广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十一.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省2022高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解二十一 广东省 2022 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 十一
- 资源描述:
-
1、阅读理解ASince the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic school in Lau
2、sanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right band. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.“our brain has billions
3、of nerve ceils. These send signals through the spinal cord (脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with extern
4、al world and also to control devices.”The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identif
5、y objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled p
6、eople can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.”He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit front. And the other is to guarantee that they can use the
7、technology over long periods of time.71.BCI is a technology that can A. help to update computer systems B. link the human brain with computersC. help the disabled to recover D. control a persons thoughts72. How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?A. By controlling his muscles. B. By
8、 talking to the machine.C. By moving his hand. D. By using his mind.73. Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?A. scalp computer cap wheelchairB. computer cap scalp wheelchairC. scalp cap computer wheelchairD. cap compute scalp wheelchair74. The team will test
9、with real patients to A. make profits from them B. prove the technology useful to themC. make them live longer D. learn about their physical condition75. Which of the following would be the best title for the text?A. Switzerland, the BCI Research CenterB. New Findings About How the Human Brain Works
10、C. BCI Could Mean More Freedom for the DisabledD. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries【文章大意】科普说明文。本文介绍了BCI脑机接口技术,它是帮助残疾人向机器输送指令。键词应该出现在标题中,选B。Diana Jacobs thought her family had a workable plan to pay for college for her 21-year-old twin sons: a combination of savings, income, scholars
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021高考语文统考版二轮复习课件:复习任务群6 任务1 “三管齐下”读懂诗歌 .ppt
