新教材2020-2021学年人教版英语选择性必修第三册素养检测 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年人教版英语选择性必修第三册素养检测 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION WORD版含解析 新
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养检测(三)(Unit 3)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Its rather difficult to decide on a new car or a second-hand
2、one. W: I think youll possibly save money in the long run if you buy a new one. 1. What are the two speakers talking about? A. Where to buy a car. B. How to choose a used car. C. What kind of car to buy. 答案: CText 2W: It seems to have cleared up. M: Yes, its not like what the weather report said at
3、all. 2. What may the weather be like now? A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny. 答案: CText 3M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything. Thanks anyway. 3. Where does the conversation probably take place? A.
4、 In a train. B. In a plane. C. In a restaurant. 答案: BText 4W: John and I will celebrate our fortieth wedding anniversary next month. M: Oh, congratulations! W: Thanks a lot. We want to hold a big party to celebrate it. 4. What is the woman going to do next month? A. Marry John on the 14th. B. Hold a
5、 big party with John. C. Attend Johns wedding. 答案: BText 5M: Im locked out of my car. We parked it here and went into town but then my wife couldnt find the keys. W: Do you need emergency service? M: No, thanks. We should be OK. We have a spare set of keys at home. 5. What is the mans problem? A. He
6、 gets lost in town. B. He fails to find his wife. C. He cant get into his car. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Mary, lets go and have lunch together. W: OK, Im
7、really feeling hungry. M: By the way, Im thinking of going to New Zealand for 3 weeks around Christmas. W: Have you booked a flight? M: Not yet. Im planning to in two weeks time. W: You really should book your flight right now. M: Why? Its only the beginning of December. W: Because the later you boo
8、k, the more expensive it will be. At Christmas time, the price could be double the usual fare. M: Then Im going to book my flight tomorrow morning. 6. How long will the man probably stay in New Zealand? A. One week. B. Two weeks. C. Three weeks. 答案: C7. What advice does the woman give to the man? A.
9、 Go to New Zealand after Christmas. B. Book his flight as soon as possible. C. Save more money for his trip. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Good morning, sir. Could I help you? M: Good morning. I want to see some traditional Chinese paintings. W: Well, we have landscape painting, figure painting and
10、flower-and-bird painting. Which do you like best? M: Id like a flower-and-bird painting. W: Good. How about these 3 pictures? This one is of pine trees. And this is of bamboo. That one is of flowers. M: Oh, I like them very much, especially the one of pine trees. W: A smart choice! In traditional Ch
11、inese thinking, pine trees symbolize long life. M: That sounds very interesting. How much is it? W: Eight thousand yuan. M: Its a lot of money, but the picture is excellent. Ill take it. W: All right. 8. Which kind of painting does the man like best? A. Landscape. B. Figure. C. Flower-and-bird. 答案:
12、C9. Which picture will the man buy? A. The one of bamboo. B. The one of pine trees. C. The one of flowers. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Jenny, you look so strong, quite different from what you used to be. How I envy you! W: I think youve heard the saying, “A sound mind dwells in a sound body. ” I
13、have always tried my best to keep fit for both my study and work. M: Right you are! Can you give me some tips as to how to keep fit? W: To my mind, the best way to keep fit is to go in for sports. M: What kind of sports do you participate in? W: I go swimming once a week. I do this even in cold wint
14、er. M: I used to swim in high school, but I dont have time anymore. W: Thats too bad. Exercise is really important for your health. M: I know. Im getting a little fat. I am short of breath when going upstairs. W: Thats a bad sign. I think you need more exercise. Well, I m going swimming tonight. Do
15、you want to go with me? M: OK. I really need to get in shape again. 10. How does the woman keep fit? A. Taking exercise. B. Eating vegetables. C. Eating less. 答案: A11. What did the man often do when he was at school? A. Did nothing but study. B. Swam from time to time. C. Swam twice a week. 答案: B12.
16、 What can you infer the man will do this evening? A. Go to swim by himself. B. Go upstairs with the woman. C. Swim with the woman. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I dont know what Im going to do if I lose my job. W: Dont worry. I dont think youre going to lose your job over one mistake. M: It was a r
17、ather big mistake. When you work as an investment adviser, one small mistake can cost the company millions. W: But it wasnt just you who was involved, right? You were only doing what your boss told you to do. M: Thats true, but my boss is dishonest. He said it was completely my fault. W: Lets think
18、about what if that really happens. M: I can live on my savings for about 3 months. But I really dont want to live that kind of life. W: Well, when is your contract on your apartment up? M: Next month. W: If you really lose your job, you neednt rent that apartment. I think you can share a room with m
19、y brother for free until you find another job. M: Thats very kind of you but I hope that wont happen. 13. What does the man think of his boss? A. Hard-working. B. Dishonest. C. Greedy. 答案: B14. When will the man leave his apartment according to the contract? A. Next month. B. In two months. C. In th
20、ree months. 答案: A15. What does the woman advise the man to do? A. Go back to school. B. Buy cheap things. C. Share a room with her brother. 答案: C16. What is TRUE according to the conversation? A. The woman made a mistake. B. The man made a mistake. C. The company suffered little loss. 答案: B听第10段材料,
21、回答第1720题。Text 10M: It was San Franciscos biggest party. As many as 800, 000 people crowded together on the Golden Gate Bridge. They wanted to be a part of the history of the bridge. The crowd broke all the records. There were many more people than anyone had expected. The party was for the 50th anni
22、versary of the bridge opening. The Golden Gate Bridge was famous when it was built. Today, it is a beautiful landmark of San Francisco. The party began with a walk across the bridge that started at sunrise. One woman said, “This is the greatest day in the history of San Francisco. Theres no better d
23、ay to walk the bridge. ” The bridge walk lasted four hours. Many people felt the bridge move in the wind as the crowd walked across. The sunrise walk was just the beginning of a full day of games, concerts and a parade of old cars. Some of the people and cars crossed the bridge on the opening day fi
24、fty years ago. Many of the older folks walked across the bridge when it was opened in 1937. Some came back with their grandchildren. 17. Why did so many people gather on the Golden Gate Bridge? A. They wanted to run across the bridge. B. They wanted to celebrate the 50th birthday of the bridge. C. T
25、hey wanted to attend the official opening ceremony of the bridge. 答案: B18. When did the bridge walk begin? A. When the sun was rising. B. When the sun was setting. C. When the moon was rising. 答案: A19. How long did the party last? A. It lasted half a day. B. It lasted four hours. C. It lasted the wh
26、ole day. 答案: C20. Which is NOT the activity at the party? A. Walking. B. Concerts. C. Dancing. 答案: C第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。APeople living in the UK take quite a few holidays abroad and in the country each year. Choices made about where to g
27、o, how to get there and what to do can either benefit or harm the environment. While on holiday Many of the things you can do to be greener on holiday will be the same things you can do at homebut there are also some extra things too, like avoiding gifts made from endangered plants and animals. Here
28、 are some suggestions: Making the most of locally produced food and drink, and local activities and attractions will support people in the area you are visiting and reduce the need for further environmental influence from transport. Switching off any air conditioning, heating and lights will help re
29、duce climate change effect. Save watersome countries suffer from water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats. Endangered species Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals. Check before you buy, but if you doubt,
30、avoid animal and plant gifts. More details of the types of products to avoid and illegal trade hotspots can be found on the Souvenir Alert Webpage. Making a positive contribution to the place you are visiting There are ways in which your holiday can help support local people and the environment. The
31、re are many opportunities to volunteer and help with projects that conserve and improve natural habitats. When you are away, or if you are looking for somewhere to visit, you can support projects or attractions which protect wildlife, such as nature reserves and conservation projects. 【语篇概述】本文主要讲述了旅
32、游时必须做到保护环境、保护野生动物。 21. What can we do to help reduce climate change, according to the passage? A. Save electricity. B. Go around on foot. C. Make good use of water. D. Buy local food and drink. 【解析】选A。细节理解题。根据While on holiday部分中的“Switching off any air conditioning, heating and lights will help reduc
33、e climate change effect. ”可知, 关掉空调, 供暖设备以及灯有利于减少气候变化的影响, 即节约用电。 22. Why should we check the gifts and foods before buying them? A. Sometimes they are of poor quality. B. They may not be typical local products. C. Some of them will do harm to our health. D. They may be made from endangered animals or
34、 plants. 【解析】选D。细节理解题。根据Endangered species部分中的“Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals. ”可知答案为D。 23. What can we infer from the passage? A. It is not easy for people to travel abroad. B. Not everyone can tell an illegal souvenir. C. Green holida
35、ys have been accepted by people. D. Volunteer work is a must for protecting natural habitats. 【解析】选B。推理判断题。根据常识并结合Endangered species部分中的“Check before you buy, but if you doubt, avoid animal and plant gifts. ”可知, 并不是每个人都能辨别非法纪念品。 B(2020兰州高二检测)A new study shows that rising levels of planet-warming gas
36、es may reduce important nutrients in food crops. Researchers studied the effects of one such gascarbon dioxideon rice. The researchers grew rice plants in a controlled environment. They set carbon dioxide levels to what scientists were predicting for our planet by the end of the century. They found
37、that the resulting rice crops had lower than normal levels of vitamins, minerals and protein. The researchers said the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citizens in some of the least developed countries. These people generally eat the most rice and have the least c
38、omplex diets, they noted. In the experiment, scientists grew 18 kinds of rice in fields in China and Japan. They pumped carbon dioxide gas over the plants in an effort to create the atmosphere of the future. Rice grown under high carbon dioxide conditions had, on average, 13 to 30 percent lower leve
39、ls of four B vitamins and 10 percent less protein. The crops also had 8 percent less iron and 5 percent less zinc(锌)than rice grown under normal conditions. However, vitamin E levels increased by about 13 percent on average. “The results are bad news, especially for the nutrition of the poorer popul
40、ation in less-developed countries, ” said the University of Tokyos Kazuhiko Kobayashi, who helped to write the report. That includes about 600 million people in Indonesia, Cambodia, Myanmar, Bangladesh, Laos and other nations, mainly in Southeast Asia, the report said. One of the scientists is Sam M
41、yers of Harvard University in the American state of Massachusetts. He said that findings like this are an example of the surprises climate change create. “My concern is there are many more surprises to come, ” he said. Myers noted that pollution, loss of some species, destruction of forests, and oth
42、er human activities are likely to produce unexpected problems. He said that you cannot completely change all the natural systems that living organisms have grown to depend on over millions of years without having effects come back to affect our own health. The new study suggests a way to lower the n
43、utritional harm of climate change. One way, Kobayashi said, is to grow different forms of rice that have shown to be more resistant to higher carbon dioxide levels. 【语篇概述】本文是一篇说明文。研究表明, 不断增加的温室气体可能会减少粮食作物的重要营养成分, 对人们的身体健康造成影响。24. Which country would be influenced most by planet-warming gases accordi
44、ng to the text? A. China. B. Myanmar. C. America. D. Britain. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citizens in some of the least developed countries”和第四段中的“That includes about 600 million people in Indonesia, Cambodia, Myanmar, Bangladesh, Lao
45、s and other nations, mainly in Southeast Asia”可知温室气体对农作物的影响, 对最不发达国家贫困的居民影响最为严重, 包括印尼、柬埔寨、缅甸、孟加拉国、老挝和其他主要位于东南亚的国家。25. How is Paragraph 3 mainly developed? A. By comparison. B. By giving examples. C. By analyzing causes. D. By listing facts. 【解析】选A。推理判断题。第三段是通过数据的比较, 让我们了解了温室气体对农作物的影响程度。 26. What doe
46、s the underlined sentence in Paragraph 5 mean? A. Climate change will be difficult to predict. B. Climate change will lead to more good effects. C. Climate change will be harmful to the environment. D. Climate change will cause more unexpected problems. 【解析】选D。句意猜测题。根据第六段中的“Myers noted that pollutio
47、n, loss of some species, destruction of forests, and other human activities are likely to produce unexpected problems. ”可知Myers认为污染, 某些物种的丧失, 森林的破坏和其他人类活动可能会引发意想不到的问题。这些问题就是Myers提到的更多的意外。 27. Which of the following statements is true according to the text? A. Myers said we could change all the natur
48、al systems for the sake of our health. B. The poorest people in all the least developed countries would be influenced most. C. The researchers grew 18 kinds of rice in China and Japan in a controlled environment. D. Protein in rice grown under high carbon dioxide conditions increased by 10 percent.
49、【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“In the experiment, scientists grew 18 kinds of rice in fields in China and Japan. They pumped carbon dioxide gas over the plants in an effort to create the atmosphere of the future. ”可知实验是科学家们在中国和日本的农田里种植了18种水稻。他们将二氧化碳气体输送到植物上方, 以创造未来的大气环境。由此推断种植水稻的实验是在可控的环境下进行的。 C(2017全国卷)After
50、 years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves. Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area a
51、nd much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around. The disappearance of the wolves
52、 had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor food sources for the wolfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage
53、 of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers. As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared
54、 that wolves would kill their farm animals or pets. The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The US Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting
55、in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要讲述了以前在黄石地区随处可见的
56、灰狼的消失以及所引发的一系列生态问题。政府为改善这一问题开展了历时30年的引进和繁育狼的计划, 迄今为止已经取得了很好的成效。28. What is the text mainly about? A. Wildlife research in the United States. B. Plant diversity in the Yellowstone area. C. The conflict between farmers and gray wolves. D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park. 【解析】选D。主旨大意题。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544158.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
