分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型河北省正定县2015高考英语暑假练习(1)(答案或解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:520534
  • 上传时间:2025-12-09
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:330KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    河北省 正定县 2015 高考 英语 暑假 练习 答案 解析
    资源描述:

    1、河北省正定县2015高考英语暑假练习(1)(答案或解析)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 How I Turned to Be Optimistic I began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunts house, and my mother said that we might soon be leaving for America. We were on the bus then. I was crying,

    2、and some people on the bus were turning around to look at me. I remember that I could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning. I do not remember myself crying for this reason again. In fact, I think I cried very little when

    3、I was saying goodbye to my friends and relatives. When we were leaving I thought about all the places I was going to see-the strange and magical places I had known only from books and pictures. The country I was leaving never to come back was hardly in my head then. The four years that followed taug

    4、ht me the importance of optimism, but the idea did not come to me at once. For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves. I did not quite know what I was or what I should be. Mother remarried, and things became even more complex for

    5、 me. Some time passed before my stepfather and I got used to each other. I was often sad, and saw no end to the hard times. My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews with Immig

    6、ration officers, took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives. From my experiences I have learned one important rule: almost all common troubles eventually go away! Something good is certain to happen in the end when you do

    7、not give up, and just wait a little! I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy. ( ) 1. How did the author get to know America? A. From her relatives. B. From her mother. C. From books and pictures. D. From radio programs. 【答案】C。 【解析】细节理解题。第一段第四行我们可以知道答案为C.

    8、( ) 2. Upon leaving for America the author felt_. A. confused B. excited C. worried D. amazed 【答案】B。 【解析】第二段前两行告诉我们作者离开的时候感受到的不是困惑和担忧,而是兴奋。 ( ) 3. For the first two years in New York, the author _. A. often lost her way B. did not think about her future C. studied in three different schools D. got o

    9、n well with her stepfather 【答案】C。 【解析】细节理解题。For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves. ( ) 4. What can we learn about the author from Paragraph 4? A. She worked as a translator. B. She attended a lot of job interviews. C. She pa

    10、id telephone bills for her family. D She helped her family with her English. 【答案】D。 【解析】第四段用很多例子表明她用她的英语在帮助家人。 ( ) 5. The author believes that_. A. her future will be free from troubles B. it is difficult to learn to become patient C. there are more good things than bad things D. good things will ha

    11、ppen if one keeps trying 【答案】D。 【解析】推理判断题。由最后一段话最后三行可以知道答案。 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 DNeeda solid excuse to dust off your running shoes? Joggers have been found to live an average of six years longer than those who dont jog.However, youll have to run for at least one hour a week for benefit, according to

    12、 a new study in Denmark.Researchers found that jogging was associated with a 44 per cent reduction in the relative risk of death for those over 35 years compared with deaths among those who did not run.The same benefit applied to both men and women.The 44 per cent reduction translates to an age-adju

    13、sted survival benefit of 6.2 years in men and 5.6 years in women, according to Dr. Peter Schnohr, chief cardiologist from the Copenhagen City Heart study.Furthermore, the joggers lives are not only longer but happier too as those who ran reported an overall sense of well-being, said Schnohr.The resu

    14、lts of our research allow us to definitively answer the question of whether jogging is good for your health, Schnohr said in a statement.We can say with certainty that regular jogging increases longevity. The good news is that you dont actually need to do that much to reap the benefits, he continued

    15、.The study also found that the optimum benefit of jogging was for those who jogged at a slow-to-average pace for between an hour and two and a half hours spread over two or three weekly sessions.Researchers then compared deaths among the joggers among the non-joggers in the main study pool of almost

    16、 20,000.Over 35 years, 122 joggers died compared with 10,158 non-joggers. All the participants involved with the Copenhagen City Heart Studyhad their cholesterol, blood pressure, blood glucose, and BMI, measured and they were questioned about smoking, alcohol consumption, education, and income.68. I

    17、n order to do good to health, the joggers should run _.A. for at least one hour dailyB. for at least one hour weeklyC. for at least one hour monthlyD. for at least one hour yearly69. Why do joggers live more happily?A. Because they taste part sense of happiness.B. Because they taste overall sense of

    18、 hardship.C. Because they taste whole sense of happiness.D. Because they taste part sense of success.70. Which of the following is true according to the article?A. Regular jogging decreases longevity.B. The more jogging you do the longer you live.C. The less jogging you do the longer you live.D. Reg

    19、ular jogging makes people live longer.71. It can be inferred that the study of jogging benefit is _.A. complete and reliableB. partial and unbelievable C. incomplete but reasonableD. reasonable but undependable【参考答案】68-71 BCDA 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 EThere are many commonly held beliefs about eye glass

    20、es and eyesight that are not proven facts. For instance, some people believe that wearing glasses too soon weakens the eyes. But there is no evidence to show that the structure of eyes is changed by wearing glasses at a young age. Wearing the wrong glasses, however, can prove harmful. Studies show t

    21、hat for adults there is no danger, but children can develop loss of vision if they have glasses inappropriate for their eyes.We have all heard some of the common myths about how eyesight gets bad. Most people believe that reading in dim light causes poor eyesight, but that is untrue. Too little ligh

    22、t makes the eyes work harder, so they do get tired and strained. Eyestrain also results from reading a lot, reading in bed, and watching too much television. However, although eyestrain may cause some pain or headaches, it does not permanently damage eyesight.Another myth about eyes is that they can

    23、 be replaced, or transferred from one person to another. They are close to one million nerve fibers(纤维) that connect the eyeball to the brain, so it is impossible to attach them all in a new person. Only certain parts of the eye can be replaced. But if we keep clearing up the myths and learning more

    24、 about the eyes, some day a full transplant may be possible.72. If a child wears appropriate glasses, _.A. he will lose sightB. the structure of his eyes will be changed C. it is harmfulD. the structure of his eyes will keep the same as before73. If an adult wears inappropriate glasses, _.A. it will

    25、 make no difference to his eyesB he will suffer a lot from the loss of visionC. his eyes will be weakenedD. the structure of his eyes will be changed74. With the technology we now have, doctors _. A. still cant do eye transplant even certain parts of the eyeB. can transplant the whole eye in a new p

    26、erson C. can transfer certain parts of the eye in a new personD. know almost nothing about eyes75. The author of the passage tends to _. A. explain wearing glasses is no harm to childrenB. correct peoples wrong beliefs about eyes C. explain the importance of protecting our eyesD. imagine what doctor

    27、s can do with the eye in the future【参考答案】72-75 DACB阅读理解-AOne of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. That happened last night against the lowly Boston Celtics. They had only won 13 games the whole year and wer

    28、e really struggling. We had just come off a very good win against the Orlando Magic on the road and were feeling good about ourselves.The day did not start out good for us when we learned that T-Mac was going to miss the game with the flu. When you lose your best players (Yao, T-Mac) everyone must p

    29、lay a little harder and do a little bit more on the floor. We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac. It was a nasty game. We are usually one of the best three point shooting teams in the NBA and we only made 1 of 22 three point shots

    30、! I have never seen that happen. Never! Rafer Alston, Luther Head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. Ouch! You arent going to win too many games like that. Even as poorly as we shot the ball, we STILL had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning pl

    31、ays that you must make to leave the floor victorious. In the locker room after the game, everybody felt terrible. When we play a bad game, we feel that we let our teammates down. There is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to any

    32、one. It is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time. Ill talk to you guys later.Shane 1. What is the passage mainly about? A. To blame the team for losing the game.B. To tell the readers about the feeling after losing the gameC. To explain

    33、 why they played poorly in the game.D. To blame Yao Ming and TMac for being absent from the game.答案解析:答案为B。本题为主旨大意题。从第一段第一句话 “One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选B。2. What

    34、 can the readers learn from the text? A. The Boston Celtics is one of the top teams in NBA.B. The Boston Celtics had a big win over the writers team.C. Every one of the team played poorly with no energy.D. Bonzi Wells starts in the game with T-Mac out.答案解析:答案为D。本题为细节推断题。A选项没有在文章中提到;B选项与第一段第三句话“They

    35、had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;C选项与第二段第二句话 “. everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.”不符合。D选项可以从第二段最后一句话 “We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac.”相符合,意为“我们插入Bon

    36、zi Wells来代替T-Mac,与D选项意思一致,故选D。3. How do you think the writer might describe his performance that night?A. Tough B. Relaxing C. Terrible D. Efficient答案解析:答案为C。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “It is a terrible feeling”得知,答案为C。4. The text most probably comes from the writers _ .A. blog B. telephone message C. note D. interview答案解析:答案为A。本题考查考生判断文章体裁的能力。A 意为 “博客 ”;B 意为 “电话消息 ”;C 意为“笔记”;D 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题,通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:河北省正定县2015高考英语暑假练习(1)(答案或解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-520534.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1