新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT 6 PERIOD 4 DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年外研版英语高中选择性必修2课时素养检测 UNIT PERIOD DEVELOPING IDEAS 阅读提能课 WOR
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 二十四Unit 6Period 4. 阅读理解A serious problem for todays society is who should be responsible for our elderly and how to improve their lives. It is not only a financial problem but also a question of the system we want for our society.
2、I would like to suggest several possible solutions to this problem. First, employers should take the responsibility for their retired employees. To make this possible, a percentage of profits should be set aside for this purpose. But when a company must take life-long responsibility for its employee
3、s, it may suffer from a commercial disadvantage due to higher employee costs. Another way of solving the problem is to return the responsibility to the individual. This means each person must save during his working years to pay for his years of retirement. This does not seem a very fair model since
4、 some people have enough trouble paying for their daily life without trying to earn extra to cover their retirement years. This means the government might have to step in to care for the poor. In addition, the government could take responsibility for the care of the elderly. This could be financed t
5、hrough government taxes to increase the level of pensions. Furthermore, some institutions should be created for senior citizens, which can help provide a comfortable life for them. Unfortunately, as the present situation in our country shows, this is not a truly viable answer. The government can sel
6、dom afford to care for the elderly, particularly when it is busy trying to care for the young. One further solution is that the government or social organizations establish some working places especially for the elderly where they are independent. To sum up, all these options have advantages and dis
7、advantages. Therefore, it is reasonable to expect that some combination of these options may be needed to provide the care we hope to give to our elderly generations. 【语篇概述】很多国家都进入了老龄化社会。如何处理老龄化社会带来的诸多问题,成了大家关注的焦点。本文讲述了一些解决办法。1. What is the writers main purpose in writing this article?A. To discuss
8、some possible solutions to an important social problem. B. To make general readers aware of the problems of retired people. C. To point out the need for government support for old people. D. To instruct retired people on how they can have a happier life. 【解析】选A。推理判断题。整个文章是总分结构,文章首段提出问题: A serious pr
9、oblem for todays society is who should be responsible for our elderly and how to improve their lives. 然后后面段落给出一些改善老人生活的建议,故可以推断出,作者写此文是为了讨论一些重要社会问题的可能的解决办法。2. What does the underlined word “viable” in Paragraph 3 most probably mean?A. Impossible. B. Practical. C. Useful. D. Successful. 【解析】选B。词义猜测题。
10、根据第三段最后一句The government can seldom afford to care for the elderly, particularly when it is busy trying to care for the young. 可知,由于政府忙于照顾小的,没有资金照顾老人,所以这措施是行不通的,没有可操作性。从而可以猜测viable为“可行的”。3. According to the passage, how can the government help to improve the lives of retired people?A. Set aside some
11、profits to help people with problems after they retire. B. Increase savings levels of people during their working years. C. Increase the discounts for food and transport for the old. D. Make available pensions for those who have retired. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中This could be financed through government t
12、axes to increase the level of pensions. 可知,政府可以通过税收增加老人的养老金。4. What can be concluded from the passage?A. Taking care of the old is mainly an issue of money. B. Employers should allow their workers to retire at a later age. C. There is no single solution to the problems of the old. D. Becoming indepe
13、ndent should be the goal of most old people. 【解析】选C。推理判断题。文章第二至第五段提出了几种提高老人生活质量的建议,最后一段To sum up, all these options have advantages and disadvantages. Therefore, it is reasonable to expect that some combination of these options may be needed to provide the care we hope to give to our elderly generat
14、ions. 可知,解决老人问题没有单一的方法。. 书面表达很多家庭都养小猫或者小狗作为宠物,但是有的人认为不应该养宠物,它们会带来很多问题。作为学生,你对养宠物有什么看法,请写一篇80个词左右的作文说明。_【参考范文】In my opinion, we can keep pets but we should be the best owners of pets. In the first place, pets can bring people happiness. Some kinds of pets even can help cure the illness of people. The
15、n, someone doesnt like pets because their owners spoil their pets in public areas. They dont collect the rubbish of their pets or let their pets run after little children. In all, if the owner can keep pets in a good way, I think everyone will like to have a pet in their family. . 阅读理解(2017全国卷)I wor
16、k with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful. I got a rescue call from a woman in Muttontow
17、n. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety. I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct
18、 a nest and anchor it in a tree. The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down. Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544282.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
