the heart and arteries 因为剧烈运动会引起心脏和动脉的结构变化。”可推测,strenuous exercise是指剧烈运动。 strenuous意为“高强度的,剧烈的,强烈的”。故选B项。【13题详解】推理判断题。第二段中“The research suggests that people who
57、jog more than three times a week or at higher speeds of over 7 mph die at the same rate as non- joggers 研究表明每周慢跑超过三次或时速超过7英里的人死亡率与非慢跑者相同,呈现研究数据提供证据,证明文章第一段提出的观点:做非常剧烈运动的人和根本不做运动的人死亡可能性一样。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“The scientists think that this is because strenuous exercise causes structural change
58、s to the heart and arteries(动脉). Over time, this can cause serious injuries(科学家们认为这是因为剧烈运动会导致心脏和动脉的结构改变。随着时间的推移,这会造成严重的伤害。)”可知,运动过度可能会损伤我们的心脏和动脉。故选A项。【15题详解】主旨大意题。根据第三段“Anything more is not just unnecessary, and it may be harmful ”更多的东西不仅是不必要的,而且可能是有害的和第四段Jacob Louis Marott 的观点“And perhaps you shoul
59、dnt actually do too much”也许你实际上不应该做太多。可知,如果目标是降低死亡风险和延长寿命,以适当的速度每周慢跑几次是合适的,不应该做太多的运动。适度的运动才对我们的健康有好处。故选D项。第二节(共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There are more than 7 billion people on Earth. Imagine what will happen if each of us decides to do one thingno matter how smal
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-520426.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
