2021高考英语一轮统考复习第一编Book8Unit23Conflict课时作业含解析北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 统考 复习 第一 Book8Unit23Conflict 课时 作业 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 23 Conflict课时作业.完形填空(2019郑州高中毕业年级第二次质量预测)My father was born in a small town in the US. He wasnt sure what he wanted from _1_, but something told him to _2_ and begin a new adventure.He began that adventure traveling to cities in the US before going on to Australia, New Zealand and the Philippin
2、es. He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road _3_ him.Its easy to feel _4_ when youre on the road. We made lots of new friends on our tripmost of them are mechanics, since we often _5_ hours in repair shops. But that was a way much _6_ than sitting by the roadside
3、while waiting for the engine to _7_ when it was 40 outside. Getting along well sometimes seemed _8_. There were always a lot of _9_, especially among us back seat passengers about who had to _10_ in the middle. But even if it was hard, we learned a lot about _11_. When we were traveling in the Phili
4、ppines, we drove to Quezon City one day. It should have been an hours drive but was nearly three thanks to bad roads and _12_ traffic. “Did you put our suitcases in the car?” my father asked my mother as we arrived there. From the back seat, we saw her _13_ turn toward my father. “No,” she said. “I
5、thought you did.” That was how a sevenhour car trip turned into a 16hour one, which was mostly spent in _14_.On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were _15_ in a rolling box with the same people for the rest of the _16_. Even if I sometimes felt like opening the c
6、ar door and _17_ one of my sisters out, I kept my feelings to myself. This is why road trips were like _18_ universities to us. We _19_ our PhDs (博士学位) in how to get along with other people just by traveling in our old car. If we were _20_ given a second chance at life, we would do it all over again
7、. Only this time would I put the suitcases in the car myself.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。小时候“我”随父亲和母亲以及我的姐妹开车旅行,在此过程中,我们学会了忍让以及和别人相处。这个颠簸的旅程是一所移动的大学,让“我”受益匪浅。1.A.moveBlifeC.experienceDbelief答案:B根据上文说到,“我”的父亲出生在美国的一个小镇上;以及下文叙述的他带着全家开车旅行可推知,那时他不确定想从生活(life)中要些什么,故B项正确。2.A.live upBstruggle onC.get outDwalk around答
8、案:C根据该句中的“begin a new adventure”可推知,他得到启示,要他走出去,去开启新的冒险经历。get out意为“离开,从出来”,故C项正确。3.A.tookBdroveC.servedDcontrolled答案:A结合语境可知,他带着妈妈和我们这三个女儿,沿路旅行。take表示“带去,引领”,符合语境,故A项正确。4.A.anxiousBupsetC.helplessDlonely答案:D根据下文介绍的沿路交朋友可推知,当在路上时,很容易感到孤独(lonely)。5.A.wastedBworkedC.spentDchatted答案:C根据语境可知,由于我们经常花费(sp
9、end)几个小时在修理店,所以我们交的朋友大部分是修理工。6.A.betterBeasierC.saferDcleverer答案:A由于外面的温度达到40摄氏度,所以去修理店要比坐在马路边等候好得多(better)。7.A.break downBcool offC.clear upDturn over答案:B根据该句中的“when it was 40 outside”可知,外面气温高达40摄氏度;据此可推知,该处指等待发动机冷却下来;cool off意为“使冷却下来”,故B项正确。break down意为“出故障”,clear up意为“清理”,turn over意为“翻转”,都与语境不符。8
10、.A.availableBalternativeC.necessaryDimpossible答案:D根据下文中的“it was hard”并结合语境可知,友好相处有时似乎是不可能的(impossible)。9.A.argumentsBfightsC.embarrassmentsDamusements答案:A上句表明“友好相处有时似乎是不可能的”,由此可知,我们之间总是有很多争吵(argument)。10.A.settleBrestC.sitDwatch答案:C根据语境及常识可知,此处是指我们的争吵在于后座的我们谁坐(sit)在中间。11.A.sharingBrespectC.communica
11、tionDtolerance答案:D根据该句中的“But”表达的语境可知,尽管这很难解决,但是我们学会了忍耐(tolerance)。12.A.lightBheavyC.localDfast答案:B根据该句中的“It should have been an hours drive but was nearly three”可知,本可以在一小时就完成的路程,我们却花了三个小时;据此可推知,这里道路较差,交通拥堵。heavy traffic意为“繁忙的交通”,故B项正确。13.A.suddenlyBsensitivelyC.calmlyDslowly答案:D根据语境可知,我们在后座看到母亲慢慢地(s
12、lowly)转过头对父亲说:“没有,我还以为你放了”。14.A.silenceBvainC.panicDdisappointment答案:A母亲忘记将手提箱放进车里;这个七小时的行程最终变成了十六小时的行程,可以想象当时车里的气氛应该是沉默的。15.A.buriedBcrazyC.stuckDimpatient答案:C根据语境可知,在像上文提到的情况下,我们必须控制自己的怒气,因为我们和相同的人在接下来的旅程里一起被困在车里。be stuck in为固定搭配,意为“被困在”,故C项正确。16.A.holidayBjourneyC.explorationDmarch答案:B文章是在讲父亲带我们一
13、家开车旅行,所以这里应该是在接下来的旅程(journey)里。17.A.draggingBpushingC.helpingDsending答案:B根据该句中的“I kept my feelings to myself”可知,“我”控制住了自己的情绪;据此可推知,此处表示有时“我”想要打开车门将“我”的一个姐妹推(push)出车外。故B项正确。18.A.unusualBcommonC.freeDmobile答案:D对于我们来说,公路旅行就如可移动的(mobile)大学。19.A.earnedBexpectedC.missedDvalued答案:A根据语境可知,就在这辆旧汽车里,我们获得了如何和他
14、人相处的博士学位;earn意为“博得,赢得”,故A项正确。20.A.somewhereBanytimeC.somehowDanyway答案:C根据语境可知,如果我们能以某种方式在人生中获得第二次机会的话,我们还是会去旅行。somehow意为“以某种方式”,故C项正确。.阅读理解A(2019广东省惠州市高三第一次调研考试)I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most
15、of the work around the house until he left for college. I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I sta
16、rted to explore my faith, it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family. Of course, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out
17、 that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me. Still, I didnt give up on happiness. I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my o
18、wn needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born. I got a bottle and held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart
19、growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness. Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you hav
20、e to give. It just keeps growing.” So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always. 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理。1.What do we know about the author from the first paragraph? AHe often helped his brother with housework
21、.BHe studied hard for his family.CHe put his own needs above others.DHe was concerned about his family.答案:C推理判断题。根据第一段中的“let my older brother do most of the work” “let my mom and dad worry about our bills and problems” “This didnt change even when I went to college either.” “I studied hard but only
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-525317.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
